Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، نخستین حلقه زنجیره تولید دام و طیور تامین به موقع نهاده های دامی است.  

علوفه و ترکیباتی مانند سویا، ذرت، جو، کلزا، ذرت دامی، سبوس و ویتامین های مخصوص که دام ها برای تامین انرژی و زنده ماندن از آن تغذیه می کنند اما این نخستین حلقه مدتی است گره سختی خورده و نتیجه آن خاک خوردن بخشی از نهاده های وارداتی در بنادر کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان نهاده‌هایی که برای دام و طیور و آبزیان در کشور مصرف می‌شود حدود ۷۸ میلیون تن است که با توجه به بحران آب و خشکسالی کمبود شدیدی در تامین نهاده های دامی وجود دارد به همین دلیل تقریبا نیمی از نهاده های مورد نیاز دام ها از طریق واردات تامین می شود. 

ذرت از کشورهای آرژانتین، رومانی، اوکراین، برزیل، کامرون و روسیه، جو از روسیه، قزاقستان، برزیل و رومانی ، کنجاله سویا از هند و برزیل که با کشتی وارد بنادر کشور می شوند اما بخشی از آن در فرایند ترخیص در انبارها می مانند و هزینه های زیادی بر دوش فعالان بخش دام و طیور و آبزیان می گذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران در پیگیری گزارش منتشر شده خود با عنوان نهاده در بندر، دام در کشتارگاه به سراغ قائم مقام اتحادیه مرغداران گوشتی کشور رفته است.

تامین نشدن به موقع ارز مشکل اصلی دپو شدن نهاده ها

عطا الله حسن زاده قائم مقام اتحادیه مرغداران گوشتی کشور یکی از مهمترین دلایل دپو شدن نهاده های دامی در بنادر را تخصیص دیرهنگام ارز به واردکنندگان این محصولات اعلام کرد و گفت: نهاده های دامی وارد شده در بنادر زمانی اجازه ترخیص پیدا می کنند که فروشنده خارجی اعلام کند پول کالای خود را به طور کامل از طرف ایرانی گرفته است.

او گفت : تا زمانی که طرف خارجی همه پول خود را دریافت نکند گمرک اجازه ترخیص کالا نمی دهد.

قائم مقام اتحادیه مرغداران گوشتی کشور گفت:  وقتی تامین ارز دیر انجام شود طبیعتا کالا نیز اجازه ترخیص پیدا نمی کند و در انبار بنادر خواهد ماند.

قائم مقام اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در خصوص وجود امضاهای طلایی برای تخصیص ارز به برخی واردکنندگان نهاده های دامی نیز گفت: شاید این گونه امضاها برای برخی وارد کنندگان وجود داشته باشد و آنها به راحتی بتوانند ارز مورد نیاز خود را دریافت کنند اما تعداد این موارد زیاد نیست چون اگر این روال به صورت گسترده وجود داشت حجم زیادی از نهاده ها در انبارها نمی ماند.

بیشتر بخوانید 

تایید امضا‌های طلایی برای ارز ۴۲۰۰ تومانی

عطا الله حسن زاده در خصوص نقش گمرک در این خصوص گفت: رسانه ها گزارش های فراوانی از دپو شدن نهاده های دامی در بنادر تهیه کرده اند و اگر این مشکل ناشی از عملکرد گمرک بود حتما فشار رسانه ها این روند را اصلاح می کرد.

او گفت: در نشست هایی که با حضور مقامات کشوری هم برگزار می شود علت تاخیر در خارج شدن نهاده های دامی تاخیر در تخصیص ارز و زمان بر بودن آن اعلام می شود.

ثبات در قیمت مرغ اگر چالشی ایجاد نشود

حسن زاده در خصوص وضعیت نهاده های دامی در بخش طیور نیز گفت: نهاده ها اکنون به دست مرغدار می رسد اما مهمترین چالش آن تحویل دیرهنگام آن به مرغداران است.

قائم مقام اتحادیه مرغداران گوشتی کشور گفت: مرغداران با توجه به تجربیات گذشته در ۱۰ روز نخست جوجه ریزی بخشی از نهاده‌ها را از ذخیره‌هایی که دارند یا از بازار آزاد تامین می‌کنند تا در ادامه نهاده‌های دولتی به دست آن‌ها برسد.

او گفت:  وضعیت جوجه ریزی در کشور اکنون مناسب است  و با توجه به شرایط موجود به نظر می رسد قیمت مرغ اگر چالشی ناخواسته گریبان مرغداران را نگیرد.تا پایان سال ثبات نسبی داشته باشد.

حسن زاده یکی از مشکلات مرغداران را پیر شدن گله های مادر اعلام کرد و گفت: مرغ های مادر جوان باید هر چه سریعتر تامین شوند.

انتهای پیام / ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نهاده های دامی قیمت مرغ واردات نهاده نهاده های دامی نهاده ها حسن زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۲۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد

مدیرکل گمرک استان زنجان گفت: ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

زین‌العابدین گنج‌خانلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: طی سال گذشته عمده کالای صادراتی این استان شامل شمش روی، ترانسفورماتور و متعلقات، پروفیل، میلگرد، نبشی، شمش فولادی، مفتول مسی، فیلم پروپیلن، اسید سولفونیک، کنسانتره روی، لبنیات، شمش سرب، کاغذ فلوتینگ، تست لاینر و مقوا بود.

وی افزود: ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

مدیرکل گمرک استان زنجان گفت: در این مدت حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش تقریبی ۳۱ میلیون دلار از گمرک استان صادر شده است که به لحاظ ارزش حدود ۲۶ درصد افزایش و از نظر وزن ۱۴ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

گنج‌خانلو ادامه داد: همچنین ۳۴ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۱۰.۶ میلیون دلار به صورت موقت وارد استان شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۱۸ درصد و از نظر وزن ۱۹ درصد افزایش دارد.

مدیرکل گمرک استان زنجان با اشاره به افزایش ۲۶ درصدی صادرات از گمرک زنجان گفت: همچنین در رویه ورود موقت نیز شاهد افزایش هستیم که امیدواریم با رونق فعالیت واحدهای صنعتی استان، سطح تجارت خارجی نیز افزایش پیدا کند.

وی افزود: در این مدت همچنین واردات قطعی بیش از ۲۴.۵ میلیون دلار کالا به وزن بیش از ۱۴ هزار تن ثبت شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۵۹ درصد کاهش و از نظر وزنی ۴۲ درصد کاهش دارد.

کد خبر 748375

دیگر خبرها

  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی