Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان‌های حقوق بشری به دنبال اخبار منتشر شده در رسانه‌های فرانسوی در خصوص دستگیری یکی از مظنونان قتل روزنامه نگار منتقد سعودی واکنش نشان دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد که اقدامات قانونی لازم را برای تعیین قاضی بازپرس فرانسوی به پرونده یک سعودی که در پاریس به اتهام دست داشتن در قتل «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار سعودی بازداشت شده است، انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسیا الیوم نوشت: منابع امنیتی و قضایی فرانسه سه شنبه از بازداشت یکی از مظنونان پرونده ترور جمال خاشقجی که 2018 در کنسولگری عربستان در استانبول ترور شد، خبر دادند.

همچنین « آگنس کالامارد» گزارشگر سابق سازمان ملل در قتل‌های فراقانونی و دبیرکل عفو بین‌الملل در توییتی نوشت: بازداشت یکی از متهمان ترور جمال خاشقجی در پاریس احتمالا نقض بزرگی در پرونده است اما باید این مسئله تأیید شود. اگر این شخص همانی باشد که نامش در لیست تحریم‌ها و در گزارش من آمده این را ثابت می‌کند که وی در آن لحظه در مقر کنسولگری بوده است.

«خدیجه چنگیز»  نامزد جمال خاشقجی نیز  در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: از درخواست مکرر گزارشگر ویژه سازمان ملل برای تحقیق و بازجویی از «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در ترور نامزدم استقبال می‌کنم و این گزارش تحولی است که مورد استقبال است.

رادیو «آر.تی.آر» فرانسه اعلام کرد که «خالد بن عید العتیبی» صبح روز سه شنبه که قصد پرواز به سمت ریاض را داشت، در فرودگاه شارل دوگل دستگیر شد.

منابع لبنانی: تصمیم درباره روابط لبنان و عربستان به بعد از جلسه شورای همکاری موکول شداولین واکنش عربستان به بازداشت یک مظنون به قتل خاشقچی در فرانسه

رادیو فرانسه همچنین اعلام کرد که العتیبی پس از صدور حکم بازداشتش از سوی ترکیه، تحت تعقیب پلیس بین الملل قرار داشته است.

یک مسئول سعودی اعلام کرد که گزارش رسانه‌ها مبنی بر دستگیری مظنون قتل خاشقجی در پاریس «یک مورد شناسایی نادرست و تعیین هویت اشتباه» است.

خاشقجی در اکتبر 2018 پس از ورود به کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه ناپدید شد. ریاض که در ابتدا نسبت به ناپدید شدن خاشقجی اظهار بی اطلاعی می‌کرد، تصدیق کرد که این روزنامه نگار در داخل کنسولگری به قتل رسیده است.

آنکارا اعلام کرد همزمان با ورود خاشقجی به ساختمان کنسولگری 15 مقام امنیتی عربستان سعودی نیز با دو پرواز وارد استانبول شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جمال خاشقجی بازداشت یک بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۶۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم غریب آبادی، در مراسم رونمایی از کتب نقض حقوق بشر در دو کشور کانادا و سوئد، اظهار داشت: بحث حقوق بشر موضوع مهمی است و دارای ۲ بعد در کشور ما است، یک بُعد حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل کشور است و یک بعد دیگر هم این است که از آنجایی که ما کشوری هستیم که در آماج اتهامات و حملات حقوق بشری از سوی برخی کشورها که ادعای حقوق بشری دارند، قرار داریم؛ از این رو وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم آیا واقعاً این کشورها صلاحیت صحبت کردن در حوزه حقوق بشر و گزارش تولید کردن و یا اقدامات سیاسی انجام دادن، هستند یا خیر.

وی ادامه داد: از تحولات اکتبر سال گذشته در نوار غزه و جنایات رژیم صهیونیستی، به نظر می رسد رویکرد جامعه بین‌المللی و خود ما نسبت به حقوق بشر باید تغییر کند.

غریب آبادی افزود: ما برای اولین بار به صورت مکتوب تصمیم گرفتیم گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران را تدوین و منتشر کنیم و این گزارش را در نیمه اول امسال به افکار عمومی عرضه می‌کنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: یکی از کارهایی که ما در ستاد حقوق بشر انجام می دهیم، رصد وضعیت حقوق بشر در بعضی از کشورها است که گاهی اوقات از طریق رسانه‌ها انجام می‌شود که ممکن است بگویند نگاه ژورنالیستی است، ما آمدیم از گزارشات سازمان های حقوق بشری استفاده کردیم و این گزارشات را مبنا قرار دادیم و از هیچ رسانه‌ای استفاده نکرده ایم.

غریب آبادی افزود: رویکرد ما در حقوق بشر تدافعی نیست اما رویکرد فعالانه و تهاجمی داریم و برای این رویکردها برنامه‌ریزی می کنیم و به زودی ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حقوق بشر را نهایی می کنیم که مبنای دستگاه ها در داخل و خارج کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: این سیاست ابعاد مختلفی دارد قبلاً هم رویکرد تهاجمی داشتیم اما خیلی فعال نبود که امیدواریم تا یک ماه دیگر این رویکرد ابلاغ شود تا پررنگ تر رویکرد تهاجمی پیگیری شود.

غریب آبادی ادامه داد: کتاب هایی از کانادا و سوئد که به عنوان اولین مجموعه منتشر شد، کانادا کشوری است که خود گرفتار نقض حقوق بشر است و حداقل کاری که جمهوری اسلامی می‌تواند بکند این است که کانادا را که مدعی حقوق بشر است را به مردم بشناساند و بگوید که کشوری که خود مدعی حقوق بشر است گرفتار نقص حقوق بشر است. همچنین آنها نگران حقوق بشر نیستند و متاسفانه حقوق بشر تبدیل به یک پدیده سیاسی شده است.

دبیر ستاد حقوث بشر خاطر نشان کرد: اگر حقوق بشر وجود دارد، معاهدات و سازمان حقوق بشری وجود دارد، چرا ما شاهد جنایات حقوق بشری در غزه هستیم و هیچکدام از این سازوکارها موثر نمی‌شود و یک قطعنامه محکومیت جنایات حقوق بشری تصویب نمی‌شود.

کد خبر 6092664

دیگر خبرها

  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • قمه‌کشی در لندن/ چند نفر زخمی و مظنون بازداشت شد
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • حمله با قمه در لندن؛ مظنون بازداشت شد
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت