Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@03:08:29 GMT

۷ نکته برای نوشتن رزومه‌ مؤثر و تخصصی

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۷۸۳۱۵

۷ نکته برای نوشتن رزومه‌ مؤثر و تخصصی

به عنوان کسی که در هفت سال اخیر مدیر استخدامی بوده‌است، گستره‌ی وسیعی از رزومه‌ها و CVها را دیده‌ام. هرچند برخی از آن‌ها چشم‌گیر بودند، بسیاری از آن‌ها به‌شدت نامناسب نوشته‌ شده‌بودند. یک رزومه خوب باید شامل ۷ ویژگی ای که در این مطلب به آن اشاره  می کنیم باشد. شما می توانید با استفاده از ابزار آنلاین رزومه ساز کاربوم یک رزومه خوب بسازید و خیالتان راحت باشد که هیچ یک از نکته های این مطلب در رزومه کاری تان از قلم نیفتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگام نوشتن یا به‌روز‌رسانی رزومه، ۷ قانون ساده‌ی زیر را دنبال کنید:

۱. خلاصه‌ی رزومه

پاراگراف کوتاه بالای رزومه‌ی شما باید شفاف و مختصر باشد، هدف مشخصی داشته‌باشد و عبارات و صفت‌های بسیاری در آن به کار برده نشده‌باشد. کلماتی مثل «چشم‌گیر»، «جامع» و «عالی» شانس استخدام شما را بالا نمی‌برند، بلکه در واقع، استفاده‌ی بیش‌ازحد از کلمات پُرکننده است. سؤال مهمی که باید از خودتان درمورد اهدافتان بپرسید این است که آیا این خلاصه به مدیران استخدامی نشان می‌دهد که دنبال چه کاری هستم و چگونه می‌توانم ارزشی را برای آن‌ها به ارمغان بیاورم؟ اگر چنین نیست، آن را قوی و آسان کنید تا به این سؤالات پاسخ دهد یا این‌که کلا از نوشتن این بخش صرف‌نظر کنید.

۲. تجربیات کاری

اعداد، اعداد، اعداد. جزئیات به شما کمک می‌کند که نکات بیش‌تری از جملات معمولی‌ای مانند «کمک در ساخت، مدیریت، تحویل پروژه‌های بسیاری که منطبق با معیارهای مشتریانم بود»، بیان کنید. کلمات شما باید شامل آمارهایی مانند این موارد باشد: «تأثیر مستقیم بر ۵ پروژه  که در همکاری با ۵ بانک زمان آن‌ها را تا ۴۰٪ افزایش داد»، تعداد خطوط مربوط به مشارکت شما در کدنویسی یک پروژه یا تعداد تیم‌هایی که مدیریت کردید. داده‌ها تأثیر بیش‌تری از بیان کلی توانایی‌ها و ارزش‌های شما دارند. اگر تجربه‌ی کم‌تر و تعداد شغل کم‌تری داشته‌اید، تجربیات کاری غیر مرتبط مثل شغل‌های نیمه‌وقت تابستانی را در رزومه ذکر نکنید. به جای آن، جزئیات بیشتری از تجربیات کاری مرتبط و آن‌چه که یاد گرفتید را بیان کنید تا نشان دهید که کارمند خوبی برای این سازمان خواهید شد.

۳. عبارت‌های جست‌وجویی و اصطلاحات

با توجه به این‌که تکنولوژی نقش عظیمی در فرایند استخدام دارد، این نکته بیش‌ از گذشته اهمیت می‌یابد که مطمئن شوید رزومه‌ی شما برای موقعیت‌های مناسب نشان شود؛ با این وجود، در بیان توانایی‌ها و مهارت‌هایتان، مبالغه نکنید. اگر در رزومه‌ی خود به عبارت چابک (agile) اشاره کرده‌اید، اما نمی‌دانید که کانبان (kanban) چیست، مجدد فکر کنید. اگر نوشته‌اید که در جاوا مهارت دارید، اما طی ۵ سال اخیر از آن استفاده نکرده‌اید، مراقب باشید. اگر با زبان‌ها و فریمورک‌هایی آشنایی دارید، اما لزوما در آن مهارت زیادی ندارید، دسته‌بندی مجزایی برای این مهارت‌ها در نظر بگیرید یا تجربیات کاری خود را به دو گروه «مهارت» و «آشنایی» تقسیم کنید.

۴. تحصیلات

اگر به‌تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل نشده‌اید، لازم نیست که به معدل خود یا انجمن‌ها و گروه‌هایی که عضو آن بودید، اشاره‌ای کنید، مگر این‌که بخواهید از آن‌ها به عنوان نقطه‌قوتی برای جلب توجه در مصاحبه استفاده کنید. مطمئن شوید که تمام مقاله‌های منتشرشده و ثبت اختراعات خود را ذکر کنید.، حتی اگر مرتبط با شغل درخواستی‌تان نباشد. اگر مدرک دانشگاهی ندارید، به جای تحصیلات بخشی را به عنوان گواهی‌ها قرار دهید. اگر سربازی نیز داشته‌اید، مدت زمان و فعالیت‌های پویای خود را ذکر کنید.

۵. گواهی‌ها

گواهی‌های منقضی‌شده‌ را در رزومه ذکر نکنید، مگر این‌که بخواهید به حوزه‌ای که قبلا در آن بوده‌اید، وارد شوید؛ مثلا درصورتی که مدیریت افراد را برعهده داشتید و می‌خواهید اکنون مجدد به حوزه‌ی برنامه‌نویسی بازگردید. اگر گواهی‌هایی دارید که دیگر مرتبط به حوزه‌ی کاری شما نیستند، در رزومه‌ی خود به آن‌ها اشاره نکنید، زیرا ممکن است باعث پرت شدن حواس شود و مورد مطلوبی برای کارفرما نباشد. پروفایل لینکدین خود را در رزومه بیاورید تا رنگ و لعابی به آن اضافه کنید، زیرا به طور معمول، افراد پیش از مصاحبه با شما رزومه و پروفایل لینکدین شما را مطالعه می‌کنند.

۶. املا و قواعد

از دیگران بخواهید که رزومه‌ی شما را تصحیح کنند. بسیار پیش آمده‌است که من کلماتی با املای نادرست یا استفاده‌ی اشتباه از قواعد را دیده‌ام. این اشتباهات قابل‌اجتناب و قابل‌تصحیح هستند و وجود آن‌ها در رزومه، تأثیر منفی‌ای در ذهن کارفرما خواهند گذاشت. به طور معمول، رزومه باید در زمان حال نوشته شود، اما اگر احساس خوبی ندارید، می‌توانید آن را در زمان گذشته نیز بنویسید. مهم‌ترین نکته این است که در سرتاسر رزومه از زمان یکسانی استفاده کنید. وجود اشتباهات املایی یا قواعدی در رزومه این ذهنیت را ایجاد می‌کند که شما برای شغلی که درخواست می‌دهید، اهمیت نمی‌دهید یا سطح توجه لازم را برای این شغل ندارید.

۷. ساختار

اطمینان از این‌که رزومه‌ی شما ظاهر به‌روز و جذابی دارد، روش ساده‌ای برای ایجاد تأثیر اولیه‌ی خوب در مخاطب است. استفاده از ساختار یکسان در نوشتن رزومه اهمیت بسیاری دارد؛ به طور مثال، حاشیه‌ی یکسان، فضاگذاری‌های یکسان، حروف‌چینی و رنگ‌ها (تا حد امکان پالت رنگی با کمترین تعداد رنگ را انتخاب کنید)؛ هم‌چنین، ضروری است که نشان دهید برای خود و کارفرمای آینده‌تان ارزش قائلید. در جایی که امکان‌پذیر است،‌ از جدول استفاده کنید که ظاهر بصری جذاب‌تری دارد. اگر می‌توانید فرمت رزومه را خودتان انتخاب کنید، آن را در قالب فایل پی‌دی‌اف (.pdf) و ورد‌ (.docx) ارسال کنید یا از گوگل‌داک خروجی .odt بگیرید که به راحتی در LibreOffice باز می‌شود. می‌توانید قالب‌های آماده‌ی رزومه را در اینترنت پیدا کنید و یا از قالب‌های آماده‌ای که طراحی جذاب‌تری دارند،‌ استفاده کنید.

به‌روزرسانی منظم

به‌روزرسانی منظم رزومه در مواقعی که از شما خواسته می‌شود تا برای شغلی درخواست دهید، استرس شما را کم می‌کند و کمک می‌کند که نسخه‌ی دقیق‌تری از خودتان را ارائه دهید. هنگامی که بر روی نوشتن رزومه کار می‌کنید، نگاه بلندمدت داشته‌باشید و از سه فرد مختلف دیگر برای بررسی محتوا، املا و قواعد آن کمک بگیرید. حتی اگر در شرکتی هم استخدام شده‌باشید یا به شرکتی ارجاع داده شده‌باشید، مصاحبه‌کننده‌های شما فقط از روی رزومه شما را می‌شناسند؛ بنابراین، مطمئن شوید که رزومه‌تان تأثیر اولیه‌ی خوبی از شما بر آن‌ها داشته‌باشد.

اگر تمامی نکات این مطلب را در نوشتن رزومه کاری تان به کار بستید، حالا نوبت ارسال آن برای شغل مورد نظرتان است. اما چطور؟ شما می توانید با ورود به سایت های آنلاین کاریابی مثل کاربوم جدید ترین آگهی استخدام شغل مورد نظرتان را مشاهده کنید و رزومه کاری تان را برای آنها ارسال کنید.

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت استخدام مهارت استفاده کنید تجربیات کاری نوشتن رزومه رزومه ی شما گواهی ها ی رزومه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۸۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این صدا سال‌ها در رادیو درخشید/ یک نکته درباره «حشاشین»

خبرگزاری مهر-گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد. همچنین در این بسته، نیم‌نگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.

امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه می‌توانید با شماره ۱۴۷ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.

چهره هفته؛ مسعود اسکویی

معدود چهره‌ها و حرفه‌ای‌های رادیو هستند که تا آخر عمرشان در همین رسانه مانده و به آن وفادار می مانند. بسیاری از این رادیویی‌ها به دلایل مختلف بعد از مدتی به تلویزیون و یا حتی دیگر مدیوم های رسانه ای می روند. مسعود اسکویی گزارشگر و گوینده پیشکسوت از جمله همین حرفه ای های استثنایی بود که مدتی در حوزه گزارشگری ورزشی فعالیت کرد و سپس به رادیو رفت و سال ها در پشت میکروفن های رادیو صدایش درخشید.

اسکویی شاگردان بسیاری را هم در رادیو تربیت کرد و به صدای خاص رادیو معروف بود. وی از سال ۶۰ به بعد به رادیو رفت و مسابقات ورزشی را گزارش می کرد. او قدیمی ترین مجری کارشناس و گوینده ورزشی صداوسیما بود که دوره تهیه کنندگی برنامه های تلویزیونی را در آلمان گذراند.

هنرمندان و گویندگان رادیو نسلی از فعالان را تربیت کرده اند اما کمتر شناخته شده اند و کمتر این اقبال را داشته اند که در مقابل دوربین های تلویزیون به چهره بدل شوند. مسعود اسکویی البته جزو نامدارها بود که از او هم تصویر اندکی در رسانه ها وجود دارد و بیشترین ویدیوهایی که در این چند روز از او دیده شد به برنامه های «چهل تیکه» و «خندوانه» مربوط می شد که باز هم غنیمتی است.

گمانه زنی هفته؛ غیبت بهرام افشاری از پایتخت

یکی از شخصیت های «پایتخت» که در فصل های اخیر در کنار تیم حضور داشت و بازی او به چشم آمد بهرام افشاری با نقش بهتاش بود.

یکی از رسانه ها این هفته خبر داد که بهرام افشاری در فصل جدید «پایتخت» حضور ندارد و بعد گزارش های ویژه ای در فضای مجازی منتشر شد و از چرایی این غیبت پرسش کردند.

برخی نیز نبود او در این سریال را با هوتن شکیبا مقایسه کردند که اگرچه در سینما و در فیلم های سینمایی بعد از «لیسانسه ها» به یک ستاره بدل شد و نقش های اصلی بازی کرد اما بعد از آن دوباره با «فوق لیسانسه‌ها» به تلویزیون بازگشت و عوامل سریالی را که خود از شخصیت های اصلی‌اش بود تنها نگذاشت.

به این ترتیب بهرام افشاری این هفته به سوژه چندین گزارش خبری بدل شد و رسانه ها از همین زاویه او را رصد کردند. تمرکز بیش از حد برخی روی این موضوع هم کمی چالش برانگیز شد که ممکن است پروپاگاندایی برای این بازیگر بفروش این روزهای سینمای ایران باشد یا این که صرفاً یک مطالبه؟!

بهرام افشاری از سال گذشته با فیلم «فسیل» توانست به یک پدیده بدل شود و امسال هم فروش خوب «سال گربه» نشان داد که موفقیت فیلم های او چندان هم بی ربط به حضورش هم نیست.

حاشیه هفته؛ ممنوعیت حشاشین

سریال «حشاشین» مدتی است که به سوژه بحث برانگیزی بدل شده است. این سریال سوژه خود را روی حسن صباح گذاشته است که رهبر فرقه اسماعیلیه است. سریالی که در مصر ساخته شده و هزینه زیادی هم در میان سریال های عرب زبان برای تولیدش صورت گرفته است.

نگاه سریال به ایران و حتی رویکردهای نهایی آن در معرفی ایران در منطقه و پیوند زدن با برخی مسایل روز باعث شد تا سریال به دلیل آنچه تحریف از طرف ساترا اعلام شد، ممنوع شود.

پیمان جبلی رییس صداوسیما نیز در پی این حواشی به حذف سریال «حشاشین» از شبکه نمایش خانگی واکنش نشان داد و گفت: ساترا مسؤولیت دارد که جلوی هر آنچه که محتوای تحریف شده است و به فهم و درک اجتماعی لطمه می‌زند و افکار عمومی را منحرف می‌کند، بگیرد.

این سریال که در برخی سکوها و پلتفرم ها عرضه می شد با اعلام ساترا از این سکوها حذف شد. به این ترتیب دو روز بعد از ابلاغ نظر شورای صدور مجوز ساترا در خصوص ممنوعیت پخش «حشاشین» از سکوهای نمایش خانگی ایران، فیلیمو هم این سریال را از روی خروجی خود حذف کرد.

یک نکته نسبت به چنین آثاری اطلاع رسانی تحلیلی به دور از جنجال است. اعلام ممنوعیت صرف در چند روز گذشته بیشتر باعث شد این سریال بر سر زبان ها بیفتد و مخاطب بخواهد این مجموعه را ببیند و صرفاً بر هیجان دیدن سریال افزوده شود. در کنار این اعلام ممنوعیت اما ساترا لازم است با نگاهی آسیب شناسانه تر درباره این مجموعه و حتی تحریف های آن سخن بگوید.

خبر هفته؛ فعلاً «نون.خ ۶» نداریم

سوال اولیه از همه برنامه سازان، تهیه کنندگان و کارگردانان در انتهای پخش یک اثر باکیفیت و غنی این است که آیا این آثار فصل جدیدی خواهند داشت یا خیر. با همین رویکرد اولین سوال بعد از پایان پخش سریال ها همین است که به فصل بعدی هم می رسند؟

به ویژه سریال هایی مثل «پایتخت»، «نون.خ» و «زیرخاکی» که بعد از چند فصل هم محبوبیت کسب کرده اند و هم طرفدارانی پیدا کرده اند که مشتاقانه منتظر هر فصل از این سریال ها هستند.

در نشست خبری «نون.خ» که این هفته برگزار شد یکی از سوالات از مهدی فرجی تهیه کننده سریال همین بود که قرار است این مجموعه فصل بعدی داشته باشد یا خیر. فرجی هم با اشاره به پست سعید آقاخانی بیان کرد که این فعلاً پایان «نون.خ» است و قرار نیست سریال فصل جدیدی داشته باشد.

سریال «نون.خ» به کارگردانی سعید آقاخانی و تهیه کنندگی مهدی فرجی در پنج فصل تاکنون ساخته شده است و فصل پنجم با اقبالی بیشتر نسبت به فصل قبل توانست امسال در صدر سریال های پربیننده تلویزیون قرار بگیرد.

این فصل علی رغم حواشی ای که داشت برگ برنده های مختلفی رو کرد؛ هم سراغ یک قومیت دیگر رفت و باعث شد سریال یک بار دیگر تنوع مناطق مختلف ایران را به نمایش بگذارد و هم با پرداخت به صنایع دستی بار فرهنگی سریال را بالا برد.

این مجموعه در عین حال تلاش کرد در مناطقی مثل سیستان و بلوچستان فارغ از زیبایی های طبیعت این خطه از کشور، محرومیت های آنها را هم به تصویر بکشد و یا کولبرها را به دل قصه بیاورد.

پیشنهاد هفته؛ جعبه سیاه

برنامه «جعبه سیاه» با اجرای امیر عضد در ایام ماه مبارک رمضان از آنتن شبکه افق پخش شد و عجیب است که هیچ اطلاع رسانی برای این برنامه نشد. این چند روز اما وایرال شدن برخی ویدیوهای این برنامه باعث شد بیشتر در کانون توجه قرار بگیرد.

یکی از ویدیوهایی که این هفته باعث شد این برنامه مورد توجه واقع شود گفت و گو با احمد ابوالقاسمی قاری قرآن و داور «محفل» بود که درباره علاقه اش به موسیقی می گفت و ضمن یاد کردن از محمدرضا شجریان از علیرضا قربانی و نسبت فامیلی خود با او گفت که باعث شده در کنسرت هایش هم حضور داشته باشد.

همین بخش از برنامه باعث شد خیلی ها نسبت به برنامه کنجکاو شوند و بخواهند در جریان دیگر قسمت های آن قرار بگیرند.

هرچند «جعبه سیاه» برنامه رمضانی شبکه افق بود و پخش اصلی آن به پایان رسیده است اما بازپخش برنامه از شبکه افق در پنجشنبه شب ها ادامه دارد.

امیر عضد اجرای گفت‌وگوها را بر عهده دارد و داوود مرادیان تهیه کننده است.

کد خبر 6095094 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • این صدا سال‌ها در رادیو درخشید/ یک نکته درباره «حشاشین»
  • اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند
  • قصه فراق از تحصیل
  • بنویسید تا به دست بیاورید
  • این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد
  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • روز معلم و بهانه‌ای برای نوشتن روزگار معلمی 
  • نوشتن و برچسب زدن روی خودرو ممنوع است | بیشترین شکایت مردم به پلیس راهور از ۳ مورد
  • برترین‌های دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج معرفی شد
  • دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج پایان یافت