Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرام خرازی‌ها با اشاره به اینکه در سینمای ایران کسانی که در پروژه‌های سینمایی مسئولیت انتخاب بازیگر را بر عهده دارند گزینه‌های محدودی دارند، تأکید کرد به همین دلیل دست آن‌ها برای انتخاب‌های درست بسته است.

شهرام خرازی‌ها، عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، در گفت و گو با خبرنگار برنا گفت: کستینگ یا «بازیگرگزینی» بخشی جدانشدنی از مراحل پیش تولید یک فیلم یا سریال است که در کشورهای توسعه یافته صاحب صنعت سینما و شبکه‌های تلویزیونی به عنوان حرفه‌ای کلیدی شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کستینگ در ایران تعریف و دورنمای درستی ندارد. گر چه در تیتراژ برخی از فیلم ها و سریال‌های ایرانی، عنوان «انتخاب بازیگر» به چشم می‌خورد اما این عنوان متاسفانه یک عنوان کذایی و پیش پا افتاده تلقی می گردد.

شهرم خرازی‌ها اظهار داشت: گزینش بازیگر برای نقش نیازمند اطلاعات عمومی و بعضا تخصصی در سطح وسیع است. بازیگرگزین باید از سطح علمی بالا در زمینه‌های مختلف از روانشناسی و جامعه شناسی گرفته تا تاریخ و ادبیات و هنر برخوردار باشد که در ایران البته این چنین نیست و هر تازه از راه رسیده‌ای می‌تواند و اجازه دارد این عنوان تخصصی و مهم را به خود اختصاص دهد. پیش از انقلاب جهانگیر فروهر و پس از انقلاب محمدرضا شریفی‌نیا بهترین بازیگرگزین‌های سینمای ایران محسوب می‌شوند.

این منتقد سینما افزود: بازیگرگزین‌ها با انتخاب‌های خوب یا بد خود گاه سرنوشت یک فیلم یا سریال را دگرگون می‌کنند. بسیاری از نقش‌ها فقط به خاطر این‌که به بازیگر مناسبی برای آن نقش سپرده شده، رو می‌آیند و دیده می‌شوند گاه برعکس این قضیه اتفاق می‌افتد و بازیگری که به غلط انتخاب شده، یک نقش خوب را بر باد می‌دهد.

خرازی‌ها در این زمینه به انتخاب کاملا اشتباه باران کوثری برای ایفای نقش فروغ فرخزاد اشاره و این پرسش را مطرح کرد و گفت: چطور یک سیستم معیوب و غیرتخصصی این بستر لرزان و مغشوش را برای بازیگران متوسطی مثل باران کوثری فراهم می‌کند تا به خود اجازه دهند نقش شاعره‌ای که مایه فخر ادبیات معاصر است را براحتی از آن خود کنند؟

وی در ادامه تصریح کرد: در سینمای ایران نقش‌ها و بازیگران فاصله زیادی از هم دارند و با هم جور نیستند زیرا از اساس بازیگرگزینی در این سینما تعریف نشده یا اگر شده به انحراف کشیده شده است. چه بسیارند بازیگرهایی که به واسطه انتخاب درست توانسته اند در فیلم‌ها و سریال‌ها، با ایفای نقش‌های متناسب با فیزیک و بازی خود بدرخشند و یک شبه ره صد ساله را طی کنند و چه بسیارند بازیگرانی که با ایفای نقش‌های اشتباه و ناهمخوان با چهره و بدن به حاشیه رانده شده و سقوط کرده‌اند.

خرازی‌ها خاطرنشان کرد: بازیگرگزینی حتی برای پروژه‌های کم اهمیت هم الزامی است و نمی‌توان ضرورت آن را انکار کرد و به هر حال بودنش بهتر از نبودنش است.

این کارشناس ارشد «مدیریت رسانه» در ادامه گفت: در سینما و تلویزیون ایران که اکثر پروژه‌ها به صورت بزن در رویی کلید می‌خورند، حرفه بازیگرگزینی به نازل‌ترین رتبه سقوط کرده و این روند همچنان ادامه دارد که نتیجه‌اش هم تولیدات درپیتی است که آنتن تلویزیون را به اشغال خود در آورده و سینمای ایران را به اضمحلال برده‌اند.

خرازی‌ها معتقد است خروجی کار یک بازیگرگزین خوب می‌تواند به چشم آمدن حاصل تلاش بازیگرانی باشد که او برای ایفای نقش‌های مختلف فیلم یا سریال برگزیده است؛ بازیگرگزین‌های حرفه‌ای هم اثر هنری را ارتقاء می‌دهند هم کارنامه هنری بازیگران را.

این منتقد سینما به نقش تصادف و احتمالات هم در صعود و سقوط بازیگران اشاره کرد و گفت: در مواردی بدون حضور بازیگرگزین در یک پروژه، یک بازیگر که از سر ناچاری یا هر علت دیگری انتخاب شده، آن چنان یک نقش درجه دو یا سه را مقتدرانه بازی می‌کند که آن نقش را تا حد نقش اول همان اثر بالا می‌کشد و در معرض دید قرار می‌دهد اما باز هم این اتفاق دلیل بر آن نمی‌شود که بازیگرگزینی را از لیست عوامل یک پروژه خط بزنیم.

عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در ادامه گفت: در سینمای ایران به علت کمبود هنرپیشه، دست بازیگرگزین‌ها بسته است و آن‌ها انتخاب‌های محدودی دارند طبیعی است که در چنین شرایطی خود هنرپیشه‌ها هم باید مراقب باشند تا به ایفای هر نقشی تن ندهند و در انتخاب نقش‌ها متناسب با فیزیک و توانمندی‌های بازیگری خود دقت لازم را داشته باشند.

خرازی‌ها در پایان از مهتاب کرامتی به عنوان بازیگری یاد کرد که عمده نقش‌هایش را به اشتباه انتخاب کرده و به همین علت هم هیچ بازی ماندگاری از وی در سینمای ایران به یادگار نمانده اما فرزانه تائیدی، سوسن تسلیمی، فریما فرجامی و ترانه علیدوستی بازیگرانی هستند که هم به درستی برای نقش‌هایشان انتخاب شده‌اند و هم خود انتخاب‌های درستی داشته‌اند.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سینمای ایران برنا صنعت شبکه های تلویزیونی ایران روانشناسی جامعه شناسی انقلاب محمدرضا شریفی نیا باران کوثری ادبیات فیزیک بازی سینما و تلویزیون تلویزیون تصادف مهتاب کرامتی باران کوثری بازی روانشناسی سینمای ایران محمدرضا شریفی نیا منتقد سینما سینمای ایران ایفای نقش خرازی ها نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۰۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید

به گزارش خبرگزاری مهر، لیلا بلوکات بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران پس از سال‌ها دوری از بازی در تئاتر، با نمایش «خارشتر» روی صحنه می‌رود.

این اثر نمایشی به نویسندگی هدی آهنگر و کارگردانی سیدعلی موسویان و تهیه‌کنندگی وحید کریمی به‌زودی میزبان علاقه‌مندان خواهد شد.

از فعالیت‌های تئاتری لیلا بلوکات می‌توان به بازی در نمایش‌های «شکار مرغابی»، «رام کردن مرد سرکش»، «خرده جنایت‌های زن و شوهری»، «هفت عصر، هفتم پاییز»، «شیروانی داغ»، «ماسک»، «اولئانا»، «هوس و هفت دقیقه»، «روز سیاوش» و… اشاره کرد.

در نمایش «خارشتر» علاوه بر لیلا بلوکات دیگر بازیگران مطرح تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران نیز حضور دارند که اسامی آن‌ها و دیگر اطلاعات اجرا به‌زودی اعلام می‌شود.

تمرین‌های این نمایش آغاز شده و در حال گذراندن مراحل آماده‌سازی است.

کد خبر 6091061 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند (فیلم)
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقاً چیست؟
  • سرمربی سپاهان مسلمان شد تا با بانوی گرگانی ازدواج کند
  • اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره ای توسط بازیگر زن «نون خ» | آرزوی سلامتی خانم بازیگر برای ترانه علیدوستی + ویدئو
  • محمد صادقی بازیگر جنجالی کجا به سر می‌برد؟
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • (ویدیو) کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند
  • رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران