Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@01:37:03 GMT

خیز بلند کیمیا پترو برای جهش در تولید آب اکسیژنه

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۵۵۰۷

خیز بلند کیمیا پترو برای جهش در تولید آب اکسیژنه

آب اکسیژنه محصولی‌ است که بسیاری از مردم حداقل نام آن را شنیده‌اند و بخشی از آنان به ویژه خانم‌ها نیز از برخی کاربردهای این محصول مهم در حوزه صنایع شیمیایی باخبرند و می‌دانند چه نقشی در تولید مواد آرایشی و بهداشتی دارد.

اما آب اکسیژنه علاوه بر این کارکرد عمومی، در صنایع شیمیایی، کاغذ، نساجی، زیست محیطی و بعضی کاربردهای ویژه همچون صنایع الکترونیک و صنایع غذایی نیز مورد استفاده است؛ از این جهت و به‌خاطر طیف متنوع نیازهای صنایع مختلف به آن می‌تواند یک محصول راهبردی محسوب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران تنها یک واحد صنعتی قابلیت تولید این محصول را دارد، در حالیکه مطالعات جدید نشان می‌دهند رشد مصرف و نیاز بازار داخلی به آب اکسیژنه و به خصوص گریدهای مختلف آن برای مصارف متنوع، بیشتر از تولید این واحد بوده به‌گونه‌ای که هم اکنون بخشی از این نیاز وارد می‌شود که در شرایط سخت تحریمی فعلی و کمبود منابع ارزی کار پرهزینه‌ای به حساب می‌آید.

براین اساس با توجه به وجود منابع نفت و گاز در ایران و نیز رشد نیاز بازار داخلی و باز شدن بازارهای کشورهای همسایه نیاز به افزایش تولید آب اکسیژنه در کشور بیش از گذشته به چشم می‌خورد.

حالا یک شرکت نسبتا جوان به نام «کیمیا پترو» که سابقه خوبی در حوزه پتروشیمی داشته و به‌عنوان یک شرکت دانش بنیان به‌دنبال بازکردن فضاهای جدید در تلفیق صنعت و فناوری است، تصمیم گرفته با یک طرح راهبردی و پیشران به جهت نوآوری و خلاقانه با هدف پوشش یک نیاز مهم در کشور، تولید آب اکسیژنه را در ایران با یک جهش بزرگ به حدود سه برابر تولید فعلی برساند.

بر اساس طراحی شرکت «کیمیا پترو» که بخش‌های مهندسی پایه آن نیز تا حد خوبی جلو رفته، قراراست ظرف 18 ماه واحد تولید آب اکسیژنه‌ای با ظرفیت تولید 25 هزار تن در سال در استان قزوین راه‌اندازی کند، که قطعا انقلاب بزرگی در تولید این محصول مهم در کشور و حتی منطقه محسوب می‌شود.

کیمیا پترو می خواهد دومین تولید کننده آب اکسیژنه در کشور و از معدود شرکت‌های تولید کننده این محصول در خاورمیانه لقب بگیرد، آنهم با حجم تولیدی بالاتر و گریدهای متنوع‌تر نسبت به واحدهای قبلی در ایران و کشورهای همسایه.

نیاز روزافزون جهان به آب اکسیژنه و بازار 65 میلیون دلاری منطقه

شاید جالب باشد بدانید مجموع ارزش تجارت جهانی انواع غلظت آب اکسیژنه در سال 2019، 729 میلیون دلار بوده است. همچنین بزرگترین تولیدکنندگان آب اکسیژنه در منطقه ما، عربستان و ترکیه هستند و محرک اصلی رشد تقاضای آب اکسیژنه در منطقه نیز صنایع شیمیایی به شمار می‌روند که تا سال 2023 (دو سال آینده) به 226 هزار تن آب اکسیژنه نیاز خواهند داشت.

یکی از بازارهای هدف و جذاب برای تولید کنندگان ایرانی می‌تواند آسیای میانه باشد که امروز به دلیل انحصار تولید این محصول در روسیه مجبور به واردات سالانه 34 هزار تن آب اکسیژنه از این کشور هستند که قطعا در صورت راه‌اندازی واحد «کیمیا پترو» و با مزیت‌هایی که تولید ایرانی به لحاظ نزدیکی و قیمت خواهد داشت می‌تواند رقابت خوبی در این عرصه داشته باشد.

با پیشرفت صنعتی و افزایش سرانه درآمد مردم، صنایعی مانند تصفیه پساب‌های شهری و صنعتی و مواد شوینده رشد خواهند کرد و از طرفی توسعه صنایع شیمیایی، نساجی، کاغذ و بسته بندیهای بهداشتی از بازارهای بالقوه سال‌های آتی ایران برای آب اکسیژنه خواهد بود.

پروژه مهم و راهبردی «کیمیا پترو» نه تنها می‌تواند نیاز داخلی کشور را به‌صورت کاملی برطرف کند بلکه از واردات صدها هزار دلار آب اکسیژنه خارجی به ایران نیز جلوگیری خواهد کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنید: www.kimiyapetro.ir

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین مازوت فرامرز صدیقی کوهرنگ کیمیا پترو آب اکسیژنه پتروشیمی تولید آب اکسیژنه رپرتاژ آگهی آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین مازوت فرامرز صدیقی کوهرنگ تولید آب اکسیژنه صنایع شیمیایی آب اکسیژنه کیمیا پترو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۵۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا دری رئیس هیأت مدیره یک شرکت فناور نانویی ابتدا در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها بیان کرد: محصولی که برای آن نشان دانش‌بنیان را اخذ کرده‌ایم، جزو کودهای پیشرفته کشاورزی است که در حوزه کشاورزی کاربرد دارد. کودهایی که ما می‌سازیم از فناوری پیچیده‌تر و حرفه‌ای تری برخوردار هستند تا بتواند نیازهای کشاورزی کشور را فراهم کند.

وی افزود: ما برای چند محصول دانش‌بنیان برنامه‌ریزی کرده‌ایم. اولین محصول اورمیک است که اوره را با یک پوشش چند لایه ارائه می‌دهد و ثبت اختراع آن را نیز داریم. اوره یک کود شیمیایی برای خاک‌های کشاورزی است که در عین حالی که ازت بالایی دارد و خوب است، اما مضررات بسیاری هم برای خاک دارد. اوره خاک را فشرده می‌کند، سرعت رشد گیاه را بالا می‌برد و گیاه را به آفات حساس می‌کند. به همین دلیل، بسیاری از کشورها به دنبال آن هستند که اوره را به نحوی کنترل کنند.

دری گفت: ما سیستمی مدرن را پیاده‌سازی کرده‌ایم و روی اوره سه پوشش لایه‌ای قرار داده‌ایم که شامل نه عنصر ریزمغزی و ... می‌شود. این کار باعث می‌شود هنگامی که آب به اوره می‌رسد، بین مولکول‌های اوره و ترکیبات هیومیک، پلیمر برقرار شود. این پلیمر از فشرده شدن خاک جلوگیری می‌کند و جذب ازت توسط گیاه به آهستگی انجام می‌شود. خود اوره به تنهایی در صورت برخورد با آب در عرض سه روز مصرف می‌شود، ولی در شرایط عادی ۱۲ تا ۱۸ روز زمان می‌برد تا ازت جذب شود. در نهایت، ما کارایی اوره را از ۳۰ درصد به ۷۰ درصد افزایش داده‌ایم. این یکی از محصولات بسیار خوبی است که داریم. اورمیک علاوه بر اوره، ترکیبات ریزمغزی خاک را نیز فراهم می‌کند و به دلیل ترکیبات آلی که دارد، خاک را حاصلخیز می‌کند.

وی تصریح کرد: محصول بعدی ما کیتوکاپ است. کیتوکاپ محصولی حرفه‌ای است که از فناوری نانو در آن استفاده شده است. این محصول یک نوع مهارگر گیاهی، کنترل‌کننده بیماری‌های خاکزی و هوازی به خصوص باکتری‌ها است. پایه‌ی این کود مس است و از نانوذره مس و نانو کپسول نیز در آن استفاده شده است. کیتوکاپ کارایی بسیار بالایی دارد.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش بنیان ادامه داد: سومین محصول ما کود بیست مایع است. در ایران کسی نیست که بتواند این کود را تولید کند. این کود از قدرت بسیار بالایی برای تامین ازت فسفر و پتاس برخوردار است. هم در مصرف خاکی و هم در مصرف محلول‌پاشی کاربرد دارد. ویژگی خاص آن در استفاده از پهپادهای کشاورزی است. با توجه به اینکه پهپادهای کشاورزی رو به گسترش هستند، استفاده از کود جامد برای آنها محدودیت ایجاد می‌کند. زیرا در یک مخزن ده لیتری، ما نمی‌توانیم سه کیلو کود حل کنیم. اما ما می‌توانیم تا ده کیلو از کود بیست بیست مایع را در این مخزن استفاده کنیم. این کودها کاملا حرفه‌ای هستند و در سطح جهانی و ایران منحصر به فرد هستند.

حمیدرضا دری در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: بزرگترین دستاورد مجموعه ما، به کارگیری فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی است. ما قاعده‌ای که بیش از پنجاه سال در این حوزه حاکم بود را تقریباً کنار گذاشتیم و فناوری‌های نوین را جایگزین آن کردیم. در پنجاه سال گذشته، شاهد رو به افول بودن خاک‌های کشور بودیم. اما با استفاده از این تکنولوژی، خاک بعد از سه سال احیا می‌شود و در حین تغذیه گیاه، به سمت حاصل‌خیزی و پایداری تولید حرکت می‌کنیم. ما با افزایش مقاومت خاک و کارایی کودها، به کاهش هزینه‌های تولید برای کشاورزان کمک کرده‌ایم. علاوه بر این، ورود به بازارهای جهانی از جمله موفقیت‌های بزرگ مجموعه ما به شمار می‌رود.

وی در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار داشت: با توجه به اینکه این مدل کودها می‌تواند جایگزین بسیاری از کودهای خارجی شود و هزینه تولید برای کل ایران را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد، در نمایندگی‌های خود در استان سیستان و بلوچستان و دیگر مناطق کمتربرخوردار، امتیازات ویژه‌ای را برای کشاورزان در نظر گرفته‌ایم. با ارائه شرایط مطلوب، تخفیفات مناسب و نظارت دقیق، به دنبال حل مشکلات کشاورزان در زمینه تامین مواد کودی، افزایش درآمد آنها و رونق کشاورزی در این مناطق هستیم.

دری در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه‌ گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم ۲۴ نفر تحت پوشش بیمه مشغول به کار هستند و غیرمستقیم نیز حدود ۱۵۵ نفر با ما همکاری می‌کنند.

کد خبر 6086120 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • توجه به ظرفیت‌های مناطق روستایی گامی بلند در تحقق شعار سال است
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»