Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، احمد رحمانی اظهار کرد: بذرکاری در جنگل‌های زاگرسی ۱۱ بیشتر جنبه نمایشی دارد و درعمل فایده‌ و کارایی چندانی ندارد چراکه مشکل زاگرس، بذرکاری نیست و درختان بلوط این زیست‌بوم به صورت طبیعی و به اندازه کافی روی زمین بذر می‌پراکنند.

وی ادامه داد: مشکلاتی که امروز گریبان‌گیر زاگرس شده‌ اساسی‌تر و بزرگ‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با فرض کاشتن و سبزشدن این بذرها، بازهم مشکلاتی همچون چرای دام در دامنه این کوه‌ها بر فوت خود  باقی است و راه حلی برای آن ارائه نشده‌ است. بذر بلوط به سال‌ها زمان نیاز دارد تا تبدیل به نهال شود. آیا تضمینی برای محافظت از زمین‌های بذرکاری شده و نهال‌های رشد کرده در آن‌ها در برابر چرای دام وجود دارد؟

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور افزود: چالش‌هایی نظیر کشت زیراشکوب، مسایل اجتماعی و اقتصادی و فرسایش خاک در این زمینه وجود دارد تا برنامه‌های اساسی و چندجانبه اجرا نکنیم، اقداماتی مانند بذرکاری در جنگل‌های زاگرس بیشتر جنبه نمایشی خواهد داشت. چنین اقداماتی در بلندت نمی‌تواند مشکل از بین رفتن جنگل‌های بلوط را حل کند.

رحمانی ضمن تاکید بر غنی‌بودن خاک زاگرس اضافه کرد: خاک این منطقه، بانک بذر گونه‌های گیاهی است و ما به هیچ وجه نیازی به بذر نداریم. عامل اصلی عدم زادآوری در جنگل‌های ایران، چرای بیش از حد دام است. این مشکل نه تنها در جنگل‌های زاگرس بلکه در جنگل‌های شمال کشور نیز دیده‌ می‌شود.

وی با اشاره به لزوم ارتقای سطح دامپروری در کشور گفت: امروزه در در دنیا دیگر خبری از رهاشدن دام در جنگل‌ها نیست و روش‌های سنتی دامپروری جای خود را به روش‌های صنعتی داده‌اند. باید میان جنگل و دام، فقط یک مورد انتخاب شود و نمی‌توان هر دو را در کنار هم داشت.

رحمانی تاکید کرد: تمام جنگل‌های کشور باید به عنوان منطقه حفاظت‌شده اعلام شوند یعنی برنامه‌های حفاظتی در این مناطق اجرا شود این در حالیست که در حال حاضر ۱۰ درصد از جنگل‌های کشور حفاظت شده است حتی برخی جنگل‌های حفاظت‌ شده هم توسط چرای دام آسیب می‌بینند.

این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با تاکید بر لزوم تغییر سیاست‌های اتخاذ شده در قبال جنگل‌ها گفت: در حال حاضر جنگل‌های ما با تنش‌های شدیدی مواجه هستند و شاهد حضور مردم در جنگل و برداشت از این اکوسیستم هستیم.

رحمانی ادامه داد: تغییرات اقلیمی سبب شده تا فشار زیادی به بافت جنگلی ما وارد شود. ما باید این واقعیت را بپذیریم که اقلیم عوض شده و دیگر مانند سابق نمی‌توان انتظار بارش‌های سنگین داشت.

وی افزود: دیگر نمی‌توان برف‌هایی با ارتفاع چند متر در کوهستان‌ها و جنگل‌ها مشاهده کرد. وقتی این موضوع را بپذیریم می‌توانیم شیوه مدیریت خود را بر اساس شرایط تغییر دهیم. در این جهت استفاده از چوب جنگل به عنوان سوخت باید متوقف شود و به سمت استفاده از انرژی‌های پاک و خورشیدی سوق پیدا کنیم. این اقدامات نیاز به انجام سیاستگذاری‌های کلان و سرمایه‌گذاری دارد.

رحمانی در پایان با اشاره به نقش پررنگ جنگل‌های زاگرس در محیط زیست کشور تاکید کرد: جنگل‌های زاگرس، ۴۰ درصد از آب کشور را تامین می‌کنند. وقتی ارزش این جنگل‌ها را بدانیم، روی آن سرمایه‌گذاری خواهیم کرد. برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت نمی‌تواند مشکل این جنگل‌ها را حل کند.

کد خبر 641659 برچسب‌ها محیط زیست جنگل محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محیط زیست جنگل محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل ها و مراتع کشور جنگل های زاگرس جنگل ها محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۲۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید

به گزارش خبرگزاری مهر، صحرا فتحی، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر، پس از ۵ سال دوری از صحنه، نمایش «هواخوری»، جدیدترین نمایشنامه خود را به صحنه خواهد آورد.

«هواخوری»، خرداد ۱۴۰۳ در یکی از سالن‌های نمایشی تهران روی صحنه خواهد رفت. این اثر نمایشی هم‌اکنون پس از دریافت مجوز، روزهای تمرین را پشت سرمی‌گذارد.

صحرا فتحی، نویسندگی، کارگردانی، بازیگری و تهیه‌کنندگی نمایش‌های «مار بازی»، «پونز»، «شبکاری»، «تئاتر بد»، «آوازه خوان طاس»، «ولپن»، «دکلره»، «سرگرم خودت بودی»، «آتن، مسکو»، «خانه زاد» و... همچنین فیلم‌های کوتاه «زنی که شاعر بود»، «به دریا خوش آمدی» و «بلعیده شده» و نگارش چند فیلمنامه بلند را در کارنامه هنری خود دارد.

این بازیگر و کارگردان با نمایش‌های «دکلره» و «شبکاری» هم در شهرهای مختلف کانادا نیز به اجرا پرداخته است.

صحرا فتحی جایزه بهترین فیلم خارجی در نهمین دوره جشنواره فیلم زنان کالیفرنیا آمریکا با فیلم «زنی که شاعر بود» را دریافت کرده است. همچنین در هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن حضور داشته و از ۱۰ جشنواره مطرح بین‌المللی جایزه بهترین بازیگر و کارگردانی را دریافت کرده است.

اطلاعات تکمیلی نمایش «هواخوری» به‌زودی منتشر خواهد شد.

کد خبر 6087516 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • کاسب حبیب الله‌،طرحی برای تجلیل از کاسبان خوشنام
  • بی احتیاطی جان راکب موتورسیکلت در صومعه سرا را گرفت
  • طرح پزشک خانواده طرحی برای ارتقای نظام سلامت
  • راهیابی دو اثر نمایشی به جشنواره ملی تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی طرحی مهم و موثر است
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران