Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@15:32:52 GMT

ضرورت مشارکت جدی دستگاه‌ها در قانون‌گذاری

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۲۵۱۳

ضرورت مشارکت جدی دستگاه‌ها در قانون‌گذاری

خبرگزاری فارس اراک؛ اظهارات برخی از مسئولین و تجارب سنوات گذشته بیانگر این نکته است که بسیاری از مشکلات کنونی کشور می تواند با اجرای دقیق قوانین و مقررات و یا رفع نواقص و خلاءهای قانونی برطرف شود.

ظاهرا به رغم اعلام آمادگی های مکرر مسئولین وقت مجلس شورای اسلامی برای همکاری با دستگاه‌ها و قانونمندسازی امور مختلف، دستگاه قانونگذاری کشور نمی تواند به تنهایی این مشکل را برطرف نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر در حال حاضر تصویب قوانین فقط منحصر به ارائه لایحه توسط دولت و یا ارائه طرح توسط مجلس است و دستگاه‌های مختلف وابسطه به قوای سه گانه و سایر ارکان نظام نقش چندانی در این رابطه ندارند.

یک کارشناس ارشد مدیریت در این رابطه به خبرنگار فارس می‌گوید: در واقع از آنجا که دستگاه‌ها نمی توانند در این رابطه به شکل مستقیم با دستگاه قانونگذاری کشور یعنی مجلس در ارتباط باشند، لذا عمدتا انگیزه ای برای ارائه پیشنهاد به روسای خود را ندارند.

هدایتی اضافه کرد: چرا که از گذشته تاکنون پیشنهادات آنها معمولا به خاطر ملاحظات سیاسی و غیرسیاسی یا هرگز در اختیار دستگاه قانونگذاری قرار نمی گیرد و یا در مسیر تقدیم به مجلس به قدری دستخوش اعمال سلیقه مسئولین مربوط می شود که کارآیی خود را از دست می دهد و در صورت اجرا در بلندمدت و گاهی حتی در کوتاه مدت عوارض و پیامدهای ناخواسته ای را به کشور تحمیل می کند.

وی افزود: البته این موضوع در مورد بسیاری از مقررات، آیین‌نامه ها و حتی دستورالعمل‌های نظام اداری نیز مصداق دارد.

کارشناس ارشد مدیریت اظهار کرد: لذا پیشنهاد می‌شود تا ضمن طراحی ساز و کار مناسبی برای رفع این مشکل، کلیه مسئولین دستگاه‌ها در سطوح مختلف به شکل قانونی موظف شوند، پیشنهادات مربوط به حوزه کاری خود در این رابطه را به شکل مستقیم یا غیر مستقیم در اختیار دستگاه‌های ذیربط قانونگذار قرار دهند.

هدایتی ادامه داد: بدیهی است که رفع واقعی مشکل مستلزم این است که مدیران ذیربط در صورت سهل انگاری در این زمینه، قانونا پاسخگو باشند.

وی افزود: البته قوای سه گانه و به خصوص مجلس شورای اسلامی می توانند برای تسریع در انجام کار، با ایجاد موسسات غیردولتی موضوعی (با ضوابط بسیار دقیق و حساب‌شده) کار تنظیم اولیه قوانین و مقررات در موضوعات مختلف را به این موسسات واگذار نمایند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مشارکت قوانین و مقررات دستگاه ها دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۲۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور محرک اقتصاد در کشور مشارکت مردم است

سید احمد موالی زاده گفت: یکی از دغدغه‌های اقتصاد دانان اجرایی کردن این شعار است و موتور محرک اقتصاد در کشور مشارکت مردم است.

او ادامه داد: هر چقدر اقتصاد مردمی‌تر باشد موفق‌تر خواهد بود. این یک شعار کلیدی هست و همه باید عمل کنیم.

رئیس شورای اداری اهواز می گوید: خوزستان استان صنعتی و تامین کننده مالی کشور است، اما نرخ بیکاری در این استان بالا است. 

موالی زاده گفت: تفکر و فرهنگ کارآفرینی در خوزستان ضعیف است و اکثرا انتظار دارند در شرکت‌های دولتی استخدام شوند.

وی افزود: بسیاری از جوانان حرفه کار ندارند و باید روی این موضوع در تمام زمینه‌ها کار و عملیاتی کنیم تا مشکل اشتغال در شهرستان رفع شود. 

فرماندار اهواز گفت: کار تدریس و کار معلمان بسیار سخت است. شان معلم به خاطر تربیت دانش آموزان بالا است. امسال برنامه‌های ویژه‌ای برای بزرگداشت مقام معلم برگزار می‌شود.

موالی زاده در ادامه به مساله عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: همه ادارات، نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی موضوع عفاف و حجاب را جدی بگیرند و همکاری کنند. 

وی ضمن تشکر و قدردانی از نیرو‌های فراجا در اجرای طرح نور عفاف و حجاب افزود: سایر دستگاه‌ها از جمله سپاه و ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این زمینه در حال تلاش هستند. با این طرح امنیت اجتماعی ایجاد می‌شود. مساله عفاف و حجاب بسیار مهم و کلیدی است و آغاز آن با اجرای طرح نور را به فال نیک می‌گیریم.

نماینده عالی دولت در شهرستان اهواز به برگزاری آئین‌های ویژه بزرگداشت دهه کرامت اشاره کرد و افزود: امسال نگاه متفاوتی به دهه کرامت داریم. علاوه بر برنامه‌های و جشن‌های در چند منطقه شهرستان اهواز، در مناطق کم برخوردار کوی علوی و شهرک رزمندگان جشن‌های باشکوه و ویژه‌ای برگزار می‌کنیم. دستگاه‌های اجرایی هر کدام با استفاده از ظرفیت خود به برگزاری هر چه باشکوه‌تر این برنامه‌ها کمک کنند.

موالی زاده می گوید: امتحانات نهایی اساسی و در اولویت است. سرنوشت دانش آموزان را رقم می‌زند، لذا نباید مشکلات و کمبود امکانات به دانش آموزان آسیب بزند. سیستم‌های سرمایشی، روشنایی و سایر امکانات باید تا قبل از برگزاری امتحانات آماده شوند. همه دستگاه‌ها در این زمینه به آموزش و پرورش کمک کنند.

فرماندار اهواز بر تکریم خانواده معظم شهدای گرانقدر تاکید کرد و گفت: مدلی را سال گذشته در هفته دفاع مقدس در دیدار با خانواده شهدا برای ادارات و دستگاه‌ها اجرایی کردیم که امسال نیز باید با هماهنگی روسای بنیاد شهید و امور ایثارگران مناطق ۱ و ۲ شهرستان اهواز انجام شود. این حداقل کار برای تکریم خانواده معظم شهدا است که نباید از آن غافل شویم.

موالی زاده با اشاره به پیش بینی هواشناسی و هشدار‌ها برای بارندگی در مناطق مختلف در روز چهارشنبه افزود: همه ادارات و دستگاه‌ها آمادگی لازم را داشته باشند. 

وی در ادامه به مشکلات روستا‌ها در سه بخش مرکزی، غیزانیه و اسماعیلیه شهرستان اهواز اشاره کرد و گفت: امسال جلسات شورای اداری بخش‌ها نیز با هدف پیگیری ویژه و توجه جدی‌تر ادارات و دستگاه‌ها به مشکلات در سه بخش تابعه شهرستان اهواز برگزار می‌شود.

رئیس شورای اداری شهرستان اهواز گفت: ادارات و دستگاه‌های اجرایی تعامل همکاری بین بخشی داشته باشند و از هر گونه اقدام خودسرانه بر علیه دیگر دستگاه خودداری کنند. موارد و مشکلات بین دستگاهی را به فرمانداری گزارش دهند. 

موالی زاده می گوید: مدیران و روسای ادارات و دستگاه‌های اجرایی بدون همکاری نماینده عالی دولت، شهرستان اهواز را ترک نکند تا دچار مشکل نشویم. برخی در گذشته رعایت نکردند که دیگر شاهد آن نباشیم و در صورت تکرار برخورد قانونی می‌شود.

موالی زاده ادامه داد: به گفته وزارت کشور یکی از بهترین انتخابات‌هایی که در کشور برگزار شد انتخابات در حوزه انتخابیه اهواز بود که با همکاری و پشتیبانی ادارات، نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی به خوبی، سالم و باشکوه برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • قانون‌گذاری باید در کنار نظارت قرار گیرد
  • ضرورت به روز رسانی قوانین حوزه رسانه
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • موتور محرک اقتصاد در کشور مشارکت مردم است
  • مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است
  • ضرورت اجتناب از افغان ستیزی/کشور در حوزه حضور اتباع اشباع شده است
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها