Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@08:58:11 GMT

نوازنده هایی که اشغالگران را گول زدند!

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۰۶۵۹

نوازنده هایی که اشغالگران را گول زدند!

یک نوازنده فلسطینی، در یکی از اتاق‌های خانه‌اش در نوار غزه، آموزشگاه موسیقی کوچکی برپا کرده است برای اینکه، موسیقی در غزه نمیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از المیادین، خضر البایض ۶۴ ساله، یکی از اهالی غزه است که در اتاقی در خانه‌اش چندین ساز را آویزان کرده و نگهداری می‌کند. عمر برخی از این سازها به چند دهه می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوازنده سالخورده فلسطینی به کسانی که به دور از هیاهوی جنگ و خونریزی تشنه آموختن موسیقی هستند، در کارگاه ساده و کوچکش درس موسیقی می‌دهد.

خضر البایض می‌گوید، در گذشته فقط چند تن از دوستانش برای شنیدن صدای سازش به این اتاق می‌آمدند اما اکنون این اتاق به آموزشگاهی برای علاقه‌مندان به موسیقی تبدیل شده است؛ به ویژه نسل جوان که موسیقی را فقط از طریق گوشی‌های هوشمند خود شنیده‌اند.

ارگ، ویولن، نی، طبل و چند ساز دیگر به دیوار اتاق آویزان شده و خضر البایض که این سازها را مانند فرزندانش دوست می‌دارد اجازه نمی‌دهد هر کسی لمسشان کند که مبادا آسیب ببینند. او سال‌ها تلاش کرده تا این ساز را جمع‌آوری کند.

البایض می‌گوید، موسیقی را سال‌ها قبل به عنوان راهی برای مقابله با استبداد و شکلی از مقاومت فرا گرفته و معتقد است در آهنگ‌های فلسطینی روح مقاومت جریان دارد. او می‌گوید اشغالگران صهیونستی، نوازنده‌ها و خواننده‌های فلسطینی که آهنگ های انقلابی و مشوق پایداری و مقاومت را می خوانند، زندانی می‌کنند.

نوازنده فلسطینی تعریف می کند که یک بار با گروهش برای اجرای آهنگی انقلابی به مناسبت آزادی یک اسیر فلسطینی که قدیمی ترین اسیر فلسطینی محسوب می‌شود، گرد هم آمده بودند اما خبر به گوش نیروهای اشغالگر می‌رسد و آن‌ها محل را محاصره می‌کنند. نوازنده های فلسطینی برای فریب دادن سربازان اشغالگر شروع به نواختن آهنگ‌هایی شاد و سرگرم کننده می کنند و به محض اینکه آن‌ها محل را ترک می کنند، نواختن موسیقی انقلابی از سر گرفته می‌شود. به گفته خضر البایض، نیروهای اشغالگر کاملا محل مراسم را ترک نکرده بودند و با هواپیماهایشان آن‌ها را تحت کنترل داشتند. در نتیجه تعدادی از خوانندگان و نوازندگان فلسطینی در این مراسم دستگیر شدند اما هیچگاه دست از مقاومت برنداشتند.

او می‌گوید، در جشن‌ ها هم سرودها و آهنگ‌های انقلابی خوانده و نواخته می‌شد و بدین صورت موسیقی در میان فلسطینیان به راهی برای مبارزه با استکبار تبدیل شده است. خضرالبایض و دوستانش برخی از این مراسم‌ها را با هزینه شخصی خود برپا کرده‌اند.

این خاطرات، نوازنده فلسطینی را به این واداشت تا اتاقی در خانه‌اش را به آموزشگاه موسیقی تبدیل کند تا نسل جوان هم راه مقاوت با موسیقی را بیاموزند و فراموش نکنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: غزه نوار غزه فلسطين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۰۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، ویژه‌برنامه «ساغر شکسته» یادمان هنرمند فقید شایان یزدی‌زاده نوازنده و مدرس تمبک، دف و سازهای کوبه‌ای ساعت ۱۸ سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

جسخنرانی مهران امیراصلانی نوازنده و مدرس موسیقی، نمایش مستندی از زندگی شایان یزدی‌زاده و نمایش کلیپی از فعالیت‌های این هنرمند در عرصه موسیقی از بخش‌های این برنامه است.

گروه‌نوازی تمبک، گروه «زمان» به سرپرستی محمود جعفری، هم نوازی و ساز و آواز مظفر شفیعی (آواز)، سعید آذرنوش (تار)، امین پرویززاده (کمانچه)، هم نوازی و ساز و آواز پوریا اخواص (کمانچه و آواز)، نازنین پدر ثانی (تمبک)، امیر طاهری (سه‌تار)، تک نوازی تار توسط پانیذ مجاهدنیا، همنوازی و ساز و آواز یمین غفاری (تار)، سعید فهیمی (نی)، مهران امیراصلانی (تمبک)، حسین علیشاپور (آواز) اجراهای موسیقایی این ویژه برنامه را تشکیل می دهند.

شایان یزدی‌زاده (زاده ۱۲ اردیبهشت ۱۳۶۶ و درگذشته در یکم فروردین ۱۴۰۳) نوازندگی را از ۱۰ سالگی با ساز تمبک آغاز کرد و زیر نظر استادانی همچون مهران امیراصلانی، کامبیز گنجه‌ای، پژمان حدادی و ارژنگ کامکار به فراگیری این ساز پرداخت و از سال ۱۳۸۵ ساز تار را نزد عرفان گنجه‌ای و آیدین علیانسب فرا گرفت.

این هنرمند فقید با گروه‌های مختلفی از جمله آوای رود، بیان(شورانگیز)، باشا و ایل به عنوان نوازنده تمبک همکاری داشته و کنسرت‌های متعددی با علیرضا قربانی، سالار عقیلی، سینا سرلک و علی رستمیان اجرا کرده است.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید.

کد خبر 6090251 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • حمله نظامیان صهیونیست به کرانه باختری
  • شهادت ۳۴ فلسطینی در حملات امروز اشغالگران به نوار غزه
  • حمله نظامیان صهیونیست به کرانه باختری+فیلم
  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • نبرد مسلحانه رزمندگان فلسطینی با اشغالگران در کرانه باختری
  • اعیاد یهودی؛ بهانه‌ای برای خشونت و تشدید شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در قدس
  • برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران
  • عشایر فلسطینی طرح اشغالگران برای ایجاد هرج و مرج در غزه را خنثی کردند
  • درخواست وزیر نتانیاهو برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها