Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازیار وکیلی، منتقد سینما در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز در خصوص نقاط قوت و ضعف فیلم‌هایی که روی پرده نقره‌ای سینما در حال اکران است، اظهار کرد: با توجه به اینکه سالن‌های سینما دوباره به حالت عادی بازگشته و فروش آثار سینمایی روال مناسبی پیدا کرده، این فروش نشانه خوبی است که حتی بعد از دو سالی که از حضور ویروس کرونا در جهان گذشته نیز سینما از سبد سرگرمی و فرهنگی مردم حذف نشده و همچنان در حال احیاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوست بر مبنای خرافه‌های ایرانی

وکیلی در رابطه با فیلم سینمایی پوست نیز به بیان نکاتی پرداخت و گفت: پوست فیلمی متفاوت در سینمای ایران است، زیرا ما تاکنون نمونه‌ای نداشتیم که بر مبنای وحشت باشد و تا قبل از این سینمای ایران به آن مبحث نپرداخته بود.

وی بیان کرد: پوست فیلمی کاملا با فرهنگ ایرانی است که بر مبنای فرهنگ‌ها و حتی خرافه‌هایی که بومی ایران است ساخته شده و از تلفیق این فرهنگ با داستان ژانر وحشت، فیلمی ساخته که نمونه‌ای در سینمای ایران ندارد.

منتقد سینما با اشاره به این موضوع که عده‌ای معتقدند پوست در ژانر وحشت چندان موفق عمل نکرده، تاکید کرد: در ابتدا ما باید ببینیم این فیلم را با چه سینمایی قیاس می‌کنیم، زیرا در سینمای ایران اساسا ژانر وحشتی پیش از این وجود نداشته و صرفا یک فیلم خوابگاه دختران ساخته شده که تا حدودی وحشت آور بوده، اما اگر با نمونه‌های خارجی قیاس شود به طور حتم ممکن است ضعف‌هایی داشته باشد، اما فراموش نکنیم که فیلم در این ژانر جزو اولین‌هاست زیرا تا پیش از این فیلمی با این ابعاد در این ژانر نداشتیم، پس برای نمونه ایرانیش فیلم خوبی است.

درخت گردو به دنبال طرح یک سوال

منتقد سینما در خصوص فیلم سینمایی درخت گردو نیز بیان کرد: در سینمای جنگ ایران، این فیلم از نمونه‌های نادری است که به شدت نگاه انسانی دارد و اگر بتوان این مضمون را در سینمای ایران به اثری اطلاق کرد که فیلم ضد جنگی است به درخت گردو تعلق می‌گیرد.

وی ضمن بیان مطلب فوق ادامه داد: اگر تاکنون در سینمای ایران، کارگردانان جنگ همواره یک پیش فرض داشتند که باید می‌جنگیدیم، حالا درخت گردو فرمول را به این صورت مطرح کرده که اساسا چرا می‌جنگیم و آیا جنگ با توجه به عواقبی که به دنبال داشت لازم بود؟ به نظر من طرح این سوال تاریخی درسینمای ایران نقطه عطفی برای درخت گردو است.

 عدم استقبال از گشت ارشاد توسط مخاطبان خاص سینما

وکیلی در خصوص فیلم گشت ارشاد نیز اشاره کرد: متاسفانه فیلم خوبی نیست؛ البته یک نکته‌ای را هم باید هنگام تماشای گشت ارشاد در نظر بگیرم که این فیلم برای مخاطب خاص و سختگیر سینمای ایران ساخته نشده، بلکه برای عامه مردم تهیه شده است.

وی افزود: گشت ارشاد فیلمی است که حالت کشکولی دارد، به این معنی که از شعرهای تند و تیز سیاسی، اجتماعی و همچنین صحنه‌های طنز و داستان‌های رمانتیک استفاده کرده که ظاهرا تماشاگر عام را هم توانسته اقناع کند، زیرا استقبال خوبی از آن صورت گرفته و فروش خوبی هم طی زمان اکران داشته است. 

منتقد سینما فیلم داستانی منصور را هم فیلم متوسطی دانست که موفق شده یک قهرمان کلاسیک خلق کند و خاطرنشان کرد: مشکلات منصور برای بیننده ملموس و قابل درک است، اما در عین حال نقص اصلی فیلم نبود یک آنتاگونیست مشخص است که باعث می‌شود مصیبت‌های قهرمان چندان ابعاد دراماتیک پیدا نکند.

وکیلی در خصوص فیلم سینمایی تومان ساخته فرشباف نیز بیان کرد: این فیلم به شدت جسورانه و در واقع نمونه خاصی از سینمای ایران است که راجع به ذات بشر، طمع‌کاری و فجایعی که می‌تواند رقم بزند صحبت کرده و البته یک بازیگر بی نظیر هم به سینمای ایران معرفی کرده و نام سعید مولویان را در آینده سینمای ایران بسیار خواهیم شنید.

انتهای پیام/

سیده سمیه حسینی کد خبر: 1120814 برچسب‌ها اخبار سینما

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار سینما سینمای ایران منتقد سینما درخت گردو گشت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۳۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، سیاوش صحت افزود: امسال شاهد برگزاری چهل و پنجمین کنگره علمی جامعه جراحان ایران هستیم. اولین کنگره جراحان در سال ۱۳۶۳ در اصفهان برگزار شد، سال‌های بعد نیز در شیراز، اصفهان، تهران برگزار شد. کنگره علمی سالیانه جامعه جراحان ایران از سال ۱۳۷۱ در تهران به طور متمرکز برگزار شده است. طی این سنوات کنگره‌های علمی میان دوره‌ای نیز در شهرهای مختلف کشور به طور پیوسته توسط شاخه‌های استانی جامعه جراحان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: بدین ترتیب تلاش برای ارتقا دانش تخصصی همکاران جراح در راستای بهبود کیفیت ارائه خدمات درمانی به بیماران، طی این چهل سال اخیر که امسال چهلمین سالگرد تأسیس جامعه جراحان ایران است به طور مستمر برقرار بود. تمامی رشته‌های مختلف جراحی عمومی و تخصصی در سالن‌های اقماری و متعدد طی پنج روز برگزاری کنگره به ارائه مطالب علمی، پژوهشی، سخنرانی‌ها، پانل های پرسش و پاسخ می‌پردازند.

صحت افزود: امیدواریم هر روز شاهد بهبود هر چه بیشتر دانش جراحی و توسعه رشته‌های مختلف در کشور باشیم تا در نهایت به درمان بیماران کمک شایانی کنیم. هدف بالا بردن آموزش پزشکی در ایران و به روز شدن دانش و اطلاعات علمی همکاران است. الان با توجه به محدودیت‌های مرتبط با تحریم‌ها، متأسفانه مجلات و ژورنال‌های علمی خارجی را همانند گذشته در اختیار نداریم پس سعی می‌کنیم با برگزاری اینگونه همایش‌ها، اطلاعات جدید و روز پزشکی در سطح دنیا را مطرح و مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

وی ادامه داد: مسائل و مشکلات جامعه پزشکی و بی انگیزگی برای ادامه تحصیل در برخی رشته‌های پزشکی و جراحی، مسائل معیشتی و اقتصادی و فرهنگی و سایر ابعاد، طی برگزاری کنگره‌های جامعه جراحان همیشه مورد بحث و تبادل نظر قرار داشته است.

صحت افزود: یکی از موضوعات مورد بحث در این کنگره پیرامون تروما و ابعاد مختلف آن است ولی در خصوص تروما باید گفت که متأسفانه مشکلات پیش بیمارستانی و بیمارستانی جهت رسیدگی سریع به موارد سوانح و حوادث جاده‌ای هنوز برطرف نشده است. زمان رسیدن به مصدوم آسیب دیده طولانی است، آمبولانس‌ها دیر به مصدوم می رسند و گاهی از مردم برای جابجایی فرد تروما دیده کمک می‌گیرند، چون پرسنل کافی ندارند! ترافیک و خیابان‌ها مشکل مهمی است که باعث می‌شود مصدوم دیر به بیمارستان برسد؛ مشکلات اورژانس‌های بیمارستانی نیز مطرح است. تمام این موضوعات همیشه در کنگره‌های جامعه جراحان در جلسات مشترک با اعضا قطب تروما مورد توجه قرار گرفته است. امیدواریم در کنگره امسال به دستاوردهای خوب علمی بیشتری برسیم.

کد خبر 6097134 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران
  • (عکس) تصاویری خاص و متفاوت از میلاد کی‌مرام سوژه رسانه‌ها شد
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام گرفتن از زالو
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام از زالو
  • امیر جدیدی از «قهرمان» تا «منصور»