Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@13:50:16 GMT

چند میگیری کارت تهیه‌کنندگی سینما صادر کنی؟!

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۲۰۵۸

چند میگیری کارت تهیه‌کنندگی سینما صادر کنی؟!

سازمان سینمایی گلوگاه صدور پروانه ساخت به تهیه‌کنندگان است باید در این بخش تجدید نظر شده و در جلسات مشترک با اصناف تهیه‌کنندگی، تکلیف برخی افراد که بدون حساب و کتاب، مجوز گرفته‌اند روشن شود.

به گزارش مشرق، جامعه سینمایی ایران و اصناف سینمایی در سال‌های اخیر بر تعدادشان افزوده شده است. این افزایش که به نوعی با توجه به جذابیت‌های سینما می‌تواند امری طبیعی باشد در بسیاری از حوزه‌ها مشکلات عدیده‌ای را پیش آورده و در عین حال عدم تجدید نظر در به عضویت پذیرفتن افراد در اصناف سینمایی، موجب شده شاهد افزایش بی‌حساب و بدون ریشه بسیاری از افراد و گروه‌ها در اصناف مختلف باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته قابل تامل و تاسف آنکه بسیاری از این اعضا که گاه به واسطه سفارشها در سال‌های مختلف به جمع‌های سینمایی افزوده شدند در ادامه به جمع مدعیان سینمایی پیوسته و با وجود آنکه رزومه قابل دفاعی نداشته و ندارند هر روز درباره سینما و اتفاقات آن در رسانه‌های مختلف و فضاهای مجازی اظهار نظر می‌کنند و گاه این اظهارات به دستمایه طنز برای مخاطبان تبدیل می‌شود. در عین حال این افراد موجب می‌شوند بسیاری از اصناف سینمایی براساس چنین افرادی، چهره‌ای نامناسب را ترسیم کنند.

در کنار این اتفاق، صدور بی رویه کارت‌های عضویت اصناف بخصوص اصنافی همچون تهیه‌کنندگی موجب شده بسیاری از آسیب‌ها از سوی افرادی که با یکبار فعالیت به عضویت یک صنف درآمده‌اند به این دو صنف وارد شود. بسیاری از افراد با تکیه بر این مهم که عضو صنف تهیه‌کنندگان و یا کارگردانان هستند از فضای فراهم شده استفاده کرده و این اتفاق موجب شده شرایطی نامساعد به وقوع بپیوندد.

در کنار افراد تازه کار، بسیاری از افراد در فهرست اصناف مختلف بخصوص تهیه‌کنندگی دیده می‌شوند که بیش از ۲۰ سال است هیچ کاری را تهیه نکرده‌اند، عضو هیچ شورایی نبوده و هیچ فعالیت صنفی نداشته‌اند اما همچنان حضورشان در اصناف دیده می‌شود.

در صنف تهیه‌کنندگان اما آسیب کمی فراتر است. به دلیل آنکه معمولا تهیه‌کنندگی آثار با سرمایه‌گذاری ارتباطی مستقیم دارد بسیاری از تهیه‌کنندگان به واسطه عضویت در صنف و قدرت گرفتن مجوز، برای تهیه‌کنندگی بسیاری از سرمایه‌گذاران اقدام کرده و به دلیل بدون حساب و کتاب تزریق شدن بودجه آثار سینمایی از سوی سرمایه‌گذاران، گاه به بالارفتن دستمزدها دامن زده‌اند.

در ادامه و با توجه به این شرایط، همین سرمایه‌گذاران با یافتن لابی در اصناف تهیه‌کنندگی، تلاش کردند برای خود کارت تهیه‌کنندگی جور کنند و متاسفانه در بسیاری موارد موفق هم شده‌اند. از فرزند برخی مسئولان تا رییس برخی  آژانس‌های گردشگری در این سالها موفق به گرفتن کارت تهیه‌کنندگی شده‌اند. این در حالی است که این افراد سواد و تجربه تولید در سینما را ندارند.

پرسش اصلی اینجاست اگر قرار است صنف تهیه‌کنندگی یکی از اصناف تخصصی باشد دلیل صدور کارت برای کسی که صرفا در سینما سرمایه‌گذاری کرده و یا نسبتی با یکی از مسئولان دارد چیست؟ چرا شرط مدیرتولید بودن در آثار سینمایی به عنوان یکی از ارکان صدور تهیه‌کنندگی از میان برداشته شده و سرمایه جای آن را گرفته است؟

در کنار این اتفاق، برخی تهیه‌کنندگان نیز با اجبار کارگردانان کار اولی به فراهم کردن سرمایه، رقمی قابل توجه را از سرمایه آثار دریافت می‌کنند تا تهیه‌کنندگی یک فیلم را برعهده بگیرند. این افراد گاهی سر صحنه آثار سینمایی نیز حضور پیدا نمی‌کنند و فقط در ابتدای کار، درصد مورد نظر خود از تولید کار اولی را دریافت می‌کنند.

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه سازمان سینمایی گلوگاه صدور پروانه ساخت به تهیه‌کنندگان است باید در این بخش تجدید نظر شده و در جلسات مشترک با اصناف تهیه‌کنندگی، تکلیف برخی افراد که بدون حساب و کتاب، مجوز گرفته‌اند روشن شود.

همچنین سازمان سینمایی با مشارکت صنف تهیه‌کنندگی می‌تواند جامعه‌ای از افراد دلسوز را برای تهیه‌کنندگی سالانه فیلم‌های اول مشخص کند؛ افرادی که کاربلد بوده و می‌توانند علاوه بر تسهیل و سرشکن کردن هزینه تولید، براساس تجربه، در دیگر بخش‌ها نیز به کارگردانان جوان مشاوره بدهند.

در شرایط کنونی تهیه‌کنندگی در سینمای ایران با شرایط نابسامانی روبرو است و اینروزها با نام‌های عجیب و غریبی روبرو هستیم که گاه با کارنامه تهیه فیلم کوتاه و مستند، موفق به اخذ مجوز تهیه‌کنندگی فیلم بلند سینمایی شده‌اند.

از سازمان سینمایی با رویکرد جدید این انتظار می‌رود که جلوی ورود مستقیم سرمایه‌گذاران به عنوان تهیه‌کننده را بگیرد و در صدور مجوز برای افراد نامرتبط با عرصه تهیه‌کنندگی جلوگیری کند تا بار دیگر آرامش به عرصه تولیدات سینمایی کشور بازگردد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو سازمان سینمایی سرمایه گذاران تهیه کنندگان تهیه کنندگی صنف تهیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۲۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار فروش فیلم‌های سینمایی در اولین هفته اردیبهشت/ «مست عشق» از «تمساح خونی» سبقت گرفت

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، طبق آمار سامانه مدیریت فروش و اکران سینمای ایران (سمفا) متعلق به سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، در اولین هفته ازاردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ (شنبه یکم تا جمعه هفتم اردیبهشت)، سالن‌های سینمای کشور میزبان ۸۵۰ هزار مخاطب بود. حضور این تماشاگران، حدود ۴۶ میلیارد تومان فروش را به گیشه سینمای ایران اضافه کرد.

رکوردشکنی مست عشق

در این بین، فیلم سینمایی «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی و تهیه‌کنندگی مهران برومند که از روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه اکران خود را آغاز کرده است، با ۱۶ میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان فروش و ۲۴۰ هزار مخاطب، رتبه اول فروش در هفته اول اردیبهشت ۱۴۰۳ را از آن خود کرده است.

این فیلم بخشی از زندگی مولانا و شمس تبریزی در سال‌های ۶۴۰ تا ۶۴۵ هجری قمری را روایت می‌کند. رابطه مولانا با شمس تبریزی، عشقی که مولانا به او داشت، تأثیر فراوان شمس بر زندگی و اشعار مولانا، و عشق او به خدا همگی در این فیلم به تصویر کشیده می‌شوند. مخاطبان در طول فیلم، پنج سال از زندگی مولانا را مشاهده می‌کنند و در این دوره، اتفاقات زیادی در زندگی این عارف بزرگ رخ می‌دهد.

«مست عشق» در نخستین روز نمایش عمومی خود، یک رکوردشکنی جالب از خود به جای گذاشت و توانست با جذب ۵۱ هزار مخاطب، رکورد فروش روز نخست سینما را از آن خود کند. مجموع فروش این فیلم برای روز نخست، ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است.

دو فیلم پرفروش امسال یعنی تمساح خونی و سال گربه نیز به ترتیب در روز نخست نمایش خود، ۱۸ هزار و ۳۱ هزار مخاطب را به سینما کشاندند.

«تمساح خونی» و «سال گربه»؛ دو کمدی پرفروش در میانه بهار

فیلم سینمایی «تمساح خونی» به کارگردانی جواد عزتی هم در همین بازه زمانی با ۲۲۵ هزار مخاطب به رقم ۱۲ میلیارد تومان رسید. این فیلم کمدی که از بازیگرانی همچون جواد عزتی، عباس جمشیدی‌فر، الناز حبیبی، بهزاد خلج، سعید آقاخانی و شبنم قربانی بهره می‌برد، از شانزدهم اسفندماه سال ۱۴۰۲ اکران خود را آغاز کرده و در مجموع با دو میلیون مخاطب، فروشی معادل ۱۲۲ میلیارد تومان را رقم زده است.

اما سومین فیلم پرفروش هفته اول اردیبهشت، «سال گربه» به کارگردانی و نویسندگی مصطفی تقی‌زاده و تهیه‌کنندگی سعید خانی است.

بهرام افشاری، سارا بهرامی، هومن برق نورد، شبنم قربانی، لاددن ژاوه‌وند و رضا رشیدپور بازیگران این فیلم کمدی هستند که از بیست و دومین روز فروردین امسال روی پرده رفته ست. این فیلم کمدی در هفته اول اردیبهشت ماه با ۱۹۵ هزار مخاطب توانست فروشی بالغ بر ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را از آن خود کند.

یک فیلم اجتماعی و تلخ در میان پرفروش‌ها

فیلم سینمایی «بی بدن»، فیلمی جنایی است که از یک پرونده قضایی مهم الهام گرفته است. داستان فیلم با تغییراتی به یک پرونده معروف جنایی دهه ۹۰ اشاره دارد؛ پرونده قتل غزاله شکور به دست آرمان عبدالعالی که چندین بار تا مرحله اجرای حکم رفت و برگشت و یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌های چند سال اخیر ایران بود که حاشیه‌هایی هم در فضای مجازی داشت. فیلم با دستمایه قرار دادن این پرونده، سراغ شخصیت‌ها می‌رود و ما را با ابعاد مختلف یک حکم آشنا می‌کند.

الناز شاکردوست، سروش صحت، نوید پورفرج، پزمان جمشیدی و گلاره عباسی بازیگران این فیلم جنایی‌خانوادگی هستند. «بی بدن» در هفته گذشته با ۱۰۰ هزار مخاطب، ۵ میلیارد و ۳۲۵ میلیون تومان فروش را تجربه کرد.

حماسه‌آفرینی شهید شیرودی بر پرده نقره‌ای

فیلم سینمایی «آسمان غرب» به نویسندگی و کارگردانی محمد عسگری و تهیه‌کنندگی حبیب والی‌نژاد پنجمین فیلم در جدول فروش اولین هفته اردیبهشت ماه بود.

این فیلم سینمایی که نامزد ۶ سیمرغ و برنده ٣ سیمرغ بلورین از چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر است، روایتی قهرمان‌محور از حماسه‌آفرینی شهید علی‌اکبر شیرودی، خلبان هوانیروز ارتش و گروه هم‌رزمانش را در روز‌های نخست و غافلگیرانه شروع جنگ در غرب کشور برای جلوگیری از سقوط شهر سرپل ذهاب و نفوذ دشمن به خاک وطن به تصویر می‌کشد.

میلاد کی‌مرام، امیرحسین آرمان، نادر فلاح، آرمین رحیمیان، کریم امینی، روح‌الله زمانی و... با حضور افتخاری تورج الوند و هنرمندی نسیم ادبی بازیگران این فیلم را تشکیل می‌دهند. «آسمان غرب» محصول بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی سوره با مشارکت ارتش جمهوری اسلامی ایران است که اکران آن در سینما‌های سراسر کشور ادامه دارد.

«آسمان غرب» در هفته گذشته یک میلیارد و ۴۵۸ میلیون تومان فروش را تجربه کرد که حاصل حضور ۳۵ هزار مخاطب در سالن‌های سینما بود.

«ایلیا؛ جستجوی قهرمان»؛فیلم فانتزی برای مخاطبان کودک و موجوان

«ایلیا؛ جستجوی قهرمان» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سید علی موسوی‌نژاد که از ۲۳ اسفند ماه برای مخاطبان کودک و نوجوان توسط پخش بهمن سبز در سینما‌های سراسر کشور در حال اکران است. داستان فیلم «ایلیا جستجوی قهرمان»، درباره کودکی ۱۱ ساله به نام آرش است که به عنوان نماینده ایران در بازی واقعیت مجازی «جستجوی قهرمان» حضور دارد. با حذف ۳ بازیکن دیگر، آرش باید به تنهایی بازی را ادامه بدهد، اما رفته رفته متوجه می‌شود که این یک بازی ساده نیست و پای خانواده‌اش به این بازی کشیده شده است.

فیلم ایلیا جستجوی قهرمان با شبیه سازی فتح قلعه خیبر توسط امام علی (ع) در بستر یک بازی واقعیت مجازی، به دنبال بیان حقیقت برای کودکان است و به گفته کارگردان آن، علی موسوی نژاد، ضد اسرائیلی‌ترین فیلم ژانر کودک به حساب می‌آید.

آرمین مرگان، سلنا گلزاری، علی زکریای، بهار نوحیان و زینب برات‌زاده بازیگران این فیلم سینمایی هستند که در هفته گذشته با ۳۱ هزار مخاطب توانست یک میلیارد تومان فروش داشته باشد.

«آپاراتچی»؛ هفتمین فیلم هفته اول اردیبهشت

فیلم سینمایی «آپاراتچی»، به کارگردانی قربانعلی طاهرفر و سجاد نصراللهی نسب، روایتگر قصه‌ای متفاوت و شیرین از دلبستگی‌های عجیب یک نقاش ساختمان عاشق سینما در بحبوحه دهه ۶۰ است.

تورج الوند، فاطمه مسعودی‌فر، رضا ناجی، حسین عابدینی، وحید مبصری، ولی فروتن، امین گلستانه، پوریا میاندهی، شهرام خزرایی و با حضور بهنام تشکر، امید روحانی، علیرضا استادی و هومن برق‌نورد بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

آپاراتچی هم در هفته گذشته با ۱۱ هزار و ۵۰۰ مخاطب ۵۱۴ میلون تومان فروش را تجربه کرد.

فروش کم‌رمق «نوروز» و «پرویزخان» 

در انتهای جدول فروش فیلم‌ها در هفته اول اردیبهشت ماه نیز باید به دو فیلم «نوروز» و «پرویز خان» اشاره کنیم که به ترتیب ۳۳۷ میلیون تومان و ۹۶ میلیون تومان فروش را تجربه کردند.

«نوروز» ساخته سهیل موفق برای مخاطبان کودک و نوجوان این میزان فروش را بابت حضور ۸ هزار ۵۰۰ مخاطب از آن خود کرد و «پرویز خان» هم فروش ۹۶ میلیون تومانی خود را مدیون حضور ۲ هزار مخاطب بود.

فیلم سینمایی «پرویز خان» به نویسندگی و کارگردانی علی ثقفی و تهیه‌کنندگی عطا پناهی محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج با حمایت وزارت ورزش و جوانان است. این فیلم درباره پرویز دهداری یکی از متفاوت‌ترین مربیان بزرگ تیم ملی فوتبال ایران است.

این فیلم سینمایی در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر موفق به نامزدی در ۹ رشته شد و سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول، سیمرغ بلورین بهترین تدوین و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه را دریافت کرد.

«پرویزخان» از ۲۳ اسفند ماه در سینما‌های سراسر کشور اکران خود را آغاز کرد و در هفته اول اردیبهشت با ۲ هزار مخاطب، ۹۲ میلیون تومان فروش داشت.

سعید پورصمیمی، حمیدرضا پگاه، بهنام تشکر، علی باقری، المیرا دهقانی، خسرو احمدی، مهدی قربانی، یاسین مسعودی، محمد صادق ملک، نیما نادری، روزبه رئوفی، یدالله شادمانی، مهدی فریضه، منوچهر علیپور، امیر دانشجو، سید ابوالفضل موسوی، نصیر ساکی، امیرمهدی کوشکی، علی فرحناک، اسکندر کوتی و مریم سعادت بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

لازم به یادآوری است که «پرویز خان» از صبح روز جمعه هفتم اردیبهشت ماه به اکران خود در سینما‌های کشور پایان داده و وارد اکران آنلاین در پلتفرم‌های سینمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اکران مردمی «تمساح خونی» در اکومال کرج
  • ۳ فیلم در راه اکران
  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • سه فیلم جدید در راه اکران/قرارداد «تاوان»،«نیلگون» و«قلهک» ثبت شد
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • آمار فروش فیلم‌های سینمایی در اولین هفته اردیبهشت/ «مست عشق» از «تمساح خونی» سبقت گرفت