Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@07:46:31 GMT

الگوی کشت آذربایجان غربی باید تغییر کند

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۷۹۴۶۳

الگوی کشت آذربایجان غربی باید تغییر کند

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان بعد از ظهر چهارشنبه در دیدار مدیران حوزه آب استان، با تاکید بر ضرورت افزایش راندمان کشاورزی استان، افزود: کشاورزی استان باید به سمت کشت محصولات کم آب بر حرکت کند و در این راستا، باید طرح‌های مختلفی توسط سازمان جهاد کشاورزی ارائه شود.

وی ادامه داد: متأسفانه در این استان محصولات آب بر نظیر چغندرقند زیاد کشت می‌شود و بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به این امر اختصاص یافته که با وجود مصرف بسیار بالای آب و خروج بخش زیادی از این محصول از استان، این حجم از کشت مقرون به صرفه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه به توسعه طرح‌های کشاورزی آذربایجان غربی با توجه به منابع آبی

وی با اشاره به لزوم توجه به طرح‌های توسعه بخش کشاورزی با لحاظ کمبود آب و تغییر الگوی کشت در استان افزود: با توجه به راندمان تولید بالا در واحدهای گلخانه‌ای و مدیریت مصرف آب و همچنین ایجاد فرصت‌های اشتغال در این واحدها، برنامه ریزی برای احداث گلخانه‌های بزرگ باید در استان عملیاتی شود.

معتمدیان با اشاره به ظرفیت‌های استان در بخش صادرات، گفت: آذربایجان غربی موقعیت بی نظیری در کشور برای صادرات دارد و باید از این ظرفیت برای تولید محصولات کشاورزی گلخانه‌ای با رویکرد صادراتی بالا استفاده شود.

وی با بیان اینکه باید به سمت کشت محصولات کم آب بر حرکت کنیم و در این راستا، باید طرح‌های مختلفی ارائه شود، گفت: در این راستا نهضت گلخانه‌ای ۲ هزار هکتاری باید در استان عملیاتی شود.

استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: آذربایجان غربی موقعیت بی سابقه‌ای در کشور برای صادرات دارد و باید از این ظرفیت برای تولید محصولات کشاورزی گلخانه‌ای با توان صادراتی بالا استفاده کرد.

معتمدیان فعال شدن کارگروه سازگاری با شرایط کم آبی در آذربایجان غربی را برای دریافت نظرات مختلف در خصوص کاهش مصرف آب بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: وظیفه این کارگروه اجماع سازی بین دستگاه‌های مختلف در این بخش مهم است که باید از آن به صورت بهینه استفاده کرد.

کمبود آب در برخی مناطق آذربایجان غربی از مهمترین چالش هاست

وی فعال شدن کارگروه سازگاری با شرایط کم آبی در آذربایجان غربی را برای دریافت نظرات مختلف در خصوص کاهش مصرف آب بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: وظیفه این کارگروه اجماع سازی بین دستگاه‌های مختلف برای ارائه طرح‌هایی در جهت مصرف بهینه آب در استان خواهد بود.

معتمدیان، کمبود آب در برخی از مناطق استان را یکی از مهمترین چالش‌های آذربایجان غربی برشمرد و افزود: با این وجود، در سال‌های گذشته برنامه ریزی خاصی برای برطرف شدن این چالش در استان صورت نگرفته و اقدامات انجام شده نیز نتوانسته نتایج قابل قبولی داشته باشد.

استاندار آذربایجان غربی، توجه به آبخیزداری را یکی از راهکارهای مهم استفاده از ظرفیت‌های آبی در حوضه‌های مختلف آبریز در استان دانست و اضافه کرد: احداث آب بندهای کوچک آبخیزداری می‌توانند در مهار سیلاب و ذخیره آب بسیار مؤثر باشند و علاوه بر آن، اعتبار کمی نیز برای ساخت آنها نیاز است.

در این جلسه مدیران حوزه‌های آبی ارس و دریاچه ارومیه گزارشی از وضعیت آبی حوضه‌های تحت مدیریت خود ارائه کردند.

کد خبر 5371013

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری آذربایجان غربی کم آبی بوشهر ویروس کرونا آمار کرونا کرمانشاه روز دانشجو گرگان سانحه تصادف واکسن کرونا معلولان ایلام عکس استانها آلودگی هوا شیراز لیگ برتر فوتبال ایران آذربایجان غربی گلخانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۹۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ

دادستان عمومی و انقلاب ساوجبلاغ ضمن اعلام مقابله با تغییر کاربری به وسعت ۵۹ هکتار، از قلع و قمع ۶۸ مورد دیوارکشی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حمید غلامی با اعلام اینکه با ورود به موقع از تغییر کاربری 59 هکتار در این حوزه قضایی پیشگیری شده است گفت: در پی گزارش جهاد کشاورزی شهرستان در خصوص اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز در چندار و روستاهای «ولیان» و «شنده»، اقدامات قانونی برای مقابله با قصد تغییر کاربری غیرمجاز سوداگردان آغاز شد.

دادستان عمومی و انقلاب ساوجبلاغ وسعت و ارزش اراضی کشاورزی که از تغییر کاربری آن پیشگیری شد را 59 هکتار و معادل 2300 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در این عملیات در مورد 68 قطعه که شامل دیوارکشی به تعداد 68 مورد، بناهای غیر مجاز ویلایی در حال ساخت به تعداد 3 مورد، دپوی مصالح ساختمانی 16 مورد و استخر 2 مورد، قانون به اجرا درآمد.

مقابله با تغییر کاربری 12870 هکتار اراضی کشاورزی البرز مقابله با تغییر کاربری 65 هکتار ‌اراضی کشاورزی در کرج‌

وی با اعلام اینکه شخصا در این اعمال تبصره 2 ماده قانون حفظ کاربری اراضی زراعی حضور داشته است از تلاش و مساعی شهردار بخش کوهسار، عوامل پلیس پیشگیری شهرستان ساوجبلاغ ، نماینده فرمانداری شهرستان ساوجبلاغ، رئیس و عوامل کلانتری چندار، عوامل یگان امداد، نمایندگان دستگاه‌های خدمات‌رسان ادارات گاز، برق ،آب و نماینده مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تقدیر کرد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست
  • گردهمایی مددکاران ترویجی شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • تاکید استاندار آذربایجان غربی برجذب سرمایه گذار در بخشهای گردشگری و کشاورزی
  • تاکید استاندار آذربایجان غربی برجذب سرمایه گذار در بخهشای گردشگری و کشاورزی
  • آذربایجان‌غربی ۱۸۰۳ اثر ثبت شده ملی دارد
  • شناسایی سه هزار مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در آذربایجان‌غربی