Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@09:22:17 GMT

اتاق جداگانه برای هر فرزند لازم است؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۲۹۲۲

یک روانشناس با اشاره به تمایل برخی نوجوانان برای داشتن اتاق مجزا از اتاق سایر خواهر و برادرهای خود، گفت: مطالعات نشان می‌دهد فرزندانی که در اتاق مشترک با یکدیگر بزرگ می‌شوند از مهارت‌های اجتماعی نظیر مهارت حل مساله، حل تضاد و هوش هیجانی بیشتری برخوردارند و همین امر نیز باعث می شود مدیریت بهتری بر روی روابط بزرگسالی خود داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مژگان ناقل در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بسیاری از فرزندان از ابتدای تولد خود اتاق مشترکی با خواهر و برادرهای دیگر داشته و با این شرایط بزرگ می‌شوند. از این رو این موضوع را به راحتی پذیرفته و مشکلی با آن ندارند، اما در عین حال ممکن است تمایل به داشتن اتاق مجزا در دوران بلوغ و نوجوانی بروز کند چراکه در آن هنگام بچه‌ها بالغ شده و نیاز به داشتن حریم خصوصی در آنها بیشتر احساس می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه والدین باید تخت و کمدی مجزا برای فرزندانی که اتاق مشترک دارند تهیه کنند، تصریح کرد: بهتر است تخت و کمد فرزندان دارای اتاق مشترک با خواهر و برادرهای دیگر مجزا و محل نوشتن تکالیف هر کدام از آنها نیز مشخص باشد. هر فرزندی باید کشوی جداگانه‌ برای لباسهایش داشته باشد تا اتاق مشترک به نوعی مانع حریم خصوصی آنها نشود.


ناقل با بیان اینکه والدین باید برخی عادات رفتاری مهم در خصوص حفظ حریم خصوصی را به فرزندان خود یاد دهند، افزود: برای مثال والدین باید از همان کودکی به فرزندان خود یاد دهند که هنگلم تعویض لباس هر فردی، از اتاق خارج شوند و این موضوع برایشان الگو شود، یا هنگامی که خواهر و برادر آنها با دوستان خود در اتاق هستند، اگرچه این اتاق مشترک است اما کودک و نوجوان باید خواهر و برادر خود را درک کرده و در آن هنگام در اتاق حاضر نباشند.


این روانشناس زمان خواب هر فرزند را مصداق حریم شخصی دانست و با بیان اینکه بهتر است زمان خواب فرزندانی که در اتاق مشترک هستند مشخص و هماهنگ با هم باشد، افزود: بهتر است وقتی یکی از فرزندان خواب است فرزند دیگر در اتاق حاضر نباشد تا حریم خصوصی فرزند حفظ شود. این شرایط فرصت خوبی است تا والدین به فرزندان خود بسیاری از مسائل اجتماعی و ملاحظات اخلاقی و احترام به یکدیگر را بیاموزند.


وی در عین حال با بیان اینکه اگر والدین امکان تهیه اتاق مجزا برای فرزندان را دارند خوب است این کار را انجام دهند، خاطر نشان کرد: باید در نظر داشت که داشتن اتاق مجزا نباید منجر به منزوی شدن بچه‌ها شود چراکه ممکن است فرزندان با داشتن اتاق مجزا از یکدیگر دور شده و ارتباطات آنها کمتر شود، از این رو والدین باید حواسشان به این موارد باشد.


ناقل در ادامه سخنان خود درباره فرزندانی که اتاق‌ مجزا دارند به والدین توصیه کرد: والدین باید فرزندان خود را تشویق کنند تا در زمانهایی کنار هم جمع شوند چراکه حضور فرزندان در اتاق‌های مجزا باعث ایجاد فاصله ‌بین آنها شده و منجر به این می‌شود که فرزندان کمتر تمرین حل مساله و تضاد دارند و اینگونه چالشهای بیشتری را در بزرگسالی داشته باشند. در این راستا حتی می‌توان وسایل و ابزار سرگرمی مشترک فرزندان را در جایی قرار داد تا مجبور شوند برای انجام بازی‌ها و سرگرمی‌های مشترک از اتاق خود خارج شوند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: والدین فرزندان استقلال فرزندان خود اتاق مشترک حریم خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۲۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والدین دارای نوآموز بخوانند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، حسین دولت دوست گفت: با توجه به پایان مهلت سنجش نو آموزان، لازم است کلاس اولی‌ها هر چه سریعتر برای "سنجش سلامت" ثبت نام کنند. وی افزود: سامانه نوبت‌گیری برنامه ملی سنجش بدو ورود به دبستان و کودکستان در سال ۱۴۰۳ باز شده است و والدین می‌توانند با مراجعه به سایت my.medu.ir برای نوبت‌گیری اقدام کنند. دولت دوست بیان کرد: متولدین اول مهر ۱۳۹۶ تا اول مهر ۱۳۹۷ که در مهر ۱۴۰۳ وارد پایه اول دبستان می‌شوند الزاما باید در برنامه سنجش بدو ورود شرکت کنند، در غیر این صورت امکان ثبت‌نام در پایه اول دبستان را نخواهند داشت.

دیگر خبرها

  • دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در کرمانشاه برگزار می‌شود
  • در بلوجونیور حساب باز کنید، 50 هزار تومان هدیه نقدی دریافت کنید
  • مشارکت بیش از ۵ هزار معلم قزوینی در طرح اکرام ایتام
  • مادری که به شکل فجیعی فرزند ۱۱ ساله‌اش را کشته بود دستگیر شد
  • تسلیت استاندار خوزستان به مناسبت درگذشت مادر شهیدان دزفولی
  • والدین ثبت‌نام کُتب درسی را تا ۲۵ اردیبهشت انجام دهند
  • سرانه ماهانه دریافتی ایتام و فرزندان محسنین به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • والدین دارای نوآموز بخوانند
  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند