Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@14:14:36 GMT

جنگنده مافوق صوت لاکهید مارتین F-۲۲ رپتور چه مشخصاتی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۴۵۵۴

جنگنده مافوق صوت لاکهید مارتین F-۲۲ رپتور چه مشخصاتی دارد؟

‍‍‍‍‍‍

فرارو- جنگنده نسل پنجم لاکهید مارتین F-۲۲ رپتور، یک جت تاکتیکی رادارگریز پیشرفته است که منحصراً توسط نیروی هوایی ایالات متحده استفاده می‌شود. این جنگنده که در مرکز سیستم‌های هوانوردی، پایگاه نیروی هوایی رایت-پترسون در اوهایو توسعه یافته است، یک جنگنده تک سرنشین، دو موتوره و تاکتیکی رادارگریز است که در دسامبر ۲۰۰۵ به خدمت نیروی هوایی ایالات متحده درامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فرارو، رپتور که به عنوان یک جت هوایی طراحی شده است، اما همچنان قادر به انجام حملات زمینی، جنگ الکترونیک و مأموریت‌های اطلاعاتی سیگنال است. این هواپیما قرار است با تاکید بیشتر بر رادارگریزی، چابکی و برد، جایگزین جت‌های جنگنده F-۱۵ نیروی هوایی این کشور شود.

البته نیروی هوایی آمریکا در آوریل ۲۰۰۹ به طور رسمی تولید این جت‌های جنگنده را متوقف کرد، درست در زمانی که رابرت گیتس، وزیر دفاع در اطلاعیه‌ای گفت که پنتاگون به برنامه F-۲۲ رپتور توسط لاکهید پایان می‌دهد و تولید جنگنده‌های اف-۳۵ را افزایش می‌دهد.

اما روزهای اخیر خبری منتشر شد مبنی بر اینکه نیروی هوایی آمریکا با لاکهید مارتین قراردادی ۱۰ ساله برای نوسازی F-۲۲ رپتور امضا کرده است. البته این قرارداد ۱۰.۸ میلیارد دلاری هنوز بالقوه است و معامله نهایی آن صورت نگرفته است.  

نیروی هوایی آمریکا آخرین F-۲۲ را در سال ۲۰۱۲ دریافت کرد. این نیرو اعلام کرده که در حال حاضر، ۱۸۳ فروند F-۲۲ رپتور را در اختیار دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی مشخصات جنگنده نسل پنجم لاکهید مارتین F-۲۲ رپتور

جت F-۲۲ رپتور اولین جنگنده نسل پنجم نیروی هوایی ایالات متحده است. یک هواپیمای جنگنده رادارگریز دو موتوره و رادارگریز تک سرنشینه که برتری هوایی عمده‌ای دارد. طبق گزارش‌ها این جنگنده می‌تواند تا ۱۶۰۰ مایل دریایی (۲۹۶۳ کیلومتر) را طی کند.

این جنگده مجهز به فناوری‌هایی با قابلیت استتار است که قابلیت بقا و کشندگی را در برابر تهدیدات هوا به هوا و سطح به هوا فراهم می‌کند.

این هواپیما با حداکثر سرعت ۲ ماخ (۲۴۵۰ کیلومتر در ساعت) دو مهمات حمله مستقیم مشترک ۱۰۰۰ پوندی GBU-۳۲ و یک توپ M۶۱A۲ را حمل می‌کند.

علاوه بر آن در پیکربندی هوا به هوا، جنگنده رپتور شش فروند AIM-۱۲۰ AMRAAM و دو AIM-۹ Sidewinder را حمل می‌کند.

همچنین از سیستم‌های اویونیک داخلی برای ناوبری و پشتیبانی تحویل سلاح استفاده می‌کند.

در مورد جزئیات جنگنده نیز گفته شده که ۱۸.۹۲ متر طول دارد و پهنای بال آن به ۱۳.۵۶ متر می‌رسد. وزن خالی ان نیز ۱۹ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم است و در زمان بارگیری سلاح وزن آن به ۲۹ هزار و ۴۱۰ کیلوگرم افزایش می‌یابد.

ظرفیت سوخت رپتور ۸ هزار و ۲۰۰ لیتر است. اما دو محفظه سوخت اضافی نیز برای این جت جنگنده طراحی شده است که ۱۲ هزار لیتر گنجایش دارند.

پایان جنگنده F-۲۲ رپتور نزدیک است؟

در اوایل سال جاری، ژنرال کلینتون هینوتی، از مقامات نیروی هوایی آمریکا، اعلام کرد که رپتور تا سال ۲۰۳۰ به چهار دهه از عمر تولید خود خواهد رسید. او همچنین گفته که این جنگنده به پایان عمر خود نزدیک می‌شود

هینوته همچنین توضیح داد که به دلیل قدمت این هواپیما، ممکن است دیگر جنگنده مناسبی برای دفاع از متحدانی مانند تایوان، ژاپن و فیلیپین در برابر تهدید رو به رشد چین نباشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: جنگنده F ۲۲ رپتور جنگنده نیروی هوایی آمریکا لاکهید مارتین F ۲۲ رپتور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۴۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟

خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 دارای هشت کیسه هوا، ترمز اضطراری خودکار، نظارت بر نقاط کور، نظارت بر توجه راننده و دوربین دنده عقب است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، خودروی ایسوزو D-MAX مدل ۲۰۲۴ در دو نسخه با دو موتور چهار سیلندر توربو دیزل عرضه می‎‌شود، نسخه نخست دارای یک موتور ۱.۹ لیتری با قدرت ۱۱۰ کیلووات و گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر است و نسخه دوم از یک موتور ۳.۰ لیتری با ۱۴۰ کیلووات قدرت و ۴۵۰ نیوتن متر گشتاور بهره می‌برد، هر دو نسخه با یک گیربکس شش‌سرعته دستی یا شش‌سرعته اتوماتیک با محرک ارسال شده به چرخ‌های عقب یا چهار چرخ متحرک همراه می‌شوند.

شرکت تولیدکننده ادعا کرده است که مصرف سوخت ترکیبی خودرو ایسوزو D-MAX مدل ۲۰۲۴ با توجه به نوع آن بین ۶.۷ تا ۷.۰ لیتر سوخت در هر صد کیلومتر بر ساعت است، ظرفیت مخزن سوخت هر دو نسخه از این خودرو ۷۶ لیتر است؛ طول و عرض خودروی یادشده به ترتیب ۵۲۸۰ و ۱۸۷۰ میلی‌متر است، ارتفاع آن ۱۸۱۰ میلی‌متر و فاصله بین دو محور آن نیز ۳۱۲۵ میلی‌متر است.

خودروی ایسوزو D-MAX مدل ۲۰۲۴ دارای هشت کیسه هوا، ترمز اضطراری خودکار، نظارت بر نقاط کور، نظارت بر توجه راننده، هشدار برخورد به جلو، هشدار خروج از خط، کروز کنترل تطبیقی، تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی و دوربین دنده عقب است، از دیگر مشخصات آن نیز می‌توان به چرخ‌های ۱۷ اینچی، چراغ‌های جلو هالوژن، نور بالا اتوماتیک، نمایشگر هشت اینچی، سیستم صوتی مجهز به چهار بلندگو، دو پورت USB-C و یک پورت USB-A اشاره کرد، این خودرو در رنگ‌های سفید، مشکی، نقره‌ای، آبی، قرمز و نارنجی به فروش می‌رسد.

کد خبر 748301

دیگر خبرها

  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • خودرو ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • هندزفری itel T11 Pro چه مشخصاتی دارد؟
  • تاکید بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی عملیات ارتش
  • فرمانده کل ارتش: وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • برنامه دشمن برای خواص، جلوگیری از نقش شتاب‌دهندگی آنان در جامعه است
  • مهم‌ترین برنامه دشمن برای خواص، جلوگیری از نقش شتاب‌دهندگی آنان در جامعه است