Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره ترازیابی دقیق و تداخل سنجی راداری سازمان نقشه برداری از تهیه بانک جامع اطلاعات فرونشست در این سازمان خبر داد.

به گزارش ایسنا دکتر معصومه آمیغ‌پی در وبینار مدیریت خطر فرونشست زمین، فرونشست زمین را حرکت سطح زمین به سمت پایین نسبت به دیتوم مانند دریا در اثر عواملی چون فعالیت‌های انسانی مانند تونل سازی، معدنکاری، استخراج آب‌های زیر زمینی و نفت و گاز و فعالیت گسل‌ها تعریف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سال۱۹۶۵ آغاز اولین برنامه جهانی یونسکو برای مطالعه چرخه‌های آب شناختی اجرایی شد، اظهار کرد: از سال ۱۹۷۵ گروه کاری فرونشست در پاریس تشکیل شد که اساس فعالیت آن بررسی پدیده فرونشست و آب‌های زیر زمینی بود و از آن سال تاکنون بررسی‌های بیشتری در این زمینه در کشورهای پیشرفته به ویژه در امریکا و ژاپن انجام شده است که نتیجه آن کنترل شدید مصرف آب و تعیین هر الگوی مصرف بوده است.

آمیغ‌پی تاکید کرد: در ایران نیز با توجه به مصرف بی رویه آب در سطح کشور و پایین آمدن سطح آب زیر زمینی در کشور، فرونشست‌ها و پیامدهای حاصل از آن به پدیده‌ای مشکل ساز در کشور تبدیل شده است به گونه‌ای که شاهد بروز پدیده فرونشست در دشت رفسنجان، سیرجان، مشهد، کرمان، شیراز، اردکان، دشت کبودرآهنگ و فامنین در استان همدان و همچنین در جنوب غربی تهران بوده‌ایم.

وی بزرگترین آسیب فرونشست زمین را آسیب به آبخوانها دانست و یادآور شد: تخریب سیستم‌های آبیاری و خاک‌های حاصلخیز کشاورزی، تغییر هیدرولوژی منطقه و ایجاد سیلاب، آسیب به ساختمان‌ها، خیابان‌ها، پل‌ها، بزرگراه‌ها،‌خطوط راه آهن و سدهای خاکی و تصفیه خانه‌ها و اختلال در خطوط آبرسانی و گاز و فاضلاب از دیگر آسیب‌های فرونشست زمین به شمار می‌رود.

رییس اداره ترازیابی دقیق و تداخل‌سنجی راداری سازمان نقشه برداری کاهش کیفیت آب و کاهش میزان نفوذ پذیری سطحی و پیرو آن گسترش پهنه‌های بیابانی و سیلابی شده را از دیگر پیامدهای فرونشست زمین نام برد و یادآور شد: در برخی از مناطق شاهد بروز تخریب در راه آهن بودیم که این امر از خط خارج شدن قطار را در پی دارد که در این زمینه شرکت راه آهن همکاری خوبی با ما دارد.

وی سازمان نقشه برداری را متولی تهیه نقشه‌های پهنه بندی در کشور دانست و گفت: به منظور پایش واندازه گیری سطح زمین از روش‌های تداخل سنجی راداری، GPS و ترازیابی دقیق استفاده می‌شود که در سری اول مطالعات ما از دهه ۶۰ تا ۷۰ و بعد از آن از دهه ۷۰ تا ۸۰ اقدام به بررسی اندازه گیری سطح زمین کردیم که طی آن ۴۴ منطقه فرونشست را در کشور شناسایی کردیم و در مطالعاتی که در سال‌های ۸۳ و ۸۴ انجام شد، موفق به شناسایی ۱۳۰ منطقه فرونشست در کشور شدیم.

آمیغ‌پی، از تهیه بانک جامع فرونشست در سازمان نقشه براری خبر داد و گفت: بر اساس مطالعات ما کلیه استان‌های کشور درگیر پدیده فرونشست هستند و استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، یزد و اصفهان بیشترین نرخ فرونشست را تجربه کردند.

وی با تاکید بر اینکه پدیده فرونشست با کاهش سطح اب‌های زیر زمینی در ارتباط است، یادآور شد: خوشبختانه دولت در طرح مسکن ملی از سازمان نقشه برداری در زمینه مناطق درگیر فرونشست استعلام گرفته است.

آمیغ‌پی ادامه داد: به منظور توقف پدیده مخرب فرونشست پیشنهاد می‌شود گسترش پهنه کشاورزی بدون الگوی کشت متوقف شود و نقشه فرونشست کشور در برنامه ریزی برای گسترش شهرها در نظر گرفته شود. 

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرونشست زمین طرح مسکن ملی سازمان نقشه برداری پدیده فرونشست فرونشست زمین زیر زمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۷۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه

محمد محمدنژاد هیئت‌علمی مهندسی صنایع دانشگاه رازی ضمن اشاره به لزوم ترسیم یک نقشه راه برای صنعت کرمانشاه، گفت : در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله)، اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه اقدام به اجرای طرح تحقیقاتی «تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه» با انعقاد قرارداد با دانشگاه رازی نموده است.

وی با اشاره به اینکه اعتبار این طرح از محل تجمیع اعتبارات یک درصد استانی است، افزود: با طی مراحل تصویب عنوان موضوع در کمیته علمی، فراخوان، انتخاب مجری، تصویب عنوان موضوع در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری کشور به انجام رسید.

عضو هیئت‌علمی مهندسی صنایع دانشگاه رازی تصریح کرد: این اولین فعالیت علمی هست که در یک زمینه، مسیر رفتن از وضعیت کنونی به مقصد را ازطریق نقشه راه میسر می‌کند.

وی ادامه داد: فرایند تهیه این نقشه شامل سازمان‌دهی فرایند برنامه‌ریزی وتحلیل محیطی، شناخت و تحلیل مسائل راهبردی، تدوین مؤلفه‌های جهت‌ساز تعیین منظرها راهبرد‌های اصلی اهداف راهبردی، تعریف شاخص‌ها ارتباط علی و معلولی ابتکارات راهبردی، برنامه‌ریزی بر مبنای مفروضات (تدوین ماتریس پروژه و انجام برنامه‌ریزی بر مبنای مفروضات)، تدوین و ترسیم نقشه راه (مصاحبه ونظرسنجی از خبرگان) و تدوین برنامه عملیاتی صنعت استان کرمانشاه هست .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • فرونشست دومتری منطقه جنوب غرب کشور طی ۹ سال
  • حمایت مجلس ؛ به مردم زمین رایگان بدهید | زمین اگر برای خود مردم باشد ماشین و طلای خودشان را می‌فروشند تا زمین‌شان را بسازند
  • اصحاب رسانه به جای «اعتبار» برای اصفهان مطالبه «اختیار» کنند/همه چیز درباره پروژه انتقال آب، اتباع و فرونشست
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • مردم ماشین و طلا بفروشند، خانه بسازند
  • کمترین پیشرفت را تا کنون در طرح نهضت ملی مسکن لرستان داشته‌ایم
  • اهدای زمین رایگان بهترین راه خانه‌دار کردن مردم است
  • لازمه ساماندهی اصولی آبشوران تهیه نقشه دیجیتالی شهر کرمانشاه است
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه