Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس سازمان خصوصی سازی خبر بزرگترین عرضه تاریخ  کشور را اعلام کرد. بنا شده تا پالایشگاه شازند و ۱۸ درصد سهام هلدینگ خلیج فارس به فروش برسد.

قربان زاده با اشاره به تصمیمات اخذ شده در جلسه اخیر هیئت واگذاری که حضور با وزیر اقتصاد و وزیر دادگستری برگزار شد گفت: سهام ۱۸ درصدی دولت در هلدینگ خلیج فارس بود که این مزایده با توجه به حجم ارزش روز بالای آن بزرگترین حراج تاریخ بورس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۳۵۰ هزار میلیارد تومان ارزش کل این شرکت است و سهم ۱۸ درصدی آن نیز ارزش بالایی دارد.

او گفت: با توجه به بلوکی بودن و سهام مدیریتی و کنترلی بودن این شرکت، دو حالت مورد بررسی قرار گرفت. یکی اینکه ۱۸ درصد به صورت یکجا به فروش برسد و یا در ۳ بلوک ۶ درصدی به علت اینکه خریدار این سهام با توجه به ارزش بالای آن محدود هست. سهامدار عمده فعلی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس جزو خریداران آن هستند که مذاکره آنان به هیئت ابلاغ شده است.

پالایشگاه شازند بزرگترین پالایشگاه کشور است که اکنون با تولید ۱۶٫۵ میلیون لیتر بنزین در روز بزرگ‌ترین تولیدکننده بنزین در میان پالایشگاه‌های نفت ایران و دومین تولیدکنندهٔ بزرگ بنزین در ایران پس از پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس است. پالایشگاه شارند همچنین با تولید ۲۰۰۰ تن ال‌پی‌جی در روز دومین تولیدکنندهٔ بزرگ گاز مایع در میان پالایشگاه‌های نفت ایران پس از پالایشگاه تبریز محسوب می‌شود.

سالاری مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی پالایشگاه شازند را یکی از پالایشگاه‌های استراتژیک کشور دانست و گفت: سال گذشته حدود ۱۰ درصد مالکیت سهام این پالایشگاه به شیوه رد دیون به سازمان تامین اجتماعی منتقل شده و امسال هم تکلیف تبصره ۲ قانون بودجه است که حدود ۱۰ درصد دیگر به این سازمان و ۴۵ صدم درصد آن به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر واگذار شود.

هلدینگ خلیج فارس هم طبق اعلام سازمان مدیریت صنعتی سومین شرکت بزرگ کشور محسوب می‌شود که بیش از ۱۵ شرکت خدماتی و تولیدی زیر مجموعه دارد. از جمله شرکت‌های وابسته به این هلدینگ می‌توان به پتروشیمی بندرامام، پتروشیمی فجر، پتروشیمی مبین، پتروشیمی کارون، پتروشیمی نوری و پالایشگاه گاز بیدبلند  اشاره کرد.

ربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس هم بهمن سال قبل اعلام کرده بود که مدت‌هاست برای عرضه شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ برنامه ریزی می‌کنند و به استقبال خصوصی سازی و عرضه سهم شرکت‌ها در بورس خواهند رفت.

طبق اعلام سازمان خصوصی سازی ۱۰ درصد پالایشگاه شازند به صورت عرضه اولیه به طریق حراج یا ثبت سفارش واگذار خواهد شد.  هلدینگ خلیج فارس هم به صورت بلوکی عرضه خواهد شد. عرضه به صورت بلوکی انجام می‌شود تا باعث بروز آسیب در بازار سرمایه نشود.

معاملات بلوکی تاثیری بر تابلو بورس نداشته و باعث ریزش نخواهد شد

مرید سادات کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: عرضه بلوکی به معنای آن است که عرضه خارج از تابلو بورس و با توافق بین خریدار و فروشنده انجام می‌شود. ممکن است عرضه این حجم عظیم در تابلو بورس باعث ایجاد اثر منفی بر بازار شود اما پیش از این نشان داده شده که معاملات بلوکی تاثیری بر تابلو بورس نداشته و باعث ریزش نخواهد شد.

با توجه به سهم بزرگ ارائه شده فرد خریدار سیت یا حق اعمال نظر مدیریتی خواهد داشت بنا بر این برای جلوگیری از بروز اشکال در فرایند تولید، سازمان بورس صلاحیت متقاضیان خرید این سهم‌ها را ارزیابی خواهد کرد.

پارچینی مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: متقاضیانی که فرایند صلاحیتشان از نظر تمکن مالی و اهلیت تایید شده باشند می‌توانند در فرایند خرید شرکت کنند.

زمان عرضه پالایشگاه شازند در اختیار وزیر اقتصاد است اما طبق اعلام سازمان خصوصی سازی احتمالا پایان آذر خواهد بود اما زمان عرضه هلدینگ خلیج فارس هفته آینده مشخص خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پتروشیمی شازند هلدینگ خلیج فارس بورس هلدینگ خلیج فارس پالایشگاه شازند خصوصی سازی تابلو بورس خواهد شد ۱۸ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۰۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است

به گزارش «تابناک» به نقل از وابط عمومی بانک ملی ایران؛ محمد رضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به نقش و جایگاه بورس و بازار سرمایه در تحقق شعار سال مبنی بر « جهش تولید با مشارکت مردم» به خبرنگار روابط عمومی بانک ملی ایران گفت: مقام معظم رهبری در انتخاب شعار امسال علاوه بر اهمیت جهش تولید، به مشارکت مردم نیز اشاره داشتند و آنچه که در مشارکت مردم می تواند رقم بخورد بخش اعظمی از آن بازار سرمایه کشور است کما‌اینکه سهام عدالت را از طریق بازار سرمایه کشور با رویکرد مشارکت عمومی تبدیل کردیم.

پور ابراهیمی اذعان کرد: شاید تنها کشوری در منطقه هستیم که این تعداد از توده های مردم در بازار سرمایه به صورت مستقیم و غیر مستقیم حضور دارند.

وی با بیان نگرانی‌های مردم بابت سرانجام دارایی های دولت گفت: بعضاً اصطلاحاتی شنیده می‌شود که دارایی‌های دولت را به تاراج برده‌اند و بخش خصوصی آنها را ارزان خریده است؛ اینها دغدغه‌های مردم هست و اگر ما می‌خواهیم مشارکت را افزایش دهیم به دلیل شرایطی که در کشور وجود دارد باید این نگرانی‌ها را برطرف کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم ادامه داد: وقتی ما توده‌های مردم را در قالب شرکت سهامی عام یا تعاونی‌های سهامی که می‌توانند در بازار سرمایه پذیرفته شوند شریک می‌کنیم، این دغدغه به تاراج بردن به مراتب کمتر می شود چرا که خیر آن به توده‌ها می‌رسد و هر میزان سهمی که به آنها اختصاص داده شود شفاف و مردمی است و کسی نمی‌تواند مدعی شود که آن را به یک شخص داده‌اید.

نماینده مردم کرمان و راور با بیان اینکه ظرفیت بازار سرمایه اساساً در جهت تجهیز منابع از طریق ورود افراد به صورت سرمایه گذاری خرد است؛ تصریح کرد: هنر این است که این اقدامات منجر به تغییر بزرگ اقتصادی شود. 

وی ماهیت بازار سرمایه را بسیار مهم دانست و افزود: برای تمام این مسائل ابتدا لازم و ضروری است که ما ذائقه مردم را که در بازار سرمایه مدتهاست تلخ شده، شیرین کنیم. اگر ذائقه شیرین شود مردم به سمت بازار سرمایه خواهند آمد. این بازار از سال 84 دارای قوانینی بوده که در سال‌های بعدی نیز مورد تایید بوده است اما به دلیل عملکردی که خوب نبوده اکنون ما شاهد یک نگاه منفی هستیم که با اقدامات به موقع و موثر دولت می‌توانیم این نگاه را تغییر داده و شاهد افزایش مشارکت مردم از طریق ظرفیت‌های بازار سرمایه باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به واگذاری بیش از 50 درصد سهم پتروشیمی شازند از سوی بانک ملی ایران به شرکت شتران که 70 درصد آن مردمی است و حدود 47 میلیون ایرانی در آن سهم دارند، در راستای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری‌ گفت: این اقدام بانک ملی ایران بسیار ارزشمند است و هر کاری که بتواند تصدی‌گری دولت به طور مستقیم و غیر مستقیم در اقتصاد را کاهش داده و سهم بخش خصوصیِ واقعی و مردم را افزایش دهد قابل تقدیر است.

 پور ابراهیمی تاکید کرد: در واگذاری‌ها باید دقت کنیم، گاهی این اتفاق رقم می خورد اما باز به شرکتی انتقال پیدا می‌کند که دولت در پشت آن دست داشته و با کمترین سهم بیشترین اعمال قدرت را می‌کند، مانند فرآیندی که در خودرو سازی شاهد آن هستیم. واگذاری‌ها باید به این شرط باشد که شرکت‌ها واقعا خصوصی باشند و یا مردم درآن سهم زیادی را داشته باشند.

دیگر خبرها

  • نکونام: انگیزه فراوانی برای بازی با تراکتور داریم/ با حضور هلدینگ خلیج فارس به آینده استقلال امیدواریم
  • نکونام: با حضور هلدینگ خلیج فارس به آینده استقلال امیدواریم
  • تغییر نام استقلال کِی و طی چه مراحلی انجام می‌شود؟
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • جواد نکونام: با حضور هلدینگ خلیج فارس به آینده استقلال امیدواریم
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • استقلالی‌ها پولدار شدند
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • رسمی: خطیر در استقلال ماندنی شد