Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@03:51:04 GMT

پیش بینی وضعیت مسکن در سال 1401

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۲۵۴۸

پیش بینی وضعیت مسکن در سال 1401

بازار مسکن دومین بازار سودآور در شش ماهه نخست امسال بوده است. در طی نیمه نخست امسال در بین چهار بازار مالی طلا، دلار، مسکن و بورس، بیشترین میزان افزایش قیمت را دلار داشته است.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام تهران برج، همچنین بازار مسکن از نظر افزایش قیمت رتبه دوم را کسب کرده‌ است که در یکسال گذشته بهترین بازدهی را داشته است و پروژه های انبوه بسیاری مانند پروژه خرازی شروع به تحویل واحد های خود کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شهریورماه امسال، رشد قیمت در این بازار سیر نزولی داشت و حتی میزان نرخ رشد این بازار 9 درصد منفی شد.

تحلیل و بررسی وضعیت مسکن

قیمت مسکن تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند قیمت مصالح، زمین و سایر هزینه‌ها مانند مجوز ساخت قرار می‌گیرد. به‌طورکلی قیمت مصالح به میزان 60 درصد، زمین 30 درصد و سایر هزینه‌ها 10 درصد بر قیمت مسکن تاثیر خواهند گذاشت. یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر قیمت مسکن نرخ ارز و دلار است. باید توجه داشته باشید که بعد از افزایش قیمت دلار، قیمت منزل به‌سرعت افزایش نخواهد یافت و به همین دلیل بعد از افزایش قیمت دلار، تقاضا برای خرید منزل بالا می‌رود و به‌طورکلی در کشور ما با افزایش قیمت تقاضا بالا می‌رود.

ازآنجایی‌که در حال حاضر قیمت مصالح در حال افزایش است، قیمت مسکن نیز روند صعودی دارد، اما در حال حاضر ارزش پول ملی در حال کاهش است. با توجه به وعده دولت درباره ساخت یک‌ میلیون مسکن در سال که ممکن است بازار مسکن پاسخ مثبت به آن نشان دهد و قیمت مسکن کاهش یابد و سازندگان نیز مانند پروژه زاگرس چیتگر شرایط پذیره نویسی متنوعی را ارائه داده اند. ناگفته نماند که بازار مسکن با اجاره دادن منازل این میزان کاهش را جبران خواهد کرد.

با اقتصاد مسکن بیشتر آشنا شوید.

مسکن در حوزه‌های دیگر اقتصادی تاثیر بسیار بالایی دارد. در حوزه کلان اقتصادی بخش مسکن یک حوزه بسیار اساسی و مهم در اقتصاد یک کشور است. مثلا در کشور ایران بیشتر از 40 درصد اقتصاد کشور وابسته به بخش مسکن است. خود بخش مسکن بیشتر از 300 کسب‌وکار دیگر به آن وصل است.

امروزه بخش مسکن وارد حوزه‌های بیشتری از صنعت شده است. مثلا در بخش صنعت تاسیسات بخش قابل‌توجهی از فعالیت‌های صنعتی در حقیقت به مسکن وصل می‌شود و بخش‌هایی مربوط به تولید مصالح ساختمانی الان همه کارخانه‌ای شده و بخش قابل‌توجهی از فعالیت‌های صنعتی به مسکن وصل است.

 در حوزه حمل‌ونقل بخش عمده‌ای از آن به حوزه مسکن بستگی دارد. در حوزه تزئینات داخلی، لوازم‌خانگی و همه‌ی این‌ها در اقتصاد ملی هم مشاهده می‌کنیم یک زنجیره بسیار بزرگی به حوزه مسکن متصل است و در اقتصاد ملی می‌بینیم هر وقت رونق و رکود در بخش مسکن اتفاق می‌افتد، اقتصاد دولت هم دچار رونق و رکود می‌شود. در بسیاری از کشورها هنگامی‌که رکود در اقتصاد اتفاق می‌افتد، دولت سعی می‌کند به بخش مسکن تحرک ببخشد تا بتوانند از رکود خارج شوند. حوزه مسکن یک حوزه بسیار پیچیده و مهم در اقتصاد ملی است و همه‌ی دولت‌ها برای این بخش بسیار برنامه‌ریزی می‌کنند.

موضوع اقتصاد مسکن با توجه به شرایطی (عدم انتقال و جابجایی مسکن) که دارد موضوع بسیار حساس، مهم و اساسی کشور محسوب می‌شود. اشتغال بخش صنعت و ساختمان اشتغال بسیار مهمی است به‌این‌علت که بخش قابل‌توجهی از نیروهای ماهر و ساده در این بخش مشغول فعالیت هستند. مسکن هم مانند عناصر دیگر عرضه و تقاضا دارد و عرضه‌کنندگان مسکن کسانی هستند که یک ملکی را برای فروش به بنگاه‌های معاملات ملکی معرفی ‌کنند. بازار پذیری مسکن نسبت به کالاهای دیگر بسیار کمتر است چون نمی‌توانیم آن را به داخل بازار ببریم و بچرخانیم به همین دلیل باید برای فروش آن تسهیلاتی را در نظر بگیریم و برخی پروژه های مانند پروژه نیکان نیز دارای تسهیلات میباشند .

حوزه مسکن حوزه بسیار پیچیده و مهمی است که اکثر دولت‌ها سعی در اشتغال بخش ساختمان و مسکن دارند. بخش مسکن به سطح رکود برسه همه‌ی دولت‌ها می‌دانند که رکود این بازار سبب افزایش نرخ بیکاری در بین افراد فقیر می‌شود و درنهایت نرخ فقر بالا خواهد رفت.  

80 درصد تقاضا برای مسکن، تقاضای سکونت‌گاهی است بدین معنی فرد می‌خواهد چندین سال در آن سکونت کند. وقتی مردم وضعیت مالی خوبی دارند بین 5 تا 10 درصد افراد ساکن تمایل به عرضه مسکن پیدا می‌کنند. یعنی هر فروشنده‌ای خریدار هم است، پس تقاضا هم افزایش پیدا خواهد کرد. در زمان رکود 5 تا 10 درصد تمایلی به معامله و خرید و فروش ملک ندارند.

20 درصد برای به‌دست آوردن سود، اقدام به خرید مسکن می‌کنند به‌همین منظور در زمان رونق خرید می‌کنند و در زمان رکود منازل خود را می‌فروشند. قدرت قیمت‌گذاری در زمان رکود به دست تقاضاکننده است و شروع دوران رونق در دست عرضه‌کننده است.

حوزه مسکن یک حوزه خاصی است و برای آن اهمیت بسیاری قائل هستیم. اولین خرید کلان ما خانه‌دار شدن است. باید برای خرید مسکن ابتدا هدف و راهبرد تعیین کنیم و مسیری که خطر کمتری برای رسیدن به هدف دارد را انتخاب کنیم. این مسیر به حجم بالایی از منابع مالی نیاز دارد و ممکن است شدنی نباشد. بنابراین برای خرید مسکن باید ابتدا برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشید و سپس با توجه به هدف و برنامه‌ریزی اقدام کنید.

اکثر دولت‌ها در زمان رونق دخالتی در بازار مسکن نمی‌کنند اما در زمان رکود با گذاشتن وام و سایر تسهیلات قصد دارند بازار مسکن را حمایت کنند تا دچار بحران نشوند. که معمولا بین شش ماه تا یک سال طول می‌کشد تا دولت اقدام می‌کند.

در ایران چون بانک‌ها به‌صورت خصوصی و غیرتخصصی اداره می‌شوند و به‌دلیل داشتن منبع نقدینگی و افزایش سالانه میزان نقدینگی، سیل عظیمی وارد کشور می‌شود. قیمت‌ها هرچند وقت یک‌بار بسیار بالا می‌رود و همین علت سبب می‌شود بانک‌ها به سودآوری خود بیشتر اهمیت دهند. به‌همین علت در حوزه اقتصاد مسکن نیاز به تخصص‌های جدی داریم و باید بانک‌های تخصصی و دولت مداخله کنند.

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تهران برج زمان رکود افزایش قیمت بازار مسکن قیمت مسکن حوزه مسکن بخش مسکن دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۲۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت تا لحظه تنظیم این خبر بر اساس نرخ اعلامی اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، قیمت طلای ۱۸ عیار هر گرم ۳ میلیون و ۴۴۵ هزار، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم ۳۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید نیز ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

اعلام زمان برگزاری دومین حراج سکه در ۱۴۰۳ | جزئیات و نحوه واریز وجه

قیمت نیم‌سکه بهار آزادی ۲۴ میلیون و ۱۰۰هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه یک‌ گرمی ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

محصول نرخ (تومان)
سکه تمام طرح جدید ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار
سکه تمام طرح قدیم ۳۸ میلیون و ۲۰۰ هزار
نیم سکه بهار آزادی ۲۴میلیون و ۱۰۰هزار
ربع سکه بهار آزادی ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار
سکه یک گرمی ۷میلیون و ۲۰۰ هزار
طلای ۱۸ عیار ۳میلیون و ۴۴۵ هزار

کد خبر 849653 برچسب‌ها خبر مهم قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت

دیگر خبرها

  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان