Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@01:10:46 GMT

خطرشیوع ازدواج سفید در جامعه ایران

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۶۰۶۸

خطرشیوع ازدواج سفید در جامعه ایران

مراجعه جوانان به سایت های همسریابی برای پاسخ دادن به نیاز جنسی‌شان از طریق ازدواج موقت است نه انتخاب یک فرد به عنوان همسر. ناطقان: ایجاد قانونی برای راه افتادن مراکز رسمی همسریابی خبری بود که برای اولین بار امیرحسین بانکی‌پور، نماینده مجلس یازدهم از آن صحبت کرد. خبری که باعث شکل‌گیری بحث‌هایی زیادی حول محور ازدواج شد و این سوال را در ذهن مخاطب ایجاد کرد که آیا مشکل جوانان در پیدا کردن و انتخاب فرد مورد نظر به‎‌عنوان شریک زندگی است یا مسائلی نظیر مسائل اقتصادی؟



دکتر عالیه شکربیگی، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با دیده بان ایران به طرح های مجلس در رابطه با ایجاد مراکز همسر یابی  پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مشروح گفت و گو را در ذیل بخوانید:

شکر بیگی جامعه شناسنظر شما در خصوص سایت‌های همسریابی که این روزها حسابی توسط نمایندگان مجلس انقلابی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، چیست؟


وقتی تغییر و تحولی به لحاظ فرهنگی و اجتماعی در ساختارهای ارزشی اجتماعی به وجود می آید،  کارکردهایی برای انسان‌ها به وجود می آید. یکی از این کارکردها سایت های همسریابی است. ما الان با یک کمپی به نام فضای مجازی رو به رو هستیم. طبعا قرار گرفتن خانواده در چنین شبکه های اجتماعی باعث تحولات ارزشی و نگرشی در افراد جامعه می شود. به طور خاص و ویژه اگر بخواهیم بر روی سایت های همسریابی متمرکز شویم، کارکرد این سایت ها این است که کسانی که امکان پیدا کردن همسر مناسب ندارند می توانند با ثبت‌نام کردن در چنین سایت‌هایی شرایطی را برای پیدا کردن همسر مناسب خود فراهم کنند.

سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا ورود چنین سایت هایی در امر ازدواج نیاز است؟ به دلیل اینکه جامعه در یک شبکه اجتماعی قرار گرفته قطعا وجود چنین سایت هایی دارای یک کارکردهایی می‌باشند. به اعتقاد بنده اولین راهی که یک فرد می تواند برای پیدا کردن همسر آینده‌اش طی کند قطعا سایت‌های همسریابی نیست.

کما اینکه سایت های همسریابی طبق گزارش هایی که شده است با هزینه های بسیار زیادی راه اندازی شده‌اند اما در عمل خیلی نتوانسته‌اند موفق عمل کنند.

البته این سایت ها بیشتر برای آقایان متاهلی که به دنبال ازدواج موقت هستند کارکرد بسیار خوبی داشته است اما بنده معتقد هستم انسان اگر می خواهد همسر آینده خودش را انتخاب کند، سایت های همسریابی نمی توانند آن اطلاعات لازم را به این شخص دهد مگر اینکه حضور این سایت های همسریابی زمینه‌ساز دیدارها و ملاقات هایی در دنیای واقعی شود یعنی جلسات فقط در فضای مجازی خلاصه نشود.

 آیا در حال حاضر دغدغه جوانان ما پیدا کردن و انتخاب همسر است؟

آن چیزی که الان در جامعه وجود دارد کاهش امر ازدواج است. جوانان ما در حال حاضر به دنبال ازدواج نبوده و شوق و گرایشی برای چنین امری ندارند. یکی از دلایل این امر مشکلات اقتصادی و عدم داشتن شغل است.

بنابراین اگر جوانان به این سایت ها  مراجعه کنند برای امر ازدواج موقت این مراجعه صورت می‌گیرد نه ازدواج دائم! اگر یک جوان امکانات و توانمندی لازم برای ازدواج را داشته باشد قطعا این کار را انجام می دهد. البته از سویی دیگر توانمندی اقتصادی هم وجود دارد اما کلا در میان جوانان گرایش لازم برای انجام امر ازدواج از بین رفته است. یعنی از طرفی هم نگرش جوانان نسبت به امر ازدواج از بین رفته و هم این‌که به هر حال مشکلات اقتصادی مانع انجام این امر شده است. متاسفانه امروزه جوانانی که از حمایت مالی خانواده برخوردار هستند می توانند ازدواج کنند اما جوانانی که دارای حمایت مالی خانواده نیستند در امر ازدواج تاخیر و یا به طور کلی از انجام این امر صرف نظر می کنند. در همین حین گرایش این جوانان به سمت «ازدواج سفید» بسیار بیشتر می‌شود. بنابراین اگر جوانان به این سایت ها هم مراجعه کنند دلیلش پاسخ دادن به نیاز جنسی‌شان از طریق امر ازدواج موقت است نه انتخاب یک فرد به عنوان همسر. به صورت کلی مشکل جوانان ما انتخاب همسر نیست بلکه  مسائل اقتصادی، فقر و....عامل از بین رفتن گرایش به ازدواج است.

شما آماری از ازدواج‌ها که از طریق این سایت‌ها انجام شده است دارید؟ اصلا چنین ازدواج‌هایی از دوام کافی برخوردار هستند؟

با توجه به تحقیقاتی که بنده داشتم تنها نیمی از این ارتباط‌ها به ازدواج ختم می‌شود اما این‌که الان در چه مرحله‌ای از زندگی مشترک‌شان هستند را بنده اطلاع ندارم. در امر پژوهش بعید می‌دانم تحقیقی مبنی بر تداوم چنین ازدواج‌هایی صورت گرفته باشد.

منبع: عصر ایران برچسب ها: شیوع ، ناطقان ، همسریابی ، نیاز ، ازدواج ، همسر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شیوع ناطقان همسریابی نیاز ازدواج همسر سایت های همسریابی ازدواج موقت سایت ها امر ازدواج پیدا کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۶۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،رضا ابراهیمی، در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان آذربایجان غربی که با موضوع تشریح برنامه‌های هفته ازدواج برگزار شد، با بیان اینکه براساس مصوبه شورای عالی جوانان دستگاه‌های دولتی و عمومی باید ۲۰ درصد از امکانات و ظرفیت‌های خود را رایگان در اختیار زوج‌های جوان قرار دهند گفت: در این بین ادارات و دستگاه‌های اجرایی شهرستان مکلف هستند برای برپایی ازدواج آسان اماکن و سالن‌های خود را در اختیار جوانان قرار دهند.

وی اظهار داشت: ترویج ازدواج اسان یک ضرورت است که لزوم ورود بیشتر و جدی تمامی نهاد‌ها و ادارات را دارد.

وی با بیان اهمیت استفاده از ظرفیت خیرین ازدواج عنوان کرد: لازم است به صورت ساماندهی شده مجمع خیرین امر ازدواج در استان تشکیل شود تا در اوایل زندگی خیرین با حمایت مادی و یا مسکن زوجین را در زندگی مشترک یاری دهند.

ابراهیمی اضافه کرد:مراکز مشاوره غیر مجاز و بدون مجوز شناسایی و با متخلفین برخورد خواهد شد.

سجاد بیرامی، مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی هم با ارائه عملکرد اداره کل ورزش و جوانان در بخش‌های مختلف جوانان گفت: در طی سال گذشته بیش از ۲ هزار نفر در مراکز مشاوره ازدواج ورزش و جوانان استان مشاوره رایگاه پیش، حین و بعد از ازدواج دریافت کرده اند.

بیرامی با اشاره به اینکه هفته ازدواج امسال از ۱۹ تا ۲۵ خرداد با برگزاری برنامه‌های متنوع برگزار خواهد شد اظهار داشت:
طرح " وصال شیرین " که مبنای آن ارزان سازی ازدواج برای جوانان است، را با همکاری یکی از سمن‌های جوانان امسال اجرایی خواهیم کرد.

 وی افزود بر همین اساس، سامانه‌ای طراحی شده که طی آن، خدمات ارزان به جوانان در شُرُف ازدواج ارائه خواهد شد، این خدمات ارزان ازدواج شامل ۱۳ مورد از جمله: گل فروشی، لباس فروشی و ... می‌باشد و در این سامانه، شرایط دریافت تسهیلات قرض الحسنه هم برای جوانان وجود دارد

بیرامی اضافه کرد؛ برای توسعه عرصه جوانان، نیاز داریم گه تمام دستگاه‌ها پای کار باشند و انتظار داریم رسانه‌ها و خبرگزاری در مسیر فرهنگ سازی ازدواج آسان، اثر گذاری داشته و مسئولان را یاری دهند

وی با بیان برنامه‌های مصوب هفته ازدواج گفت: سال گذشته در ۹شهرستان آذربایجان غربی برای ۲۸۷ زوج جشن‌های وصال را برگزار کردیم و امسال بنا داریم در ۱۷ شهرستان استان جشن‌های وصال را برگزار کنیم.

بیرامی اضافه کرد:با همکاری سمن‌های مربوطه و همکاران اداره کل، توانستیم سال گذشته رتبه اول کشور را در برپایی جشن‌های وصال کسب کنیم.

دیگر خبرها

  • ۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد
  • همسر سرمربی سپاهان کیست؟ این دختر ایرانی دل و دین ژوزه مورایس را برد!
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • نشانه‌های آمادگی برای ازدواج در دختران
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور
  • عروس بزرگ امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است
  • همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی دار فانی را وداع گفت
  • سانحه رانندگی برای معاون اداره کل ورزش هرمزگان