Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، پرورش گوسفند از گذشته تاکنون مورد توجه مردم در روستاها و عشایر بوده و این گوسفندان دارای نژادهای مختلفی هستند و برای افرادی که به شغل دامداری علاقه مند دارند شناخت نوع نژاد از اهمیت به سزایی برخوردار است.

برای پرورش گوسفند پرسود باید بهترین نژادها را شناخت چون تمام نژادها برای پرورش مناسب نیستند که هزینه و سازگار بودن دام با محیط  از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب و خرید دام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایده ای برای درآمدزایی

مهدی نجفی ۲۴ساله که دانشجوی رشته کشاورزی، ساکن اسماعیل آباد از توابع شهرستان فیروزآباد است صحبت هایش را این گونه آغاز کرد، به دلیل مشکلات اقتصادی بعد از گرفتن دیپلم تصمیم گرفتم تا با راه اندازی یک کار پردرآمد برای خود و خانواده ام وضعیت اقتصادی بهتری رقم بزنم.

او گفت: در آن زمان شغل پدرم گاوداری بود و ما حدود ۲۰راس گاو و گوساله داشتیم اما با توجه به گرانی علوفه و ارزان بودن شیر گاو همیشه درگیر مشکل اقتصادی بودیم تا این که من با تحقیق و مطالعه شبانه روزی بر روی نژادهای مختلف گوسفندان تصمیم به خرید گوسفند رومانف کردم چون چندقلوزاترین گوسفند در دنیا بود‌.

نجفی بیان کرد: با مشورت و حمایت پدرم به تنهایی سوار بر اتوبوس راهی تبریز شدم و یک راس بره نر و یک راس بره ماده رومانف سه روزه خریدم و مدت زمانی طول کشید تا تمام فوت و فن نگهداری از این نژاد را یاد بگیرم بالاخره این مرحله را با موفقیت پشت سرگذاشتم و بره ها بزرگ شدند و بعد از آن ۲ راس میش با همین نژاد خریدم و در پرورش آن ها هم موفق شدم.

این کارآفرین فیروز آبادی تصریح کرد: چند ماهی را از پدر فرصت خواستم تا ثابت کنم که این نژاد سودآوری بالایی دارد و بالاخره بعد از ۳ماه هردو گوسفندان زایش ۳قلو داشتند و این انگیزه را در من چند برابر کرد و به پدرم ثابت شد که تمام تحقیقات من درست جواب داده اند.

همراهی پدر

پدرم هم به این کار علاقه مند شد و تمام گاو و گوساله ها را فروخت و شروع به خرید میش و بزهایی با نژادهای پربازده کردیم، که از جمله آن ها بز ساتی است که سالانه یک هزار کیلو شیر تولید می کند و نژاد رومانف که چندقلو زاترین گوسفند دنیا بوده و رکورد زایش آن در کشور  روسیه ۹قلو است.

او ادامه داد: ما در دامداری خود تا ۵ قلو زایش از گوسفند رومانف داشته ایم و از دیگر مزیت های نژاد رومانف سن پایین بلوغ  حدود۴ماهگی بوده که ضریب تبدیل بهتر نسبت به گوسفند محلی، فحلی خارج از فصل، نداشتن دنبه و چابک تر بودن آن است.

 نجفی افزود: حدود ۱۵گوسفند لاکن فرانسه را به مجموعه خود آوردیم که این نژاد با دارا بودن مزیت هایی از جمله: تولید روزانه ۲لیتر شیر با چربی ۷درصد، دوقلوزایی بالا و مقاوم بودن نسبت به بیماری ها را دارد.

این کارآفرین فیروز آبادی گفت: بعد از پشت سر گذاشتن این مراحل حدود ۲۵راس گوسفند افشار برولا از زنجان خریدیم که حاصل مطالعه و تحقیق دانشگاه زنجان است که ژن چندقلوزایی گوسفند برولامرینو را به گوسفند بومی افشاری انتقال داده اند و ثابت کرده اند که این گوسفند قابلیت مرتع روی و چندقلوزایی را دارا است و نسبت به گوسفند افشار معمولی حجم دنبه کمتر و شیرآوری بیشتری دارد.

نجفی بیان کرد: در حال حاضر تعداد ۱۵۰راس گوسفند در دامداری خود داریم و بیشترین فروش ما از طریق فضای مجازی است و به افرادی که به این حرفه علاقه مند هستند مشاوره هایی به صورت رایگان در سراسر کشور ارائه می دهیم.

یک حرفه خانوادگی

او تصریح کرد: در مجموعه ما به صورت خانوادگی فعالیت می کنیم و از حرفه خود راضی هستیم و به فضل الهی از لحاظ اقتصادی توانسته ایم پیشرفت هایی به دست آوریم و از این بابت خدا را شاکریم که لطف خود را شامل حال ما کرد.

نجفی ادامه داد: از ابتدا تا کنون ما هیچ گونه تسهیلاتی در این زمینه دریافت نکرده ایم و از آن جایی که از پارسال تا کنون با وجود خشکسالی، کمبود و گرانی علوفه دامداران ضررهای زیادی را متحمل شده اند، این توجه بیشتر مسئولان را می طلبد که با دادن علوفه یارانه ای مورد نیاز به دامداران انگیزه را در آنان بالا ببرند که با این کار هم جلو گران شدن گوشت و شیر و هم از صادرات دام زنده به خارج از کشور گرفته می شود.

او افزود: در پایان جا دارد که از رئیس جهاد کشاورزی و اداره دامپزشکی و بانک کشاورزی شهرستان فیروزآباد و میمند نهایت تشکر را داشته باشم که در حد توان خود ما را همراهی کردند.

منبع: فارس

انتهای پیام/ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کارآفرین پرورش گوسفند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۴۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه

اصفهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده، از پیشگامی در نهضت تنباکو تا تلاش برای رهایی از وابستگی به غرب آن‌ هم در زمانی که شاید این مفاهیم، رواج چندانی نداشته است‌.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اصفهان و نصف‌جهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده است؛ به‌عنوان مثال پیش از موضوع نهضت تنباکو سیاست فهم احساس خطر کردند و بر همین اساس اولین شخصی که متوجه خطر این موضوع شد، آقانجفی از علمای سرشناس اصفهان بود؛ راهکار او این بود که فتوا دهد و خریدوفروش تنباکو را برای مردم حرام اعلام کند.

بر این اساس بسیاری از ما نام خاندان‌های فراوانی از جمله آقانجفی، امین، کلباسی، اژه‌ای و… را شنیدیم که نقش‌آفرینی فراوانی در تاریخ این شهر داشته‌اند و بر همین اساس محمود فروزبخش نویسنده و اصفهان‌پژوه به خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مهم‌ترین خاندان علمی اصفهان خاندان نجفی است که از شیخ محمدتقی رازی استاد میرزای شیرازی آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه پسر او محمدباقر نجفی است که رئیس حوزه علمیه اصفهان بوده و فرزندانش نیز آقانجفی، شیخ محمدحسین، حاج آقا نورالله و شیخ جمال هستند، افزود: آقا نجفی زعیم حوزه اصفهان بود که اولین فتوای تحریم تنباکو در اصفهان را داد، همچنین مبارزه با بهائیت را در دستورکار داشته است.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه تصریح کرد: شیخ محمد حسین نیز در نجف فوت می‌کند و پسر او شیخ محمدرضا است که استاد امام خمینی (ره) و نویسنده کتاب نقد فلسفه داروین و نگه‌دارنده حوزه علمیه در زمان اختناق رضاشاه است؛ حاج‌آقا نورالله نیز رهبر مشروطه‌خواهان اصفهان بود که خانه او امروزه خانه مشروطه نام گرفته و کتابی به‌نام مقیم و مسافر دارد و در آن به زبان رمان از مشروطه دفاع کرده است.

فروزبخش با اشاره به اقدامات حاج‌آقا نورالله نجفی گفت: تأسیس بیمارستان خورشید، انجمن صفاخانه، شرکت اسلامیه (شرکت اسلامیه شرکتی سهامی عام و یکی از اولین و مهم‌ترین کارخانه‌هایی بود که در دوران مشروطه در ایران با هدف تأمین منسوجات مورد نیاز مردم ایران و مقابله با وابستگی به خارج، با تلاش و حمایت اغلب بازرگانان و علمای اصفهان و شیراز و کاشان، به ویژه آقا نجفی اصفهانی و نورالله نجفی اصفهانی در فروردین ۱۲۷۸ تأسیس شد.) و حمایت از مدارس و روزنامه‌ها از اقدامات حاج‌آقا نورالله بوده که ریاست شرکت اسلامیه به عهده کازرونی بوده و از سویی جمعی از تجار و روحانیون به این نتیجه رسیدند از پارچه داخلی حمایت کرده و آن به اقصی نقاط جهان توزیع کنند.

وی با بیان اینکه شیخ جمال نیز مشروطه‌خواه بود که به تهران تبعید شد و آنجا همراه با شهید مدرس از مخالفان رضاشاه بود، خاطرنشان کد: یکی دیگر از خاندان‌های مطرح، خاندان کلباسی است که افراد علمی زیادی دارند اما در مسائل سیاسی نبودند؛ رأس این خاندان محمدابراهیم کلباسی بود که مزار او پشت مسجد حکیم است و به زهد و تقوا شناخته می‌شود در واقع حاجی کلباسی و سید شفتی احیاکننده حوزه علمیه اصفهان در اوایل دوران قاجار بودند.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه یادآور شد: از دیگر خاندان‌های مطرح نیز خاندان اژه‌ای هستند که شخصیت معروفشان ملاعلی‌اکبر اژه‌ای است که فتوای جهاد با روس را دارد و از دیگر شخصیت‌هایشان نیز میرزا علی‌اکبر اژه‌ای است که در بحث تحریم تنباکو به آقانجفی کمک کرد..

فروزبخش با بیان اینکه خاندان امین، مجلسی، درچه‌ای، روضاتی، چهارسوقی، فشارکی، خاتون‌آبادی، خراسانی، بهشتی، صدر و شفتی از دیگر خاندان‌های فعال در عرصه علمی هستند، عنوان کرد: همراهی پدر و همسر بانو امین و ساخت بیمارستان امین از نکات قابل توجه است.

به گزارش ایمنا، علمای ایرانی و خصوصاً اصفهانی با جایگاه ویژه خود در تاریخ‌سازی، مدنیت، هنر و سیاست، فرهنگ‌ساز و شاخه اصلی درخت انسانیت شناخته می‌شوند؛ در واقع باید گفت این پیشگامان تاریخ و تمدن در جای‌جای تاریخ، چه با حضور مستقیم خود و چه از طریق تربیت شاگردان همواره شاخص، والا و گرامی بوده‌اند اما آنگونه که باید و شاید، به معرفی آن‌ها نپرداخته‌ایم و لازم است با سرلوحه قرار دادن تاریخ و تمدن خود، الگویی به عظمت تاریخ این دیار برای نسل جدید ارائه کنیم.

کد خبر 748194

دیگر خبرها

  • تلف شدن ۵۷ رأس گوسفند در برخورد با قطار
  • ساخت بیمارستان بهارستان از محل مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب
  • قالیباف درگذشت آیت‌الله نجفی تهرانی را تسلیت گفت
  • تلف شدن ۵۷ راس گوسفند در برخورد با قطار در آبیک
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳ + تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳+ تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • (ویدئو) انتقام باورنکردنی یک گوسفند از چوپان!
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه