Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش "موسسه ایمنی‌شناسی لاجولا" (La Jolla Institute for Immunology)، گروهی از دانشمندان آمریکایی، یک روش احتمالی را برای بهبود تاثیر واکسن‌های کووید-۱۹ و سایر واکسن‌ها کشف کرده‌اند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، این پژوهش که توسط دانشمندان موسسه ایمنی‌شناسی لاجولا و دانشگاه "ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آی. تی" (MIT) انجام شده است، نشان می‌دهد که نوعی از "مواد همراه" یا "ادجوانت" (Adjuvant) موسوم به "آگونیست تی‌ال‌آر/ساپونین" (saponin/TLR agonist) ممکن است بتواند اثر محافظتی واکسن‌ها را تقویت کند.

پروفسور "شین کروتی" (Shane Crotty)، پژوهشگر موسسه ایمنی‌شناسی لاجولا و از اعضای این گروه پژوهشی گفت: این پژوهش، بسیار هیجان‌انگیز است. ما امیدواریم که این ادجوانت بتواند به ما کمک کند.

واکسن‌ها با نشان دادن تنها بخش کوچکی از یک عامل بیماری‌زا به سیستم ایمنی بدن انسان، کار خود را انجام می‌دهند. سیستم ایمنی، این آنتی‌ژن را می‌بیند و ساخت سلول‌های ایمنی و پادتن‌های مورد نیاز برای مقابله با ویروس واقعی را آغاز می‌کند.

آنتی‌ژن‌ها به ندرت به تنهایی کار می‌کنند. دانشمندان در بیشتر واکسن‌ها از ادجوانت‌ها استفاده می‌کنند. ادجوانت‌ها مانند پرچم‌های قرمزی هستند که سیستم ایمنی را برای نشان دادن واکنش قوی‌تر نسبت به آنتی‌ژن هدایت می‌کنند و سلول‌های T و سلول‌های B را که از بدن محافظت می‌کنند، به وجود می‌آورند.

"سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA)، تنها پنج ادجوانت را برای استفاده در این کشور تایید کرده است. کروتی که متخصص حوزه پژوهش در مورد واکسن است، گفت: دانشمندان به ادجوانت‌های جدیدی نیاز دارند تا بتوانند واکسن‌های خلاقانه‌تری علیه ویروس‌هایی مانند "کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲" (SARS-CoV-۲) و "HIV" طراحی کنند.

وی افزود: واکسن‌های دارای مجوز، به ادجوانت‌ها وابسته هستند، اما ادجوانت‌های بسیار کمی برای استفاده در انسان وجود دارند.

پروفسور "دارل ایرواین" (Darrell Irvine)، استاد دانشگاه ام. آی. تی و از پژوهشگران این پروژه گفت: ادجوانت‌های جدیدی که به تقویت کردن جنبه‌های خاصی از پادتن یا ایمنی حاصل از سلول T کمک می‌کنند، ممکن است بخش مهمی از ساخت موفقیت‌آمیز واکسن‌ها علیه نمونه‌های چالش‌برانگیز عوامل بیماری‌زا مانند HIV، سل و مالاریا باشند.

دانشمندان تمایل داشتند که یک ادجوانت ترکیبی آگونیست تی‌ال‌آر/ساپونین را آزمایش کنند، زیرا این دو مولکول زمانی که به طور جداگانه آزمایش شدند، امیدوارکننده بودند. ادجوانت‌های ساپونین، بی‌خطر هستند و در حال حاضر برای استفاده در واکسن "شینگریکس" (Shingrix) تایید شده‌اند که برای درمان زونا ارائه می‌شود. تاثیر آگونیست‌های تی‌ال‌آر بر تحریک واکنش ایمنی ذاتی که آنتی‌ژن را تشخیص می‌دهد، شناخته شده است.

آزمایشگاه ایرواین در این پژوهش جدید، ساخت و طراحی ادجوانت آگونیست تی‌ال‌آر/ساپونین را انجام داد. انواع گوناگونی از آگونیست‌های تی‌ال‌آر وجود دارد. به همین دلیل، پژوهشگران به بررسی آگونیست "تی‌ال‌آر۴" (TLR۴) موسوم به "MPLA" پرداختند. این مولکول به صورت طبیعی به مولکول‌های ساپونین می‌پیوندد و نانوذرات "ساپونین/MPLA " یا (SMNP) را تشکیل می‌دهد.

"یو کاتو" (Yu Kato)، پژوهشگر موسسه ایمنی‌شناسی لاجولا، آزمایش‌هایی را برای درک دقیق عاملی که ادجوانت ساپونین را موثر می‌سازد، آغاز کرد.

آزمایش‌هایی که روی موش‌ها انجام شد، نشان داد که ادجوانت ساپونین می‌تواند یک واکنش قوی را که از "مراکز زایای بدن" (Germinal centers) برمی‌آید، تحریک کند. مراکز زایای بدن، ساختار‌هایی در غدد لنفاوی هستند که سلول‌های B را پمپاژ می‌کنند. همچنین در این آزمایش، یک ادجوانت ساپونین در مقایسه با طیف وسیعی از ادجوانت‌های جایگزین، به واکنش بهتر سلول T و پادتن منجر شد.

کاتو دریافت که ساپونین از آن جهت چنین تفاوتی را به وجود می‌آورد که فرآیندی موسوم به تخلیه لنفاوی را ایجاد می‌کند. طی فرآیند تخلیه لنفاوی، مایع لنفاوی به سوی غدد لنفاوی حرکت می‌کند و سلول‌های ایمنی بدن را در مورد حضور یک عامل مهاجم بیماری‌زا آگاه می‌کند.

اگرچه ادجوانت ساپونین به تنهایی، به بروز واکنش خوبی در موش‌ها انجامید، اما آگونیست تی‌ال‌آر، یک سلاح مخفی بود. دانشمندان به بررسی این موضوع پرداختند که اگر هر دو ادجوانت با پروتئین به دست آمده از HIV ترکیب شوند، سیستم ایمنی چگونه واکنش نشان می‌دهد.

پژوهشگران دریافتند که ترکیب ساپونین/MPLA، عملکرد خوبی دارد، زیرا بخش‌های متفاوتی از سیستم ایمنی را فعال می‌کند. اگرچه ساپونین و آگونیست تی‌ال‌آر وظایف خود را دارند، اما ترکیب آن‌ها می‌تواند سیستم ایمنی را نیز وادار کند تا انواع بیشتری از سلول‌های کمکی فولیکولی T بسازد که واکنش ایمنی را تقویت می‌کنند و همچنین، میزان بیشتری از "اینترلوکین ۲۱" (Interleukin-۲۱) را تولید کند که یک مولکول ضد ویروسی است.

کاتو گفت: این چیزی بیش از یک اثر افزودنی بود. این ترکیب به افزایش تعداد سلول‌های B نیز منجر شد. همچنین، برای این که سلول‌های B بتوانند پادتن تولید کنند، به کمک سلول‌های کمکی فولیکولی T نیاز دارند.

پژوهشگران به طور کلی نشان دادند که ترکیب ساپونین/MPLA، ایمن و موثر است. اگرچه هنوز باید بررسی‌های بالینی بیشتری انجام شود، اما کروتی گفت که چندین کاربرد برای ترکیب ساپونین/MPLA به ذهن می‌رسد. به گفته کروتی، ترکیب ساپونین/MPLA در صورت تایید ممکن است افزودنی خوبی برای واکسن کووید-۱۹ شرکت داروسازی آمریکایی "نواوکس" (Novavax) باشد که در حال حاضر از یک مکمل سنتی‌تر پروتئین استفاده می‌کند.

کروتی اضافه کرد: این ترکیب احتمالا تاثیر قابل توجهی بر سلامت انسان خواهد داشت.

کاتو گفت: طراحی ادجوانت‌های جدید، به ویژه برای جلوگیری از گسترش HIV مهم است. بیش از ۳۰ سال است که دانشمندان تلاش می‌کنند تا یک واکسن موثر برای HIV تولید کنند، اما وادار کردن سیستم ایمنی بدن برای نشان دادن واکنش موثر نسبت به یک واکسن دشوار است.

وی افزود: اگر به همین روش ادامه دهیم، واکسن‌ها کارایی نخواهند داشت. ما باید کار‌ها را هوشمندانه‌تر انجام دهیم. به همین دلیل، برای ما مهم است که بدانیم ادجوانت‌ها واقعا چگونه کار می‌کنند.

این پژوهش، در مجله "Science Immunology" به چاپ رسید.

پربیننده ترین خواص انار و یاقوت‌های آن! ثبت نام واکسن کرونا ( دُز سوم بالای ۴۰ سال ) چای و قهوه چه تاثیری بر مغز دارد؟ برای جلوگیری از کرونا امیکرون این کار را انجام دهید! فواید شگفت انگیز روغن بادام برای پوست و مو

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: واکسن کرونا واکسن کرونا کووید ۱۹ سیستم ایمنی ادجوانت ها سلول های B واکسن ها آنتی ژن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۰۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان

بر اساس تازه‌ترین آمارها بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده اجباری و اختیاری جدید به آمار بیمه‌شدگان تامین اجتماعی افزوده شده که به زعم کارشناسان و تحلیلگران افزایش دستمزدها در دولت سیزدهم در این زمینه تاثیرگذار بوده است.

به گزارش ایسنا،‌ یکی از وظایف وزارت کار صرفنظر از اجرای سیاست‌های اشتغال، حمایت از نیروهای کار شاغل است و بر همین اساس بررسی وضعیت بیمه شدگان شاغل و سهم آنها از کل شاغلان ضروری است. در تعریف، بیمه شده به فردی گفته می‌شود که با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه، حق استفاده از مزایای مندرج در قانون سازمان بیمه‌گر را دارد.

بیمه شده اجباری، بیمه شده‌ای است که به دستور کارفرما یا نماینده او در محلی به نام کارگاه مشغول به کار و حق بیمه او واریز می‌شود و مزد و حقوق می‌گیرد که عمدتا اشتغال پایدار در قالب بیمه‌های اجباری است. اما در بیمه اختیاری، فرد با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می‌شود و موظف است حق بیمه خود را در زمان مقرر پرداخت کند که مشاغل آزاد و خویش‌فرما از زیر مجموعه‌های بیمه اختیاری به شمار می‌روند.

طبق گزارش‌ها طی دو سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده به نحوی که در سال ۱۴۰۲ نزدیک به یک میلیون نفر بیمه‌شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده و بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در ۷ ماهه اول سال گذشته ۵۵۰ هزار نفر کد بیمه اجباری و حرف و مشاغل جدید به ثبت رسیده است. افزایش آمار بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی بیانگر رونق حوزه تولید است.

طبق گزارش‌ها در طول ۲.۵ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده و بر اساس تازه‌ترین آمار بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده است.محمود کریمی بیرانوند - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار اواخر سال گذشته با تایید آمار بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی اعلام کرد: قطعا برایشان اشتغال ایجاد شده و مشخص است که کد بیمه جدید اجباری است یا حرف و مشاغل است.

یکی از سیاستهای اثرگذار و مثبت دولت سیزدهم افزایش حداقل دستمزد کارگران بود که موجب افزایش تعداد بیمه‌شدگان اجباری سازمان تامین اجتماعی شد. در سه سال دولت سیزدهم حداقل دستمزد کارگران ۱۷۰ درصد افزایش یافت و به طور میانگین سالانه ۴۰ درصد حداقل دستمزد کارگران رشد داشته است.

در آغاز دولت سیزدهم حداقل دستمزد ماهانه کارگران ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بود که با گذشته ۲.۵ سال به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید و حداقل دریافتی کارگران به بیش از ۱۱ میلیون تومان افزایش یافت. این امر بر ایجاد انگیزه کارگران شاغل در بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی اثرگذار بود و موجب بازگشت کارگران به خطوط تولید شد.

به اعتقاد کارشناسان با افزایش دستمزدها و ایجاد روحیه کار، آمار بیمه‌شدگان اجباری نیز افزایش پیدا کرده است. افزایش تعداد بیمه شدگان اجباری به این معناست که کارفرما نیروی کار را جذب و او را بیمه کرده است.

در همین راستا ناصر چمنی ـ کارشناس حوزه کار در گفت و گو با ایسنا، حقوق و دستمزد را در بالارفتن آمار اشتغال و بیمه شدگان تامین اجتماعی موثر دانست و گفت: افزایش حقوق باعث می‌شود تا افراد به کار ترغیب شوند و بیشتر کارگاه‌ها و واحدهایی که به دنبال کارگر هستند بتوانند نیرو جذب کنند.

وی ادامه داد: بخش اعظمی از کسانی که ساعت‌های متمادی در یک بنگاه یا واحد تولیدی مشغول کار هستند، وقتی حقوق و دستمزد ناچیزی دریافت می‌کنند دیگر تمایلی به کار در خط تولید نشان نمی‌دهند و عمدتا به سمت مشاغل غیررسمی،کاذب و ناپایدار می‌روند.

به گفته این کارشناس حوزه کار، این تصور وجود دارد که دستمزد پایین کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد لذا از طریق کار در مشاغل کاذب یا خدماتی نظیر تاکسی‌های اینترنتی به دنبال تامین هزینه‌های زندگی هستند. از این رو افزایش دستمزدها می‌تواند تاثیر بسزایی در آمار بیمه شدگان و اشتغال داشته باشد.

به گزارش ایسنا،‌ برابر ماده ۱۴۸ قانون کار، کارفرمایان کارگاه‌های مشمول این قانون مکلفند مطابق قانون تأمین اجتماعی نسبت به بیمه کارگران واحدهای خود اقدام کنند. جذب بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید در سازمان تامین اجتماعی نشان از رشد تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی و اهتمام دولت سیزدهم برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!