Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@15:19:20 GMT

لباس‌هایی که زندگی معلولان را آسان می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۴۰۳۴

لباس‌هایی که زندگی معلولان را آسان می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی آیا تا به حال سعی کرده‌اید زیپ لباس را با یک دست بالا بکشید یا دکمه پیراهن را با یک دست ببندید و یا در حالی‌ که نشسته‌اید شلوار جین بپوشید؟

تکنو اکسپلور می‌نویسد آیا فردی مبتلا به اختلال طیف اوتیسم را می‌شناسید که نمی‌تواند پارچه‌های خاصی را در برابر پوست خود تحمل کند؟ اگر سایز پاهای شما متفاوت است یا فقط یک پا دارید، چگونه کفش می‌خرید؟

لباس‌های تطبیقی که به‌ ویژه برای افراد دارای معلولیت طراحی شده و می‌تواند به معنای ایجاد زیپی روی کفش باشد که با یک دست باز و بسته شود، جایگزینی برای  دکمه‌ها با بست مغناطیسی یا طراحی لباس و کفشی باشند تا بتوانید در حالت نشسته لباس بپوشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلید لباس‌های تطبیقی پاسخگویی به مجموعه وسیعی از نیازهایی است که مصرف‌کنندگان مختلف دارد و در عین حال سبک و مد روز را حفظ می‌کند. به‌ تازگی برندهای مد شروع به ارائه لباس‌های مد روز با سبک‌های جدید کرده‌ که ترکیبی از مد و فناوری برای افراد دارای معلولیت‌های مختلف است.

در اینجا پنج شیوه مختلف مد برای نزدیک شدن به لباس‌های تطبیقی ذکر شده است:

آهنربا به جای دکمه

آندر آرمور یک شرکت آمریکایی تجهیزات ورزشی است که کفش، لباس ورزشی و لباس های روزمره تولید می‌کند. این مجموعه یکی از اولین شرکت‌هایی بود که از زیپ مغناطیسی در لباس استفاده کرد. زیپ ژاکت بازطراحی شده آنان به‌ نام مگ‌زیپ از آهنربا برای اتصال انتهای زیپ استفاده می‌کند و باعث می‌شود زیپ لباس‌ها با یک دست راحت‌تر بالا برود. آهنربا به‌ جای دکمه در پیراهن، شلوار و سایر لباس‌ها نیز استفاده شده است. این‌ها افرادی را که مهارت یا توانایی استفاده از دکمه‌ها را ندارند، توانمند می‌سازند تا بهتر لباس بپوشند.

کفش بدون بند

هدف از فرآیند تولید انواع کفش، آسان‌تر کردن روند بستن یا به طور کلی رفع این نیاز است. زیپ‌ها می‌تواند جایگزین بندهای سنتی شده و کفش‌ها با یک دست پوشیده شود.

طرح دیگر نایک، گو فلای ایز(Go Fly Ease) یک کفش کتانی بود؛ فرد پای خود را درون کفش می‌کند و بند باز می‌شود و کفش را در جای خود نگه می‌دارد. اولین کفش‌های فلای ایز در بین مشتریان وسیع‌تری محبوبیت پیدا کرد و مشکلات عرضه و بازار فروش مجدد بزرگی را ایجاد کرد.

این کفش نمونه‌ای از طراحی جهانی است؛ یک اصل که پیشنهاد می‌کند محصولات باید به‌ گونه‌ای طراحی شود که همه بتوانند از آن استفاده کنند.

لباس

بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم به پارچه‌های خاص یا نوارها و برچسب‌های لباس حساس هستند. مارک‌های تطبیقی مانند برچسب‌های چاپی روی صفحه JAM the Label(یک برچسب پوشاک فراگیر/تطبیقی استرالیایی که با در نظر گرفتن افراد دارای معلولیت ایجاد شده است)، با اجتناب از نوارهای فیزیکی، طیف وسیعی از پارچه‌های بامبو و کتان دارای حساسیت کمتر را ارائه می‌دهد.

سرهمی‌های نوزادی و حوله‌های سنتی که شکم را می‌پوشانند برای همه کاربردی نیستند. طراحی آن می‌تواند برای افرادی که از لوله‌های تغذیه یا از کیسه‌های استومی(دهانه روی شکم به روش جراحی برای خروج محتویات روده) استفاده می‌کنند، محدودکننده باشد.

در میان طرح‌های دیگر تولیدکننده لباس‌های تطبیقی شرکت استرالیایی وونسی(Wonsi)، لباس‌هایی با دسترسی به شکم هم برای کودکان و هم برای بزرگسالانی که نیاز به دسترسی مکرر به شکم دارند، عرضه می‌کند؛ به این معنا که وسایل پزشکی نباید مانعی برای مد باشد.

چاپ سه‌ بعدی و طرح‌های سفارشی

در گذشته محصولات تطبیقی اغلب به‌ گونه ای طراحی می‌شد که ساده باشد؛ مانند صندلی چرخدار سیاه رنگ یا پروتزهای گوشتی رنگ و سمعک اما این‌ها نیز در حال تغییر است. چاپ سه بعدی و تولید پیشرفته انعطاف‌پذیری زیاد و طراحی سفارشی دستگاه‌ها و اقلام مد مختلف را ممکن می‌کند. اپن بیونیک(Open Bionics، یک شرکت بریتانیایی) از چاپ سه‌بعدی برای ساخت هیرو آرم(Hero Arm) یک بازوی مصنوعی که توسط حرکات ماهیچه‌ای کار می‌کند، استفاده کرد. با استفاده از چاپ سه‌بعدی برای سفارشی ساختن بازو برای کاربر، این شرکت همچنین می‌تواند گزینه‌هایی را در مورد طرح‌های مختلف از رنگ‌ها گرفته تا محتوای مارک‌دار در اختیار کاربران قرار دهد؛ ترکیبی از عملکرد و مد.

طرح‌های فروش منحصر به‌ فرد

فناوری پشت مد تطبیقی تنها به طراحی محصول محدود نمی‌شود و از آن در فروش و بازاریابی نیز استفاده می‌شود. یک برنامه تجارت الکترونیک مد کفش(Every Human's Unpaired) به مصرف‌کنندگان امکان می‌دهد کفش‌های تک بخرند؛ در حالی که امکان جست‌وجو بر اساس اندازه، پهنا و طیف وسیعی از ویژگی‌های تطبیقی مانند پوشیدن آسان و راحت برای کسانی که از کمربند ارتوپدی مچ پا یا پا استفاده می‌کنند را می‌دهد. این فناوری می‌تواند برای افرادی که سایز یا شکل پاهای متفاوتی دارند یا دارای پاهای مصنوعی هستند و کفش‌های سنتی مناسب آن‌ها نیست، مفید باشد.

در حالی که این ایده به نسبت ساده به‌ نظر می‌رسد، این امر مستلزم آن است که برندها سیستم‌های سفارشی پیچیده‌تری داشته باشند. محصولات باید به‌جای جفت‌های سنتی، به‌صورت جداگانه دسته‌بندی شوند و با ویژگی‌های اضافی مانند کفش چپ یا راست و ویژگی‌های تطبیقی هر کدام برچسب‌گذاری شود تا مصرف‌کنندگان بتوانند بر اساس نیازهای خود جستجو کنند.

انطباق فراتر از فناوری

مانند بسیاری از مصرف‌کنندگان، افراد دارای معلولیت به‌ سادگی می‌خواهند بتوانند از فروشگاه‌های معمولی یا آنلاین خرید کنند و لباس‌هایی را پیدا کنند که دوست دارند و مناسب هستند. بنابراین در حالی که فناوری به خرده‌فروشان کمک می‌کند تا طیف فزاینده‌ای از لباس‌های تطبیقی ارائه دهند، این تنها راه حل نیست. گام بعدی این است که نه تنها به لباس فکر کنید بلکه به فرد مورد نظر و نحوه خرید آنان نیز فکر کنید.

همه برندهای مد باید اقلام خود را با طیف وسیعی از نیازهای مصرف‌کننده تطبیق دهد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی معلولین لباس افراد دارای معلولیت مصرف کنندگان برای افراد یک دست لباس ها چاپ سه کفش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۴۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار

«علی محمد قادری»، با اشاره به بهره‌گیری سازمان بهزیستی از ظرفیت مساجد، بیان کرد: سازمان بهزیستی در اجرای برنامه ها تلاش دارد که از سازه زنده جهان اسلام یعنی مساجد بهره مند شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه مسجد مکان مقدس و خانه خدا است، تصریح کرد: خوشبختانه یک وفاق جدی اتفاق افتاده است و ما فعالیت های خودمان را معطوف به حضور در مسجد نموده‌ایم، زیرا که فعالیت در مساجد مشمول برکات بسیاری است.

وی ادامه داد: به همین دلیل سازمان بهزیستی از ظرفیت خانه های خدا برای رسیدگی به مسائل و مشکلات بانوان سرپرست خانوار و افراد دارای معلولیت و نیز تسهیل‌گری امورات آنها استفاده می‌کند.

قادری افزود: همچنین در قالب طرحی، رسیدگی به وضعیت و مشکلات افراد دارای معلولیت را در مساجد مورد توجه قرار دادیم و بنا داریم که این جلسات را در سال جدید در ۵۰۰ مسجد برگزار نماییم.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • فنرباحچه 2-1 بشیکتاش؛ پیروزی آسان قناری‌ها برابر حریف ده نفره
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • ۵۰۰ اثر به جشنواره مد و لباس اروند راه یافتند
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • سرمربی تایلند: ایران مثل قبل، رقبا را آسان نمی‌برد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • مورایس: بازی‌های حذفی هیچ‌گاه آسان نیست
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان