Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرش خانباشی به خبرنگار مهر در خصوص طرح کلان ملی ساخت بالگرد کاملاً بومی سازی شده گفت: بالگرد چند منظوره «صبا ۲۴۸» از جمله طرح‌های کلانی بوده که توسط سازمان صنایع هوایی با همکاری معاونت علمی و فناوری و شرکت پنها (پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران) به مرحله تولید رسید.

رئیس گروه هوایی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: جهت دستیابی به گواهی‌های استاندارد سازمان هواپیمایی کشوری نیاز بود بخش‌های اصلی سیستم موتور مانند بلید، هاب، گیرباکس و سیستم انتقال قدرت بالگرد بومی سازی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بالگرد صبا ۲۴۸ یک بالگرد متوسط است (از نظر وزن و تعداد مسافر قابل حمل)، ادامه داد: طراحی، ساخت و توسعه این کلاس از بالگرد جزو اهداف کلان سند توسعه هوافضای کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

خانباشی با بیان اینکه اکنون این بالگرد در مرحله اخذ مجوز از سازمان هواپیمایی کشوری است، گفت: بالگرد صبا، اولین بالگرد در کشور در حوزه غیر نظامی است که از سازمان هواپیمایی کشوری ایران مجوز اخذ می‌کند؛ اکنون در مرحله بومی سازی قطعات مورد نیاز با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم.

وی افزود: تست‌های پروازی آن نیز از ابتدای تیرماه آغاز شده است.

به گفته خانباشی، با توجه به تاکید سازمان هواپیمای کشوری در جهت بومی سازی بخش‌های اصلی موتور، گروه هوایی ستاد فضایی و حمل و نقل پیشرفته پس از همسوسازی و یکپارچه کردن نیازها، قصد دارد با هدایت شر کت‌های دانش بنیان توانمند در این حوزه به رفع نیازهای صنعت بالگردی کشور کمک کند.

وی تاکید کرد: در این راه با طیف وسیعی از فناوری‌ها روبرو هستیم که در گروهی از آنها پیشرفت خوبی داشتیم اما برخی از فناوری‌های ساخت چنین بالگردی نیاز به توسعه دارد.

خانباشی افزود: در مجموع با وجود توانمندی‌های موجود در بدنه دانش بنیان و دانشگاهی کشور به یک فعالیت برنامه ریزی شده و منسجم در مراحل مختلف بلوغ محصول و فناوری نیاز است.

به گفته وی، دستیابی به فناوری‌های سطح بالا یک شبه اتفاق نمی‌افتد؛ با گذشت زمان و صرف هزینه می‌توانیم مدعی ساخت یک بالگرد تماماً بومی و ایرانی باشیم. به همین علت کار بومی سازی در ابتدای تعریف این طرح از بخش‌های ساده‌تر مانند طراحی و ساخت بدنه توسط شرکت پنها آغاز شد که این مساله در نوع خود دستاورد ناچیزی محسوب نمی‌شود.

رئیس گروه هوایی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر به غیر از موتور درصد قابل توجهی از بالگرد، بومی سازی شده و قابل ساخت و تولید انبوه در کشور است اما هدف کلان ملی بومی سازی کلیه سامانه‌ها و قطعات این بالگرد است.

وی با بیان اینکه شرکت پنها مجری طرح است و تصمیم می‌گیرد که مابقی اجزای بالگرد به چه صورت بومی سازی شود، بیان کرد: معاونت علمی و فناوری به واسطه شر کت‌های دانش بنیان از این طرح کلان ملی حمایت می‌کند. در همین راستا با عقد تفاهم نامه‌ای با شرکت پنها می‌توان برای نیازهای موجود برنامه ریزی کرد.

خانباشی در خصوص کاربردهای این بالگرد که به سفارش هلال احمر شروع به ساخت شده است، خاطر نشان کرد: متقاضی اصلی بالگرد چند منظوره صبا ۲۴۸، هلال احمر و بخش‌های امداد و نجات کشور با کاربردهایی نظیر آمبولانس هوایی، جابجایی بار، جابجایی مسافر در سکوهای نفتی و… هستند.

رئیس گروه هوایی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه این بالگرد قابلیت رقابت با نمونه‌های خارجی با کاربردهای غیر نظامی را دارد بیان کرد: در حال حاضر برای رفع نیازهای حوزه امداد و نجات حداقل به ۲۰۰ فروند از این کلاس بالگرد نیاز داریم که می‌تواند تحول بزرگی در راستای ایجاد توانمندی تخصصی حوزه بالگرد در بین شر کت‌های دانش بنیان ایجاد کند.

خانباشی افزود: همچنین تعمیرات و نگهداری و تولید قطعات یدکی بازار بالقوه ایست که شر کت‌های دانش بنیان از عهده آن بر می‌آیند.

خانباشی گفت: توسعه بالگرد در کشور باید با نگاه ملی دنبال شود و شرکت پنها بتواند با کار دقیق، پروژه‌های مناسبی برای شر کت‌های دانش بنیان تعریف کرده و خود با نظارت بر خروجی‌های کار محصول نهایی ملی با کیفیت مطلوب ارائه کند.

کد خبر 5362345 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: هواپیما معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی ایرانسل حاکمیت سایبری ایستگاه فضایی بین المللی نوآوری تحقیقات علمی فیس بوک هوش مصنوعی گوگل ایالات متحده امریکا امنیت اطلاعات شرکت اسپیس ایکس فضانوردان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گروه هوایی ستاد شرکت پنها بومی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۱۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر

توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی ـ پژوهشی مسئله‌محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین‌المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

گاف "بی‌بی‌سی" درباره پروژه هواپیمای جت 72نفره ایرانی

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل 25 نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف 70 میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه‌های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف 20 میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح‌های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف 10 میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف 100 میلیارد ریال، حمایت از پروژه‌های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده 11 قانون جهش تولید تا سقف 2000 میلیارد ریال، حمایت از راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف 50 میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده‌سازی ماده 5 قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی‌های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از پروژه‌های تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف 200 میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف 10 میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • امدادرسانی به سیل‌زدگان در شرق و جنوب کشور
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور