Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، رضا ذبیحی در خصوص ارزیابی‌اش از  نتایج هفتمین دور مذاکرات وین گفت: ایران با وجود تغییر دولت و تغییر تیم مذاکره کننده در دور هفتم مذاکرات هسته‌ای نیز نشان داد که اراده لازم برای حصول توافق را دارد، اما علی رغم اینکه طرفین و به ویژه ایران همچون گذشته دارای اراده لازم برای حصول توافق هستند، اما به نظر می رسد آنها همچنان در زمینه رسیدن به فهم مشترک در نحوه حل مسئله با یکدیگر اختلافات کم و بیش پررنگی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه ادامه داد: طبق اظهارات آقای باقری مذاکره کننده ارشد ایران، مذاکرات پس از پایان شش دور ابتدایی به توافقاتی نزدیک شده بود و اکنون مذاکره در خصوص پیش نویس قبلی ادامه دارد و ایران با توجه به تغییر دولت برخی دغدغه های شکلی و محتوایی دارد که مایل است آنها نیز حل شود.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: طبق سخنان ایشان در خصوص دغدغه های اصلی ایران یعنی گرفتن تضمین از آمریکا برای عدم خروج مجدد از برجام و نیز انجام راستی آزمایی بدین صورت که آمریکا تعهد خود را برای رفع تحریم به درستی انجام دهد، در شش دور ابتدایی توافقاتی انجام شده است و به نظر می رسد در دور هفتم برخی مسائل شکلی و محتوایی در خصوص نحوه تامین خواسته های ایران مطرح بوده است.

ذبیحی افزود: البته ایران خواسته‌ای فراتر از برجام ندارد، ولی تاکید دارد که برای آنکه شرایط بازگشت مجدد آمریکا به آن فراهم شود، نیاز است که این کشور تضمین دهد که دوباره این توافق را نقض نخواهد کرد. چون ایران تعهدی را نقض نکرده است که بخواهد تعهدی اضافه کند، بلکه کشور نقض کننده یعنی آمریکا باید این اطمینان را بدهد که قرار نیست دوباره تعهد را زیر پا بگذارد.

وی در پاسخ به این سوال که "بر اساس اعلام رئیس تیم مذاکره کننده ایران، تهران در جریان این مذاکرات در دو موضوع لغو تحریم ها و مسائل هسته ای متونی را  به طرف مقابل ارائه داده است واکنش طرف مقابل از جمله واکنش‌های رسانه‌ای آنها را چطور ارزیابی می کنید؟" گفت: طبق برخی گزارش ها آمریکا در خلال مذاکرات انعطافی از خود بروز نداده است و حتی گمان می رود که همین امر باعث پایان نسبتا زودهنگام این دور از مذاکرات هسته ای شده است  و  به نظر می رسد این موضوع ناشی از همان مبحث عدم فهم مشترکِ قابل اتکاء میان طرفین درباره نحوه حل و فصل مشکل است.

ذبیحی ادامه داد: واکنش رسانه ها اعم از داخلی و خارجی نیز نوعی ابراز تردید نسبت به خوش بینی اولیه درباره سرنوشت احیای برجام است که آن نیز ناشی از همین مباحثی است که در خصوص عدم فهم مشترک بوجود آمده است.

این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه "  برخی از  رسانه  های غربی ، به نقل از مقامات طرف های مقابل ایران در این مذاکرات مدعی هستند که تیم ایران متوجه فوریت شرایط نیست و یا خواسته های ایران ناامیدکننده و زیاده خواهانه است . نظرتان در مورد این گونه تحلیل ها و تلاش این رسانه ها برای انداختن توپ در زمین ایران را چه‌طور ارزیابی می کنید؟" گفت: بطور قطع جنگ روایت ها در فضای رسانه ها و به ویژه از سوی طرف غربی وجود دارد و حتی طرف های مذاکره کننده از این ابزار به عنوان یک اهرم فشار استفاده می کنند .

 وی تاکید کرد: بدون تردید تیم مذاکره کننده ایرانی نسبت به فوریت و اهمیت حیاتی عنصر زمان آگاهی دارد، زیرا عدم حصول توافق در این مرحله بدین معنا نخواهد بود که همین فرصت در آینده نیز به همین میزان حفظ شده و وجود خواهد داشت.

این پژوهشگر روابط بین الملل در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه تلاش های مقامات صهیونیستی در  به بن بست کشاندن این مذاکرات و فشارهای آنها بر توقف انجام این مذاکرات را چه طور ارزیابی می کنید ؟" گفت: بطور قطع اسرائیل تمام تلاش خود را کرده و همچنان به آن ادامه می دهد تا مانع از حصول هر گونه توافقی گردد.

وی افزود: اسرائیل تنها رژیمی  در صحنه بین المللی است که از احیای برجام به طور کامل متضرر می شود و تنها موجودیتی است که از شکست مذاکرات وین سود می جوید و لذا تلاش های خود را در همه عرصه ها  از رسانه ای گرفته تا سیاسی دنبال خواهد کرد تا مانع از احیای برجام شود.

ذبیحی تصریح کرد: این در حالی است که تمامی کشورهای مذاکره کننده در وین از احیای برجام به طور مطلق سود خواهند جست. بنابراین لازم است که این کشورها علاوه بر توجه به فاکتور مهم اراده مشترک، در جهت حصول فهم مشترک برای حل و فصل مساله گام بردارند و مانع شوند که چنین فرصتی با سهل انگاری از بین برود که در نهایت به جز خوشحالی اسرائیل نتیجه دیگری برای شرکای فعلی و سابق برجام نخواهد داشت.

منبع: ایسنا پربیننده ترین واکنش آمریکا به سفر مقام بلندپایه اماراتی به تهران طرف غربی با برنامه مشخص لغو تحریم به وین بیاید / پیشنهادات ایران در چارچوب برجام است تحریم چند نهاد ایرانی توسط خزانه داری آمریکا دور بعدی مذاکرات آخر هفته برگزار می شود / طرف مقابل هیچ ایرادی در متون ایران نگرفت امیرعبداللهیان: احتمال دیدار روسای جمهور در آینده نزدیک

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مذاکرات هسته ای مذاکرات وین احیای برجام مذاکرات ۱ ۴ مذاکره کننده احیای برجام فهم مشترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۲۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی که برای شرکت در پنجاهمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیداری دنیا در قبال مسئله فلسطین مرهون جبهه مقاومت است
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • چین: فیلیپین اراده پکن برای حفاظت از حاکمیت خود را به جالش نکشد
  • امروز کسی قدرت پاسخ به ایران را ندارد
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان : لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید، همین «طرح نور» کافی است / نگرانم این لایحه مثل برجام شود
  • تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان /لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید،همین «طرح نور» کافی است /نگرانم این لایحه مثل برجام شود