Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ مژگان مهرابی: شهروندانی رانده شده از همه جا و همه کس که قدم به قدم محله، به‌خصوص حاشیه بزرگراه امام رضا(ع) را پاتوق دورهمی‌های‌شان کرده‌اند. لای بوته‌ها، کنار گاردریل، داخل فضای سبز حاشیه بزرگراه اتراق می‌کنند، آن هم بی‌هیچ ترس و واهمه‌ای. مواد می‌کشند، غذا می‌خورند و از خاطرات تلخ و شیرین‌شان با هم درددل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نظر خودشان آزاری برای کسی ندارند، اما حضورشان علاوه بر نازیبایی منظر شهری هر روز حادثه‌ای تلخ را در این منطقه رقم می‌زند، به‌طوری که طبق آمار به دست آمده از سوی پلیس راهور تهران، هر ۳ روز ۲ تصادف منجر به فوت در بزرگراه امام رضا(ع) رخ می‌دهد و دلیلش هم‌ تردد معتادان و کارتن‌خواب‌ها از عرض بزرگراه است. در تهیه این گزارش «عبدالرضا امینی» دبیر شورایاری شهرک رضویه، «مسعود هرورانی»، «خدایار اسدی» و «حسین معصومی» همراهی‌مان می‌کنند.   بزرگراه امام رضا(ع) هیچوقت روز خلوتی ندارد. شریان اصلی شهر است و رابط بین تهران با شهرهای شرقی کشور، برای همین‌ تردد خودروهای سبک و سنگین زیاد در آن صورت می‌گیرد. با وجود پل‌های عابرپیاده‌ای که در هر ۵۰۰ قدم قرار دارند، جای تعجب است چرا در این بزرگراه تصادفات جرحی و فوتی بی‌شمار رخ می‌دهد. البته با دیدن معتادان و کارتن‌خواب‌هایی که گله به گله کنار بزرگراه امام رضا(ع) نشسته‌اند، نکته ابهام روشن می‌شود.

تعدادشان زیاد است. آنقدر که تا چشم کار می‌کند، همه جا حضور دارند. کنار گاردریل، لای بوته‌ها، زیر درختان و داخل چمن‌های رفیوژ میانی بزرگراه. بی‌هیچ دغدغه‌ای چند نفر به چند نفر دور هم جمع شده و گل می‌گویند و گل می‌شوند. انگار که پیک نیک آمده باشند. عده‌ای هم در حال چرت زدن هستند، بعضی‌شان هم مشغول خوردن غذایی هستند که از گوشه و کنار محله پیدا کرده‌اند. هرچه هست حضورشان با آن آشفتگی ظاهری و کیسه‌های پر از ضایعاتی که محصول کار روزانه‌شان است، نمای نازیبایی در شهر به وجود آورده‌ است.

 ایست! خطر حمله با سرنگ آلوده

امکان نزدیک شدن به آنها وجود ندارد. به گفته یکی از کاسبان ساکن در حاشیه بزرگراه، کارتن‌خواب‌ها از هر بیگانه‌ای هراس دارند و سعی می‌کنند او را از خودشان دور کنند، چه با سلاح سرد چه با سرنگ آلوده. او هشدار می‌دهد که حواس‌مان باشد و تأکید می‌کند که آنها برای دفاع از خود همه جور ابزاری دارند. قصد دارم از دور عکاسی کنم آن هم با دوربین تلفن همراه، یکی از کارتن‌خواب‌ها که هیکلی تنومند دارد متوجه می‌شود. زیرک‌تر از آن است که تصور کند قصد تلفن کردن دارم. برای همین تند و سریع نزدیک می‌شود. اسکلت سفید رنگ روی تیشرت مشکی رنگش حس ترس را به آدم منتقل می‌کند. با غیظ جلو می‌آید و می‌گوید: «برای چه عکس می‌گیری. عکس از چه می‌گیری؟» قدم دوم را که برمی‌دارد «حمید امینی» دبیر شورایاری محله رضویه، نزدیکش می‌شود و ضمن معرفی خود به مرد کارتن‌خواب اطمینان خاطر می‌دهد که قصد ناراحت کردن او و دوستانش را نداریم. با بلند شدن صدای مرد معتاد، دوستانش یکی یکی جمع می‌شوند. احتمال درگیری آنها با دبیر شورایاری بالا می‌رود. تعدادشان آنقدر زیاد است که اگر به وسیله سرنگ آلوده یا چاقو به ما حمله کنند، همه ما روانه بیمارستان می‌شویم. صلاح ما آرام کردن مرد کارتن‌خواب است.

 کارتن‌خواب‌ها به گرمخانه نمی‌روند

تلاش برای مجاب کردن کارتن‌خواب عصبانی نتیجه می‌دهد. به او اطمینان خاطر می‌دهم تا راضی نباشد هیچ عکسی از او گرفته نمی‌شود. وقتی خیالش راحت می‌شود که علت حضور ما تحقیق درباره تصادفات جاده‌ای است، سرحرف را باز می‌کند و می‌گوید: «گرمخانه همین جاست. چند قدم آن طرف‌تر، اما خیلی از کارتن‌خواب‌ها تمایل ندارند آنجا بروند. شرایط خوبی ندارد. علاوه بر آن، در گرمخانه کسی اجازه ندارد مواد مصرف کند. برای همین کنار خیابان اتراق می‌کنند. این آدم‌ها یک روز برای خودشان کسی بودند مثل خود من. قبلاً کارمند نیروی انتظامی بودم از بد روزگار به این روز افتادم. بعضی از کارتن‌خواب‌ها شب‌ها آنجا می‌روند و صبح روانه خیابان‌ها می‌شوند. در گرمخانه اجازه نمی‌دهند مواد استفاده کنیم. برای همین خیلی‌ها ترجیح می‌دهند همین بیرون باشند.» شرایط برای گفت‌وگو بهتر می‌شود و در این حین پیرمردی که گونی ضایعات همراه دارد سر حرف را باز می‌کند، می‌گوید: «متأسفانه با ما مثل گونی سیب‌زمینی و پیاز رفتار می‌شود. برای هیچ‌کس اهمیتی نداریم. مرتب از امکانات گرمخانه‌ها می‌گویند، اما ما هیچ امکاناتی ندیدیم. هربار مقدار زیادی لباس و دارو به گرمخانه داده می‌شود، ولی دریغ از اینکه وسیله‌ای در اختیار ما گذاشته شود.» آنها از کم‌توجهی مسئولان می‌گویند و نمی‌دانیم چقدر از این ادعاها صحیح است.

 معتادان، عاملان یا قربانیان تصادف

درباره افزایش آمار تصادف در این بزرگراه می‌پرسم. امینی متذکر می‌شود معتادان عامل اصلی تصادف هستند که بی‌محابا وارد بزرگراه می‌شوند. او متذکر می‌شود. مرتب با این معضل درگیر هستیم. چرایی این امر را از یکی از کارتن‌خواب‌ها می‌پرسم که می‌گوید: «وقتی نیروی انتظامی می‌آید خیلی‌ها به سوی بزرگراه فرار می‌کنند تا خود را به آن طرف برسانند. در این میان تصادف هم می‌کنند. این اتفاق بیشتر صبح زود یا شب رخ می‌دهد.» تصور ما این است که علت ورود نابهنگام معتادان به بزرگراه نشئگی یا خماری است، اما پیرمرد پاسخ می‌دهد: «همه معتادان تعادل روانی دارند و کمتر پیش می‌آید که از خود بی‌خود شوند. بدون دلیل به ما نسبت گیجی ندهید.» هرورانی در ادامه گفته‌های پیرمرد کارتن‌خواب، متذکر می‌شود: «آنها مواد خود را از کوه‌سنگی تهیه می‌کنند؛ جایی پشت دیوار گرمخانه. بیشتر شیشه و هروئین استفاده و پول آن را هم از فروش ضایعات فراهم می‌کنند. انبار ضایعات در همین حوالی است و از محدوده شهرک رضویه تا خیابان خاوران قدم به قدم انبار است. بدتر اینکه صبح‌ها سوار اتوبوس می‌شوند آن هم با کیسه ضایعات. مسافران از این کار ناراضی‌اند و بارها به ما گله کرده‌اند.»

رئیس پلیس راهور منطقه ۱۵

معتادان و نبود روشنایی، بزرگراه امام رضا(ع) را حادثه‌خیز کرده است

بزرگراه امام رضا(ع) از جمله شریان‌های پر تردد و مواصلاتی بین تهران و شرق کشور است، از این‌رو رفت‌وآمد زیادی به آن صورت می‌گیرد. از آنجا که بخشی از این بزرگراه در محدوده شهری قرار گرفته و بخشی در حریم منطقه ۱۵ قرار دارد خیلی به روشنایی آن توجه نشده و متأسفانه اداره برق این مهم را برعهده شهرداری گذاشته است. تاریک بودن محدوده بزرگراه از یک سو و وجود معتادان در حاشیه آن باعث شده بزرگراه امام رضا(ع) به یکی از حادثه‌خیزترین شریان‌های شهر تبدیل شود. نکته مهم دیگر وجود کارگاه‌های صنعتی و تعمیرگاه‌هاست که رفت‌وآمد خودروهای سنگین را در این محدوده باعث شده است. به گفته سرهنگ «حمید طریقت» رئیس راهور منطقه ۱۵، از گردنه تنباکویی تا سه‌راه سیمان به دلیل نبود نور کافی حادثه زیاد رخ می‌دهد. بزرگراه امام رضا(ع) ۸ کیلومتر است که در واقع یک سوم جاده‌های بزرگراهی پایتخت را تشکیل می‌دهد.

او می‌گوید: «شهرداری منطقه ۱۵ برای حفظ سلامت شهروندان در محدوده بزرگراه هر ۵۰۰ قدم یک پل عابرپیاده جانمایی کرده که رفت‌وآمد اهالی محله‌های رضویه و مشیریه بدون خطر باشد، اما معتادان به این امر بی‌توجه‌اند و بی‌محابا وارد بزرگراه می‌شوند.» او وجود گرمخانه را عامل اصلی تصادف‌های جاده‌ای می‌داند و می‌گوید: «معتادان مرتب در فضای شهر پرسه می‌زنند. قبل از اینکه به گرمخانه بروند مواد مصرف می‌کنند. قاعدتاً حال طبیعی ندارند. برای همین بی‌توجه به سرعت زیاد خودروهای سنگین یا سبک روانه بزرگراه می‌شوند. از سویی نبود روشنایی کافی هم مزید بر علت شده و هر روز شاهد یک حادثه هستیم.» او در ادامه به یکی از اتفاقات رخ داده اشاره می‌کند: «۲ ماه پیش معتادی کنار بزرگراه نشسته و پایش را دراز کرده بود و چند ماشین از روی پایش رد شده بود. جالب اینکه متوجه این موضوع نشده بود. علاوه بر تصادفات، سرقت نرده‌های پل عابرپیاده و تابلوهای ترافیکی نیز دردسر زیادی برای اهالی ایجاد کرده است.»

کارشناس اداره آسیب‌های اجتماعی منطقه ۱۵ گاراژهای ضایعات به بیرون شهر منتقل شود

ایجاد گرمخانه به دهه ۸۰ برمی‌گردد. از زمان ساخت آن تاکنون پذیرای معتادان و کارتن‌خواب‌های زیادی شده است. با اینکه گرمخانه مکان مناسبی برای استراحت شبانه معتادان است، اما خیلی از کارتن‌خواب‌ها گله‌مند هستند آن‌طور که باید امکاناتی برای آنها در گرمخانه‌ها تدارک دیده نشده است. «مجید گیلانی» کارشناس اداره آسیب‌های اجتماعی منطقه ۱۵ می‌گوید: «این گرمخانه جزء نخستین گرمخانه‌هایی است که برای این منظور ساخته شد و رفت‌وآمد زیادی به آن صورت می‌گیرد. روزها در حدود ۲۵۰ نفر حضور دارند و شب‌ها تعدادشان به ۴۰۰ نفر می‌رسد که البته در فصل سرما تا ۵۰۰‌ـ ۶۰۰ نفر هم می‌شود. گرمخانه زیر نظر سازمان رفاه و خدمات اجتماعی است و نگهداشت آن به پیمانکار واگذار شده است. طبق تعهدات هر شب به معتادان غذای گرم داده می‌شود.

قبل از ورود هم باید حمام کنند و وسایل بهداشتی در اختیارشان گذاشته شود. اگر نیاز به درمان هم باشد این کار باید صورت بگیرد، اما گاهی پیش می‌آید معتادان به ما مراجعه و گلایه می‌کنند که این خدمات ارائه نمی‌شود. متولی رفع این مشکل سازمان رفاه و خدمات اجتماعی است.» او در مورد انتقال گرمخانه به بیرون از شهر متذکر می‌شود این امر به انتقال کارتن‌خواب‌ها کمکی نمی‌کند: «کارتن‌خواب‌ها جایی هستند که گاراژهای ضایعاتی باشد. اگر این انبارها تعطیل شود کارتن‌خواب‌ها هم کم می‌شوند، اما علت ساخت گرمخانه در محله رضویه، حضور پررنگ خود معتادان بود. برای اینکه از میزان مشکل‌تراشی آنها در محله کم شود.»

کد خبر 640426 برچسب‌ها همشهری محله منطقه ۱۵ اعتیاد - معتاد اعتیاد - مواد مخدر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۱۵ اعتیاد معتاد اعتیاد مواد مخدر بزرگراه امام رضا ع کارتن خواب ها متذکر می شود برای همین رخ می دهد رفت وآمد منطقه ۱۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۷۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث تقاطع سه سطحی در میدان فتح/ تکمیل شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) ترافیک غرب تهران را کاهش می‌دهد

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عملیات اجرایی کلان‌پروژه «اتصال بزرگراه یادگار امام (ره) به بزرگراه شهید متوسلیان» از سال ۱۳۹۲ آغاز شد اما پس از گذشت مدتی به فراموشی سپرده شد، این پروژه عمرانی گره‌گشا با هدف تکمیل یک مسیر بزرگراهی شمالی جنوبی در غرب تهران و اتصال نهایی به بزرگراه آزادگان اجرایی شده بود اما تاکنون به یک بن‌بست در میدان جی ختم شده است.

این کلان‌پروژه عمرانی برای دوره قبل مدیریت شهری دردسرساز شده بود و پیچیدگی عملیات عمرانی و معارضین متعدد نهادی و تاسیساتی‌اش از یک سو و تنگنای مالی از سوی دیگر، مسئولان وقت را به تصمیم درباره قطع شمع‌های پل و لغو پروژه رسانده بوده است.

فعالیت کلان‌پروژه عمرانی «اتصال بزرگراه یادگار امام (ره) به بزرگراه شهید متوسلیان» در دوره ششم مدیریت شهری مجدد آغاز شد که در همین راستا چمران رئیس شورای شهر تهران در حاشیه بازدید میدانی اخیر از پروژه احداث شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان ضمن اشاره به رهاسازی این پروژه به دلیل سختی و صعوبت کار در دوره پیشین گفت: پروژه تکمیل شاخه غربی پروژه یادگار امام (ره) پیچیده، اما راهگشاست و قطعاً یکی از مهم‌ترین پروژه‌های شهر به شمار می‌رود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی در ادامه عنوان کرد: رفع معارضین در این طرح، پروژه بسیار مهمی بود که برای مواردی از دادگاه حکم ماده ۹ گرفتند و در موارد دیگر نیز توافق با وزارت دفاع، آموزش و پرورش و ارتش و صاحبان املاک خصوصی چند سال به طول انجامید و در دوره ششم درگیر این برنامه‌ها بودند تا مسائل برطرف شود.

 در بازدید مذکور معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، رئیس پلیس راهور پایتخت و شهردار منطقه ۹ تهران، رئیس شورای شهر را همراهی کردند.

پیش‌بینی پلیس راهور از کاهش ترافیک محور‌های مجاور با افتتاح این پروژه

سرهنگ ابوالفضل موسوی‌پور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: پروژه شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) در پادگان جی از بزرگراه یادگار امام به پروژه آزادگان متصل می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

موسوی‌پور ادامه داد: با توجه به اینکه اکنون بار ترافیکی در بزرگراه آیت الله سعیدی، میدان آزادی و بزرگراه شیخ فضل الله سنگین است،  اگر شاخه غربی به سمت میدان فتح، بلوار بهار و بزرگراه شهید بروجردی افتتاح شود، بزرگراه آیت الله سعیدی و میدان آزادی که با گره‌های ترافیکی روبه‌رو بودند، سبک‌تر خواهد شد.

از فضای سبز ۷ هکتاری تا احداث تقاطع سه سطحی در میدان فتح

در همین رابطه هادی حق‌بین معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درباره آخرین وضعیت پروژه شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به تأکید و اتفاق نظر مجموعه مدیریت شهری و پیگیری‌های شهردار تهران برای رفع گلوگاه‌های پروژه‌های عمرانی، هدف‌گذاری افتتاح کلان پروژه شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) در صورت همکاری سایر دستگاه‌ها تا پایان سال انجام شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی با اشاره به احداث فضای سبز ۷ هکتاری در محدوده میدان جی تا میدان فتح به موازات عملیات عمرانی این پروژه افزود: تقاطع سه سطحی غیرهمسطح در میدان فتح به عنوان محل تلاقی سه بزرگراه پراهمیت در غرب تهران به بهره‌برداری خواهد رسید. از این‌رو، بزرگراه یادگار امام (ره) در شاخه غربی با اتصال به بزرگراه شهید متوسلیان و بزرگراه شهید بروجردی، به بزرگراه آزادگان و آزادراه تهران ساوه متصل خواهد شد.

حق‌بین تصریح کرد: بدون تردید، همگرایی و تلاش بی‌وقفه مدیریت شهری برای رفع معارضین ملکی، نهادی و تأسیساتی متعدد این پروژه، تسریع در انجام عملیات عمرانی را در پی داشته و خواهد داشت و محصول این اقدامات، گره‌گشایی از چالش‌های ترددی شهروندان خواهد بود. بر اساس دستور شهردار تهران، نظارت‌های معاونت فنی و عمرانی برای پیشرفت این پروژه، تا روز افتتاح آن به طور مستمر و هفتگی ادامه‌دار خواهد بود.

بر اساس آنچه مطرح شد، بهره‌برداری از تقاطع سه سطحی در محل کنونی میدان فتح تهران، به عنوان محل تلاقی سه بزرگراه یادگار امام (ره)، شهید متوسلیان و آیت الله سعیدی علاوه بر تعدیل بار ترافیکی در پهنه جنوب غربی پایتخت، محصول این پروژه کهنسال عمرانی تهران را در کارنامه دوره ششم مدیریت شهری ثبت و ضبط می‌کند.

تصاویر اختصاصی از وضعیت نهایی پروژه به ویژه در میدان فتح تهران و در مجاورت فرودگاه مهرآباد

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تصادف پراید منجر به فوت عابر پیاده در رشت شد
  • تصادف دلخراش در یک بزرگراه به دلیل کاهش ناگهانی سرعت (فیلم)
  • سرانجام ساخت فاز تکمیلی بزرگراه یادگار امام
  • آخرین وضعیت ساخت دو بزرگراه بروجردی و یادگار امام در تهران | میدان جی موقت بسته می شود
  • ببینید | تصادف دلخراش در بزرگراه به دلیل کاهش ناگهانی سرعت!
  • آخرین وضعیت ترافیکی معابر و بزرگراه‌های تهران
  • احداث تقاطع سه سطحی در میدان فتح/ تکمیل شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) ترافیک غرب تهران را کاهش می‌دهد
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار
  • برچیده شدن بزرگترین مرکز تجمع معتادان در منطقه ۷ تهران
  • پاکسازی فضا‌های بی دفاع شهری در منطقه ۱۹ تهران