Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: مباحث فنی، طراحی شیوه‌های مدیریت منابع آب، استفاده بهینه از عوامل تولید و ... نیازمند ترسیم یک مسیر همکاری مشترک برای حل بحران‌های آبی به کمک دانشگاه است.

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، همایش روز جهانی خاک به همت انجمن علوم خاک دانشکده کشاورزی در دانشگاه صنعتی اصفهان و با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیر موسسه تحقیقات خاک و آب این استان، اساتید و دانشجویان کشاورزی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مهرداد مرادمند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در حاشیه این رویداد با اشاره به تقویت همکاری‌های میان مراکز تحقیقاتی جهاد کشاورزی و دانشگاه‌ها گفت: وضعیت خشکسالی‌های متعدد و تغییرات اقلیمی نشان می‌دهد که باید تغییرات جدی در رویکرد‌های مدیریتی منابع خاک و کشاورزی اتفاق بیافتد.

 

مرادمند از همکاری استادان دانشگاه در حوزه اجرا در راستای اهداف مشترک بخش خاک و کشاورزی یاد کرد و گفت: مشکلات بخش اجرایی را باید در اختیار دانشگاه قرار داد تا با کمک اساتید برجسته دانشگاه برای آن‌ها چاره اندیشی شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از تدوین الگوی کشت، بروز رسانی سند ملی آب برای تعیین نیاز آبی و الگوی کشت اصفهان به عنوان موضوعات مورد همکاری مشترک نام برد و گفت: در بحث الگوی کشت، تحقیقات انجام شده در اختیار دانشکده کشاورزی برای بررسی و اصلاحات لازم قرار گرفته است و تداوم این همکاری‌ها به پیشبرد اهداف کشاورزی استان اصفهان کمک شایان توجهی می‌کند.

 

وی درباره نقش دانشگاه در حل بحران آبی استان، افزود: بخش مهمی از مسائل آب اصفهان، مباحث حقوقی‌است که بر مسایل فنی سایه افکنده است. حقوق استان در این رابطه باید پیگیری شود، اما در خصوص مباحث فنی، طراحی شیوه‌های مدیریت منابع آب، استفاده بهینه از عوامل تولید، چاره اندیشی در خصوص از دست دادن کیفیت منابع آبی و .. نیازمند ترسیم یک مسیر همکاری مشترک برای حل بحران‌های آبی به کمک دانشگاه است.

 

محمد علی حاج عباسی، دبیر برگزاری این رویداد نیز با بیان این‌که برگزاری این همایش می‌تواند به همگرایی سیستم‌های همکار در عرصه تحقیقات کشاورزی کمک کند گفت: تحقیقات متعددی در مؤسسه تحقیقات خاک و دانشگاه انجام می‌شود که می‌توانیم با برگزاری نشست‌هایی تخصصی، موضوعات و بودجه‌ها را به صورت مناسب و در جهت اهداف مشخص در استان هدایت کنیم.


استاد گروه علوم خاک دانشگاه صنعتی اصفهان، موضوع خاک را یک مسئله زیست محیطی جدی که با سلامت انسان‌ها در ارتباط است دانست و خاطرنشان کرد: تنها در ایران حدود ۹ درصد از خاک حاصلخیز است و می‌توان از آن استفاده کشاورزی داشت. حفظ و نگهداری خاک یک وظیفه مهم و حیاتی است که روی سلامت انسان ها، آب و هوا تأثیر مستقیم دارد.

 

حاج عباسی ادامه داد: به دلیل مدیریت‌های نادرست، خاک کشوردر اثر آلودگی صنعتی، کشاورزی، فعالیت‌های شهری و ساختمان سازی، تخریب می‌شود و دچار تنش‌های شوری، متراکم شدن و از بین رفتن سطح مناسب کشت می‌شود. 

 

وی اضافه کرد: به این‌ها کمبود زمین، تخریب زمین، افزایش جمعیت و نیاز به خاک برای تولیدات محصولات کشاورزی را با در نظرگرفتن رشد جمعیت جهان باید افزود و همه این‌ها دلایلی است که ضرورت دارد از تخریب بیش از پیش خاک جلوگیری شود.

 

عضو انجمن علمی علوم خاک ایران با بیان این‌که سلامت انسان از نظر تغذیه، آب و هوا در گروه سلامت خاک است تأکید کرد: اگرخاک با فلزات سنگین آلوده شود مسمویت غذایی را در پی دارد، اگر خاک سالمی داشته باشیم، مقدار کربنی که از اتمسفر در خاک ذخیره می‌شود، کاهش می‌یابد و در نتیجه با گرمایش زمین و اثر گلخانه‌ای رابطه مستقیم دارد.

 

حاج عباسی، بررسی موضوعات خاک را با توجه به رویکرد جهانی به این پدیده حایز اهمیت دانست و تصریح کرد: از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ از طرف سازمان ملل متحد به عنوان دهه جهانی خاک نام گذاری شده است.

 

گفتنی است، پنجم دسامبر از سوی سازمان ملل متحدد به عنوان روز جهانی خاک با هدف آگاهی در زمینه خاک به عنوان عامل اصلی تولید کشاورزی نام گذاری شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی اصفهان مدیریت خاک مدیریت منابع آب ارتباط صنعت و دانشگاه رئیس سازمان جهاد کشاورزی کشاورزی استان اصفهان همکاری مشترک منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۷۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: شهرگاه، تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست، چراکه نیازهای پژوهشی ما به‌صورت نظام‌مند شناسایی و به اطلاع دانشگاهیان خواهد رسید تا در اجرای این پروژه‌ها با مدیریت شهری مشارکت داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی نصوحی امروز _سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در حاشیه نشست شهرگاه (هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری) با موضوع حمل‌ونقل و ترافیک اظهار کرد: برنامه شهرگاه از تلفیق موضوع شهرداری و دانشگاه گرفته شده است، بدین صورت که بتوانیم یک هم‌نشینی نزدیک بین مدیریت شهری و اعضای هیئت علمی دانشگاه ایجاد کنیم.

وی افزود: در این راستا برنامه‌های شهرگاه در دانشگاه‌های مختلف با موضوعات متنوعی اجرا می شود.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: امروز مدیریت شهری با موضوع حمل‌ونقل و ترافیک مهمان دانشگاه صنعتی اصفهان است؛ در این نشست اساتید دانشگاه یافته‌های خود را که در قالب پایان‌نامه، مطالعات و پژوهش داشتند، به مدیران شهری ارائه می دهند.

نصوحی ادامه داد: مدیران شهری در این نشست تلاش می‌کنند تا از این فرصت برای اجرای بهتر ایده‌ها و تجربیات این اساتید استفاده کنند، همچنین از آخرین یافته ها و مطالعات دانشگاهی مطلع شوند که این موضوع می‌تواند در برنامه‌ریزی‌ها و رفع مشکلات موجود نقش به‌سزایی داشته باشد.

وی اضافه کرد: در این نشست‌ها مدیران شهری می‌توانند با اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها آشنا شوند و از این طریق در برنامه‌ریزی‌ها ارتباط نزدیکی برقرار کنند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: در این نشست به برنامه‌ریزی یکپارچه زیرساخت‌های حمل‌ونقل پرداخته شد و برآورد مدیران شهری و اساتید دانشگاهی بر این بود که در دنیا با استفاده از این روش، حدود ۲۰ درصد از هزینه‌های نگهداری و تعمیرات زیرساخت‌های حوزه حمل‌ونقل کاهش پیدا کرده است و می‌توان گفت، این عددِ قابل‌توجهی بوده است که توانسته پس‌انداز شود.

نصوحی با بیان اینکه شهرگاه، تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری مکانیزم‌ها و سازوکارهای مختلفی برای ارتباط با دانشگاه دارد، بدین صورت که شورای پژوهش در مجموعه شهرداری اصفهان وجود دارد، همچنین پیشنهادهای پروژه های پژوهشی دانشگاهیان به مدیران شهری ارائه و بررسی می‌شود و نیازهای پژوهشی ما به‌صورت نظام‌مند شناسایی و به اطلاع دانشگاهیان خواهد رسید تا در اجرای این پروژه‌ها با مدیریت شهری مشارکت داشته باشند.

وی افزود: ما در بخش تحصیلات تکمیلی و دکترا نیز در این زمینه ظرفیت‌های بسیاری داریم که پژوهش‌های آن‌ها می‌تواند حول محور نیازهای جدی مدیریت شهری قرار گیرد و یک فعالیت کاربردی محسوب شود.

کد خبر 749507

دیگر خبرها

  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • «شهرگاه» فرصتی برای هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری است
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟