Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخابات ریاست جمهوری لیبی قرار است به زودی برگزار شود، اما بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که این انتخابات احتمالا بحران موجود در این کشور را پایان نمی‌دهد.

به گزارش مشرق، انتخابات ریاست جمهوری لیبی قرار است روز ۲۴ دسامبر (۳ دی) برگزار شود؛ در آستانه برگزاری انتخابات لیبی، گمانه زنی‌های متفاوتی درباره چشم انداز سیاسی این کشور مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «واشنگتن پست»، در میان ۹۸ نفری که برای نامزدی در انتخابات ثبت نام کرده‌اند، ۲ نفر از جنجالی ترین شخصیت‌ها در تاریخ اخیر لیبی حضور دارند؛ سیف‌الاسلام قذافی، که از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی به اتهام جنایت علیه بشریت تحت تعقیب است و خلیفه حفتر، به عنوان یک جنگ سالار مستقر در شرق لیبی که یک سال پایتخت این کشور را محاصره کرد.

بیشتر بخوانید: بازگشت پسر قذافی به رقابت‌های انتخاباتی در لیبی

«عبدالحمید دبیبه»، نخست وزیر موقت لیبی، که پیش از این متعهد شده بود در رقابت‌های انتخاباتی ماه دسامبر شرکت نکند، نیز برای نامزدی ثبت نام کرده است.

بسیاری از لیبیایی‌ها بیم دارند که انتخابات این کشور بار دیگر احساسات و نارضایتی‌ها را برانگیزد و لیبی را دوباره وارد جنگ داخلی کند.

در حالی که لیبی، کشوری غنی از نظر منابع و دارای بزرگترین ذخایر نفت در آفریقاست، اما یک دهه ناآرامی این کشور را فقیر و آن را به میدان نبرد نیابتی برای قدرت‌های خارجی از جمله ترکیه و امارات تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: لیبی؛ یک انتخابات و چند بازیگر خارجی +تصاویر

«عماد السیاح»، رئیس کمیسیون عالی انتخابات ملی لیبی می‌گوید که صندوق رأی کلید تعیین «آینده مسیر سیاسی لیبی» است.

 وی گفته که کشورش «یا به مسیر واگذاری مسالمت آمیز قدرت ادامه خواهد داد و یا به میدان صفر خواهد رفت، جایی که جنگ رخ خواهد داد.»

با این وجود بسیاری از مردم لیبی درباره بروز بدترین رویدادها نگران هستند.

به گزارش «عرب نیوز»، کارشناسان هشدار داده‎اند که وضعیت سیاسی در لیبی، چه انتخابات برنامه ریزی شده در اواخر ماه جاری برگزار شود یا نه، ناپایدار خواهد ماند و به شکست‌های حقوقی، سیاسی و امنیتی اشاره کرده‎اند که ثبات را در آینده نزدیک به خطر می‌اندازد.

«ولفرام لاچر»، دستیار ارشد مؤسسه امور بین‌الملل آلمان، هشدار می‌دهد که وضعیت سیاسی حتی بدتر از وضعیت پیش از انتخابات سال ۲۰۱۴ است که در نهایت شاهد درگیری بین طرابلس و احزاب مستقر در بنغازی بود.

«لاچر»، می‌گوید «وضعیت کنونی بسیار مشکل سازتر از سال ۲۰۱۴ است؛ به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.»

مقام‎های لیبی در حال حاضر بر سر مبنای قانونی که نامزدهای خاصی مانند عبدالحمید دبیبه می‌توانند بر اساس آن نامزد شوند، درگیر اختلاف هستند؛ برخی از نامزدهای انتخاباتی لیبی استدلال کرده‎اند که دبیبه باید از نامزدی برای ریاست جمهوری منع شود، زیرا او قوانینی که مقام‎ها را ملزم به استعفا دستکم سه ماه پیش از برگزاری انتخابات می‌کند، رعایت نکرده است.

اما این مسائل فنی ظاهراً قانونی - که ماهیت آن‌ها اداری به نظر می‌رسد- نقش مهمی در تصمیم گیری در مورد نتیجه رای گیری و همچنین واقعیت سیاسی داخل لیبی در روزهای پس از انتخابات دارند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که شبه‌نظامیان و جناح‌های مسلح می‌توانند در صورت عدم موفقیت در انتخابات، از پذیرش آن خودداری کنند و از مسائل قانونی، مانند اجازه نامزدی به نامزدهای خاص، به عنوان زمینه‌ای برای مشروعیت‌زدایی از کل روند انتخابات در این کشور استفاده کنند؛ مشخص نیست اگر نامزدهای بازنده این کار را انجام دهند، چه اتفاقی می‌افتد.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو لیبی واشنگتن ترکیه طرابلس سیف الاسلام قذافی انتخابات لیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۱۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه

به گزارش خبرنگار مهر، سعید هژبری عصر سه شنبه در جلسه پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری در حوزه وزارت راه و شهرسازی با حضور دکتر غفاری معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع راه و شهرسازی از تخصیص ۸۹ درصدی اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه این وزارتخانه خبر داد.

هژبری در ابتدای جلسه اجرای مصوبات سفر ریاست جمهوری را به عنوان اولویت اساسی در برنامه‌ها برشمرد و بر تسریع در اجرا و تکمیل پروژه‌های راهسازی استان ایلام تاکید کرد.

وی افزود: رفع نقاط حادثه خیز و چهار خطه کردن راه‌های استان یکی از اقدامات ضروری است که بایستی در اولویت تأمین و تخصیص اعتبارات باشد.

هژبری گفت: وزارت راه و شهرسازی در سفر اول ریاست جمهوری ۲۲ مصوبه را بر عهده داشته که ۹۶ درصد از این مصوبات اجرایی شده و ۳۲ درصد مصوبات به اتمام رسیده است.

وی افزود: کل اعتبارات مصوبات سفر وزارت راه و شهرسازی ۱,۸۳۰ میلیارد تومان بوده که ۱,۶۳۰ میلیارد تومان معادل ۸۹ درصد تخصیص یافته است.

معاون عمرانی استاندار ایلام از عدم تحقق یک مصوبه مربوط به بهسازی مناطق حاشیه نشین شهر ایلام خبر داد که دکتر غفاری معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی ضمن تذکر نسبت به عدم پیگیری این مصوبه، بر تأمین منابع و اقدام موثر برای اجرای آن تأکید کرد.

در این جلسه مقرر شد که کلیه پروژه‌های مصوب سفر ریاست جمهور به استان ایلام مطابق برنامه زمان‌بندی تکمیل و پروژه‌هایی از قبیل تونل کبیرکوه، چهارخطه مهران دهلران اندیمشک، واریانت میشخاص، کنارگذر غربی ایوان و راه دسترسی بیمارستان رازی ایلام تا مردادماه جاری تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

کد خبر 6093631

دیگر خبرها

  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی
  • مهدی نصیری و توهم اتحاد
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس