Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالیکه هنوز در میانه‌های پاییز هستیم و هوا خیلی سرد نشده است اما نگرانی ها درباره احتمال قطعی گاز و برق در زمستان افزایش یافته است. امسال سرما زودتر آغاز شده و مصرف گاز به‌ شدت افزایش یافته است؛ به این معنا که از سه هفته پیش که بارش‌ها آغاز شده و همچنان ادامه دارد، افزایش ۱۰۰ درصدی در مصرف گاز نسبت به همین بازه زمانی در سال ۱۳۹۹ را شاهد بودیم، ضمن اینکه پیش‌بینی‌ها حاکی از کاهش دو درجه‌ای دما نسبت به سال گذشته دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی کارشناسان عقیده دارند میزان مصرف گاز ما نسبت به سال گذشته ۹۰ ملیون متر مکعب افزایش داشته که این عدد برای زمستان اصلا مناسب نیست و خطر کمبود گاز بیشتر از سال گذشته است و نیروگاه‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و به این دلیل که نمی‌توانند تغذیه شوند با خاموشی مواجه خواهیم شد.

قطعی برق در مقاطع مختلف بسیاری از افراد و صاحبان کسب و کار و مراکز خدماتی درمانی را مجاب کرده است اقدام به خرید موتور برق و ژنراتور برق نمایند. با پیشرفت تکنولوژی موتور برق های کوچک، کم صدا و کم مصرفی به بازار آمده است که می تواند نیازهای ضروری منازل و یا مغازه ها را در مواقع قطعی برق تامین نماید. حتی موتور برق های کیفی کوچکی که می توانید برای پیک نیک یا استفاده در باغ یا طبیعت گردی از آنها استفاده نمایید.

حال این سئوال وجود دارد که آیا در زمستان پیش رو نیز قطعی برق خواهیم داشت یا خیر؟ همچنین در صورت وقوع این اتفاق، راهکار و راه حل مناسب آن چه خواهد بود؟ راهکاری که حداقل بتواند نیازهای خانگی و نیازهای حوزه کسب و کار و درمان را پاسخگو باشد.

علت قطعی برق این دو مورد است!!

در واقع مصرف بالا و افزایش انرژی مورد نیاز و در نقطه مقابل عدم وجود انرژی برق به میزان کافی یکی از دلایل قطعی برق است. از طرفی دیگر نیروگاه ها برای تولید برق نیاز به سوخت دارند. در نتیجه اگر این سوخت تأمین نشود، حتی اگر مصرف افزایش نیابد نیز می تواند منجربه قطعی برق شود. در فصل تابستان عدم تطابق بین انرژی برق تولیدی و انرژی برق مصرفی که اغلب به دلیل افزایش شدید دمای هوا، خشکسالی و نیاز بیشتر به انرژی برق رخ می دهد، عامل اصلی قطعی برق است. حال آن که در زمستان افزایش مصرف نداریم و این کمبود سوخت مورد نیاز نیروگاه هاست که منجر به کاهش تولید و قطعی برق می شود.

بنظر می رسد با توجه به جمیع جهات قطعی برق در زمستان پیش رو بسیار محتمل است و لازم است هم مردم و کسب و کارها و هم مراکز حساس از جمله مراکز درمانی به فکر چاره باشند تا با قطعی های برق احتمالی در زمستان غافلگیر نشوند.

چرا در زمستان پیش رو امکان قطعی برق گسترده وجود دارد؟

افزایش مصرف گاز و سوخت های فسیلی در فصل زمستان از طرفی و گازسوز بودن اغلب نیروگاه ها و واحدهای تولیدی برق از طرف دیگر سبب خواهد شد تا سوخت موردنیاز نیروگاه های برق فراهم نشود. علاوه بر آن، ذخیره مازوت واحدها به عنوان سوخت دیگر نیز در حال کاهش بوده و تاکنون جایگزین مناسبی برای آن درنظر گرفته نشده است. در نتیجه محدودیت تأمین سوخت موردنیاز، مهمترین عامل در قطعی برق زمستان پیش رو خواهد بود. اخبارها حکایت از آن دارند که نسبت به سال گذشته در حدود 20 درصد کمبود سوخت داریم. در نتیجه این آمار نشان می دهد که احتمالاً در زمستان پیش رو نیز شاهد قطعی برق خواهیم بود.

اما راهکار چیست و برای بهبود این وضعیت، حداقل در منازل و مغازه ها و مراکز درمان (با توجه به حساسیت بسیار بالایی که دارند) و مکان های آرامش و کسب و کار افراد محسوب می شوند، چه اقدامی می توان انجام داد؟ راهکار مناسب در این خصوص بهره گیری از موتور برق یا ژنراتور برق است. دستگاهی که با استفاده از انرژی مکانیکی، انرژی برق موردنیازتان را در زمان قطعی برق فراهم می کند. با توجه به نیاز مبرم و بیش از پیش افراد به این دستگاه های پرکاربرد، امروزه انواع مختلفی از موتور برق در زمینه ها و قدرت های مختلف طراحی و تولید شده است. موتور برق های مناسب خانگی و مناسب مغازه ها دو نمونه پرکاربرد در این زمینه هستند.

موتور برق خانگی

موتور برق خانگی یکی از پرکاربردترین و پراستفاده ترین انواع موتور برق به شمار می رود. این نوع موتور برق ها امکانات ساده و توان نه چندان بالایی دارند و بسته به قدرت خود، می توانند نیاز برق واحد را با مصرف سوخت فراهم نمایند. یکی از موانع استفاده گسترده موتور برق در منازل، قیمت موتور برق و سر و صدای آن است که در این زمینه بازرگانی تاج و فروشگاه اینترنتی موتور برق شاپ (که در زمینه تامین و توزیع گسترده تجهیزات کشاورزی همچون تیلر کولتیواتور، کف کش، شناور و ... و همچنین انواع موتور برق بنزینی، دیزلی و گازسوز و دوگانه سوز فعالیت دارد) اقدام به واردات و فروش موتور برق های کم صدا و بی صدا و ارزان نموده است که در این زمینه می توانید به وب سایت این شرکت به آدرس MotorBargh.shop مراجعه نموده و از مشاوره رایگان کارشناسان این شرکت بهره مند شوید.

مزایا و محاسن موتور برق بنزینی

موتور برق بنزینی یکی از پراستفاده ترین و البته بهترین انتخاب ها برای استفاده در مصارف خانگی و همچنین مغازه ها و موارد نیمه صنعتی است. موتور برق های بنزینی از بنزین به عنوان سوخت و منبع تأمین انرژی مکانیکی جهت تولید برق استفاده می کند. این موتور برق ها انواع مختلفی دارند و برای تهیه آن ها انتخاب های فراوانی پیش رو خواهید داشت.

توان بسیار خوبی برای مصارف خانگی دارند و به خوبی پاسخگوی نیاز شما در این حوزه خواهد بود. طول عمر آن ها رضایت بخش و مناسب بوده و هزینه تعمیر و نگهداری بالایی نیز ندارند. همچنین هزینه خرید و قیمت این نوع موتور برق ها در قیاس با نمونه های دیزلی نیز مقرون به صرفه تر می باشد.

مزایا و محاسن موتور برق گازسوز

موتور برق های گازسوز از گاز مایع برای تولید برق بهره می گیرند. در نتیجه سوخت پاک و تولید آلودگی بسیار کمتر در قیاس با سایر سوخت های فسیلی از مزایای مهم و برجسته این نوع موتور برق هاست. از طرفی دیگر هزینه تهیه و خرید سوخت یعنی گاز نسبت به سایر سوخت ها ارزان تر است. موتور برق های گازسوز سر و صدای بسیار کمی دارند و برای مصارف سبک بهترین انتخاب هستند. مصرف سوخت کم، عدم تولید بوی نامطبوع و سازگاری بیشتری با محیط زیست از دیگر مزایای ژنراتور گازسوز است.

کد خبر 1580133

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: زمستان پیش رو موتور برق موتور برق ها نیروگاه ها انرژی برق سال گذشته قطعی برق مصرف گاز مغازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۶۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین

  هرساله تلاش زیادی برای افزایش تولید بنزین در کشور می‌شود و به‌واسطه سرمایه‌گذاری‌های گسترده و به‌کارگیری پالایشگاه‌های بیشتر در کشور تولید بنزین افزایش می‌یابد، اما از آنجا که سرانه مصرف بنزین در کشور ایران بالاتر از حد متوسط در دنیاست، همه بنزین‌های تولیدی در کشور می‌سوزد و حتی در برخی از برهه‌های زمانی، دولت‌ها مجبور به واردات بنزین شده‌اند. به گفته کاظم عزیزی، معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های حال حاضر کشور مصرف بی‌رویه انرژی است که این مسأله از یک‌سو به ازدست‌رفتن منابع محدود زیرزمینی کشور منجر شده و از سوی دیگر خروج ارز از کشور را در پی دارد.براساس آمار، مصرف بی‌رویه بنزین در کشور بیشتر از سایر حامل‌های انرژی است، به‌طوری‌که بیش از ۴۰درصد به میزان مصرف این سوخت افزوده شده و هم‌اکنون ۸۵ درصد از سبد سوخت بخش حمل‌ونقل سبک کشور را به خود اختصاص داده است. درحالی‌که سال ۱۳۹۸ مصرف بنزین میانگین ۹۵میلیون لیتر در روز بود، اما امروز این رقم به میانگین ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است؛ یعنی در چهار سال، مصرف بنزین ۲۵میلیون لیتر بیشتر شده است. به بیان دیگر، هر سال ۶ ــ ۵میلیون لیتر به مصرف روزانه بنزین افزوده شده است.
 
بنزین؛ به نام ایران و به کام کشورهای همسایه
قاچاق بنزین اولین و ساده‌ترین مسأله برای افزایش مصرف سوخت است؛ درحالی‌که در دولت نهم و دهم سهمیه‌بندی بنزین اجرا شد و تا حد زیادی جلوی پدیده قاچاق بنزین در کشور را گرفت، دولت یازدهم و دوازدهم سهمیه‌بندی بنزین را حذف کرد؛ به‌این‌ترتیب بنزین ۳۰۰تومانی تبدیل به سودده‌ترین کالای قاچاق شد، چراکه قیمت بنزین در منطقه در آن روزها رقمی بالای ۲۰هزار تومان داشت. این درحالی‌بود که پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس وارد مدار شده بود و ایران را از واردات بنزین بی‌نیاز کرد اما نبود برنامه‌ریزی در زمینه مدیریت مصرف باعث شد شاهد رشد مصرف باشیم. 
 
سبد تک‌محصولی حامل‌های انرژی  در کشور
با بازگشت سهمیه‌بندی بنزین و کاهش سهمیه‌ها، انتظار می‌رفت که مصرف بنزین کاهش پیدا کند اما این کاهش به اندازه‌ای نبود که ناترازی سوخت در کشور برطرف شود. به اعتقاد کارشناسان، یکی دیگر از دلایل مهم افزایش مصرف بنزین، متنوع نبودن سبد سوخت مصرفی و افزایش سهم بنزین در این سبد است. نسبت خودروهایی با سوخت گاز یا CNG در کشور بسیار کم است. از طرف دیگر علی‌رغم وجود گاز مایع فراوان در کشور، از این سوخت در سبد مصرفی حامل‌های انرژی خودروها تقریبا استفاده نمی‌شود. خودروهای برقی هم که سال‌هاست چشم‌انتظار توجه مسئولان هستند و علاوه‌براین، تقریبا جایگاه سوخت برای این نوع از خودرو در کشور وجود ندارد یا بسیار اندک است.
 
خودروهایی که اسقاط نمی‌شوند
روند تولید خودروهای داخلی روزبه‌روز بیشتر می‌شود اما به میزان تولید خودرو، اسقاط انجام نمی‌پذیرد. طبیعتا سالانه هزاران خودرو با مصرف بالاتر از نرخ جهانی در کشور تولید می‌شوند که روزبه‌روز به‌خاطر مشکلاتی که برای آنها به‌وجود می‌آید، مصرف بنزین‌شان افزایش پیدا می‌کند. در همین راستا سالاری معتقد است: روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان در کشور متوقف شده. لازم است سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف در بخش حمل‌ونقل و خودرو هرچه سریع‌تر اجرایی شود و در صورت پیاده‌سازی این سیاست‌ها روزانه ۱۶میلیون لیتر سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.به اعتقاد کارشناسان، خودروهای فرسوده نیز سهم پررنگ‌تری در ناترازی بنزین دارند. آن‌طور که ایرج حشمتی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفته بود، از ۲۵میلیون خودروی در حال تردد در کشور، ۶.۵میلیون خودرو فرسوده هستند، یعنی تقریبا به ازای هر چهار خودرو، یک خودرو فرسوده است که هم مصرف بنزین بالایی دارد و هم آلایندگی آن از خودروهای دیگر بیشتر است.به‌طور خلاصه می‌توان خاطرنشان کرد که از رده خارج‌کردن خودرو‌های فرسوده، توسعه ناوگان حمل‌ونقل همگانی، بهینه‌سازی تقاضای حمل‌ونقل مبتنی بر کاهش ترافیک و کاهش سفر، متنوع‌سازی سبد سوخت با حمایت از سوخت‌های جایگزین ازجمله CNG، ورود خودرو‌های برقی به چرخه ناوگان حمل‌و‌نقل، توسعه شبکه حمل‌ونقل ریلی، آموزش و فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف سوخت، ارتقای استاندارد تولید خودرو و موتوسیکلت را ازجمله راهکار‌ها برای کاهش مصرف سرانه سوخت در کشور هستند که اجرایی‌شدن آنها نیازمند نظارت کامل بر روند اجرای آنهاست.

خودروهای پرمصرفی که جیب ملت و دولت را خالی می‌کنند
یکی از مهم‌ترین مشکلات مصرف بالای بنزین در کشور، خودروهای پرمصرف در کشور است؛ اکثر خودروهای تولید داخلی مصرف بالاتری نسبت به استانداردهای جهانی دارند و حتی گاهی میزان مصرف آنها به دوبرابر نرخ جهانی هم می‌رسد. در همین راستا جلیل سالاری، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی معتقد است که مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است. به‌عنوان‌مثال درحالی‌که مصرف خودروهای خارجی در هر صد کیلومتر ۴ لیتر است، مصرف بنزین خودروهای صفر داخلی در هر صد کیلومتر در بهترین حالت بین ۹ تا ۱۰ لیتر است. به گفته سالاری، در شرایطی که هیچ توجهی به موضوع بهینه‌سازی نمی‌شود و مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است، نمی‌توان با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین به تقاضا پاسخ داد. 

دیگر خبرها

  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • معامله‌گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • استقبال گسترده دانش‌آموزان یزدی از رویداد ایده شو دانش‌آموزی
  • خودنمایی زمستان در بهار سمیرم
  • ◄ 6 ماشین هیبریدی در ایران؛ از سدان تا شاسی بلند
  • سوسک سیاه که در ایران هم حسابی محبوب بود! (+عکس)
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از اولین موتور دیزلی جهان