Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@15:17:05 GMT

اهمیت معاینه ‌فنی خودروهای گازسوز

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۲۳۱۸

اهمیت معاینه ‌فنی خودروهای گازسوز

یک کارشناس مکانیک خودرو گفت: معاینه ‌فنی اهمیت بسیاری دارد، زیرا فشار سوختگیری خودروهای گازسوز بسیار بالا است و افرادی که به این موضوع اهمیت ندهند و حتی از معاینه‌فنی جعلی استفاده ‌کنند، قطعا جان خود و خانواده را به خطر می‌اندازند.

مجتبی ناظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه خودروهای گازسوز کارخانه‌ای (فابریک) یا دستی (کارگاهی) است، اظهار کرد: در کارت خودرو خودروهای کارخانه‌ای، دوگانه‌سوز بودن آنها درج شده و خودروهای گازسوز دستی توسط کارگاه‌های مجاز CNG دوگانه‌سوز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اطلاعات گاز خودروهای دوگانه‌سوز کارخانه‌ای با مراجعه به معاینه فنی وارد سیستم شده و اجازه دریافت معاینه فنی خودرو صادر می‌شود.

این کارشناس مکانیک خودرو ادامه داد: در بازرسی که برای معاینه فنی و صدور گواهی بازرسی چشمی انجام می‌شود، شامل بازدید و بررسی رگولاتور (تنظیم کننده فشار گاز)، مخزن، پرکن و شیر مخزن گاز است و از نظر نشت گاز نیز توسط دستگاه نشت‌یاب چک و اطلاعات وارد سامانه "سیمفا" می‌شود.

وی در خصوص اطلاعاتی که از مخزن گاز گرفته و وارد سیستم می‌شود، گفت: بر روی مخزن خودرو اطلاعات شناسنامه آن از جمله نام شرکت سازنده، تاریخ تولید و انقضا مخزن، فشار کار (معمولاً ۲۰۰ بار)، حجم آبی مخزن (برحسب لیتر) و مقدار مجاز فشار برای تست مخزن توسط سازنده حک شده است.

ناظمی نوع مخزن نیز از اطلاعاتی است که در معاینه فنی بررسی و ثبت می‌شود، اضافه کرد: به طور کلی پنج مدل مخزن وجود دارد که تنها دو مدل از آن در ایران است؛ نوع اول که در ایران استفاده می‌شود، یک مخزن فولادی بدون درز است که متداول‌ترین مخزن محسوب می‌شود و نوع دوم که مخزن فولادی کمرپیچ کامپوزیتی و وارداتی است به ندرت در ایران وجود دارد. همچنین بر روی مخازن جمله‌ای به انگلیسی درج شده که معنای آن عبارت است از "این مخزن تنها برای استفاده CNG است".

وی با اشاره به اینکه تاریخ تولید و انقضا عمر مخزن را نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: عمر مخازن گاز ۱۵ یا ۲۰ سال است و هنگامی که عمر آن به پایان برسد باید تعویض شود، البته بعد از گذشت زمانی که پنج سال از عمر مخازن باید تست هیدرواستاتیک انجام شود و خودروهایی که احتیاج به این تست داشته باشد، توسط مراکز معاینه فنی به نزدیک‌ترین آزمایشگاه هیدرواستاتیک جهت انجام تست ارجاع داده خواهد شد.

این کارشناس مکانیک خودرو در خصوص لزوم انجام تست هیدرواستاتیک، اضافه کرد: بر حسب انجام این تست گواهی آن نیز صادر و مراکز معاینه فنی نیز گواهی بازرسی چشمی را ارائه می‌کند، علاوه‌بر آن شماره استاندارد و سریالی بر رگولاتور، پُر کن و شیر مخزن وجود دارد که این موارد نیز در بازرسی چشمی ثبت می‌شود و اگر مخزن مشکلی نداشته باشد، اجازه صدور گواهی چشمی داده می‌شود.

وی تصریح کرد: معاینه فنی اهمیت بسیاری دارد، چراکه فشار سوخت‌گیری خودروهای گازسوز بسیار بالا است و اهمیت ندادن به این موضوع و یا استفاده از معاینه فنی جعلی خودرو قطعاً جان افراد به خطر خواهد افتاد؛ توصیه می‌شود صاحبان خودروهای گازسوز بازرسی چشمی را انجام دهند، زیرا علاوه بر بازرسی، بیمه‌نامه‌ای صادر می‌شود تا در صورت بروز حوادث ناگوار خودرو تحت پوشش بیمه باشد.

کد خبر 540056

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معاینه فنی خودرو معاینه فنی خودروها معاینه فنی خودروهای فاقد معاینه فنی مراکز معاینه فنی معاینه فنی گازسوز شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خودروهای گازسوز معاینه فنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۲۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد

به گزارش قدس آنلاین، سیدکمال هادیانفر با اشاره به وجود ۳۲۰۰ نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های کشور اظهار کرد:‌ بر اساس صورتجلسه بین پلیس و راهداری۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز پر حادثه است.

وی با یادآوری این‌که اختلافی با پلیس در این زمینه نداریم، اما داده‌ها در رابطه با نقاط حادثه‌خیز دقیق نیست، افزود: از منابع داخلی وزارت راه  وشهرسازی ۴۱۲ نقطه از اینها رفع شده است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد دولت این بوده که در لایحه بودجه ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه‌خیز تخصیص یابد که مجلس آنرا تصویب کرده که البته گیر و گورهایی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که ۶۰ درصد از تصادفات رانندگی در ۳۰ کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها اتفاق می‌افتد، گفت: در برخی جاها حریم شهرهاست و برخی جاها حریم جاده‌هاست که در حال رفع آنها هستیم.

هادیانفر با بیان این‌که با تدابیر استانداران در نوروز ۱۴۰۳ تصادفات رانندگی در ۳۰ کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها به ۵۶ درصد کاهش یافت، اضافه کرد: از NOGها خواسته‌ایم اگر طرحی برای کاهش تصادفات رانندگی دارند آنرا به وزارت راه و شهرسازی ارائه کنند تا بتوانیم تکلیف قانونی در این زمینه را اجرایی کنیم.

وی درباره وظیفه خودروسازان برای تولید خودروهای باکیفیت، اظهار کرد: در کمیسیون ایمنی راه‌ها این موضوع را پیگیری می‌کنیم، این‌که بگوییم فقط عامل انسانی باعث بروز تصادفات رانندگی است حرف درستی نیست. هفته گذشته جلسه‌ای با وزیر صمت داشتیم و وی از بنده موضوع ارتقای ایمنی در خودروها را مطالبه کرد!

وی ادامه داد: وزیر صنعت گفت چه کار کنیم که ایمنی در خودروها ارتقا یابد. بنده گفتم در دهه ۸۰ چه عواملی باعث کاهش جان‌باختگان ناشی از تصادفات رانندگی شد. یکی از موارد واردات خودروهای ایمن بود و خودروسازان به سمت رقابت با خودروهای وارداتی رفتند.

وی تاکید کرد: واردات خودرو علاوه بر ارتقا ایمنی، باعث رقابت بین خودروسازان می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • عکس | مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • «مافیای خودرو» مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور است
  • سنگ اندازی مافیای خودرو برای ورود خودروهای برقی به کشور
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور