Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@15:39:50 GMT

شرایط تورمی در حوزه اقتصادی نتیجه تصمیمات گذشته است

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۹۷۸۹

شرایط تورمی در حوزه اقتصادی نتیجه تصمیمات گذشته است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور امشب (یکشنبه) در گفتگوی تلویزیونی با مردم که در صدمین روز آغاز به کار دولت سیزدهم انجام شد، در پاسخ به این سوال که به عملکرد صد روزه‌ دولت چه نمره‌ای را می‌دهید، گفت: مردم عزیزمان باید نمره بدهند و مردم نیز داوری و قضاوتشان در این رابطه منصفانه و عادلانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مردم به خوبی از شرایطی که دولت تحویل گرفته شد، گذر زمان مطلع هستند، شرایط کرونایی کشور، شرایط مالی وضعیت خزانه، وضعیت کالاهای اساسی و از همه مهم‌تر امید و اعتماد مردم که آسیب دیده بود، مطلع هستند و این از وظایف دولت بود که امید و اعتماد را بازآفرینی کند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: از وظایف مهم دولت این بود که مسائل پیش‌رو که مهم‌ترین آن مسئله جان مردم بود، تأمین واکسن را دنبال کردیم. 

 رئیسی افزود: من یادم نمی‌رود که روز تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری، در سخنان کوتاهی اعلام کردم که مسائل پیش‌روی دولت، اولویت کرونا و ضرورت واکسیناسیون عمومی است. به یاد دارید که در آن مقطع، روزانه  ۷۰۰ خانواده ایرانی داغدار می‌شدند و بسیاری از عزیزان را دست دادیم؛ این از مسائلی بود که برای ما و مردم باعث سوال شده بود که چرا یک کار جدی‌تر از آنچه که انجام می‌شود، انجام نمی‌شود؟

وی گفت: به دلیل مشکلات ارزی و یا به دلیل شرایط تحریمی کشورها به ما واکسن تحویل نمی‌دادند و با توجه به پیگیری که برای تحویل ۳۰ میلیون دز انجام شده بود، شاید حدود ۵ میلیون تحویل داده شده بود، ما این را در اولویت دولت قرار دادیم؛ امروز خدا را شاکریم که هم آمار ابتلا و هم آمار فوت کاهش جدی پیدا کرده است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید اول خدا را شاکر باشیم و بعد هم از مردم عزیز که خوب همراهی کردند و همچنین از کادر بهداشت و درمان نیز تشکر کنیم.

رئیسی تصریح کرد: امروز در صدمین روز دولت باید اعلام کنم که بیش از ۱۰۰ میلیون دز واکسن تزریق شده است و امروز بعضی از مردم دز سوم‌ را تزریق می‌کنند. صیانت از جان مردم، مسئله اولویت‌دار دولت است که گام برداشته شده و باید باز هم اقداماتی را انجام دهیم که از جان مردم صیانت شود. 

وی گفت: توصیه من به مردم عزیز این است، حالا که شرایط فراهم شده است و ما مدارس و دانشگاه‌ها را بازگشایی کنیم، همچنین فضای کسب و کار آماده شده است (بیش از ۱۰۰ هزار شغل تعطیل شده بود)، لذا با این شرایط مراعات کنند، چون ممکن است که باز ما تصمیم دیگری را در پیش داشته باشیم. 

رئیس‌جمهور ادامه داد: خوشحالم که فضای کسب و کار در کشور مجددا رونق می‌گیرد و الحمدالله انجام شده است.

رئیسی تصریح کرد: علی‌رغم اینکه در کشورهای اطراف ما مشکلاتی داریم، امروز وضعیت‌مان در کشور، در شرایطی است که بسیاری از شهرهای ما وضعیت خوبی دارند و فقط چند شهر وضعیت خاصی دارند که آن‌ها نیز مسیرشان دنبال می‌شود. ما از خودمان ممنون نیستیم، بلکه از مردم ممنونیم که در این رابطه با ما همکاری کردند.

وی ادامه داد: آن روز مردم دنبال واکسن می‌گشتند و امروز ما دنبال این هستیم که مردم بیایند و واکسن بزنند. به صورت سرزده به داروخانه نزدیک نهاد ریاست‌جمهوری رفتم، وقتی صف طویل مردم را برای تحویل دارو مشاهده کردم، از این صحنه متأثر شدم و در نشستی که با مسئولان ذی‌ربط داشتم، در آن جلسه تأکید شد تمام  داروخانه‌های سطح شهر یعنی ۳۰۰ مرکز، برای توزیع دارو مجهز شود. 

رئیس‌جمهور گفت: به کشورهای سازنده واکسن تماس داشتم و شخصاً این موضوع را پیگیری کردم. همچنین برای تأمین ارز این واکسن‌ها، آقای مخبر معاون اول ریاست‌جمهوری پیگیری کردند و وزارت خارجه یک ستادی در رابطه با تزریق واکسن و واردات واکسن ایجاد کردند تا مسئله اول دولت، واکسن و وارد کردن آن به کشور باشد.

رئیسی تصریح کرد: مسئله تأمین واکسن، مسئله اول دولت شد، متخصصان دست به کار شدند و واکسن داخلی را تولید کردند و از آن نیز حمایت شد؛  الآن نیز باید حمایت از تولید واکسن داخلی مورد تأکید قرار گیرد. 

وی گفت: واکسیناسیون عمومی باعث شد یک گشایشی برای بازگشایی کسب و کارها و مدارس دانشگاه‌ها ایجاد شود و بنده به صداوسیما و نخبگان تأکید کردم که یک کار اقناعی را دنبال کنند و مردم قانع شوند تا واکسیناسیون را به طور کامل انجام دهند. 

رئیس قوه مجریه کشور ادامه داد:  الحمدالله الآن وضعیت فوتی‌های ما دو رقمی شده است، اما باز هم از دست دادن حتی یک نفر نیز دردناک است.

___

رئیسی درباره برنامه دولت برای دسترسی آزادتر و آسان‌تر مردم به پزشک و اجرای طرح افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشجوهای پزشکی کشور گفت: این موضوع یعنی دسترسی آزاد و آسان مردم به پزشک به ویژه در مناطق محروم موضوع بسیار مهم است، در تهران ما پزشک داریم، اما آیا این امکان در شهرستان‌ها هم وجود دارد؟، پاسخ این است که خیر این شرایط برای مردم در شهرستان‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی  موضوع کمبود پزشک مورد بحث قرار گرفت و قرار شد گروهی این بحث را مورد بررسی قرار بدهند، چند جلسه برگزار شده است و ما به جدیت رفع مشکل کمبود پزشک متخصص را دنبال می‌کنیم، به مردم نیز این قول را می‌دهیم که در اولین جلسه بعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم خود را خواهیم گرفت، من خودم شخصاً وارد این موضوع شده و تصمیم خواهم گرفت. 

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش درباره برنامه دولت برای کنترل تورم و بهبود معیشت مردم، گفت: کنترل تورم و موضوع بهبود شرایط معیشتی مردم مسئله بسیار مهمی است و به نوعی بعد از بحث جان مردم و موضوع سلامت جامعه، بحث معیشت آن‌ها اهمیت دارد.

وی تصریح کرد: دولت در شرایطی کار خود را شروع کرد که ذخایر کالاهای اساسی نگران کننده بود، اما من به مردم می‌گویم که امروز وضعیت کالاهای اساسی به میزان و ذخایر کشور از جمله گندم و دیگر کالاهای اساسی قابل قبول بوده و جای هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

رئیس‌جمهور، تأمین هزینه‌های جاری دولت را یکی دیگر از دغدغه‌های روزهای آغاز دولت سیزدهم دانست و گفت: روزهای پایانی مرداد که هنوز وزرای من از مجلس رأی اعتماد نگرفته بودند و با وزرای دولت سابق کار می‌کردم، پرداخت حقوق مردادماه در دولت مطرح بود، بود، دوستان ما در دولت سابق نسبت به تأمین حقوق کارکنان دولت نگرانی‌هایی داشتند که چگونه می‌شود بدون استقراض از بانک مرکزی این حقوق و دستمزدها پرداخته شود، اما به مردم می‌گویم که امروز بعد از گذشت ۳ ماه از آغاز کار دولت، حقوق کارکنان بدون استقراض از بانک مرکزی پرداخت شده است. 

رئیسی همچنین، پرداخت بدهی‌های گذشته را یکی دیگر از مسائل پیش روی دولت دانست و گفت: به طور متوسط دولت، هر ماه ۱۰ هزار میلیارد تومان باید هزینه‌هایی که در دولت گذشته با فروش اوراق مشارکت انجام شده است را پرداخت کند. 

وی افزود: مسئله دیگری که باید به آن توجه داشت این است که شرایط تورمی و مشکلاتی که در حوزه اقتصادی وجود دارد، نتیجه تصمیماتی است که در گذشته گرفته شده است و اگر امروز استقراض  از بانک مرکزی داشته باشیم، قطعاً در آینده در زندگی مردم تأثیر دارد، ما نسبت به هر اقدامی که تورم ایجاد یا خلق پول کند، باید حساس باشیم و در این دولت تلاش داریم که آثار تورمی را کاهش دهیم و تورم را کنترل کنیم.

تکمیل می‌شود...

کد خبر 5368548

منبع: مهر

کلیدواژه: هیئت دولت دولت سیزدهم مهر حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم مذاکرات وین سیدابراهیم رئیسی محمد باقر قالیباف علی باقری هیئت دولت صحن مجلس پیام تسلیت حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی مذاکرات هسته ای وزارت امور خارجه حسین امیرعبداللهیان برجام کالاهای اساسی رئیس جمهور انجام شد جان مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۹۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک کارشناس مسائل اقتصادی در چهارمحال و بختیاری گفت: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی بدهد و نظارتش را دوچندان کند.

بهمن قدمی دمآبی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به مفهوم‌ مردمی کردن اقتصاد، اظهار کرد: عموما اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم راه‌های مختلفی برای این موضوع وجود دارد، یعنی برای افزایش مشارکت مردم در اقتصاد راه‌های گسترده‌ای از سوی اقتصادهای مختلف دنبال و نتایج بسیار خوبی در این راستا کسب می‌شود.

وی افزود: اما باتوجه به ماهیت اقتصاد ایران می‌توان گفت درآمدهای نفتی سهم بسزایی را در آن دارند، اما یک عامل و راهکار مهم که بخش مردمی اقتصاد را تقویت کند وجود دارد، یکی از اهداف اقتصادها تولید کالا و خدمات برای شهروندان آن جامعه است، یعنی هر اقتصادی بتواند کالا و خدمات مختلفی که موردنیاز شهروندان بوده را ارزان‌تر و با کیفیت بهتر تامین کند آن اقتصاد موفق‌تر است.

این کارشناس اقتصادی گفت: هدف اقتصاد این است که کالا و خدمات متنوع با هزینه کمتر، مصرف منابع کمتر و با کیفیت بهتر و بیشتر تولید کند، یعنی اقتصادها همواره بر روی این ریل با یکدیگر رقابت می‌کنند.

قدمی بیان کرد: هدف بنگاه‌ها کسب و افزایش سود است و تلاش می‌کنند کالا و خدمات را بهتر و بیشتر تولید کنند، یعنی کار تولید کالا و خدمات برای پاسخگویی به نیاز شهروندان یک جامعه برعهده بنگاه‌ها است، در حقیقت اقتصاد دارای چهار رکن اصلی خانوار، بنگاه‌ها، دولت و خارجیان است که کار تولید کالا و خدمات وظیفه بنگاه و نظارت‌ در اقتصادها برعهده دولت است، کما اینکه این یک تئوری پذیرفته شده در همه جوامعی است که اقتصاد توانمند و پویا دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است، تصریح کرد: یعنی نقش دولت به عنوان یکی از چهار کارگزار اصلی که وظیفه نظارت و ناظر بودن را داشته در اقتصاد به عنوان تولیدکننده، بنگاه دار، مصرف کننده بزرگ و صادرکننده و وارد کننده به شمار می‌رود.

این کارشناس اقتصادی گفت: زمانی که دولت با انگیزه‌ی کمک به مردم در فعالیت‌های تولیدی در قالب بنگاه، صادرات و واردات ورود می‌کند و به جای مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد تا حدودی از وظیفه نظارتی خود غافل می‌شود که تحقق این امر موجب بروز مشکلات در اقتصاد شده و برخی رانت‌ها، فسادها، اختلاس‌ها و ... بوجود می‌آید.

قدمی تاکید کرد: دولت توانمند و قدرتمند دولتی است که بازیگری خود را به حداقل برساند و بیشترین نظارت را داشته باشد.

وی در ادامه افزود:  اگر در ایران بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم دولت باید به وظیفه اصلی خود که نظارت، قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری بوده بازگردد و فعالیت‌های اقتصادی خود را به حداقل ممکن برساند، این مهم موجب می‌شود نقش مردم در حوزه‌های تولیدی و اقتصادی پررنگ شود، اقتصاد دولتی کمرنگ و اقتصاد مردمی رونق یابد.

این کارشناس اقتصادی گفت: وقتی دولت از نقش بازیگری خارج شود و به سمت وظیفه نظارتی گام بردارد  موجب می‌شود هزینه‌ها کمتر، دولتی چابک‌تر، توانمندتر و کاراتر و بعد نظارتی را بهتر و دقیق‌تر انجام دهد.

قدمی تاکید کرد: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی دهد، مشروط بر اینکه جایی که دولت خارج شود و بنگاه‌ها و مردم قرار است جای آن را بگیرند لازم است دولت نظارت خود را دوچندان کند در غیر این صورت منجر به سوءاستفاده بنگاه از مباحث اقتصادی می‌شود، مثلا یک شرکت یا بنگاه دولتی که به بنگاه خصوصی تبدیل شده موجب تعدیل نیرو و بیکاری نیروها شده است.

به گفته وی، لازمه کمرنگ شدن فعالیت‌های اقتصادی دولت بعد نظارتی سختگیرانه و دنبال کردن آن با حساسیت بیشتر  است تا دچار چالش نشویم.

قدمی یادآور شد: کاهش نقش دولت در اقتصاد به عنوان بازیگر و سپردن بخش‌های اقتصاد به بخش خصوصی و مردم و افزایش نقش نظارتی، قانونگذاری و حاکمیتی دولت موجب تقویت اقتصاد مردمی یک کشور و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف اقتصادی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اگر به سابقه تاریخی نگاه کنیم می‌بینیم هر حوزه‌ای که به مردم واگذار شده نتایج بسیار خوبی داشته که امیدواریم این اتفاق در حوزه اقتصاد بیفتد تا به نوعی مشکلات اقتصادی برطرف شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟