Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از آباده، موزه های هر شهر، بخش بزرگی از تاریخ مردم آن شهر را ثبت و نگهداری می کند و با بازدید از موزه هر دیاری، با مردم پیشین و آداب آنها آشنا می شویم، آدابی که در موزه ها به صورت بخش ملموس تاریخ آن شهر قابل مشاهده است. 

موزه مردم شناسی شهر  ایزدخواست از توابع شهرستان آباده، محلی برای آشنایی با فرهنگ کهن مردم این سرزمین به عنوان مهد فرهنگ و تمدن باشکوه  افرادی است که روزگاری در این منطقه زندگی می کردند و حتی گذر زمان هم نتوانسته رنگ و بوی زندگی را از چهره آنها  پاک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این موزه مردم شناسی که با تلاش تعدادی از مردم فرهنگ دوست و به همت مدیریت موزه برپا شده است، در نظر دارد گوشه ای از زندگی مردم ایزدخواست در زمانهای قدیم را در معرض دید عمومی قرار دهد تا گردشگران و بازدیدکنندگان این مجموعه زیبا، بیشتر با آداب و رسوم مردم خطه ای از استان فارس آشنا شوند.

در این موزه، مجموعه ای از اشیا و جلوه هایی از زندگی بومی مردم در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده شده است؛ ابزار و وسایلی کاربردی در زندگی روزمره‌ مردم که بعضاً بسیار ساده از قبیل ابزار پخت و پز، ظروف مسی، وسایل و ادوات کشاورزی، زیورآلات می باشد.

یکی از قدیمی ترین آثار موجود در این موزه که می توان به آن اشاره کرد، درب سنگی با قدمت ۴۵۰۰ ساله است که در قسمتی از این مجموعه جلوه گری می کند.

فرش‌ها و گلیم‌های دست‌بافته‌ی هنرمندان ایزدخواستی، که نشان از هنرمندی زنان ایام قدیم دارد و قدمت برخی از آنها به ۱۵۰ سال پیش بازمی‌گردد از دیگر آثار فاخر و چشم نواز این موزه به شمار می‌رود.

جمع‌آوری وسایل موزه 20 سال به طول انجامید

حسین عطایی که مدیریت موزه‌ ایزدخواست را بر عهده دارد، در گفتگو با خبرنگار فارس در آباده، هدف از راه‌اندازی این موزه را حفظ و نگهداری آثار تاریخی مردم ایزدخواست بر شمرد و گفت: پدرم مشوق اصلی من در این راه بودند که زحمت جمع آوری بسیاری از وسایل موجود را نیز خود ایشان کشیده‌اند.

وی با اشاره به اینکه جمع‌آوری وسایل این موزه حدود 20 سال طول کشیده است، گفت: عمده وسایل این موزه، مربوط به اجداد خود ما است و به دلیل کمبود مکان، هنوز فراخوانی برای جمع‌آوری اشیا قدیمی از بومیان این منطقه انجام نداده‌ایم.

مدیر موزه‌ مردم شناسی ایزدخواست ضمن اشاره به مشکلات این موزه گفت: این مکان مشکلات و کمبودهایی دارد که یکی از بزرگترین معضلات آن کمبود فضا و ویترین است و به همین دلیل است که تعداد زیادی از اشیا قدیمی، به جای قرار گرفتن در معرض دید عموم، در انبار خاک می‌خورند.

عطایی با بیان برنامه هایی که برای آینده این موزه در نظر گرفته شده است ادامه داد: ایزدخواست، شهری است که ۱۲۰ تن از جگر گوشه‌هایش را در راه دفاع از میهن تقدیم کرده است؛ قصد داریم در برنامه‌های آتی این موزه در صورت اختصاص مکان مناسب،  آثار شهدای گرانقدر این خطه از ایران عزیز را به نمایش بگذاریم.

وی حمایت مالی را مهمترین و ضروری‌ترین نیاز این موزه خواند و گفت: متاسفانه، تاکنون هیچ‌گونه حمایت مالی از موزه‌ ایزدخواست نشده است.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: آثار تاریخی موزه مردم شناسی ایزدخواست حسین عطایی تمدن و فرهنگ بومی مردم شناسی جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۶۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروز مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد. 

سعید شاهرخی امروز ۱۴ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این اشیاء که از موزه ملی ایران(موزه مادر) انتخاب شده، امروز به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی استان کرمان اظهار کرد: بخشی از اشیاء این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی به دست آمده است. 

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیاء مجموعه انتقالی، اشیاء حاصل از حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در اوایل دهه ۸۰ از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور باز گشته است.

شاهرخی افزود: بخشی از اشیاء مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده که این اشیاء به دوره نوسنگی و حدود۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • چرا کاربست‌های پژوهشی در جامعۀ ایران زمینه زدوده هستند؟
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان