Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@01:20:32 GMT

۱۵ هزار پزشک عمومی در کشور کار نمی‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۶۲۲۶

۱۵ هزار پزشک عمومی در کشور کار نمی‌کنند

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر لزوم افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی متناسب با توان آموزشی دانشگاه‌ها، گفت: افزایش بی‌رویه ظرفیت، کیفیت آموزش پزشکی را پایین می‌آورد و از طرفی الزاماً افزایش ظرفیت ضامن افزایش دسترسی نخواهد بود.

به گزارش ایمنا، محمد رئیس‌زاده، با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون رفع مشکل کمبود پزشک در کشور، اظهار کرد: روز سه‌شنبه پیرو فرمایش رئیس جمهور، شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه‌ای با موافقان و مخالفان طرح افزایش ظرفیت پزشکان برگزار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه وزیر محترم بهداشت و معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر مرضیه وحید دستجردی، دکتر سجادی، بنده و دکتر لنکرانی به صورت ویدئو کنفرانس حضور داشته و همه اعضای حوزه سلامت با یکدیگر متفق‌القول بودند که افزایش بی‌رویه ظرفیت، کیفیت آموزش پزشکی را پایین می‌آورد و از طرفی الزاماً افزایش ظرفیت ضامن افزایش دسترسی نخواهد بود.

وی افزود: افزایش ظرفیتی که دوستان به دنبالش هستند مشکل کمبود فعلی را حل نخواهد کرد و ۸ تا ۱۴ سال بعد نتیجه خواهد داد. آنها با افزایش ظرفیت متناسب با توان آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی موافق بودند که وزارت بهداشت این کار را انجام داد و نهایتاً جمع بندی که دکتر عاملی در پایان جلسه داشتند مبتنی بر سه محور بود. ما قبول داریم در برخی مناطق کشور کمبود دسترسی به پزشک وجود دارد و توزیع باید اصلاح شود، چون مشکل ما در شرایط فعلی، توزیع است. بحث سوم هم این بود که ظرفیت‌ها باید متناسب افزایش یابد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: تاکید بسیاری از اعضا بر این بود که شأن شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که مباحث کلان را تدوین کند و وارد عدد و رقم نشود. اعداد و ارقام را به متولیان اجرایی مانند وزارت بهداشت بسپارد. اینکه برخی همکاران می‌فرمایند همه اعضای جلسه با افزایش ظرفیت پزشکی موافق بودند، به این صورت است که همه با افزایش ظرفیتِ متناسب موافق بودند و با افزایش ظرفیت بی‌رویه موافق نیستند. هیچکدام از اعضای حوزه سلامتِ حاضر در جلسه با اعداد مطرح شده توسط ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص افزایش ظرفیت موافق نبودند؛ چون توان چنین افزایش ظرفیتی که اعلام شد وجود ندارد.

وی اظهار کرد: حدوداً ۱۳۰ هزار پزشک فعال در کشور داریم و نسبت‌مان بر اساس آمار ما ۱۵.۹ به ۱۰ هزار است؛ هرچند ما عرض می‌کنیم نمی‌دانیم ملاک سرانه پزشک به جمعیت را دوستان علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از کجا آوردند. این ملاک اصلاً ملاک درستی برای تصمیم گیری در حوزه سلامت کشور نیست. ۵۰ شاخص سازمان بهداشت جهانی برای دسترسی مردم به سلامت در دنیا مطرح است که این هم یکی از ملاک‌ها است؛ پس محور اصلی نیست. هر کشوری شاخص خودش را در این زمینه دارد.

رئیس زاده افزود: محور اصلی اکنون در دنیا تراکم مراقبان سلامت است که یک بسته شامل پزشک، پرستار، ماما و… است. تاکید تنها بر یک شاخص، درست نیست.

وی اظهار کرد: حدوداً ۱۵ هزار پزشک عمومی در کشور داریم که فعال نیستند و کار طبابت نمی‌کنند و شاید حدود ۳۰ هزار پزشک عمومی داریم در چرخه ارائه خدمات مورد نیاز درمانی کشور فعال نیستند و در چرخه نظام ارجاع و پزشک خانواده نیستند مثلاً کارهای زیبایی و… انجام می‌دهند. به جای اینکه بدون کار کارشناسی افزایش ظرفیت عجیب و غریب مطرح شود، بیایید همین پزشکان عمومی موجود را برای کمبود به کار گیرید.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی درباره علت فعال نبودن پزشکان عمومی در فیلد کاری خود، تاکید کرد: با وضعیت موجود انجام کار پزشکی برایشان به صرفه نیست. وقتی تعرفه بسیار پایینی برای پزشک عمومی در نظر گرفتیم، مطب پزشک سر پا نمی‌ماند و این دلیل اقتصادی دارد.

منبع: ایسنا

کد خبر 540797

منبع: ایمنا

کلیدواژه: رئیس کل سازمان نظام پزشکی ظرفیت رشته های پزشکی وضعیت پزشکان ایران کیفیت آموزش پزشکی آمار پزشکان ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش ظرفیت پزشک عمومی هزار پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۶۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد داروخانه‌های شهرستان خوی به ۲ برابر افزایش یافت

رئیس دانشکده علوم پزشکی خوی گفت: با صدور مجوزهای جدید تاسیس، تعداد داروخانه‌ها در شهرستان خوی به بیش از دو برابر افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، صبح امروز _جمعه، هفتم اردیبهشت_ معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان خوی با همراهی رئیس دانشگاه علوم پزشکی خوی از انبار دارویی این شهرستان بازدید به عمل آوردند.

حسین حبیب‌زاده در این بازدید اظهار کرد: طی دو سال گذشته به ۳۰ داروخانه جدید مجوز تأسیس صادر شده است.

وی افزود: با صدور مجوزهای جدید شمار داروخانه‌های این شهرستان از ۲۸ به ۵۸ داروخانه رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خوی گفت: با افزایش دو برابری تعداد داروخانه‌های خوی روند توزیع و تأمین دارو در شهرستان به استانداردها و شاخص‌های لازم نزدیک شد.

حبیب‌زاده ادامه داد: در این مدت همچنین با راه‌اندازی یک داروخانه شبانه‌روزی جدید تعداد داروخانه‌های شبانه‌روزی شهرستان نیز به ۹ داروخانه رسیده است.

کد خبر 748035

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • پیگیری اقدامات حبس زدایی از جرایم پزشکی
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • تعداد داروخانه‌های شهرستان خوی به ۲ برابر افزایش یافت
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • خبر عجیب رییس سازمان سنجش: کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت