Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: بزرگترین "باغ سایبان" غرب کشور تا پایان سال در کرمانشاه افتتاح خواهد شد.

افشین صفوی در جلسه سازگاری با کم آبی استان کرمانشاه با اشاره به اقدامات متعددی که در بخش کشاورزی برای مدیریت مصرف آب انجام شده، اظهار کرد: یکی از مهمترین این اقدامات ایجاد سایبان برای باغات با هدف کاهش مصرف آب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در همین راستا بزرگترین باغ سایبان غرب کشور در استان در دست احداث است و تا قبل از عید نوروز به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه وسعت این باغ سایبان را 40 هکتار و فضای مفید آن را 31 هکتار اعلام کرد و یادآور شد: هم اکنون کار کاشت نهال‌های آن در حال انجام است.

کشت زعفران، شنبلیله و سیاه دانه به جای ذرت

صفوی همچنین از کشت محصولات کم آب‌بَر به جای محصولات پرمصرف هم خبر داد و اضافه کرد: یکی از مهمترین محصولات با نیاز آبی کم زعفران است که کشت این محصول را در استان توسعه داده ایم.

وی سطح زیر کشت کنونی زعفران در استان را 456 هکتار اعلام کرد و افزود: از این میزان 247 هکتار  طی دو سال اخیر زیر کشت زعفران رفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به نیاز آبی بسیار کم زعفران در قیاس با برخی از محصولات کشاورزی دیگر، عنوان کرد: در شرایطی که محصولی مانند ذرت 14 هزار مترمکعب به ازا هر هکتار آب مصرف می‌کند، این میزان برای هر هکتار زعفران حداکثر چهار هزار مترمکعب است.

صفوی از حمایت‌های مسئولین استان برای توسعه کشت محصولات کم آب‌بَر قدردانی کرد و گفت: در این راستا 1.8 میلیارد تومان به سازمان جهاد کشاورزی استان اختصاص یافته که ما نیز این اعتبار را برای یارانه خرید پیاز زعفران به کشاورزان اختصاص دادیم.

وی تاکید کرد: بجز زعفران، کشاورزان به کشت محصولات کم آب‌بَر دیگر مانند سیاه دانه، گشنیز و ... هم روی آورده اند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یکی دیگر از راهکارهای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی را اصلاح کانال‌های خاکی به کانال‌های آبی عنوان کرد که راندمان مصرف آب را به اندازه قابل توجهی افزایش می‌دهد و این کار نیز در برنامه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی بحران آب كرمانشاه فرونشست زمین باغ سایبان مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۱۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان

مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه کارگاه آموزشی اصلاح الگوی تولید و ارتقای بهره روی آب و خاک در بیرجند گفت: سال گذشته در کشور حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان پرداخت شده و هم اکنون نیز کارشناسان بیمه در حال برآورد خسارت در مناطق مختلف که به دلایلی همچون سیل و دیگر حوادث دچار خسارت شده اند هستند.

کریمی افزود: ۴ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش بیمه قرار دارد که عمدتا هم غلات، گندم و جو است.

وی همچنین از خرید یک میلیون تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان توسط شرکت غله و بازرگانی دولتی در کشور خبر داد و افزود: برداشت گندم و جو و محصولات پاییزه در کشور از جمله در استان‌های خوزستان، ایلام و سیستان و بلوچستان آغاز شده است.

مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص راهکار‌های جبران کمبود علوفه در کشور نیز گفت: تلاش می‌شود این کمبود با افزایش بهره وری، تغییر شیفت کشت به سمت پاییز و استفاده از ارقام و روش‌های کم آب بر جبران شود.

کریمی افزود: نیاز خوراک دام در کشور حدود ۸۰ میلیون تن است که ده میلیون تن از مراتع، ۲۶ میلیون تن از محل تولیدات علوفه ایی و ۱۵ درصد از سایر قسمت‌ها و مابقی از واردات تامین می‌شود.

در این کارگاه آموزشی که با هدف اصلاح الگوی تولید علوفه و ارتقاء بهره وری آب و خاک برگزار شد بیش از ۲۰۰ نفر از کشاورزان، دامداران و کارشناسان کشاورزی شرکت کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • در انتظار روزهای خوب برای«زهره» اصلی ترین آبریز کشور
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان ایجاد می‌شود