Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@06:02:26 GMT

رشد نگران‌کننده پاندمی دیابت در جهان

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۴۶۶۹

رشد نگران‌کننده پاندمی دیابت در جهان

نتایج یک گزارش جدید نشان دهنده رشد نگران کننده پاندمی بیماری دیابت در جهان است.

به گزارش ایسنا، بیماری دیابت با سرعت هشدار دهنده ای رو به گسترش است. یک نفر از هر ۱۰ فرد بزرگسال در جهان- حدود ۵۳۷ میلیون نفر- اکنون به بیماری دیابت دچار هستند. این رقم بیش از ابتلای ۴۶۳ میلیون بزرگسال به بیماری دیابت در سال ۲۰۱۹ است و حاکی از چالش جدی جهانی در حوزه سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون بیماری دیابت در میان ۱۰ عامل اصلی مرگ و میر جهانی قرار دارد که موجب مرگ حدود ۶.۷ میلیون انسان در سال ۲۰۲۱ بوده است. آفریقا شش درصد از این مرگ و میرها را به خود اختصاص داده و از هر ۲۲ فرد بزرگسال در آفریقا یک نفر (۲۴ میلیون) به دیابت مبتلاست.

پیش بینی ها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۴۵ حدود ۷۸۳ میلیون بزرگسال در جهان به بیماری دیابت مبتلا باشند. با چنین افزایش شدیدی که انتظار می رود در شیوع جهانی این بیماری شاهد باشیم واضح است که دیابت از کنترل خارج می شود و دیگر نمی توان آن را نادیده گرفت.

امسال صدمین سالگرد کشف انسولین است. انسولین هورمونی است که سطح گلوکز خون را کاهش می دهد. از این رو هرگز زمان مناسب تری برای انعکاس تاثیر دیابت و تاکید بر نیاز فوری به منظور بهبود دسترسی به مراقبت از میلیون‌ها بیمار مبتلا به دیابت وجود نداشته است.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، این فوریت اکنون بیشتر احساس می شود زیرا بیماری کووید-۱۹ بار اضافی را بر افراد مبتلا به دیابت تحمیل کرده است و آنها را در معرض بدترین عوارض قرار می دهد. هنوز تاثیر قرنطینه، استفاده از ماسک و خطر بالقوه دیابت ناشی از کووید-۱۹ بر سلامت افراد مشاهده نشده است و این نگرانی وجود دارد که همه‌گیری ممکن است باعث افزایش بیشتر شیوع دیابت و عوارض آن باشد که در سال‌های آینده آشکار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دیابت کووید 19 کرونا در جهان انسولین بیماری دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۴۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • نهادهای بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را ادامه دهند
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • دانلود آهنگ مست عشق علیرضا قربانی + متن
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند