Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخبار شرکتها؛ حجت‌اله صیدی در همایش «فرصت‌ها و چالش‌های حسابداری، علوم مالی در عصر نوین» عنوان کرد: حسابداری، لازمه تصمیم‌سازی، پاسخگویی و پیشرفت اقتصادی است.

مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: بدون دست‌یابی به گزارش‌های حسابداری، توسعه فعالیت‌های اقتصادی و پاسخگویی نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌ها به جامعه غیرممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، حجت‌اله صیدی، در همایش «فرصت‌ها و چالش‌های حسابداری، علوم مالی در عصر نوین» که همزمان با ۱۵ آذر روز حسابدار توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و شورای عالی جامعه حسابداران رسمی برگزار شد، با بیان این مطلب در خصوص نقش حسابداری در اقتصاد، افزود: یکی از جنبه‌های مهم حسابداری اهمیت آن در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی است؛ به طوری که توسعه و افزایش فعالیت‌های اقتصادی بدون دست‌یابی به اطلاعات حسابداری، تقریبا غیرممکن است.

همچنین وظیفه پاسخگویی که نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌ها دارند از طریق گزارش‌های حسابداری به جامعه، نهادهای مدنی و سهامداران امکان‌پذیر است. از این رو حسابداری در اقتصاد جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی اظهار کرد: حسابداری در شفافیت مالی، پاسخگویی و سودمندی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی جایگاه برجسته‌ای دارد و حسابداران در روز حسابدار گرد هم می‌آیند تا یافته‌ها و دستاوردهای جدید را به اشتراک بگذارند. از این رو، در همایش فرصت‌ها و چالش‌های حسابداری و علوم مالی در عصر نوین که به همت دانشگاه آزاد واحد تهران شمال برگزار شده،  در راستای گزارش‌گری پایداری و مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها مباحث مفیدی مورد تبادل نظر قرار گرفت.

صیدی با یادآوری این که در زمان بروز  بحران مالی سال ۱۹۳۰ گزارش‌های مالی نسبت به ورشکستگی بنگاه‌ها هشداری ندادند، گفت: اولین جرقه‌های نظریه‌های مدون حسابداری از سال ۱۹۴۷ زده شد و تئوری‌ها و نظریه‌های حسابداری، شکل علمی و منسجم‌تری به خود گرفته و با سرعت بیشتری تا به امروز پیشرفت کرده است.

وی با بیان اینکه کمیت یکی از مسائل و معضلات بزرگ حسابداران است، تاکید کرد: همواره در حسرت این  بوده‌ایم که اعداد و ارقام تنها کمیت را نشان ندهند بلکه کیفیت را هم‌ گزارش کنند.

مدیرعامل بانک صادرات ایران اظهار کرد: امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که در حسابداری ۱۰ تا ۱۵ درصد اندازه‌گیری و  ۸۵ تا ۹۰ درصد برآورد می‌کنیم. به طور مثال نمی‌توان استهلاک یا ذخیره مطالبات مشکوک‌‌الوصول در بانک‌ها را با دقت و قطعیت اندازه گرفت؛ چرا که حتی اقتصاددان‌ها هم شاخص‌های رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی را به صورت برآوردی ارزیابی می‌کنند.

صیدی اظهار داشت: در حسابداری آرزوی بلندپروازانه‌‌تر این است که کیفیت‌ها را گزارش کنیم و در ترازنامه  کیفیت دارایی‌ها و بدهی‌ها را نیز تشخیص دهیم؛ چنان که حسابداران بسیاری تلاش کردند و توانستند تا حد زیادی بر این مشکل غلبه کنند.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با بیان اینکه دو گروه سرمایه‌گذاران بالفعل و بالقوه و اعتباردهندگان بالفعل و بالقوه از گزارش‌های حسابداری استفاده می‌کنند، افزود: هر دو بخش به تداوم فعالیت شرکت علاقه دارند و می‌خواهند وضعیت شرکت را به طور دقیق بدانند.

وی گفت: تجربیات شکست‌ در شرکت‌ها نشان می‌دهد که گاهی برآورد دقیقی از تداوم فعالیت شرکت‌ها وجود نداشته و صورت‌های مالی در مورد تداوم فعالیت شرکت سکوت کرده‌اند. استانداردهای حسابداری می‌گویند، وقتی  فعالیت با ابهام روبه‌رو است، باید عدم تداوم را افشا کنیم و این نکته‌ای است که حسابداران برای آن زحمات زیادی کشیده‌اند. بنابراین باید براساس مؤلفه‌هایی همچون محیط‌زیست، مسئولیت‌‌ اجتماعی، حوزه حکمرانی و اداری، شاخص‌هایی را معرفی و پایداری شرکت را با استفاده از این شاخص‌ها تعریف کنیم؛ چرا که سرمایه‌گذار و اعتباردهنده به شدت به این اطلاعات نیازمند هستند.

مدیرعامل بانک صادرات ایران با تاکید بر اینکه یک بنگاه بدون درنظر گرفتن تاثیر مسایل مرتبط با محیط‌زیست و مسئولیت‌‌های اجتماعی، نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد، تجربه تاثیر شیوع بیماری کرونا بر اقتصاد کشور و جهان را یادآور شد و گفت: در حوزه مسئولیت اجتماعی، هر سازمانی باید نقش خود را تعریف کند.

صیدی همچنین با تاکید بر لزوم تمرکز شرکت‌ها بر شاخص‌های  ESGدر صورت‌های مالی، اهمیت به‌کارگیری استانداردهای گزارشگری مالی IFRS را  مورد اشاره قرار داد و گفت: برای به دست آوردن ارزش منصفانه شرکت‌ها، باید شاخص‌ها را در این استاندارد مورد توجه قرار دهیم.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: حجت اله صیدی مدیر عامل بانک صادرات صورتهای مالی مدیرعامل بانک صادرات ایران شرکت ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۵۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند

ایتنا - طبق قوانین DMA، درگاه‌بانان از ترجیح دادن خدمات‌شان به رقبا و حبس کردن کاربران در اکوسیستم منع شده‌اند. طبق گزارش بلومبرگ، آیپد اپل به فهرست محصولات فناوری که باید قوانین DMA اتحادیه اروپا را رعایت کنند اضافه شده است. کمیسیون اروپا رسما iPadOS را به عنوان یک درگاه‌بان تحت DMA در کنار مرورگر وب سافاری، سیستم عامل iOS و اپ استور تعیین کرده است.
 
به گزارش ایتنا، در این بیانیه آمده است که کاربران اساساً در اکوسیستم iPadOS اپل «محبوس» هستند که این باعث منصرف کردن کاربرانش از رو آوردن به محصولات رقبای آن می‌شود. این شرکت شش ماه فرصت دارد تا از تمهیدات متنوع پیشگیرانه این اتحادیه پیروی کند.
 
این تصمیم به دنبال تحقیقاتی چند ماهه بر روی iPadOS برای تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا به عنوان نرم‌افزار درگاه‌بان واجد شرایط است یا خیر اتخاذ می‌شود. مارگرت وستیگر، معاون اجرایی مسئول خط‌مشی رقابت در کمیسیون اروپا، نوشت: «iPadOS درگاه مهمی است که بسیاری از شرکت‌ها برای دسترسی به مشتریان خود به آن متکی هستند. تصمیم امروز تضمین خواهد کرد که انصاف و رقابت‌پذیری نیز در این پلت‌فرم حفظ شود».

 
اپل برای کسب اطمینان از تطابق‌پذیری iPadOS چه کاری باید انجام دهد؟ طبق قوانین DMA، درگاه‌بانان از ترجیح دادن خدمات‌شان به رقبا و حبس کردن کاربران در اکوسیستم منع شده‌اند. همچنین نرم‌افزار باید به طرف‌های ثالث اجازه دهد تا با سرویس‌های داخلی همکاری متقابل داشته باشند، که به همین دلیل است که فروشگاه‌های طرف ثالث در حال اهمیت پیدا کردن برای آیفون‌ها در اروپا هستند.
 
به گزارش ایتنا، در بیانیه‌ای که توسط فوربس منتشر شد، اپل گفت که «به تعامل سازنده با کمیسیون اروپا ادامه خواهد داد» تا اطمینان حاصل شود که خدمات تعیین‌شده‌اش با DMA از جمله iPadOS مطابقت دارد. با این حال، این شرکت دقیقاً راضی نیست و این قانون را به ایجاد «خطرات جدید حریم خصوصی و امنیت داده‌ها» متهم کرده است. به همین منظور، اپل یک شکوائیه حقوقی به دادگاه عمومی اتحادیه اروپا که قرار است در اواخر سال جاری در لوکزامبورگ برگزار شود صادر کرده است.

دیگر خبرها

  • تأمین مالی و ریسک داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی پوشش داده می‌شود
  • بانک ملی ایران؛ پشتیبان توسعه طرح های صنعت نفت کشور
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید نرم‌افزار حسابداری
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • درخواست قانونگذاران آمریکا برای پاسخگویی درباره رابرت مالی
  • توافق‌نامه همکاری کمیته امداد و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور
  • بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
  • اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند