Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای به واحدهای صنفی طلا، جواهر و پلاتین در رابطه با قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، اعلام کرد که با توجه به لازم‌الاجرا شدن قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از ۱۳ دی ماه، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده طلا، جواهر و پلاتین از مشتریان دریافت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان امور مالیاتی در ابلاغیه‌ای به اصناف، از واحدهای صنفی طلا، جواهر و پلاتین فروش خواسته تا ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را از مشتریان دریافت کنند.

بر اساس این ابلاغیه، قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ ۱۳ دی ۱۴۰۰ از سوی سازمان امور مالیاتی کشور لازم‌الاجرا اعلام شده و با توجه به جزء ۲ بند «ب» ماده (۲۶) این قانون در خصوص عرضه‌کنندگان کالا و خدمات طلا، جواهر و پلاتین مقرر است “اجرت ساخت، حق‌العمل و سود فروشنده کالاهای موضوع این بند، مشمول مالیات و عوارض با نرخ  ۹ درصد خواهد بود. ”

 سید نظام الدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی،  با اشاره به اطلاعیه اتاق اصناف گفت که از ۱۳ دی ماه و بر اساس قانون مصوب مجلس، مالیات بر ارزش افزوده از اصل قیمت طلا، جواهر و پلاتین حذف می شود.

ابراهیم محمد ولی، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین گفت: در اوایل سال جاری مجلس گذشته مصوب کرد که ارزش افزوده را از اصل طلا بردارد و بالاخره با رایزنی هایی که شد نمایندگان مجلس و سازمان صنعت و معدن و سازمان دارایی متوجه شدند که اجرای ارزش افزوده با این روش ایراد و اشکال زیادی دارد چراکه طلا برای مردم سرمایه است و ابزار کار اعضای صنعت طلا است.

وی در ادامه افزود: در نتیجه در مجلس گذشته این ۹ درصد ارزش افزوده از اصل طلا برداشته شد و بعد از مدت ها دولت قبلی ۶ ماه پیش ابلاغیه آن را صادر کرد؛ سازمان امور مالیاتی برای اجرا ۶ ماه فرجه دارد تا زیرساختهای حذف مالیات را تامین کند و ۶  ماه آن در ۱۳ دی ماه به پایان می رسد.

وی در ادامه در خصوص تاثیر این طرح بر بازار طلا گفت: مالیات بر ارزش افزوده داد و ستد و چرخ تولید را در بازار طلا کند کرده بود و می توان گفت با برداشته شدن آن هزینه ای از روی دوش طلا و مردم به عنوان مصرف کننده برداشته خواهد شد و احتمال داده می شود استقبال برای طلا بیشتر شود و هزینه مردم برای خرید طلا پایین تر خواهد آمد.

محمدولی در ادامه افزود: زمانی که استقبال برای خرید طلا افزایش یابد چرخ تولید خواهد چرخید و رونق به بازار باز خواهد گشت و حتی اگر کرونا در کل دنیا از بین برود و ارتباط با کشورها برقرار شود صنعت طلای کشور می تواند در بحث صادرات نیز وارد شود که ارز آوری کند و اشتغال بیشتری نیز ایجاد کند.

عبادالله محمدولی رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرآنلاین مبنی بر این که حذف مالیات بر اصل قیمت طلا چه تاثیری بر روند قیمت این طلای زرد خواهد گذاشت؛ گفت: حذف مالیات بر اصل قیمت طلا بر روی بازار طلا تاثیر خواهد گذاشت نه بر روی قیمت آن، در واقع ۹ درصد مالیات که از ارزش کل گرفته می شده است شامل ارزش اجرت و مواد اولیه می شده است و در نهایت باعث می شده است که رقم ۹ درصدی را فروشندگان به عنوان ارزش افزوده به رقم نهایی طلا اضافه کنند که قیمت فروش طلا بالاتر می رفته است و امروز که یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت هر گرم طلا است ارزش افزوده آن را اگر ۱۰ درصد در نظر بگیریم ۱۳۰ هزار تومان می شده است و حال اگر این مالیات بر ارزش افزوده تنها بر اجرت گرفته شود رقم مالیات بر ارزش افزوده آن ۱۷ هزار تومان تخمین زده می شود و می‌توان گفت در نتیجه حذف مالیات از اصل قیمت طلا بازار ما کمی رونق می گیرد.

وی در ادامه گفت: بنده روز گذشته اعلام کرده بودم که حذف مالیات بر اصل قیمت طلا بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بر بازار اثر خواهد گذاشت و انگیزه مردم برای خرید طلا افزایش پیدا خواهد کرد و این گفته بنده به معنای کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت این فلز زرد نبوده است.

محمد ولی در ادامه گفت: قیمت نهایی محصول که به دست مشتری می رسد کاهش پیدا خواهد کرد؛ قیمت طلا در تمام کشورهای دنیا از اونس جهانی تبعیت می کند و براساس پول ملی هر کشوری محاسبه می شود و در بازار ما نیز به دلیل ارزش پایین ریال قیمت این فلز گران بها کمی بالا است ولی در نهایت حذف مالیات بر اصل قیمت طلا بر روی قیمت تمام شده این محصول تاثیر مثبت می گذارد و ارزش ذاتی طلا سر جای خود باقی می ماند و تنها از اجرت مالیات گرفته خواهد شد که در نهایت باعث می شود بازار طلا کمی رونق گیرد.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش وضعیت تقاضا در حال حاضر در بازار طلا به چه شکل است؛ گفت: با توجه به این که وضعیت اقتصادی جامعه ما ضرورت می کند مردم به دنبال تامین کالاهای اساسی باشند و خرید طلا و ورود به بازار طلا در اولویت پانزدهم تا بیستم باشد در نتیجه تقاضا در بازار ما ۷ تا ۸ سالی است که خیلی ضعیف است و این ضعف تا زمانی که فرج و گشایشی در اقتصاد کشور راه بیافتد بر بازار حاکم خواهد بود و تا زمانی که این گشایش رخ ندهد مردم زیاد اقبالی به خرید زر و زیور ندارند و اگر به بازار ما ورود می کنند برای گرفتن سود از نوسانات و اخذ ارزش افزوده است.

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1580138

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بازار طلا و ارز سکه و طلا بازار جهانی طلا مالیات مالیات بر ارزش افزوده حذف مالیات بر اصل قیمت طلا مالیات بر ارزش افزوده جواهر و پلاتین ارزش افزوده بازار طلا بازار ما خرید طلا ۹ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، محمدهادی سبحانیان در بخشنامه‌ای احکام مالیاتی قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: احکام مالیاتی قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی کولبری) و (ملوانی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان به شرح زیر ارسال می‌شود:

ماده ۱ -

تبصره (۲) - سقف و ارزش کل واردات کالا از طریق رویه‌های موضوع این ماده سالانه به میزان ده درصد (۱۰) ارزش واردات کل کشور به مأخذ سال قبل تعیین می‌شود و انجام آن منوط به ثبت آماری در سامانه جامع یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند تجارت (موضوع بند (الف) ماده (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳ و اصلاحات بعدی)، اخذ شناسه کالا و شناسه رهگیری (موضوع ماده (۱۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز) ثبت اطلاعات در سامانه جامع انبارها موضوع بند «ث» ماده (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تعیین منشأ ارز کالاهای وارداتی است.

لایحه کولبری و ملوانی به قانون تبدیل شد | سقف واردات مجازی ته لنجی چقدر شد؟

پس از سال پنجم اجرای این قانون تولید کنندگان و اصناف مستقر در شهرستان‌های مرزی مشمول می‌توانند با تخفیف سی درصدی (۳۰) از عوارض و حقوق ورودی سالانه تا سقف یک درصد (۱) ارزش واردات کل کشور به مأخذ سال قبل و با رعایت ترتیبات مندرج در این تبصره نسبت به واردات کالا اقدام کنند.

ماده ۲ - به منظور هدایت تدریجی مبادلات موضوع این قانون در مرزها به چارچوب تجارت رسمی کالاهای وارداتی از طریق مبادلات موضوع این قانون در مرحله ترخیص کالا صرفاً مشمول پرداخت پنجاه درصد (۵۰٪) میزان عوارض و مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده برای ورود قطعی کالا هستند و در سال اول اجرای این قانون از سایر عوارض و مالیات‌ها معاف هستند در مرحله فروش کالا توسط مشمولین این قانون ما به التفاوت مالیات و عوارض فروش با مالیات و عوارض خرید موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده، به عنوان اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای ایشان لحاظ می‌شود لکن مابقی زنجیره تبادل کالا در کشور موظف به پرداخت کامل آن هستند.

تبصره ۱- اعمال پلکانی حقوق گمرکی و سایر عوارض قانونی از سال دوم اجرای این قانون سالانه به میزان بیست درصد (۲۰) مقرر در رویه تجاری و اعمال معافیت کامل یا پلکانی سود بازرگانی توسط دولت برای کالاهای وارداتی موضوع این ماده به گونه‌ای که مزیت واردات موضوع این قانون نسبت به رویه واردات رسمی لحاظ شود. مطابق آئین نامه‌ها یا دستورالعمل‌ها و شاخص‌هایی که در چارچوب قانون به تصویب هیأت وزیران می‌رسد در طول اجرای این قانون مجاز است.

تبصره ۲ - امهال پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلق به کالاهای وارداتی موضوع این ماده، با اخذ تضامین معتبر (موضوع بند (ج) ماده (۱) قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰/۰۸/۲۲ و اصلاحات بعدی آن و حداکثر به مدت سه ماه از تاریخ ترخیص قطعی کالا از گمرک مجاز است.

ماده ۳- کلیه درآمدهای گمرکی و مالیاتی حاصل از اجرای این قانون به حسابی مخصوص نزد خزانه داری کل کشور واریز و به صورت تخصیص صد درصد (۱۰۰٪) و مازاد بر اعتبارات مندرج در قوانین بودجه سنواتی در قالب ردیف مستقل در ارقام بودجه لحاظ و به همان استان مرزی اختصاص و شصت درصد (۶۰٪) آن برای تقویت معیشت و اشتغال مرزنشینان پرداخت‌های حمایتی، هدفمند تأمین زیر ساخت‌های مورد نیاز حوزه اشتغال و ایجاد اشتغال پایدار بیست درصد (۲۰) برای زیرساخت‌های اقتصاد مرز تجهیز بازارچه‌های مرزی تقویت و تجهیز بنادر و گمرکات کوچک و بیست درصد (۲۰٪) برای تقویت زیرساخت‌های مربوط به امنیت و مبارزه با قاچاق انسداد معابر و خلاءهای مرزی خورهای غیرمجاز و آلوده به قاچاق کالا در مناطق مشمول هزینه می‌شود.


کد خبر 850368 برچسب‌ها قاچاق خبر مهم مالیات سازمان امور مالیاتی کشور دولت

دیگر خبرها

  • چرا طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» جنجالی شد؟
  • افزایش ۶۰ درصدی درآمدهای مالیاتی استان سمنان
  • کاهش قیمت ها در بازار طلا و سکه؛ نیم و ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها
  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • اختصاص ۱۷ هزار تن قیر رایگان به شهرداری‌های استان زنجان
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • تمدید مهلت تکمیل و ارسال اظهار نامه مالیاتی ارزش افزوده
  • تراکتور به سهمیه آسیا و فولاد به سقوط نزدیک‌تر شدند