Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@17:03:35 GMT

ارز ترجیحی دارو و حواشی آن! +فیلم

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۱۶۵۲

ارز ترجیحی دارو و حواشی آن! +فیلم

‍‍‍‍‍‍

اختصاص ارز ترجیحی به دارو در سال‌های اخیر باعث بروز مشکلات مختلفی برای بیماران شده است، اما حذف آن هم مخالفانی دارد که معتقدند با حذف ارز دولتی قیمت دارو چند برابر می‌شود.

به گزارش مشرق، در سال‌های اخیر، تأمین و توزیع دارو از یک طرف با کمبودهایی در داروخانه‌ها مواجه بود و از طرف دیگر شاهد احتکار و قاچاق معکوس دارو بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر عبدزاده، رئیس هیأت مدیره سندیکای صنایع داروهای انسانی گفت: ارز ترجیحی باعث شده تا برخی واردکنندگان بتوانند فاکتورها را بیشتر از رقم واقعی ارائه دهند و از مابه التفاوت نرخ ارز سوءاستفاده کنند، از طرفی اگر به طور مثال قیمت یک دارو یک دلار باشد و در داروخانه‌ها با قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به فروش برسد. او افزود: چنانچه این دارو از کشور خارج شود ارزش آن بالاتر از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان می‌شود و همین امر باعث قاچاق معکوس می‌شود، ما باید منابع را به جای تخصیص ارز ترجیحی در واردات به سمت بیمه‌ها ببریم و چتر بیمه را گسترده‌تر کنیم تا بیمه‌ها از بیمار به طور مستقیم حمایت کنند، این کار جلوی سوءاستفاده‌ها را می‌گیرد و باعث می‌شود مردم هم آسیب نبینند. گروهی دیگر هم معتقدند اختلاف ارز ترجیحی و آزاد حتی باید از این هم بیشتر شود و به بالای ۲۵ برابر برسد. فرامرز اختراعی، رئیس سندیکای تولید کنندگان مواد اولیه دارو گفت: اگر نرخ ارز دارو از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به هزار تومان کاهش یابد، این کاهش در ابتدای زنجیره تأمین باعث می‌شود حجم پول در زنجیره تأمین کوچک‌تر و قیمت محصول نهایی کمتر شود. در سیاست‌های کلی نظام سلامت تأکید شده است که منابع باید در اختیار بیمه‌ها باشد و آنها به‌طور مستقیم هزینه‌های بیماران را پوشش دهند. کاظم میکائیلی، عضو دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت کشور گفت: انتقال منابع به بیمه کار پیچیده‌ای نیست و ما در سال‌های گذشته هم این تجربه را داریم و شاهد بودیم اگر به‌جای تخصیص ارز به ابتدای زنجیره یعنی واردکنندگان این منابع را به انتهای زنجیره یعنی بیمه‌ها ببریم، تأثیری بهتری در حفظ سلامت و پرداختی بیماران دارد. با حذف ارز دولتی بسیاری از کمبودهای دارویی برطرف خواهد شد، زیرا دیگر نیاز نیست تأمین کنندگان منتظر تخصیص‌های بانک مرکزی باشند، از طرفی حذف ارز دولتی باعث می‌شود تا سازمان غذا و دارو به‌جای این که وقت خود را صرف نظارت بر ارز دولتی کند، به وظایف اصلی خود در حوزه کنترل کیفیت و تأمین دارو بازگردد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت سازمان غذا و دارو مشرق بانک مرکزی ارز دارویی قیمت های روز در یک نگاه ارز ترجیحی ارز دولتی بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۱۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است

با وجود اعلام برخی از رسانه ها در فضای مجازی در بررسی به عمل آمده و گزارش خبر نگار ما از داروخانه های شهر هشتگرد انسولین به اندازه کافی در داروخانه ها موجود است و بیماران دیابتی می توانند نیاز خود را تامین کنند.

بعضی از نام هاي تجاری که اغلب وارداتی هستند در یه بازه زمانی توزیع آن به تعویق افتاد که مشکلاتی را برای مصرف کنندگان ایجاد کرد ولی هم اکنون انسولین در اکثر دارو خانه های ساوجبلاغ یافت می شود.

یکی از پزشکان دارو ساز گفت: بعضی از بیماران دیابتی می توانند جایگزین کنند انسولین های ایرانی را ولی به لحاظ بعد روانی حاضر به تغییر نیستند.

وی گفت: بسیاری از شر کت های بیمه گر هم به تعهدات خود در قبال نسخ بیمه ای متعد نیستند و داروخانه های توان خرید انسولین و نگهداری آن را ندارند که باید این موضوع توسط مسئولین این حوزه درست شود.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد