Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@07:44:51 GMT

ضرر ۳میلیارد دلاری ایرانی‌ها در ترکیه

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۰۷۵۴

تبلیغات خرید مسکن در کشورهای همسایه هر کسی را ممکن است وسوسه ‌کند تا شانسش را برای سرمایه‌گذاری در این کشورها امتحان کند. ناطقان: روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: بعضی از ایرانی ها هم در چند سال گذشته برای سرمایه گذاری به سراغ برخی از این کشورها رفته که یکی از آن ها ترکیه است. اما این روزها این کشور از لحاظ اقتصادی حال و روز خوبی ندارد و پول این کشور در حال از دست دادن ارزشش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمتر شدن ارزش لیر به معنی کم شدن ارزش سرمایه ای است که ایرانی ها در این کشور به عنوان مسکن خریداری کرده اند. در این گزارش می خواهیم از میزان ضرر افرادی که حداقل در یک سال اخیر در این کشور مسکن خریده اند بنویسیم. در ضمن به این موضوع هم پرداخته ایم که اگر همین دوستان در کشور سرمایه گذاری می کردند می توانستند چقدر بیشتر سود ببرند. پس اگر قصد دارید در خارج از کشور ملکی بخرید حتما قبل از هر اقدامی این گزارش را بخوانید.

هیجان خرید ایرانی املاک ترکیه از کی شروع شد؟

ماجرا از این قرار است که برخی از مردم با توجه به وضعیت اقتصادی نامطلوب کشور، سرمایه‌های خود را برداشته و برای سرمایه‌گذاری به ترکیه برده‌اند و براساس آماری که ترکیه اعلام کرده امروز ایرانیان اولین خریداران املاک این کشور محسوب می‌شوند و گوی سبقت را از عراق ربوده‌اند. بنابر گزارش مرکز آمار ترکیه، ایرانیان فقط در ماه آگوست (اوایل مرداد) با خرید ۹۱۱ ملک در ترکیه رکورددار خریداران خارجی املاک در این کشور شدند. البته تا همین چند سال پیش اصلا ایرانی ها علاقه ای به خرید ملک در ترکیه نداشتند اما از سال ۲۰۱۸ رفته رفته با توجه به تبلیغات گسترده بنگاه های ساختمانی، ایرانی ها به سرمایه گذاری در بخش مسکن کشورهایی مثل ترکیه علاقه نشان دادند. بر اساس داده های مرکز آمار اقتصاد ترکیه از سال ۲۰۱۸ ایرانی ها هر سال از بزرگ ترین خریداران ملک در ترکیه بودند. در سال ۲۰۱۸ ایرانی ها در این کشور ۳ هزار و ۶۵۲ ملک خریدند، سال ۲۰۱۹ این تعداد به ۵ هزار و ۴۲۳ ملک افزایش پیدا کرده است. اما در سال گذشته میلادی بیش از ۷ هزار ملک در ترکیه توسط مردم ایران خریداری شده است. در همین ۹ ماه اول سال ۲۰۲۱ هم نزدیک به ۶ هزار ملک توسط ایرانی ها در این کشور به عنوان سرمایه گذاری خریداری شده است.

سقوط لیر نسبت به پول کشورمان

ایرانیانی که در ترکیه، خانه می‌خرند نخستین هدف اصلی‌شان، «سرمایه‌گذاری به قصد کسب بازدهی مثبت» است و در این مسیر، اغلب با «نگاه به روند گذشته بازار ملک» و «تعقیب رفتار دیگران، بدون تحلیل نتیجه اقدام آن ها»، حرکت می‌کنند. با این حال، نگاهی به اقتصاد ترکیه و کاهش ارزش پول این کشور باعث شده افرادی که در این کشور در مسکن سرمایه گذاری کرده اند با ضرر هنگفتی مواجه شوند. هم اکنون ارزش لیر در برابر دلار، به پایین‌ترین سطح سقوط کرده به‌طوری‌که نرخ برابری دلار در برابر لیر به ۷/ ۱۳ رسیده است. این نرخ برابری در مهر امسال ۲/۹ بود و ارزش لیر به دلار در یک سال گذشته بیش از ۴۳ درصد کاهش داشته که این روند، افزایش نرخ دلار در برابر لیر را به همراه داشته است. اکنون هر لیر ۲ هزار و ۲۷۰ تومان است در حالی که سال گذشته هر لیر ۳ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است و این یعنی در یک سال گذشته ارزش لیر نسبت به پول کشورمان هم کاهش ۳۵ درصدی داشته است.

یک محاسبه سرانگشتی

بررسی‌ها از داده‌های معتبر درباره متغیرهای اقتصادی بازار مسکن ترکیه و سایر متغیرهای اقتصادی کلیدی این کشور حاکی است: ‌متوسط قیمت مسکن در ترکیه، در فاصله یک سال اخیر حدود ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است یعنی اگر یک خانه را سال گذشته به قیمت ۲ میلیون لیر خریده باشید حالا آن خانه ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار لیر قیمت دارد اما هنگام فروش باید مالیات ۳۵ درصدی عایدی سرمایه هم پرداخت کنید که یعنی از فروش این ملک باید حدود ۹۰۰ هزار لیر به عنوان مالیات پرداخت کنید که می شود یک میلیون و ۷۰۰ هزار لیر.

با توجه به قیمت لیر در سال گذشته که ۳۵۰۰ تومان بوده خانه ۲ میلیون لیری می شود ۷ میلیارد تومان این در حالی است که با توجه به آن چه گفته شد این خانه با توجه به قیمت لیر که ۲۲۷۰ تومان است تنها ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان ارزش دارد و این یعنی ۴۵ درصد سرمایه در یک سال اخیر از بین رفته است این در حالی است که اگر با همین مبلغ در تهران خانه ای خریداری می شد با توجه به تورم ۱۷ درصدی ملک در تهران سرمایه این فرد بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون افزایش پیدا کرده بود.

ضرر هنگفت خریداران خانه در ترکیه

طبق آن چه گفته شد افرادی که ملک در ترکیه خریده اند به طور میانگین ۴۵ درصد ضرر کرده اند. به گزارش ایسنا طی سال‌های ۹۷ تا ۹۹ ایرانیان ۷ میلیارد دلار در بازار مسکن ترکیه سرمایه گذاری کرده اند که اگر در خوشبینانه ترین حالت میزان ضرر خریداران ملک در ترکیه را همان ۴۵ درصد در نظر بگیریم سرمایه ایرانی هایی که در سال های ۹۷ تا ۹۹ در این کشور خانه خریده اند هم اکنون به ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار رسیده که این یعنی ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار ایرانی ها در این مدت از سرمایه گذاری در ترکیه زیان دیده اند. منبع: ایسنا برچسب ها: ضرر ، ایرانی ها ، ترکیه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ضرر ایرانی ها ترکیه ایرانی ها سرمایه گذاری ملک در ترکیه سال گذشته یک سال ارزش لیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها

به نقل از خبرگزاری افه، نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در مراسمی در کاراکاس به مناسبت روز جهانی کارگر گفت: ما در این دوره چهار ماهه (بازه زمانی بین ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴/ اوایل دی تا اوایل اردیبهشت)، بیش از دو میلیارد دلار ضرر داشتیم.

مادورو با رد «باج‌خواهی دائمی امپراتوری آمریکای شمالی»، مخالفان دولت از جناح «راست افراطی» از جمله ماریا کورینا ماچادو رهبر اپوزیسیون را متهم کرد که اعمال «تحریم‌های جدید» علیه شرکت نفت دولتی این کشور (Pdvsa) را از دولت آمریکا خواستار شده‌اند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با این حال اطمینان داد که «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت این کشور را متوقف کند؛ رشدی که هر چند «با سرعت کمتر» از حد انتظار، در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۴ «حفظ شد».

در این راستا، مادورو پیش‌بینی کرد این کشور با اتکا به «تلاش‌های خود»، سال ۲۰۲۴ را با تولید نفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بست که در مقایسه با ۸۷۴ هزار بشکه در روز، در مارس گذشته (اسفند- فروردین)، افزایش ۳۷.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین افزود که در این کشور «الگوی اقتصادی متنوع و جدیدی متولد شده است که رشد آن را تضمین می‌کند» و «به تحریم‌ها و مجوز‌های ایالات متحده وابسته نیست»، که «در نظر دارد یک مدل استعمارگری را تحمیل کند».

دولت آمریکا به تازگی (۱۷ آوریل/ ۲۹ فروردین) اعلام کرد که بخشی از تحریم‌های لغو شده بر نفت و گاز ونزوئلا را دوباره فعال می‌کند. این تصمیم واشنگتن پس از متهم کردن رئیس جمهوری ونزوئلا به عمل نکردن به تعهد‌های انتخاباتی خود با رد صلاحیت ماریا کورینا ماچادو نماینده مخالفان اتخاذ شد.

به این ترتیب، مجوز عمومی ۴۴ (Licencia General ۴۴) که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود و به مدت شش ماه به کاراکاس اجازه داده بود تا نفت و گاز خود را در بازار‌های بین‌المللی به فروش برساند، از روز پنج‌شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) منقضی شد. شرکت‌هایی که تحت تاثیر این لغو معافیت از تحریم‌ها قرار می‌گیرند، تا ۳۱ مه (۱۱ خرداد) فرصت خواهند داشت تا عملیات‌های خود را به پایان برسانند.

همچنین شرکت‌هایی که می‌خواهند همچنان با شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) معامله انجام دهند، نیاز به مجوز انفرادی از خزانه‌داری ایالات متحده دارند تا به صورت موردی ارزیابی شود.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در انتقاد از تصمیم واشنگتن مبنی بر تمدید مجدد تحریم‌ها علیه کاراکاس، دولت آمریکا را متهم کرد که به تعهد‌های مربوط به لغو «همه تحریم‌های جنایتکارانه» اعمال شده علیه این کشور حوزه کارائیب عمل نکرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • تعلیق مبادلات تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • تعلیق تبادل تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • خسارت ۳ میلیارد دلاری محدودیت انرژی به صنعت فولاد کشور (اینفوگرافی)
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • توافق ۲۴ میلیون دلاری هیئت تجاری افغانستان در ازبکستان