Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین این بررسی بر روی حدود ۱۸۰ بیمار انجام شد که که در نظام بهداشتی دانشگاه فلوریدا که در موج اول کرونا در آمریکا به علت دچار شدن به کووید-۱۹ شدید بستری و پس از بهبودی مرخص شده بودند.

اما در طول یکسال، بیش از نیمی از این افراد بهبودیافته درگذشتند.

این بررسی نشان داد که بزرگسالانی از کووید-۱۹ شدید بهبود یافته‌اند با احتمال دو برابر بیشتر نسبت افراد دچار نشده به عفونت در طول یک سال پس از ابتلا به بیماری درگذشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرک ماینوس، سرپرست این بررسی گفت: «در بسیاری موارد فرد دچار یک بیماری عفونی می‌شود و پس از بهبودی از آن فرد به طور کامل سلامت خود را باز می‌یابد و همه چیز به حالت سابق بازمی‌گردد، اما در مورد کووید-۱۹ شرایط متفاوت است. فقط با مرخص شدن از بیمارستان، همه چیز تمام نمی‌شود.»

این بررسی همچنین نشان داد که بزرگسالان جوانتر به خصوص در معرض خطر بالای خطر مشکلات بهداشتی درازمدت هستند: بیماران کووید-۱۹ زیر ۶۵ سال که از بیمارستان مرخص شده بودند، با احتمال سه برابر بیشتر نسبت به افراد دچار عفونت‌نشده در طول یک سال درگذشته بودند.

به گفته ماینوس، بزرگسالان بالای ۶۵ سال با احتمال بیشتری ممکن است به سرعت مغلوب بیماری کووید-۱۹ شوند، بنابراین شمار بیشتری از آنها به مرحله بهبودی نمی‌رسند. در مقابل، بزرگسالان جوانتر با احتمال بیشتری از عفونت‌ اولیه جان‌به در می‌برند، اما با احتمال بیشتری برای ماه‌ها یا شاید سال‌های آینده از علائم آزارنده رنج می‌برند.

ماینوس می‌گویند: «ترومای داخلی دچار شدن به یک دوره شدید کووید در افراد جوان حتی بیشتر خود را نشان می‌دهد.»

پژوهشگران مطمئن نیستند که چرا بیماران کووید-۱۹ به علت عوارض درامدت این بیماری می‌میرند، اما ماینوس نظریه‌ای در این باره دارد. کووید-۱۹ ممکن است یک پاسخ التهابی مداوم را در بدن ایجاد کند که حتی پس از پاک شدن ویروس از بدن به اندام‌های شخص آسیب بزند و خطر حمله قلبی، ذات‌الریه، نارسایی کلیه یا سکته مغزی را بالا ببرد.

او گفت: «به نظر ما یک پاسخ التهابی شدید در تمام بدن رخ می‌دهد و برای همین است که عوارض بیماری محدود به نقطه معینی از بدن نیست.»

کووید-۱۹ در هیچکدام از بیماران درگذشته در این بررسی به عنوان علت مرگ ثبت نشده بود و بنابراین به نظر می‌رسد که بیماری مرگبارتر از آنی باشد که داده‌های فعلی نشان می‌دهند.

برخی از مدل‌سازی‌ّ‌ها نشان می‌دهند که دست کم نیمی از مرگ‌های ناشی از کووید-۱۹ گزارش نمی‌شوند.

به گفته این پژوهشگران، کووید-۱۹ شدید معمولا به سه پیامد بهداشتی منفی منتهی می‌شود، لخته‌های خونی، مشکلات تنفسی و مشکلات قلبی-عروقی.

یک بررسی که یافته‌های آن در ماه ژآنویه امسال در ژورنال لنست منتشر شد، نشان داد تا ۵۶ درصد از بیماران بستری‌شده به علت کووید-۱۹ شش ماه پس از ظهور علائم اولیه کووید-۱۹ نشانه‌های مشکلات ریوی را بروز می‌دهند.

یک بررسی قبلی ماینوس و گروه پژوهشی‌اش در ماه ژوئیه (تیر) امسال نشان داد که افراد بستری‌شدشه به علت کووید-۱۹ شدید با احتمال دو برابر بیشتر از بیماران مبتلا به شکل خفیف تر آن ممکن است دوباره به علت عوارض بعدی بیماری بستری شوند. این عوارض شامل حمله قلبی، سکته مغزی، ذات‌الریه، آمبولی ریوی (انسداد شریان ریوی با لخته خونی) می‌شدند.

جالب اینکه اغلب افراد بیماران بستری‌شده کووید-۱۹ در این بررسی جدید بعدا به علت مشکلات قلبی-عروقی، ریوی یا لخته شدن خون نمرده بودند. در عوض، این عوارض فقط  غامل ۲۰ درصد از مرگ‌ها در میان افراد در ابتدا بستری‌شده به علت کووید-۱۹ شدید  و بهبودیافته از آن بودند.

ماینوس گفت پاسخ التهابی شدید در برخی از این بیماران ممکن است به اندام‌های بدنی به جز قلب و ریه‌ها از جمله به مغز، کبد یا کلیه‌ها آسیب زده باشد.

او گفت:‌ «ممکن است نوعی به هم خوردن نظم دستگاه‌های اندامی رخ داده باشد که ما تا به حال به آن فکر نکرده باشیم و آن را زیر نظر نگرفته باشیم.»

او افزود واکسن زدن خطر بستری شدن را در قدم اول کاهش می‌دهد. واکسن‌های کرونا همچنان در جلوگیری از بیماری شدید، بستری شدن و مرگ بسیار موثر باقی می‌مانند.

کد خبر 641292 برچسب‌ها كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس کووید ۱۹ شدید طول یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۶۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ

حسین ظفری گفت: بر اساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی که از روز گذشته وارد کشور شده است، تا پایان روز جمعه فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود: سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است، به همین دلیل استان‌هایی که متاثر از این سامانه هستند از سمت سازمان مدیریت بحران کشور اعلام آماده‌باش شده است. این مخاطره رگبار شدید رعد و برق، وزش باد شدید و در برخی نقاط گردوخاک و تگرگ را به همراه خواهد داشت.

ظفری ادامه داد: در روز چهارشنبه ۱۲/‏۰۲/‏۱۴۰۳ سامانه بارشی استان های کرمان، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهکلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، جنوب و غرب استان اصفهان و نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به استان‌های مجاور این استان‌ها هشدارها داده شده و آمادگی خود را اعلام کرده اند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اطلاع رسانی‌هایی از طریق استانداری و از سمت صداوسیما به مردم داده شده است.

وی افزود: در روز جمعه استان اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیمه غربی سمنان و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران نیز تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت. وسعت گسترده ای از کشور متاثر این سامانه خواهد بود و به همین دلیل احتمال لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر و همچنین احتمال سیلاب در مسیر وردخانه‌ها وجود دارد.

ظفری گفت: در ارتفاعات رخداد صاعقه و تگرگ را شاهد خواهیم بود. متاسفاهنه این صاعقه می تواند خیلی خطرناک باشد، از این رو به افرادی که در ارتفاعات حضور دارند بخصوص عشایر هشدار می‌دهیم که دقت‌های لازم را داشته باشند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در مناطقی که باد شدید وجود دارد، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، داربست‌ها و تابلوها و همچنین در حمل و نقل نیز امکان اختلال وجود خواهد داشت. در مناطقی که گردوغبار مواجه هستیم تدابیر لازم هم از سمت سازمان ها و دستگاه ها دیده شده است.

ظفری در پایان گفت: با توجه به اینکه آمادگی دستگاه‌ها و ستادها وجود دارد، مردم نیز احتیاط را در سفرهای بین شهری رعایت کنند و در مناطقی که رودخانه‌ها طغیان کرده‌اند توقف نداشته باشند و از رفتن به کوه و ارتفاعات در این چند روز خودداری شود. چرای دام و تردد عشایر در نواحی مرتفع نیز با احتیاط لازم صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • رگبار و رعد وبرق در تهران/ احتمال آبگرفتگی معابر
  • فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان تا ساعتی دیگر
  • صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی استان
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۰۲/۱۱؛ پیش‌بینی بارش‌های شدید در کشور
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • موراتا: خیلی‌ها بهتر از من بودند که حالا نیستند
  • احتمال رگبار تگرگ و وزش باد نسبتا شدید در لرستان
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد