Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، مرکز پژوهش‌های اتاق ایران گزارش بیست و ششمین دوره طرح شاخص مدیران خرید (PMI) کل اقتصاد موسوم به شامخ را برای آبان ۱۴۰۰ منتشر کرد که بر اساس آن، شامخ اقتصاد در آبان ماه نیز روند نزولی خود را ادامه داده و به مرز ۵۰ واحد نزدیک شده است. گرانی و کمبود مواد اولیه در کنار کاهش تقاضای بازار، بزرگ‌ترین مشکلاتی است که بنگاه‌های اقتصادی در آبان ماه با آن مواجه بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق نظرسنجی انجام شده از بنگاه‌های اقتصادی کشور، شاخص مدیران خرید (تعدیل فصلی نشده) برای کل اقتصاد ایران در آبان ۵۱.۰۷ به دست آمده است و رشد تولید به نرخ پایین‌تری نسبت به مهرماه رسیده است. در این ماه به‌جز شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده، سایر مؤلفه‌های اصلی بالاتر از ۵۰ ثبت شده‌اند. دلیل اصلی بالای ۵۰ بودن شاخص کل در آبان ماه ناشی از بخش صنعت بوده است.

شاخص میزان فعالیت‌های کسب‌وکار در آبان ماه (۵۳.۸۶) رشد کمتری نسبت به مهر داشته است. میزان رشد این شاخص در بخش خدمات و بخش ساختمان بسیار کمتر از سایر بخش‌هاست.

شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (۴۷.۳۸) در آبان ماه به کمترین مقدار طی سه ماه اخیر رسیده است. در آبان بخش‌های خدمات و کشاورزی و ساختمان با کاهش شدید تقاضا روبرو بوده‌اند. افزایش قیمت‌ها و کمبود شدید نقدینگی باعث کاهش تقاضای مشتریان شده است.

شاخص موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری‌شده (۴۴.۶۲) در آبان به کمترین مقدار ۷ ماه اخیر رسیده است. این شاخص که در همه بخش‌های اقتصادی کاهش داشته است به عقیده فعالان اقتصادی ناشی از افزایش قیمت‌ها و نرخ ارز و کمبود شدید نقدینگی است.

شاخص صادرات کالا یا خدمات (۴۸.۳۸) همچنان در آبان ماه نیز کمتر از ۵۰ است هرچند که میزان آن از مهرماه (۴۵,۲۷) بیشتر شده است.

شاخص قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (۸۳.۱۳) همچنان مانند ماه قبل با شدت زیاد در حال افزایش است. افزایش دائمی قیمت مواد اولیه بر روی قیمت محصولات و هزینه‌های تولید تأثیرگذار بوده و شاخص قیمت محصولات تولیدشده یا خدمات ارائه شده (۶۳.۱۴) متأثر از افزایش هزینه‌های تولید همچنان در مقادیر بالای خود قرار دارد.

شاخص مصرف حامل‌های انرژی (۶۴.۲۶) طی ۵ ماه اخیر به بیشترین مقدار خود رسیده است. هم‌زمان با افزایش مصرف به دلیل تغییر فصل، بسیاری از فعالان اقتصادی با افزایش بالای قیمت سوخت روبرو بوده‌اند.

شاخص انتظارات برای ماه آینده (۵۹.۷۴) اگرچه همچنان انتظارات مثبت نسبت به ادامه فعالیت‌ها را نشان می‌دهد اما میزان آن طی ۴ماه اخیر به کمترین مقدار خود رسیده است و درصد کمتری از فعالان در مقایسه با ماه قبل انتظارات خوش‌بینانه برای آذر دارند البته این کاهش بیشتر ناشی از رکود در بخش ساختمان است.

پربیننده ترین سیاست‌ های غلط همچنان قربانی می‌گیرد / امیدها به ارزآوری صنایع معدنی کم شد برنامه‌ های وزارت صمت برای افزایش تولید خودرو / پیش بینی رشد حدود ۵۰درصدی تولید در کشور رشد ٤٨٥درصدی شاخص قیمت کالاهای وارد‌اتی / کدام کالاها رکورددار افزایش قیمت شدند؟ گره کور در تولید و تنظیم بازار کاغذ/ بحران بازار کاغذ روزنامه چگونه فروکش می‌کند؟ روسیه هم فلفل ایران را پس فرستاد!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بنگاه های اقتصادی مواد اولیه شاخص مدیران خرید شامخ اقتصاد ورشکستگی بنگاه ها مرکز پژوهش های اتاق ایران آبان ماه مواد اولیه ماه اخیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۹۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط ۲۶ پله ای افغانستان در میزان آزادی مطبوعات

سازمان خبرنگاران بدون مرز (RSF) میزان آزادی مطبوعات در کشورهای مختلف جهان را بررسی و نتایج آن را به منتشر کرده است.

این شاخص نشان می دهد افغانستان یکی از کشورهایی است که رسانه‌های مستقل در آن با محدودیت‌های شدید مواجه هستند.

طبق این شاخص، نروژ در رده نخست و اریتره در جایگاه آخر آزادی مطبوعات قرار دارند.

افغانستان در بررسی سازمان گزارشگران بدون مرز ۱۹.۹ امتیاز کسب و به دلیل بازداشت و مرگ‌ومیر خبرنگاران ۲۶ پله سقوط کرده است.

چین، روسیه، اسراییل و امریکا،‌ هرکدام به‌ترتیب در جایگاه‌های ۱۷۲، ۱۶۲، ۱۰۱ و ۵۵ قرار گرفته‌اند.

این بررسی به مناسبت ۳ می، روز جهانی آزادی مطبوعات نشر شده است.

افغانستان هم اکنون در جایگاه ۱۷۸ جهانی از حیث میزان آزادی مطبوعات قرار دارد.

این در حالی است که طی دوونیم سال گذشته با تسلط طالبان بر کشور، افغانستان یکی از بدترین کشورها برای خبرنگاران و رسانه‌ها شناخته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم/ ما به قله نزدیک شده ایم
  • سقوط ۲۶ پله ای افغانستان در میزان آزادی مطبوعات
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • هوای پایتخت در آستانه پاکی قرار گرفت
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان رزن در سال آینده
  • افت نزدیک به ۳۰۰۰ واحدی شاخص در معاملات صبحگاهی بورس
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس