Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@06:25:17 GMT

میزان آفتکش های پر خطر در کشور به ۴ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۵۷۷۹

میزان آفتکش های پر خطر در کشور به ۴ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور افزود: ۹۶ درصد آفت کش های مورد استفاده در کشور در گروه سموم کم خطر و متوسط خطر قرار دارد که امتیاز مثبتی برای کشاورزی ایران محسوب می شود.

سیدجواد نوروزیان گفت: سازمان حفظ نباتات کشور به طور جدی حمایت از تصویب سموم کم خطر را در دستور کار خود قرار داده و به منظور کاهش تعداد سموم پر خطر در سبد سم کشور از ابتدای سال ۱۴۰۰ تدارک دو سم پر خطر پاراکوات و کلروتالونیل نیز ممنوع شده است و این روند به طور مستمر ادامه پیدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: ما در حال حرکت پرشتاب به سمت معرفی و مصرف آفتکش های کم خطر با میزان مصرف کمتر و سازگار با محیط زیست و همچنین حذف سموم پر خطر از سبد سم کشور هستیم.

نوروزیان درباره مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی با آفات و بیماری ها در اراضی کشاورزی اظهار داشت: در سال ۹۹ نزدیک به ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مبارزه غیر شیمیایی با عوامل خسارت زای گیاهی در اراضی زراعی و باغی انجام شد که از این میزان حدود سه میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار در حوزه زراعت و قریب به دو میلیون و ۹۴۰ هزار هکتار در بخش باغات کشور بوده است.

نوروزیان ادامه داد: از سه میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار سطح مبارزه با عوامل خسارت زای گیاهی در بخش زراعت، دو میلیون و ۶۱۰ هزار هکتار مبارزه غیر شیمیایی با استفاده از روش هایی نظیر مبارزه مکانیکی، تناوب و حذف بقایای گیاهی و ۶۵۰ هزار هکتار نیز مبارزه بیولوژیک با کاربرد عوامل بیولوژیک ماکرو و میکرو، عوامل میکروبی و گیاه پایه و همچنین ملزوماتی همچون کارت های زرد و آبی، فرومون ها و تله ها صورت گرفته است.

وی سطح مبارزه غیر شیمیایی در محصولات باغی در سال ۹۹ را نزدیک به دو میلیون هکتار و مبارزه بیولوژیک را ۹۵۰ هزار هکتار عنوان کرد.

مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که مبارزه غیر شیمیایی و بیولوژیک با عوامل خسارت زا در بخش زراعی و باغی در سال گذشته بیش از هدف برنامه ششم توسعه صورت گرفت، خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ مصوب برنامه ششم توسعه، مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی در سطح ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار بود.

وی در مورد سطوح مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی با عوامل خسارت زای گیاهی در حوزه زراعی در سال ۱۴۰۰ گفت: از ابتدای سال تاکنون در سطح سه میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار مبارزه غیر شیمیایی و بیولوژیک انجام شده که ۴۱۰ هزار هکتار آن با استفاده از عوامل بیولوژیک، میکروبی و ملزوماتی نظیر کارت های زرد و آبی، فرومون ها و تله ها بوده است.

نوروزیان، سطح مبارزه غیر شیمیایی و بیولوژیک با عوامل خسارت زا در حوزه باغی را دو میلیون و ۶۴۰ هزار هکتار در سال جاری عنوان کرد.

وی اضافه کرد: از این سطح، دو میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار مبارزه غیر شیمیایی و ۶۰۰ هزار هکتار مبارزه بیولوژیک و میکروبی صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر آفتکش های سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به نظارت و پایش حدود ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی توسط شبکه مراقبت و پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور در سال ۹۹ اذعان داشت: سال گذشته چهار میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی باغی در کشور تحت نظارت و پایش این شبکه برای شناسایی به موقع و اعلام زمان دقیق مبارزه با آفات و بیماری ها قرار گرفت.

به گفته وی، عملکرد شبکه مراقبت و پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور در اراضی کشاورزی از ابتدای سال جاری تاکنون ۶ میلیون هکتار بوده که از این میزان چهار میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار مربوط به اراضی زراعی و ۸۵۰ هزار هکتار اراضی باغی است. کد خبر 5369060

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان حفظ نباتات کشور وزارت جهاد کشاورزی آفت کش نباتی سموم شیمیایی لایحه بودجه 1401 وزارت جهاد کشاورزی نهضت ملی مسکن گمرک ایران قیمت دلار سید جواد ساداتی نژاد کارنامه ۱۰۰ روزه دولت نهاده های دامی قیمت سکه بهار آزادی سید احسان خاندوزی وزارت امور اقتصادی و دارایی مرکز آمار ایران سازمان بورس و اوراق بهادار بانک مرکزی ایران سازمان حفظ نباتات کشور مبارزه غیر شیمیایی مبارزه بیولوژیک هزار هکتار اراضی غیر شیمیایی عوامل خسارت دو میلیون سال ۹۹ ۶ میلیون پر خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۵۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از رفع تصرف از بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، ناصر عتباتی، اظهار داشت: در سال 1402 دستگاه قضایی استان در راستای صیانت از اراضی ملی و طبیعی، با اقدامات خود از بیش از 2 هزار و 100 هکتار از اراضی ملی که مورد تعرض و تصرف عده‌ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی خود و پای کار آوردن ادارات متولی رفع تصرف کرد.

وی افزود: اقدامات قانونی که در این رابطه انجام شد شامل رفع تصرف بیش از 349 هکتار در اجرای تبصره ماده 55 و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم 182 فقره در مساحتی بالغ بر 159 هکتار، اجرای احکام خلع ید در هزار و 137 فقره به مساحت بیش از هزار و 247 هکتار بود.

رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها در سال 1402 نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان در سال گذشته به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی در استان و شهرستان‌ها با محوریت سازمان جهاد کشاورزی استان، 2 هزار و 686 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در سطح استان به مساحت بیش از 82 هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها به تعداد 802 مورد به مساحت بیش از 15 هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد 213 مورد به مساحت بیش از 6 هکتار با تعداد هزار و 15 مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی ممانعت به عمل آمد.

وی همچنین به رفع تصرفات غیرمجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی هم اشاره و تصریح کرد: در سال 1402 از بیش از 65 هکتار از تصرفات غیرمجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان نیز رفع تصرف به عمل آمده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • مبارزه علیه سن مادر در ۱۸ هزار هکتار از مزارع رزن
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی