Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، بیمه سلامت ایران شرح وظایف گسترده ای در خدمت رسانی به آحاد جامعه دارد، دراین میان مددجویان بهزیستی نیز مورد توجه  مدیران و تصمیم گیران در شورای عالی بیمه و سازمان بیمه سلامت قرار داشته و تاکنون اقدامات مهمی در خصوص کاهش مشکلات بهداشتی و درمانی معلولان انجام شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 توانبخشی نقش مهمی در بازگرداندن افراد آسیب دیده به چرخه زندگی سالم دارد، تا بتوانند فعالیت‌های خود را همانند سایر افراد جامعه انجام دهند و بیمه سلامت ایران همه تلاش‌ خود را برای رسیدن به این هدف انجام خواهد داد.

ذکراین نکته از اهمیت بسزایی برخوردار است که اعلام آمادگی سازمان بیمه سلامت ایران برای ورود جدی به حوزه توان بخشی و توجه ویژه به افراد نیازمند خدمات این حوزه با تاکید ویژه  مدیریت عامل 
 سازمان با قدرت بیشتری پیگیری شده و در حال حاضر شرایط مطلوب تری نسبت به گذشته دارد.
 
بیمه سلامت در کنار سازمان بهزیستی از آمادگی لازم برای خدمات رسانی به معلولان برخوردار است
 
دراین رابطه مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران بر نقش وزارت بهداشت به عنوان تولیت درمان و اداره سلامت کشور در اجرای خدمات مورد نیاز معلولان تاکید می کند ومی گوید: بیمه سلامت در کنار سازمان حمایتی بهزیستی از آمادگی لازم برای خدمات رسانی به معلولان برخوردار است. به گفته این مقام مسئول در سازمان بیمه سلامت، این سازمان نهایت تلاش خود را برای ارایه خدمات با کیفیت و با کمیت مناسب به معلولان انجام می دهد.
 
 لازم به ذکر است که بارها در رسانه ها بی توجهی نظام سلامت به ویژه بیمه ها درکاهش مشکلات بهداشتی و درمانی بیماران معلول مورد نقد قرار گرفته است، اما پیگیری های دقیق شورای عالی بیمه و فعالان نظام سلامت نشان می دهد که بیمه سلامت چتر حمایتی خود از بیماران نیازمند به خدمات توان بخشی را نسبت به گذشته بسیار گسترده کرده و برنامه های مهمی برای این قشر از بیماران تدارک دیده است.
 
دراین خصوص مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران می گوید، از سال گذشته تفاهم نامه ای میان بیمه سلامت و بهزیستی منعقد شد، مبنی بر  پوشش  9 کد خدمتی ستاره دار در حوزه توان بخشی که این خدمات شامل 2 کد کار درمانی ، 4 کد مربوط به خدمات تنظیم سمعک و آسیب شنوایی و 2 کد مربوط به گفتار درمانی است که این بسته های خدمتی پس از ابلاغ بودجه از بهمن ماه به ادارات کل استانی ابلاغ شد.
 
حنان حاج محمودی تاکید می کند، از آن تاریخ تاکنون بیشترین پوشش خدمات بیمه سلامت مربوط به کار درمانی است، سپس خدمات گفتار درمانی در مرحله بعدی قرار دارد؛ البته درارتباط با خدمات شنوایی سنجی و آسیب های شنیداری تقریبا خدمتی ارایه نشده، یعنی به صورت بیمه ای درخواست هزینه برای این بیماری ارسال نشده است.
 
145 موسسه طرف قرارداد بیمه سلامت در حوزه توان بخشی هستند
 
وی اظهار می کند،  در حال حاضر تعداد موسسات طرف قرارداد در بخش کار درمانی حدود 152 موسسه ، در بخش گفتار درمانی 136 ، در بخش شنوایی سنجی 42 موسسه و 15 موسسه مرکز جامع توان بخشی فعالیت می کنند که درمجموع 145 موسسه طرف قرارداد بیمه سلامت هستند.

از سوی دیگر این مقام مسئول در سازمان بیمه سلامت می گوید، دربسیاری از مناطق محروم هیچ موسسه ای برای خدمات رسانی به معلولان وجود ندارد، لذا بیمه سلامت خواهان انعقاد قرارداد با مرکز و موسسات ارایه خدمات توان بخشی است، با توجه به اینکه بیمه تنها تعرفه دولتی را پوشش داده و 25 درصد هزینه ها را پرداخت می کند، تفاوت تعرفه دولتی و خصوصی بر عهده بیمار است و بیمه شدگان بی بضاعت به این مراکز مراجعه نکرده و موسسات هزینه را به صورت نقد از بیمه شده دریافت می کنند.
 
به گفته حاج محمودی بیمه سلامت به دنبال آن است که اگر بیماران از مراکز دارای مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، خدمتی را دریافت کرده و فاکتور آن را دارند؛ این خدمت را از ابتدای سال 1400 برای سازمان و ادارات کل استانی ارسال کنند، تا بتوانندهرینه را به صورت خسارت متفرقه از بیمه دریافت کنند.البته با شورای عالی بیمه مکاتبه شده تا مجوز پوشش تعرفه خصوصی به بیمه داده شود، تا بتوان تعرفه های بخش خصوصی را برای مددجویان بهزیسنی پوشش داد.
 
وی با اشاره به اینکه برای 5 بیماری حوزه معلولان هماهنگی با مرکزتحقیقاتی دانشگاهی صورت گرفته که بسته خدمتی بیماران را به صورت بستری و سرپایی به تفکیک احصا شود به این نکته تاکید می کند که با اخذ مجوز از شورای عالی بیمه به دنبال آن هستیم که در 5 بیمارستان دانشگاهی خدمات مورد نیاز را پوشش دهیم.
 
توجه بیمه سلامت به بیماران اتیسم
 
اوتیسم یکی از شایعترین اختلالات در حال افزایش است و به ازای هر ۵۹ تولد یک کودک دارای این اختلال است و یکی از اختلالات عصبی رشدی در حوزه اختلالات روانپزشکی کودکان محسوب می‌شود که ساختار و کارکرد مغز را با نقایصی مواجه می‌کند.
 
تاثیر اوتیسم و شدت آن در هر فرد دارای اوتیسم متفاوت است. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، یک درصد از مردم جهان دارای اوتیسم هستند و حدود ۳۴ هزار نفر در ایران شناسایی شده که تقریبا نیمی از این بیماران تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند.
 
بیمه سلامت ایران خدمات مورد نیاز بیماران مبتلاء به اتیسم را نیز تحت پوشش خود دارد، عمده مداخلات درمانی دارای شواهد علمی در اختلال طیف اوتیسم به طور کلی به دو دسته مداخلات دارویی و غیردارویی شامل توانبخشی و روانشناسی تقسیم می‌شوند. با  توجه به اینکه میزان رضایتمندی ها از خدمات بیمه سلامت به بیماران اتیسم افزایش پیدا کرده، به گفته مدیرعامل انجمن اتیسم انتظار می رود که شورای عالی بیمه و بیمه سلامت همراهی بیشتری در کاهش مشکلات مبتلایان به اتیسم داشته باشند.
 
افرایش همراهی های بیمه سلامت با انجمن اتیسم 
 
سعیده صالح غفاری با ابراز قدردانی از نگاه پر مهر سازمان بیمه سلامت به بیماران اتیسم می گوید، انجمن اتیسم ایران از سال های 96 و 97 مطالبه گری خود را برای پوشش دهی ارزیابی های توان بخشی و خدمات توان بخشی شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتار درمانی انجام داده است، ضمن اینکه ازآغاز به کار مدیریت عامل جدید در سازمان بیمه سلامت همراهی ها با انجمن اتیسم افزایش پیدا کرده است.
 
وی تاکید می کند، اقدام بیمه سلامت در ارایه خدمات مورد نیاز بیماران اتیسم در قالب بیمه همگانی قدم مثبتی بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت بیمه توان بخشی بیماران سازمان بیمه سلامت بیمه سلامت ایران خدمات مورد نیاز خدمات توان بخشی شورای عالی بیمه بیماران اتیسم بیمه سلامت بیمه سلامت انجمن اتیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۱۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه

معاون خرید راهبردی اداره‌ کل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌ اجتماعی از اتصال داروخانه‌ها به سازمان بیمه سلامت و فراهم‌شدن امکان بهره‌مندی بیماران خاص تحت پوشش تأمین‌اجتماعی از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در زمینه داروهای مورد تعهد این صندوق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان تأمین اجتماعی، فرهاد خدایی با اشاره به اینکه ارتباط الکترونیکی تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت، ارتباطی دائمی است و اطلاعات بیمارانی که تحت پوشش تأمین‌اجتماعی و در دسته بیماران مشمول حمایت از صندوق بیماران خاص هستند، به‌صورت مستمر به بیمه سلامت ارسال می‌شود، اظهار کرد: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، در دولت سیزدهم و در سازمان بیمه سلامت برای حمایت مؤثرتر از همه آحاد جامعه در برابر هزینه‌های بیماری‌های پرمخاطره و بیماری‌های مزمن تشکیل شده است، هر سال اعتبار مشخصی در بودجه برای حمایت از این بیماران پیش‌بینی می‌شود و در اختیار این صندوق قرار می‌گیرد، بیماران خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش تأمین‌اجتماعی نیز با معرفی و ارائه اطلاعات از سوی این سازمان، علاوه بر خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی، مشمول حمایت‌های مورد تعهد صندوق یادشده و کاهش سهم فرانشیز پرداختی هستند.

وی افزود: مهم‌ترین مشکل این بیماران که بیشترین مراجعات آنان را در پی دارد مربوط به هزینه‌های داروهای مورد مصرف آنان است، تا پیش از این، بیماران خاص تحت پوشش تأمین‌اجتماعی، بعد از تهیه داروهای تجویزی باید به واحدهای خسارات متفرقه مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی در استان خود مراجعه می‌کردند تا مابه‌التفاوت سهم مورد تعهد این صندوق در مورد داروهای مشمول را دریافت کنند، با جلسات و نشست‌های متعددی که میان تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت برگزار شد در حال حاضر، ارتباط برخط داروخانه‌ها با سازمان بیمه سلامت برقرار شده است، به این ترتیب سهم مورد تعهد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در همان لحظه نسخه‌پیچی در داروخانه محاسبه و از فرانشیز پرداختی بیمه‌شده کسر می‌شود؛ در واقع دیگر نیازی به مراجعه حضوری این بیماران به واحدهای خسارات متفرقه نیست، در خصوص اتصال سایر مراکز پاراکلینیک مانند فیزیوتراپی، آزمایشگاه، سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی به این سامانه نیز هماهنگی‌ها و جلسات بین این دو سازمان هنوز در حال پیگیری است.

معاون خرید راهبردی اداره‌کل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: بیماران خاص و صعب‌العلاج از این پس در هنگام مراجعه به داروخانه‌ها برای دریافت داروهای تجویزی، چنانچه داروی تجویزی برای آنان از داروهای مشمول حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج باشد، به‌صورت برخط و خودکار از حمایت این صندوق در زمینه فرانشیز دارو بهره‌مند خواهند شد و نیازی به اقدام خاصی از سوی این بیماران نیست.

خدایی گفت: در مورد بیماران مبتلا به بیماری‌های پرمخاطره مانند هموفیلی، تالاسمی، ام اس، سرطان، اوتیسم و بیماری‌های ژنتیک و برخی دیگر از بیماری‌ها، بهره‌مندی از حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، منوط به تشکیل پرونده در مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها است؛ در مورد بیماری‌های مزمن دیابت و فشار خون نیز امکان نشان‌دار شدن بیماران به عنوان بیمار مشمول این حمایت‌ها، توسط پزشکان متخصص و در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک فراهم شده است.

وی در مورد هزینه‌های بستری بیماران خاص و صعب‌العلاج ادامه داد: طبق ابلاغ وزارت بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها ملزم شده‌اند مقررات مربوط به حمایت‌های صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج را در سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS) ثبت کنند، به این ترتیب در بیمارستان‌های طرف قرارداد بیمه‌های پایه، سهم این صندوق از هزینه‌های درمان بیمار به‌صورت برخط و خودکار محاسبه می‌شود؛ در بیمارستان‌های خصوصی غیرطرف قرارداد بیمه‌های پایه نیز این بیماران می‌توانند بعد از ترخیص و با ارائه اسناد و مدارک هزینه‌های بیمارستانی به واحدهای خسارات متفرقه، سهم صندوق یادشده را دریافت کنند.

گفتنی است؛ طبق بند (ن) تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ حمایت‌های ویژه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در نظر گرفته و صندوق ویژه‌ای برای حمایت از این بیماران در دولت سیزدهم تشکیل شده است، موضوع فعالیت این صندوق، فراهم‌آوردن زمینه تأمین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت‌محور مرتبط با بیماری خاص و صعب‌العلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات بازتوانی و توانبخشی و مراقبت‌های دوره‌ای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل و مانند آن است فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده است.

کد خبر 747470

دیگر خبرها

  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن
  • پوشش بیمه‌ای برای کودکان زیر 7 سال استان کرمانشاه رایگان شد
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر ۷ سال در کرمانشاه
  • کم‌توانان خوزستانی از خدمات صندوق بیماران خاص برخوردار می‌شوند
  • پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی تمدید می‌شود
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ سخت درمان از خدمات بیمه سلامت
  • نشان‌دار شدن ۱۳۹۱ زوج نابارور در سامانه بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه