Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@17:38:08 GMT

سنجش توانایی‌های چین در مدیریت کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۹۸۲۰

سنجش توانایی‌های چین در مدیریت کرونا

چین به لطف تدوین برنامه‌های سیاسی و اقتصادی پویا و مدون، نه‌تنها موفق به احیای اقتصاد خود از رکود ناشی از ویروس کرونا شد، بلکه به‌واقع توانست بار دیگر به موتور محرک رشد اقتصادی جهان تبدیل شود.

به گزارش مشرق به نقل از رادیو بین المللی چین، «مهرداد عله پور» دبیر میز شرق آسیای پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی برای بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین تاکید کرد چین جمهوری خلق چین توانست به لطف تدوین برنامه‌های سیاسی و اقتصادی پویا و مدون، نه‌تنها موفق به احیای اقتصاد خود از رکود ناشی از ویروس کرونا شد، بلکه به‌واقع توانست بار دیگر به موتور محرک رشد اقتصادی جهان تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه امکان سنجش دقیق تأثیرات مخرب «ویروس کرونا» بر اقتصاد و تجارت جهانی وجود ندارد اما بااین‌حال توقف اجباری و یا کاهش اجتناب‌ناپذیر بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی در سطوح محلی، فرو ملی، ملی و بین‌المللی، این انگاره را بیش‌ازپیش برجسته کرده است که متأثر از همه‌گیری این ویروس ناشناخته، تمام سطوح خُرد و کلان اقتصاد جهانی با صعوبت‌هایِ ژرفِ بی‌سابقه‌ای روبرو شده است. در همین رابطه «صندوق بین‌المللی پول» بیان داشته است که متأثر از همه‌گیری کووید ـ ۱۹، اقتصاد جهانی بدترین رکود اقتصادی را از دهۀ ۱۹۳۰ میلادی تجربه کرده است. علاوه بر این، مرکز تحلیلی «بلومبرگ» در گزارشی که به‌منظور بررسی خسارت‌های ناشی از گسترش ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی ارائه داده است، ضرر و زیان ‌بخش‌های مختلف اقتصاد و تجارت جهانی از محدودیت‌هایِ تحمیلیِ ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا را ۲.۷ تریلیون دلار ارزیابی کرده است.

شایان‌ذکر است که متأثر از شرایط پدیدار شده، غالب کشورهای جهان (اعم از توسعه‌نیافته، درحال‌توسعه و حتی توسعه‌یافته) نه‌تنها با معضلاتی از جنس فرار سرمایه، بحران ارزی، افزایش میزان بدهی‌ها، بحران صادرات، کاهش رشد اقتصادی و حتی بحران درآمد دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بلکه به‌واقع در انجام تعهدات مالی خود به دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند. به‌منظور فائق آمدن بر مصائب و معضلات پدیدار شده، بسیاری از کنشگران مورداشاره با علم به ارتقای سطح تأثیرگذاری این رخداد نوپدید در الگوی زیستمان بشری به جایگاه شتاب‌دهندۀ تاریخ‌ساز، با استناد به انجام واکسیناسیون گسترده و فراگیر، رویکردهای اقتصادی و تجاری لازم جهت دستیابی به رشد اقتصادیِ حداکثری جهت جبران خسارت‌های متحمل شده و بازگشت به شرایط عادیِ پیش از همه‌گیری ویروس کرونا در عصر «پسا کرونا» را صادر کرده‌اند؛ عصری که در آن جمهوری خلق چین از رهگذر رشد تجارت خارجی بر بستر ابتکار «کمربند ـ راه»، پیاده‌سازی مؤلفه‌های مستتر در بطن راهبرد چرخۀ دوگانه، ارائۀ وام‌های توسعه‌ای به کشورهای هم‌پیمان و همسو و ارائۀ طرح‌های محرک اقتصادی و صنعتی، درصدد برآمده است تا ضمن ارتقای جایگاه خود در زنجیرۀ تأمین جهانی، موجبات صعود یابی فزایندۀ «اجماع پکن» در برابر «اجماع واشنگتن» را فراهم نماید.

با وجود آن که خبر شیوع ویروس کرونا اولین بار از کشور چین و مشخصا از شهر ووهان گزارش شده است،  ولی بااین‌حال باید اذعان داشت که پس از همه‌گیری ویروس کرونا که یک دورۀ سخت و طاقت‌فرسا را بر تمام جهانیان تحمیل کرد، جمهوری خلق چین توانست به لطف تدوین برنامه‌های سیاسی و اقتصادی پویا و مدون، نه‌تنها موفق به احیای اقتصاد خود از رکود ناشی از ویروس کرونا شد، بلکه به‌واقع توانست بار دیگر به موتور محرک رشد اقتصادی جهان تبدیل شود.

معتنابه است که تقاضای شدید و فزایندۀ بازارهای جهانی، حضور مثبت چین در روند همکاری‌های بین‌المللی مربوط به واکسن کرونا، سرمایه‌گذاری هنگفت چین در بخش تحقیقات و توسعه، نفوذ قابل‌توجه چین در بازار کشورهای درحال‌توسعه و اتخاذ اقدامات محرک همچون کاهش مالیاتِ بخش‌های تولیدی و صدور اوراق بهادار به‌منظور حمایت، تقویت و توسعۀ ساخت‌وسازهای زیربنایی، از جمله عوامل داخلی و بین‌المللی هستند که در ترکیب باهم فرصتی بی‌نظیر را در اختیار نخبگان سیاسی و اقتصادی جهت مهندسی و مدیریت فضای پسا کرونا به نفع خود را فراهم کرده‌اند. خروجی و برون داد اتخاذ سیاست‌های صحیح سیاسی و اقتصادی از سوی مقامات چین آن بوده است که علیرغم کاهش نسبی تقاضای جهانی به دلیل گسترش سریع نوع جدید ویروس کرونا، مازاد تجاری این کشور در ژوئیه ۲۰۲۱ (تیرماه ۱۴۰۰) به رقمی در حدود ۵۶.۵۸ میلیارد دلار رسید، که در نوع خود قابل‌تأمل است.

در خصوص روند و میزان صادرات این کشورِ در حال صعود شرق آسیایی نیز باید اذعان داشت که صادرات از مبدأ چین در ژوئیه ۲۰۲۱ (تیرماه ۱۴۰۰) نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹.۳ درصد رشد داشته است و به رقم ۲۸۲۸.۶۶ میلیارد دلار رسیده است.

با عنایت به موارد فوق‌الذکر و نظر به توفیقات روزافزونِ سیاسی، اقتصادی و بهداشتی که طی سالیان اخیر جمهوری خلق چین به آن‌ها نائل‌آمده است، دولتمردان این کشورِ شرق آسیایی درصدد برآمده‌اند تا در فضای پسا کرونا، از رهگذر عملیاتی کردن راهبردهای مدون سیاسی و اقتصادی خود، نه‌تنها موجبات صعود همه‌جانبۀ کشورشان را در سلسله‌مراتب قدرت جهانی میسر نمایند، بلکه به‌واقع آیندۀ رهبریِ توسعۀ اقتصادی جهان را نیز در دست گیرند.

در مقام تبیین و تشریح سلسله گزاره‌ها و ابتکارات نوینی که به‌منظور مهندسی و مدیریت فضای نامطمئن اقتصاد جهانیِ پسا کرونا به‌صورت ویژه مطمح نظر نخبگان چینی قرار گرفته است می‌توان به مواردی از قبیل: لزوم ترویج چندجانبه گرایی با هدف ایجاد همبستگی در جامعۀ جهانی، ایجاد شبکۀ ایمن و جهانی به‌منظور انجام تعاملات مالی، طرح «ابتکار امنیت جهانی داده‌ها»، تعمیق و گسترش سطح همکاری‌های سیاسی و اقتصادی در میان بازارهای نوظهور و کشورهای درحال‌توسعه، مخالفت با تحریم‌های تحمیلی یک‌جانبه، تأکید بر عملیاتی سازی مناسبات مشارکتی و توسعۀ محور جهانی با مشخصۀ متعادل‌سازی و برابر کردن مختصات آن و عدم جداسازی و قطع ارتباط با اقتصاد جهانی یا شرکت در حلقه‌های کوچک و انحصاری اشاره کرد. شایان‌ذکر است که موارد مورداشاره به‌مثابه حلقات واسطی می‌مانند که در ترکیب باهم موجبات ارتقای جایگاه جهانی چین در زنجیرۀ تأمین جهانِ پسا کرونا را فراهم می‌آورند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو پسا کرونا ویروس کرونا جمهوری خلق چین صندوق بین المللی پول سیاسی و اقتصادی جمهوری خلق چین اقتصاد جهانی اقتصادی جهان بلکه به واقع ویروس کرونا رشد اقتصادی همه گیری بین المللی پسا کرونا نه تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۹۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تقویت اقتصاد کشور دشمنان را ناامید خواهد کرد
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد