Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراجعه  جوانان به سایت های همسریابی برای پاسخ دادن به نیاز جنسی‌شان از طریق ازدواج موقت است نه انتخاب یک فرد به عنوان همسر.

به گزارش عصر ایران؛ ایجاد قانونی برای راه افتادن مراکز رسمی همسریابی خبری بود که برای اولین بار امیرحسین بانکی‌پور، نماینده مجلس یازدهم از آن صحبت کرد. خبری که باعث شکل‌گیری بحث‌هایی زیادی حول محور ازدواج شد و این سوال را در ذهن مخاطب ایجاد کرد که آیا مشکل جوانان در پیدا کردن و انتخاب فرد مورد نظر به‎‌عنوان شریک زندگی است یا مسائلی نظیر مسائل اقتصادی؟

دکتر عالیه شکربیگی، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با دیده بان ایران به طرح های مجلس در رابطه با ایجاد مراکز همسر یابی  پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مشروح گفت و گو را در ذیل بخوانید:

 نظر شما در خصوص سایت‌های همسریابی که این روزها حسابی توسط نمایندگان مجلس انقلابی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، چیست؟

وقتی تغییر و تحولی به لحاظ فرهنگی و اجتماعی در ساختارهای ارزشی اجتماعی به وجود می آید،  کارکردهایی برای انسان‌ها به وجود می آید. یکی از این کارکردها سایت های همسریابی است. ما الان با یک کمپی به نام فضای مجازی رو به رو هستیم. طبعا قرار گرفتن خانواده در چنین شبکه های اجتماعی باعث تحولات ارزشی و نگرشی در افراد جامعه می شود. به طور خاص و ویژه اگر بخواهیم بر روی سایت های همسریابی متمرکز شویم، کارکرد این سایت ها این است که کسانی که امکان پیدا کردن همسر مناسب ندارند می توانند با ثبت‌نام کردن در چنین سایت‌هایی شرایطی را برای پیدا کردن همسر مناسب خود فراهم کنند.

سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا ورود چنین سایت هایی در امر ازدواج نیاز است؟ به دلیل اینکه جامعه در یک شبکه اجتماعی قرار گرفته قطعا وجود چنین سایت هایی دارای یک کارکردهایی می‌باشند. به اعتقاد بنده اولین راهی که یک فرد می تواند برای پیدا کردن همسر آینده‌اش طی کند قطعا سایت‌های همسریابی نیست.

کما اینکه سایت های همسریابی طبق گزارش هایی که شده است با هزینه های بسیار زیادی راه اندازی شده‌اند اما در عمل خیلی نتوانسته‌اند موفق عمل کنند.

البته این سایت ها بیشتر برای آقایان متاهلی که به دنبال ازدواج موقت هستند کارکرد بسیار خوبی داشته است اما بنده معتقد هستم انسان اگر می خواهد همسر آینده خودش را انتخاب کند، سایت های همسریابی نمی توانند آن اطلاعات لازم را به این شخص دهد مگر اینکه حضور این سایت های همسریابی زمینه‌ساز دیدارها و ملاقات هایی در دنیای واقعی شود یعنی جلسات فقط در فضای مجازی خلاصه نشود.

 آیا در حال حاضر دغدغه جوانان ما پیدا کردن و انتخاب همسر است؟

آن چیزی که الان در جامعه وجود دارد کاهش امر ازدواج است. جوانان ما در حال حاضر به دنبال ازدواج نبوده و شوق و گرایشی برای چنین امری ندارند. یکی از دلایل این امر مشکلات اقتصادی و عدم داشتن شغل است. بنابراین اگر جوانان به این سایت ها  مراجعه کنند برای امر ازدواج موقت این مراجعه صورت می‌گیرد نه ازدواج دائم! اگر یک جوان امکانات و توانمندی لازم برای ازدواج را داشته باشد قطعا این کار را انجام می دهد. البته از سویی دیگر توانمندی اقتصادی هم وجود دارد اما کلا در میان جوانان گرایش لازم برای انجام امر ازدواج از بین رفته است. یعنی از طرفی هم نگرش جوانان نسبت به امر ازدواج از بین رفته و هم این‌که به هر حال مشکلات اقتصادی مانع انجام این امر شده است. متاسفانه امروزه جوانانی که از حمایت مالی خانواده برخوردار هستند می توانند ازدواج کنند اما جوانانی که دارای حمایت مالی خانواده نیستند در امر ازدواج تاخیر و یا به طور کلی از انجام این امر صرف نظر می کنند. در همین حین گرایش این جوانان به سمت «ازدواج سفید» بسیار بیشتر می‌شود. بنابراین اگر جوانان به این سایت ها هم مراجعه کنند دلیلش پاسخ دادن به نیاز جنسی‌شان از طریق امر ازدواج موقت است نه انتخاب یک فرد به عنوان همسر. به صورت کلی مشکل جوانان ما انتخاب همسر نیست بلکه  مسائل اقتصادی، فقر و....عامل از بین رفتن گرایش به ازدواج است.

شما آماری از ازدواج‌ها که از طریق این سایت‌ها انجام شده است دارید؟ اصلا چنین ازدواج‌هایی از دوام کافی برخوردار هستند؟

با توجه به تحقیقاتی که بنده داشتم تنها نیمی از این ارتباط‌ها به ازدواج ختم می‌شود اما این‌که الان در چه مرحله‌ای از زندگی مشترک‌شان هستند را بنده اطلاع ندارم. در امر پژوهش بعید می‌دانم تحقیقی مبنی بر تداوم چنین ازدواج‌هایی صورت گرفته باشد. 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سایت های همسریابی ازدواج موقت سایت ها امر ازدواج پیدا کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۵۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است

محمود پاک نیت بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: قطعا سیاست‌های جمعیتی برای فرزندآوری موثر است منتها دولت می‌تواند این سیاست‌ها را تقویت کند و زمینه‌هایی برای فرزندآوری بیشتر با ایده‌هایی عملگرایانه فراهم کند.

وی در ادامه عنوان کرد: الان از دغدغه‌های زوج‌ها امرار معاش و معیشتشان است، هر زوجی نیاز به حداقل‌هایی برای خانه و مسکن و مادیات دارد. اضافه کردن نسل هم مشکلات خاص خود را دارد، اما قطعا مشکلاتش کمتر از پیری جمعیت است.

وی بااشاره به غریزه قوی مادری در بین زنان جوان گفت: زنان جوان ایرانی همه فرزند دوست هستند، نباید طوری شود که نسل اتی در زمان کهنسالی هیچ کس را نداشته باشد که به او رسیدگی کند. زوجین جوان باید به این مسائل توجه کنند که همانطور که گذشته‌های ما نیاز به فرزند در سنین بالا داشتند، ان‌ها هم همینطور هستند.

وی با اشاره به تهدیدات پیری جمعیت در جامعه اظهار داشت: وقتی سن ازدواج بالا می‌رود و جوانان ازدواج کرده هم تمایل به فرزند پیدا نمی کنند به مروری کهن سالی جمعیت رخ می‌دهد باید برای سال‌های اتی تمهیدی بیاندیشیم تا مشکلاتی از این دست گریبان جامعه مان را نگیرد، هنرمندان هم پای کار بیایند تا ترسیمی از فضای درست خانوادگی برای نسل جوان داشته باشند. بهرحال هنرمندان هم الگوی جامعه هستند.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • برگزاری نشست هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره استان
  • ۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد
  • عوامل درگیری با داور در لیگ جوانان تهران محروم شدند
  • شهید مطهری روشن‌فکر، زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود