Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا (CDC)، انواع سویه های مختلف کروناویروس که تا تاریخ یک دسامبر سال جاری میلادی (۲۰۲۱) شناسایی شده اند به شرح زیر است:

سویه های نگران کننده (VOC):

- اٌمیکرون

- دلتا

سویه های تحت نظارت (VOM):

- آلفا

- بتا

- مو

- کاپا

- اتا

- تتا

- گاما

- لامبدا

- یوتا

- زتا

در الفبای یونانی تنها ۲۴ حرف وجود دارد و این روزها به دنبال حاشیه‌های مربوط با نامگذاری‌ سویه اُمیکرون، این سوال ممکن است به ذهن بسیاری از افراد و متخصصان خطور کرده باشد که پس از شناسایی و مشخص شدن سویه اُمگا (یعنی آخرین حرف الفبای یونانی)، سویه های بعدی کروناویروس بر چه اساسی نامگذاری خواهند شد؟

گرچه ممکن است چنین سویه هایی از کروناویروس هرگز بروز نکنند (و دست‌کم بسیاری از ما امیدواریم که این پاندمی تا این حد طولانی نشود) اما شاید خواندن این گزارش تا حدودی به کنجکاوی ما درباره این موضوع پاسخ دهد!

به گفته "ماریا ون کرخوف"، مسئول فنی کرونا در سازمان جهانی بهداشت (WHO)، پس از اتمام حروف یونانی، این سازمان قطعا مجموعه جدیدی از اسامی را برای نامگذاری سویه های مختلف کروناویروس اعلام خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین "مارک پالن"، باکتریولوژیست و یکی از اعضای گروهی که در مورد نامگذاری سویه های کروناویروس تصمیم گرفته‌اند می‌گوید که پیش از انتخاب الفبای یونانی، کارشناسان این سازمان، گزینه‌ها و پیشنهادات متفاوتی را از نام خدایان و الهه های یونان گرفته تا اسامی گیاهان، میوه ها و حتی آیین‌های گمشده را بررسی کردند.

وی در ادامه گفت: با این حال، این انتخاب ها ممکن بود مشکل ساز شوند چراکه بسیاری از آنها پیش از این، نام‌های تجاری (برند)، عناوین شرکت ها یا اسامی افراد بوده اند.

به علاوه نامگذاری "سویه های نگران کننده" کروناویروس (مانند دلتا) با عناوینی نظیر VOC۱ و VOC۲ نیز به خاطر تشابه احتمالی این کلمات اختصاری با برخی از واژه‌های توهین‌آمیز در زبان انگلیسی، منتفی شد.

به لحاظ تاریخی، اغلب ویروس‌ها بر اساس مکان‌هایی که تصور شده از آن‌ جا منشاء گرفته‌اند، نامگذاری شده اند مانند ویروس ابولا که به نام رودخانه ای در کنگو نامگذاری شد.

با این حال کارشناسان بر این باورند که این انتخاب می تواند نادرست، انگ زننده و تبعیض آمیز باشد. نمونه هایی نیز پیش از این وجود داشته اند از جمله نامگذاری همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی ۱۹۱۸ که محل ظهور آن همچنان ناشناخته است. همچنین در ابتدای همه گیری کووید ۱۹ ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا نیز این گونه از کروناویروس را به دلیل آن که در ابتدا خبر شناسایی آن در شهر ووهان منتشر شد، ویروس چینی نامید.

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت حتی انتخاب نام‌های علمی را هم برای سویه های جدید این ویروس، مناسب ندانسته‌اند چرا که تلفظ و به خاطر سپردن این اسامی معمولا برای عموم مردم دشوار است.

با این حال حتی انتخاب الفبای یونانی هم برای سازمان جهانی بهداشت، چالش‌ها و حاشیه‌هایی را به دنبال داشت.

چالش‌های نامگذاری سویه اُمیکرون

پس از نامگذاری سویه جدید کروناویروس با عنوان امیکرون توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO)، کاربران شبکه های اجتماعی درباره نحوه این نامگذاری و جا انداختن دو حرف از حروف الفبای یونانی، پرسش هایی را مطرح کردند و این شکل نامگذاری، ظاهرا انتقاداتی را نیز به همراه داشته است.

به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت برای نامگذاری سویه جدید کروناویروس که برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، طبق روال گذشته از حروف الفبای یونانی استفاده کرده و آن را امیکرون نامید.

با این حال، کاربران رسانه‌های اجتماعی خاطر نشان کردند که این سازمان در ترتیبِ نامگذاری این سویه، دو حرف الفبای یونانی را نادیده گرفته و در پی آن نیز سوالاتی مطرح شده و حاشیه‌هایی شکل گرفته است.

سازمان جهانی بهداشت سویه جدید را امیکرون نامید و در ابتدا بدون هیچ توضیحی، دو حرف نو (nu) و شی (xi) را نادیده گرفت.

براساس ترتیب الفبای یونانی انتظار می رفت که سازمان جهانی بهداشت آخرین سویه شناسایی شده کروناویروس را "نو" بنامد. نو در الفبای یونانی بعد از "مو" قرار دارد. مو قبل از امیکرون آخرین سویه کروناویروس بود که در تاریخ ۳۰ اوت شناسایی شد. با این حال این سازمان، جهانی حروف "نو" و "شی" را برای نامگذاری سویه جدید کروناویروس نادیده گرفت.

به گزارش گلوبال نیوز، سازمان جهانی بهداشت پس از واکنش‌ها و در پاسخ به ابهامات و پرسش هایی که در این زمینه مطرح شد، اعلام کرد که این سازمان به خاطر شباهت تلفظ حرف "نو" با تلفظ کلمه "new" (جدید) در زبان انگلیسی که ممکن بود به اشتباه گرفته شوند، حرف "نو" را  نادیده گرفت.

این سازمان همچنین توضیح داده است که دلیل نادیده گرفتن حرف "شی" نیز به این خاطر بوده که "شی" در برخی از کشورها، نام خانوادگی رایجی محسوب می شود و به برای جلوگیری از توهین به افراد، این حرف را برای نامگذاری سویه جدید کروناویروس در نظر نگرفته است.

این سازمان تاکید کرده است که برای نامگذاری سویه های مختلف کروناویروس می بایست از توهین به هر فرهنگ، ملیت و حرفه ای اجتناب کرد.

تا جایی که همه می دانیم در نهایت این سازمان حروف یونانی را برای نامگذاری برگزید که تا الان هم کارآمد بوده اما به نظر شما چه مجموعه‌های دیگری در صورت نیاز در آینده، مناسب این نامگذاری خواهند بود؟

رویترز در گزارشی آورده است: در حالی که سازمان جهانی بهداشت مجموعه‌های جدیدی از اسامی را در نظر گرفته و در صورت نیاز اعلام خواهد کرد اما در حال حاضر این اسامی جدید به اطلاع عموم نمی‌رسد و این سازمان تاکنون برخی از این دسته‌بندی‌های نامناسب به دلایل فوق را از فهرست پیشنهادی خود خارج کرده است.

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان جهانی بهداشت برای نامگذاری الفبای یونانی شناسایی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا صهیونیست‌ها از اسامی مقدس برای نامگذاری تسلیحات و عملیات‌های نظامی استفاده می‌کند؟

گروه دیپلماتیک - همهشری آنلاین: سیستم راهگیری موشک‌های بالستیک فلاخن داود، برنامه هوش مصنوعی انجیل برای انتخاب اهداف بمباران و عملیات ستون ابر که به تفسیری از کتاب مقدس اشاره دارد مبنی بر اینکه ستونی از ابر از قوم بنی‌اسرائیل در برابر تیرها و منجنیق‌های مصریان محافظت کرده‌است. اینها تنها برخی از نام‌ها و نمادهای مذهبی است که رژیم‌ صهیونیستی برای نامگذاری سیستم‌ها و عملیات‌های نظامی خود از آنان استفاده می‌کنند. اما چرا صهیونیست‌ها چنین می‌کنند؟

ویرانگری گسترده و شوکه‌کننده ارتش اشغالگر صهیونیستی در غزه که محکومیت گسترده بین‌المللی را به دنبال داشته باعث شده تا برخی کارشناسان به سیاست‌های تل‌آویو در نامگذاری سیستم‌ها و عملیات‌های نظامی بپردازند و مثلا به این پرسش پاسخ دهند که صهیونیست‌ها با چه منطقی از اسامی و نمادهای مقدس برای اهداف نظامی خود استفاده می‌کنند.

راوال محی‎الدین در عربی جدید می‌نویسد: استفاده از کمله لوندر (گیاه اسطوخودوس) که در کتاب مقدس به آن اشاره شده برای هوش مصنوعی و ماشین کشتار صهیونیست‌ها در جنگ غزه هدفمند بوده و برای انتقال روایت‎های خاص در مورد اهداف سلاح انتخاب شده است. لوندر از کلمه لاتینlavare گرفته شده به معنی شستن و زدودن. یک روایت حاکی از آن است که صهیونیست‌ها با هوش مصنوعی لوندر به‎دنبال پاکسازی نمادین فلسطینی‎ها از غزه هستند. البته نمادگرایی مذهبی برای صهیونیست‌ها پدیده جدیدی نیست: واضح ترین مثال آن هم استفاده از ستاره داوود در پرچم این رژیم است.

دالیا گاویلی نوری محقق و مورخ به وب‌سایت عربی جدید می‌گوید، تقریباً نیمی از عملیات نظامی صهیونیست‌ها در طول تاریخ ۷۵ سالی که از روز نکبت و تشکیل دولت اشغالگر اسرائیل می‌گذرد ریشه‌های مذهبی دارد.

در مورد سیستم‎های نظامی، صهیونیست‌ها در طول تاریخ همواره سعی کرده‌اند تا اسامی استفاده کنند که به نوعی در کتاب مقدس به آن‌ها اشاره شده است. به‌عنوان مثال استفاده از نام سامسون شخصیتی در کتاب عهد عتیق برای سامانه رهگیری کوتاه‌برد تسلیحات کنترل از راه دور تقریبا بر اساس همین سیاست صهیونیست‌ها است؛ به‌ویژه اینکه صهیونیست‌ها با تحریف تاریخ همواره سعی کرده‌اند تا سامسون را قهرمانی به تصویر بکشند که علیه ظلم فلسطینی‌ها برخواسته است!

راوال محی‎الدین می‌نویسد: مثلا استفاده از عنوان فلاخن داود برای سیستم راهگیری موشک‌های بالستیک را در نظر بگیرد؛ این عنوان به پیروزی حضرت داود (ع) بر جالوت اشاره دارد و قرار است که اسرائیل را به‌عنوان افرادی مظلوم به تصویر بکشد که با دشمن قوی‌تری روبرو است. صهیونیست‌هاب ا استفاده از چنین عنوانی می‌خواهند بگویند که استفاده از قوه قهریه علیه فلسطینی‌ها نه تنها موجه است بلکه مورد تأیید خداوند هم هست.

البته این تمام ماجرا نیست. برخی ناظران بر این باورند که یکی از اهداف استراتژی نامگذاری رژیم‌صهیونیستی پنهان کردن ماهیت و تأثیر واقعی تسلیحات به‌ویژه تسلیحاتی است که از هوش مصنوعی استفاده می‌کند؛ به این معنی که با استفاده از اصطلاحات بی‎ضرری چون «بابا کجاست؟» یا اصطلاحات مذهبی علاوه بر پنهان کردن تبعات شوم استفاده از این تسلیحات به‎طور بالقوه مخالفت‌های احتمالی افکار عمومی جهان برای استفاده از این تسلیحات را به حداقل می‌رساند.

کد خبر 849358 برچسب‌ها تسلیحات نظامی اسرائیل خبر ویژه رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • ساخت ادامه سریال‌های موفق در دستور کار است
  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • فال ابجد برای متولدین ماه‌های مختلف امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • چرا صهیونیست‌ها از اسامی مقدس برای نامگذاری تسلیحات و عملیات‌های نظامی استفاده می‌کند؟
  • مدیر برنامه جهانی غذا: شمال غزه به «قحطی تمام عیار» دچار شده است
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی در بنادر
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی
  • فال ابجد برای متولدین ماه‌های مختلف امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳