Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر کسی که قصد سفر زیارتی و سیاحتی به یکی از کشورهای خارجی را دارد، یک بار در سال می‌تواند ارز مسافرتی دریافت کنند. با اینکه دریافت این ارز کمی پیچیدگی مخصوص به خود را دارد

به گزارش ایسنا بنابر اعلام بیمه دات کام، با توجه به اختلاف قیمت ارز مسافرتی با نرخ آزاد، دریافت آن به صرفه است. موضوعی که قصد داریم در ادامه این مطلب به بررسی آن بپردازیم، نکات گرفتن ارز مسافرتی از صفر تا صد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین اینکه این ارز چیست و چه مزایایی به همراه دارد؟

ارز مسافرتی چیست؟

ارز مسافرتی مبلغ کمکی از طرف بانک مرکزی و با قیمت کمتر از ارز آزاد است که به مسافران برای سفرهای خارجی (سیاحتی یا زیارتی) داده می‌شود. این ارز فقط سالی یک بار به مسافران داده می‌شود و آن‌ها باید برای دریافت، فقط به یکی از بانک‌های ارزی مشخص، مراجعه کنند.

چرا ارز مسافرتی باید دریافت کرد؟

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌های افراد در سفرهای خارجی، مربوط به هزینه‌ها است. با توجه به افزایش قیمت دلار و یورو، دریافت ارز مسافرتی با قیمت کمتر واقعاً به صرفه‌تر خواهد بود. البته همانطور که نوشتیم، دریافت ارز دولتی از طریق بانک با محدودیت‌ها و سختی‌هایی همراه است. از این رو برخی ترجیح می‌دهند از طریق صرافی و با نرخ آزاد، ارز دولتی دریافت کنند. هرچند بانک مرکزی تغییراتی را در نرخ این ارز داده است که دیگر شاهد اختلاف زیاد بین ارز دولتی و آزاد نیستیم. به هر حال، اگر به دنبال کاهش هزینه‌های سفر خارجی خود هستید، دریافت ارز دولتی توصیه می‌شود. حالا به سراغ نکات دریافت ارز مسافرتی می‌رویم.

مقدار و تعداد دریافت ارز مسافرتی چقدر است؟

اولین نکته دریافت ارز دولتی در خصوص مقدار و تعداد آن است. هر مسافر فقط در سال یک بار می‌تواند این میزان ارز را دریافت کند. مقدار آن برای کشورهای مشترک المنافع و هم مرز با ایران برابر با ۵۰۰ یورو و برای دیگر کشورها برابر با ۱۰۰۰ یورو است. کشورهای مشترک المنافع و هم مرز شامل ارمنستان، ترکیه، آذربایجان، عمان، ترکمنستان، بلاروس، استونی، لتونی، لیتوانی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، اوکراین، ازبکستان، افغانستان، بحرین، قطر، کویت، پاکستان، امارات متحده عربی و قبرس هستند.

از کدام بانک ها باید دریافت کرد؟

در حال حاضر، برای دریافت ارز، فقط باید به ۵ بانک ملی، ملت، سامان، تجارت و پارسیان و آن هم شعبه‌های ارزی مراجعه کنید. همچنین اینکه هر کدام هم دارای شرایط خاصی به ویژه در تخصیص ارز زیارتی هستند. برای دریافت ارز مسافرتی باید بین ۴ تا ۱۰ روز قبل به یکی از بانک‌ها مراجعه کرده و نوبت بگیرید. بعد از دریافت نوبت باید در روز تعیین شده برای گرفتن حواله مجدد به همان شعبه مراجعه کنید.

البته همه بانک‌ها چنین سیستمی را ندارند؛ یعنی ممکن است که در همان روز حواله را به شما بدهند. برای بانک سامان باید ۷ روز قبل باید به بانک مراجعه و بعد نوبت و سپس حواله را دریافت کنید. برای بانک ملی باید از ۴ روز قبل از تاریخ پرواز اقدام کنید. بعضی بانک‌ها مانند شعبه‌های ارزی تجارت، ممکن است که خلوت‌تر باشد.  برای دریافت شرایط و زمان دریافت باید به نزدیک‌ترین شعبه ارزی یکی از این بانک‌ها مراجعه کنید. هر کدام شرایط مخصوصی دارند.

دریافت ارز مسافرتی از بانک

نکته مهم دیگر اینکه حواله ارزی در بانک بین ۹:۳۰ تا ۱۲:۳۰ داده می‌شود. البته باید گفت تا زمانی که بانک مرکزی نرخ ارز را اعلام نکند، بانک به شما حواله‌ای نخواهد داد. برای همین ممکن است که ساعت بیشتری را در صف منتظر بمانید.

مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی

در هنگام مراجعه به بانک در هنگام دریافت حواله ارز مسافرتی باید مدارک زیر را همراه داشته باشید:

اصل و تصویر پاسپورت

اصل ویزا 

کپی و اصل کارت ملی

اصل و کپی بلیط هواپیما با مهر آژانس هواپیمایی

تکمیل فرم درخواست ارز در بانک یا به صورت الکترونیکی

مبلغ ریالی معادل قیمت یورو همراه با کارمزد بانک

اصل رسید واریز مبلغ عوارض خروج از کشور

چه کسانی نمی‌توانند ارز مسافرتی دریافت کنند؟

یکی از مهم‌ترین نکات دریافت ارز مسافرتی که برخی نمی‌دانند، تعلق نگرفتن آن به گروه افراد خاصی است. گروه افراد زیر نمی‌توانند ارز مسافرتی دریافت کنند:

افراد زیر ۱۲ سال

افراد مقیم کشورهای خارجی

اشخاصی با گذرنامه سیاسی

همچنین باید گفت که ارز مسافرتی به آن‌هایی که قصد سفر زمینی یا دریایی دارند، تعلق نخواهد گرفت. این ارز فقط برای سفرهای هوایی است.

 بیمه مسافرتی

یکی از الزامات سفر بیمه مسافرتی است که می‌تواند امنیت خاطر مسافران را تامین کند و آرامش خاطری به مسافران عزیز بدهد. اما بهترین بیمه مسافرتی را از کجا باید بخریم تا هم قیمت مناسبی داشته باشد هم پوشش‌های خوبی ارائه دهد؟ ما برای شما پیشنهاد ویژه‌ای داریم. برای خرید بهترین بیمه مسافرتی با قیمتی استثنایی به لینک زیر مراجعه نمایید:

https://bimeh.com/travel

مواردی که برای گرفت ارز باید رعایت کنیم

نکات گرفتن ارز مسافرتی

مهم‌ترین نکاتی که باید در خصوص دریافت ارز بدانید، شامل موارد زیر است:

مقصد شما برای دریافت ارز مهم نیست؛ فقط مقدار آن متفاوت خواهد بود.

در بانک به شما حواله داده شده و مبلغ آن بعد از دریافت کارت پرواز در فرودگاه امام خمینی تحویل داده خواهد شد. البته بعضی بانک‌ها هم در دیگر فرودگاه‌های کشور، ارز مسافرتی را تحویل می‌دهند.

در صورت تعویض گذرنامه در سال جاری، باید قبلی را هم به همراه داشته باشید.

 برای گرفتن ارز خارجی از بعضی بانک ها نظیر بانک ملت، باید در آن جا حساب باز کرده باشید؛ اما در بانک سامان نیازی نیست و با هر کارتی می‌توانید مبلغ را پرداخت کنید.

در صورت فراموشی گرفتن حواله، دیگر ارز به شما تعلق نخواهد گرفت؛ اما می‌توانید پول خود را از همان شعبه پس بگیرید.

برای گرفتن حواله حتماً باید از قبل نوبت بگیرید.

حضور فرد متقاضی در بانک الزامی است.

این ارز فقط با واحد یورو داده می‌شود.

با توجه به نوسانات اخیر، شرایط ارز مسافرتی هم با گذشته تغییراتی داشته است. البته الان هم می‌توان تا سقف ۵۰۰۰ یورو در صرافی‌های منتخب ارز دریافت کنید. البته این مبلغ فقط برای سفرهایی با اهداف خاص داده‌می‌شود. در این مطلب سعی کردیم تا تعدادی از مهم‌ترین نکات گرفتن ارز مسافرتی را برای شما بنویسیم؛ اما به دلیل نوسانات ارزی شاهد تغییراتی زیادی هستیم.

منبع: مجله سایت بیمه دات کام : https://bimeh.com/mag

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیمه دات کام بانك مركزي بازار ارز گردشگري سفر مقررات سفر گردشگر صنعت گردشگری تورلیدر بیمه مسافرتی خرید بیمه دریافت ارز مسافرتی برای دریافت ارز ارز مسافرتی ارز مسافرتی بیمه مسافرتی دریافت کنند برای سفرهای داده می شود گرفتن ارز ارز دولتی مهم ترین بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوری: دلیل قطع همکاری با دمیر محرمانه است/زمان معرفی سرمربی جدید

جواد داوری رییس فدراسیون بسکتبال در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد خروجی دو نشست اخیر کمیته فنی که تا به امروز منجر به منتفی شدن ادامه همکاری با «هاکان دمیر» و همچنین انتخاب دو مربی ایرانی و دو مربی خارجی از ایتالیا و اسلوونی برای هدایت تیم ملی شده است، توضیح داد.

وی تاکید دارد که انتخاب هر یک از گزینه های داخلی یا خارجی برای تیم ملی بسکتبال همزمان معایب و مزایایی دارد که با در نظر گرفتن دو فاکتور کوتاه مدت و بلندمدت برنامه های فدراسیون در انتخاب سرمربی جدید، قابل بحث و بررسی و تعیین کننده هستند. او با تاکید بر اینکه در این مرحله از بررسی ها مسائل مالی بعد از مسائل فنی مهم و تعیین کننده است، گفت که احتمالا تا نیمه خرداد در مورد سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال جمع بندی نهایی حاصل می شود.

خارجی یا داخلی بودن سرمربی همزمان معایب و مزایایی دارد

رییس فدراسیون بسکتبال با یاداوری اینکه برای انتخاب سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال همزمان ۹ مربی داخلی و خارجی گزینه بودند، خاطرنشان کرد: هر دو گزینه یعنی داخلی یا خارجی بودن سرمربی جدید، معایب و مزایایی را توامان دارند. فعلا مساله مهم در جلسات کمیته فنی همین موضوع است و اینکه مزایای کدام گزینه برای تیم ملی در شرایط فعلی و با توجه به اولویت هایی که داریم، بیشتر است. مربی داخلی یا خارجی.

برای انتخاب سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال ۴ مربی ازایران (دو مربی)، ایتالیا و اسلوونی کاندید شده اند

فاکتور تاثیرگذاری خیلی مهم است

وی ادامه داد: به طور کلی مربی داخلی نسبت به مربی خارجی شناخت بیشتری از بازیکنان و بسکتبال ایران دارد اما فاکتور تاثیرگذاری در انتخاب گزینه نهایی برای مان خیلی مهم است. همین هاست که باعث شده به قطعیتی در مورد داخلی یا خارجی بودن مربی نرسیم و فعلا ۴ گزینه را نهایی کنیم.

توجه به برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت

رییس فدراسیون بسکتبال با اشاره به برنامه های این فدراسیون که لحاظ کردن آنها درانتخاب سرمربی می تواند تعیین کننده باشد، خاطرنشان کرد: در انتخاب سرمربی دو فاکتور کوتاه مدت و بلند مدت برنامه ها را در نظر داریم. سال جاری دیدارهای باقی مانده در دو پنجره انتخابی کاپ آسیا را داریم و سال ۲۰۲۵ هم باید در خودِ کاپ آسیا شرکت کنیم ضمن اینکه از پنجره های انتخابی جام جهانی نباید غافل شویم. قطعا برد و دستیابی به آن در هر یک از این رقابت ها برای‌مان اهمیت دارد و به آن نیاز داریم.

نیازمند تیم «ب» برای ۵ سال آینده بسکتبال ملی

داوری تصریح کرد: درعین حال نباید از ۵ سال بعد و شرایط بسکتبال و تیم ملی در آن زمان غافل شد. این موضوع مستلزم آن است که یک تیم «ب» با بازیکنانی در حدود سنی و شرایط تیم ملی داشته باشیم. تیم ملی نباید محدود به یازده دوازده بازیکن باشد باید ۳۰ - ۲۵ بازیکن داشته باشیم که مدام در رقابت با هم برای تیم ملی باشند. این موضوع نیازمند داشتن تیم «ب» در کنار تیم ملی است. اینگونه می توان یک پشتوانه برای ۵ سال آینده تیم ملی داشت.

لزوم توجه به تیم های ایران نوین و پایه

وی در این رابطه خاطرنشان کرد: امسال نه اما حداقل از سال دیگر باید تیم «ب» اینچنینی را داشته باشیم. برای تشکیل این تیم و پشتوانه سازی برای آن باید تیم «ایران نوین» را آماده در اختیار داشته باشیم و برای این تیم هم باید به تیم های پایه بهای زیادی داد و در این رده فعالیت داشت. همین الان فدراسیون روی برنامه استعدادیابی و استعداد پروری تا رده ۲۰۱ - ۲۰ سال متمرکز شده است که با استقبال بالای خانواده و پای کار آمدن آنها همراه بوده است.

قهرمان نه اما می توانیم جزو ۴ تیم برتر آسیا شویم

رییس فدراسیون بسکتبال با تاکید بر اینکه تشکیل و رسیدگی به تیم های پایه، ایران نوین و «ب» در قالب برنامه بلند مدت میسر می شود، گفت: نمی گویم با اجرای این برنامه ها قهرمان آسیا می شویم اما می توانیم دوباره جزو چهار تیم برتر قاره آسیا شویم و در این سطح با حریفان رقابت داشته باشیم.

جواد داوری می گوید با اجرای درست و به موقع برنامه ها می توان جزو چهار تیم برتر آسیا شد اما باید قهرمانی در آسیا را فراموش کرد

قهرمانی بسکتبال در آسیا را فراموش کنیم

داوری در این زمینه به قهرمانی سال های تیم ملی بسکتبال در آسیا که با نسل طلایی به دست آمد، اشاره کرد وگفت: فراموش کنیم که بسکتبال ایران زمانی قهرمان آسیا بوده است. امروز نمایندگان استرالیا و اقیانوسیه هم به تیم های شرکت کننده در قاره آسیا اضافه شده اند و با حضور اینها قهرمانی واقعا سخت تر از قبل شده است. به خصوص که پیش از این تمرکز روی تیم های پایه کم بوده و همین مسئله دلیل عمده بخشی از مشکلات امروز در رده ملی شده است.

باید بیشتر از همیشه تلاش می شد

وی تاکید کرد: برای رقابت با سایر تیم ها غیر از نمایندگان استرالیا و اقیانوسیه باید بیشتر از همیشه و قبل تلاش می کردیم، باید در تیم های پایه بیشتر کار می شد و پشتوانه سازی لازم انجام می شد تا امروز برای این رقابت مشکلی نداشته باشیم. همه اینها در انتخاب سرمربی تعیین کننده است.

دلیل عدم ادامه همکاری با دمیر محرمانه است

رییس فدراسیون بسکتبال در ادامه در مورد «هاکان دمیر» و آنچه منجر به عدم تمدید قرارداد با این مربی ترکیه ای شد، گفت: اعضای کمیته فنی به این جمع بندی رسیدند، آنچه منجر به این تصمیم گیری شد محرمانه است و نمی توان در مورد آن صحبت کرد اما خیلی موارد منجر به این تصمیم شد. باید از اعضای کمیته فنی تشکر کرد که با صراحت همه موارد را مطرح کردند و کمک فکری برای تصمیم گیری شدند.

دمیر از بسکتبال ایران طلبکار است

داوری در عین حال تاکید کرد: قرارداد هاکان دمیر تا پایان ماه مِی ادامه دارد. بعد از آن قراردادش دیگر تمدید نمی شود. این مربی هم هنوز هم طلبی بابت قراردادش دارد که به موقع پرداخت می شود و تسویه حساب کامل را برای اتمام قراردادش خواهیم داشت.

رییس فدراسیون بسکتبال اعتقاد دارد دلایل کنار گذاشتن «دمیر» از راس تیم ملی محرمانه است اما او هنوز قراردادی دارد که تمدید نمی شود

آنچه منجر به کاندیدا شدن مربیان ایتالیایی و اسلوونیایی شد

وی همچنین در مورد انتخابی دو مربی ایتالیایی و اسلوونیایی از میان ۵ گزینه خارجی مطرح برای هدایت تیم ملی و آنچه منجر به این انتخاب شد، گفت: هاکان دمیر یکی از گزینه های خارجی بود که کنار گذاشته شد. از میان چهار گزینه دیگر هم، این دو مربی رزومه متفاوتی داشتند. «رادوان تریفانوویچ» مربی اهل اسلوونی سابقه خیلی خوبی در زمینه مربیگری دارد. «مارکو راموندینو» هم مربی تاثیرگذاری در بسکتبال ایتالیا بوده که مربی تیم زیر ۲۳ سال کشورش هم بوده و است.

مربیانِ کاندیدا متناسب با برنامه های کوتاه و بلندمدت فدراسیون هستند

رییس فدراسیون بسکتبال در بخشی از این گفت و گو خاطرنشان کرد: فدارسیون بر اساس برنامه های کوتاه مدت و بلند مدتی که دارد باید انتخابی نهایی را داشته باشد. دو مربی ایرانی و دو مربی خارجی که کاندیدای نهایی هدایت تیم ملی شده اند نیز هر یک ویژگی و خصوصیاتی متناسب با این برنامه دارند. یعنی یک مربی ایرانی و یک مربی خارجیِ کاندید برای برنامه کوتاه مدت و دو ایرانی و خارجی دیگر برای برنامه بلند مدت مناسب هستند.

معرفی سرمربی جدید تا نیمه خرداد

داوری در مورد زمان نهاییِ انتخاب سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال گفت: فعلا که درگیر رقابت های لیگ برتر هستیم و به دلیل لزوم پایان مسابقات برای مذاکره با مربیان داخلی، باید فعلا در این زمینه صبر کنیم. مذاکره با مربیان خارجی اما در دستورکار بوده و استارت آن زده شده است. تا نیمه خرداد انتخاب نهایی صورت می گیرد.

مسایل مالی فعلا مهم نیست

رییس فدراسیون بسکتبال در پایان در مورد مسائل مالی و اینکه چقدر در انتخاب نهایی تعیین کننده است، گفت: فعلا ملاک ما برنامه ها و مسائل فنی است و اینکه اول در مورد خارجی یا داخلی بودن مربی به نتیجه برسیم و همزمان موضوع اولویت قراردادن برنامه کوتاه مدت یا بلند مدت و تطابق هر یک از انها با گزینه های موردنظر را مدنظر داشته باشیم. الان بحث مالی مهم نیست.این موضوع بعد از مسائل فنی اهمیت دارد.

کد خبر 6093809 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • درخواست متقاضیان برای آسان سازی شرایط اعطای وام ۳۰۰ میلیونی
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • توقف روند گلزنی عیسی در بدترین زمان ممکن
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • عصبانیت پوستکوگلو: کوتاه‌‌ترین کنفرانس ممکن!
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • اصواگرایان به دنبال تسویه حساب درون گروهی در مجلس دوازدهم؟/ پیش‌بینی متفاوت رشیدی کوچی از پارلمان آینده
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟
  • داوری: دلیل قطع همکاری با دمیر محرمانه است/زمان معرفی سرمربی جدید