Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:44:57 GMT

سندروم داون؛ خلقتی متفاوت، اما دوست داشتنی

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۴۷۶۵

سندروم داون؛ خلقتی متفاوت، اما دوست داشتنی

ایسنا/گیلان رئیس کانون فرشتگان سندروم داون گیلان گفت: به عنوان یک پدر دارای فرزند سندروم داون امیدوارم افراد با سندروم داون را به عنوان عضو مفید جامعه بپذیریم و روزی همه ما یک دوست سندروم داون داشته باشیم.

مرتضی پیله ور جاوید در گفت وگو با ایسنا، سندروم داون را از متداول ترین اختلالات کروموزومی مادرزادی دانست که همراه با درجات مختلفی از عقب ماندگی ذهنی است و اظهار کرد: افراد با سندروم داون یک کروموزوم اضافه دارند و لذا خلقتی متفاوت هستند، اما زیبا و دوست داشتنی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بسیاری از افراد با سندروم داون را با محبت، خشنود، مهربان و آرام دانست و عنوان کرد: بسیاری از افراد با سندروم داون نسبت به دیگر افراد دارای معلولیت خوشحال تر و مهربان تر بوده و اداره آنان آسان تر است.

رئیس موسسه خیریه مهرورزان حامی فرشتگان سندروم داون استان گیلان با بیان اینکه افراد با سندروم داون در ابعاد مختلف فردی، اجتماعی، عاطفی و فعالیت های روزانه پایین تر از کودکان عادی هستند، گفت: می بایست این افراد را به سمت خدمات مورد نیاز در زمینه های مشکلات پزشکی، توانبخشی، آموزشی، حرفه ای، اجتماعی، تفریحی، ورزشی و حمایتی حقوقی و مالی هدایت کرد.

پیله ور، با بیان اینکه افراد با سندروم داون در نزد خانواده های خود از پذیرش و همراهی خوبی برخوردار بوده و این مسئله تاثیر مثبتی بر استقلال آنان در انجام امور شخصی دارد، ادامه داد: افراد با سندروم داون صدایی ندارند و باید صدای آنان باشیم و به عنوان یک پدر دارای فرزند سندروم داون امیدوارم افراد با سندروم داون را به عنوان عضو مفید جامعه بپذیریم و روزی همه ما یک دوست سندروم داون داشته باشیم.

وی از خدمات رسانی این موسسه به کودکان و بزرگسالان دارای این اختلال دانست و تصریح کرد: این موسسه که از آن به عنوان کانون فرشتگان سندرم داون گیلان یاد می شود به دنبال تحقق شعار «آگاهی بخشی، پذیرش و حمایت» در سه حوزه کاری فرزند توانمند، خانواده پویا و جامعه فراگیر است.

رئیس موسسه خیریه مهرورزان حامی فرشتگان سندروم داون گیلان با بیان اینکه کانون فرشتگان سندروم داون با هدف اصلی ارائه خدمات توانبخشی، آموزشی، هنری، فرهنگی و ورزشی به جامعه سندروم داون استان تشکیل شده است، متذکر شد: پرورش فرزندان توانمند در جامعه سندروم داون و معرفی آنها به خانواده ها و جامعه ضرورت دارد.

وی گفتاردرمانی، کاردرمانی، کاردرمانی ذهنی، موسیقی درمانی، ورزش درمانی و... را در اولویت برنامه های آموزشی ویژه کودکان سندروم داون دانست و عنوان کرد: یکی از دغدغه های اصلی خانواده های دارای فرزندان سندروم داون موضوع استقلال آنها در سنین بزرگسالی یا ایجاد شرایطی برای زندگی نیمه مستقل برای آنهاست.

پیله ور، بزرگترین معضل در جامعه معلولان به ویژه سندروم داون را عدم آگاهی دانست و اضافه کرد: در ۲۶ سالگی پدر یک پسر مبتلا به سندروم داون شدم و یک افق تاریک پیش روی من بود، زیرا الگوهای نامناسب را دیده بودند، اما اکنون از توانایی های فرزندم اطلاع دارم.

وی نظام آموزشی را یکی از عوامل ناآگاهی مردم و دور شدن افراد با سندروم داون از جامعه دانست و گفت: متاسفانه افراد با سندروم داون را از سایر کودکان جدا می کنند، در حالی که اگر نظام آموزشی تلفیقی داشته باشیم، سایر کودکان نیز با نیازهای سندروم داون آشنا می شوند و نوعی حس همنوع دوستی در آنان شکل می گیرد.

رئیس کانون فرشتگان سندروم داون گیلان، با اشاره به وجود نظام آموزشی تلفیقی در کشورهای پیشرفته برای معلولان جسمی - حرکتی، خاطرنشان کرد: این کودکان ناتوان و کم توان در کنار همسالان خود قرار می گیرند و نظام آموزشی دارای نرمش لازم است، زیرا جامعه به همه خدمات نیاز دارد و معلمان در این نظام آموزشی تلفیقی می توانند استعدادهای ویژه در حوزه های مختلف را کشف کنند.

وی عدم مناسب سازی در بسیاری از ساختمان ها را به واسطه عدم آگاهی ریشه ای نسبت به مشکلات معلولان دانست و یادآور شد: افراد با سندروم داون باید به کمک خانواده و جامعه توانمندی های خودشان را ثابت کنند و اگر ما ظرفیت ها و توانمندی های آنان را بشناسیم قطعا از آنان استفاده خواهیم کرد.

پیله ور، با بیان اینکه جامعه ما از نظر فرهنگی نسبت به سندروم داون پذیرش دارد، تصریح کرد: افراد با سندروم داون معصوم هستند و باید احترام و شان آنان حفظ شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی روز جهانی معلولان سندروم داون افراد با سندروم داون فرشتگان سندروم داون کانون فرشتگان نظام آموزشی داون گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۴۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند

حجت‌الاسلام علی جعفری؛ معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور اظهار کرد: بیش از ۷ سال از دوره چهارم فعالیت سازمان روانشناسی به همت وزرا و نمایندگان بهداشت و علوم  می گذرد که ما  سعی کرده ایم تا بتوانیم کم و کاستی ها را جبران کنیم. به همین دلیل کلینیکی را برای به وجود آوردن نور امید و نشان دادن  مسیر درست زندگی افتتاح کردیم تا بتوانیم در راه فرهنگی قدم بر داریم. در کوتاه‌ترین زمان به کمک مسئولان ذی‌ربط می‌توانیم این کلینیک مشاوره‌ای را برای مددجویان کمیته‌امداد در ۳۱ استان ایجادکنیم.

وی افزود:در کلینیک تمام موارد زیر نظر خواهند بود، زیرا از فضای کاربری می‌خواهیم بیرون بیاییم و بتوانیم رصد دقیق داشته باشیم و متناسب با نیازهای خانوده مدد جویان زیرساخت‌های مشاوره‌ای در مناطق دورافتاده و محروم ایجاد کنیم. ما یک نهاد حمایتی هستیم که بتوانیم به تقویت و بالا بردن اعتماد به نفس مددجویان در زندگی و ایجاد اشتغال کمک کنیم. البته ناگفته نماند این خلاء وجود داشته که مجموعه مشاوره‌ای ما نیازمند  زیرساخت روانشناختی با سطح بالاتر  و تخصصی داشت. اما حالا  مراکزی با سطح بالاتر و تخصصی در سراسر کشور یعنی تمام  استان‌ها  ایجاد کرده‌ایم و بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموخته کارشناسی ارشد و دکترای روانشناسی یا مشاوره در ادارات مشغول ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به مددجویان کمیته امداد هستند.

جعفری تصریح کرد: براساس تحقیقات انجام شده؛ حدود ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی و نیازمند دریافت خدمات روانشناسی هستند، اما به این معنا نیست که آن‌ها اختلالات روانی دارند، چون مسائل روانشناختی همه حوزه‌های روان را پوشش می‌دهند.

او گفت: جامعه هدفی که ما داریم در کمیته امداد افرادی هستند که بی چون و چرا در راستای کمک به مردم می کوشند در گذشته خدمات کمیته امداد بیشتر در حوزه معیشتی بود ولی یکی از خدمات ارزشمند که در سال های اخیر شاهد تحول جدی در این حوزه هستیم، همین خدمات فرهنگی است. ما به کمک روان درمانی حتی توانستیم بسیاری از زندانیانی که حقیقت را بازگو نمی کردند تا کمکشان کنیم مسیر را هموار کردیم. می توان گفت حضور مشاوران متخصص در سراسر کشور می‌تواند کلید طلایی برای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی مردم باشد.  

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • هدف‌گذاری برای ارتقای سیستم آموزشی/ معلمان درصدر حل مسائل هستند
  • رئیسی: همه دختران ایران عزیز را دوست دارم
  • معلمان معمار اصلی شخصیت افراد در جامعه هستند
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • استاد مسعود اسکویی نقش الگوسازی داشت