Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

درباره بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا، اظهار کرد: در شرایطی که هوا دچار آلودگی‌های متنوعی است که می‌تواند از منابع مختلفی همچون خودروها، نیروگاه‌ها، کارخانجات، پسماند زباله‌ها و زمینه‌های متعدد دیگری ایجاد شود، می‌توان آثار شیمیایی آلودگی هوا در بدن را از راه برنامه‌ریزی تغذیه‌ای کنترل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رعایت نکات تغذیه‌ای برای مقابله با آلودگی هوا را به ویژه در سنین آسیب‌پذیر مثل کودکان و سالمندان و گروه‌های حساس مثل مادران باردار و شیرده، بیماران قلبی و ریوی بسیار مهم دانست و افزود: این افراد بهتر است در روزهایی که هوا آلوده است از منزل خارج نشوند و در معرض آلودگی هوا قرار نگیرند.

وی بیان کرد: بهترین توصیه تغذیه‌ای در روزهای آلودگی هوا، استفاده از مواد مواد غذایی است که به‌صورت فیتوکمیکال‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و می‌توانند در برابر عوامل ناشی از آلودگی هوا مثل رادیکال‌های آزاد مقاومت کرده و به سلامت ما کمک کنند.

این متخصص تغذیه، بهترین راه استفاده از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها دانست و افزود: در روزهای آلوده باید میوه و سبزی در سبد غذایی مصرفی بیشتر باشد و در زمانی که آلودگی هوا بیش از استاندارد است، باید ۱۰ واحد میوه و سبزی به بدن برسد که شامل ۶ واحد سبزی و بقیه میوه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر واحد میوه معادل یک سیب، یا پرتقال و یا انار درشت است و یک واحد سبزی هم معادل یک لیوان پر سبزی خام یا نصف لیوان سبزی پخته شده است، گفت: هرچه در مواد غذایی طبیعی، مواد غذایی رنگی وجود داشته باشد برای سلامتی بدن بهتر است، بنابراین رنگ‌دانه‌های گیاهی که در میوه‌هایی مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، موز و انار و در سبزی‌هایی مثل فلفل دلمه‌ای رنگی و هویج و چغندر وجود دارد به راحتی می‌تواند آنتی اکسیدان را به بدن برساند.

صفوی در پاسخ به این سوال که اینکه چه کنیم جذب آنتی اکسیدان‌ها بهتر انجام شود، گفت: انواع پخته سبزی‌های رنگی بیشتر می‌تواند مفید و قابل جذب باشد، بنابراین در کنار هر وعده غذایی بهتر است یک لیوان سبزیجات پخته که معادل دو واحد سبزی است مصرف کرد که برای سلامتی بدن ارزشمند است. در واقع در بشقاب‌های غذایی حتماً سبزیجات را قرار دهیم و مصرف سبزی خوردن و سالاد را در کنار غذا فراموش نکنیم.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: افراد آسیب‌پذیر و سالمند سبزیجات را به‌صورت ساطوری شده در ماست مصرف کنند تا جذب سریع‌تری داشته باشد.

وی یکی دیگر از توصیه‌های مهم در روزهای آلوده را نوشیدن آب کافی دانست و گفت: مصرف مایعات زیاد کمک زیادی به دفع مواد زائد و آلوده کننده‌ای می‌کند که وارد سیستم بدن شده و بنابراین بهتر است روزی ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات از جمله آب مصرف شود و یا به جای هر سهم میوه، یک لیوان آب میوه مصرف کرد اما شکر به آن اضافه نشود.

صفوی همچنین بر مصرف دمنوش‌ها در روزهای آلوده تأکید و اظهار کرد: دمنوش نعنا، بابونه و دارچین خیلی خوب است. همچنین در کنار مایعات، مصرف شیر فراموش نشود. معمولاً در کارخانه‌هایی که تولیدات آنها ایجاد آلودگی می‌کند توصیه می‌کنیم کارکنان کارخانه در میان وعده خود حتماً یک لیوان شیر مصرف کنند.

وی شیر را بهترین ماده مفید غذایی برای مقابله با ورود مواد شیمیایی آلوده به بدن برشمرد و افزود: حتماً باید روزانه حداقل دو لیوان شیر در برنامه غذایی گنجانده شود. به‌طور کلی توصیه می‌شود ۴ سهم لبنیات به ویژه شیر در برنامه روزانه افراد قرار گیرد.

این متخصص تغذیه اظهار کرد: به افرادی که نمی‌توانند شیر بخورند توصیه می‌شود که از خرما و عسل در کنار شیر استفاده کنند تا بتوانند شیر بخورند. به این افراد توصیه می‌شود شیر کم چرب مصرف کنند که جذب کلسیم آن بهتر است و اثر خوبی دارد. مصرف شیر کم چرب و پاستوریزه از بروز سردرد و عواقب مواد شیمایی آلوده کننده در بدن جلوگیری می‌کند.

وی همچنین مصرف ماست پروبیوتیک را برای کمک به تنظیم فلور باکتریایی دستگاه گوارش و جذب بهتر مواد مغذی در روزهای آلوده توصیه کرد و افزود: در پخت غذا حتماً از روغن مایع استفاده و از مصرف روغن جامد به شدت پرهیز شود، همین‌طور چربی‌های اشباع و چربی حیوانی که در گوشت است استفاده نشود، چون استفاده از آن در ان شرایط ضرر دارد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: بهتر است هفته‌ای دو بار ماهی مصرف شود، چون امگا ۳ ماهی کمک زیادی به تقویت سیستم ایمنی می‌کند، در غیر این‌صورت افراد می‌توانند از قرص‌های امگا۳ به‌عنوان یک منبع خوب استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: در مورد گروه‌های حساس مثل سالمندان، مادران باردار و شیرده و کودکان، اگر مصرف هرکدام از این مواد غذایی سخت است می‌توانند با نظر پزشک یا متخصص تغذیه از مکمل‌های جایگزین استفاده کرد، ضمن اینکه افراد دارای آلرژی باید این نکات تغذیه‌ای را بیشتر رعایت کنند.

صفوی با بیان اینکه اگر افراد این مسائل تغذیه‌ای را رعایت کنند تأثیر آلودگی هوا بر بدن تا حد زیادی کاهش می‌یابد، افزود: مگر اینکه آلودگی هوا خیلی شدید باشد، در این صورت توصیه می‌شود افراد سعی کنند بیشتر در خانه بمانند، به ویژه گروه‌های پرخطر و بیماران قلبی و ریوی و سالمندان که بهتر است در معرض آلودگی هوا قرار نگیرند.

این متخصص تغذیه در خاتمه خاطرنشان کرد: در روزهایی که هوا آلوده است حتماً میوه، سبزی و لبنیات در برنامه غذایی روزانه قرار داده شود و از مصرف مواد غذایی چاق کننده و موادی که باعث دریافت بیشتر چربی می‌شود مثل فست فودها، سوسیس و کالباس پرهیز کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آلودگی هوا تغذیه سالم تغذیه روزهای آلوده آنتی اکسیدان توصیه می شود متخصص تغذیه مواد غذایی آلودگی هوا یک لیوان تغذیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۷۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!

آفتاب‌‌نیوز :

برای شروع روز باید به غذا‌هایی که می‌خورید اهمیت بدهید. بهتر است روز خود را با کربوهیدرات شروع نکنید، بلکه با چربی‌های خوب یا پروتئین جایگزین کنید که قند را تثبیت می‌کند و خلق و خوی بهتری به شما می‌دهد.

 در ادامه شش غذا که توصیه می‌شود برای تثبیت سطح قند خون با معده خالی بخورید آورده می‌شود.

جو کامل

مصرف جو کامل برای کنترل قند خون مفید است، زیرا حاوی مقدار زیادی بتا گلوکان است. این فیبر محلول یک ژل چسبناک تشکیل می‌دهد که تخلیه معده و جذب گلوکز در خون را به تاخیر می‌اندازد. غذا‌هایی مانند جو با شاخص گلیسمی پایین برای حفظ سطح قند خون ثابت ترجیح داده می‌شوند.

جو

جو به دلیل داشتن بتا گلوکان در تثبیت قند خون موثر است. این فیبر حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد و سطح قند خون را بعد از غذا کاهش می‌دهد.

حبوبات

غذا‌هایی مانند عدس و لوبیا سیاه سرشار از فیبر و پروتئین هستند که هر دو برای کاهش سرعت جذب گلوکز و جلوگیری از افزایش سریع قند خون بسیار مهم هستند.

آجیل

بادام، گردو و سایر آجیل‌ها ترکیب خوبی از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر هستند. این اجزا با هم کار می‌کنند تا هضم را کند کرده و سطح قند خون را تثبیت کنند.

سبزیجات

سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم پیچ دارای کربوهیدرات کم و فیبر بالایی هستند که به تعدیل سطح قند خون کمک می‌کند.

سبزیجات غیرنشاسته‌ای

هویج، کلم بروکلی و سایر سبزیجات غیر نشاسته‌ای مواد مغذی ضروری را بدون بار قند قابل توجهی فراهم می‌کنند و برای مدیریت قند خون ایده آل هستند.

سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم پیچ دارای کربوهیدرات کم و فیبر بالایی هستند که به تعدیل سطح قند خون کمک می‌کند.

ملاحظات و خطرات بالقوه

بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که هرگونه تغییر رژیم غذایی برای نیاز‌ها و شرایط خاص سلامتی شما مناسب است. برخی عوامل دیگر که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:

حساسیت دستگاه گوارش: افرادی که تازه به رژیم‌های غذایی پر فیبر می‌پردازند ممکن است دچار نفخ یا گاز معده شوند. توصیه می‌شود مصرف فیبر را به تدریج افزایش دهید تا سیستم گوارشی تنظیم شود.

شرایط موجود: افراد مبتلا به دیابت باید هنگام امتحان غذا‌های جدید سطح قند خون خود را کنترل کنند. در حالی که غذا‌های ذکر شده به طور کلی برای کنترل قند خون مفید هستند، واکنش‌های فردی می‌تواند متفاوت باشد.

آلرژی‌ها و تداخلات: آجیل آلرژن‌های رایجی هستند و برخی از افراد ممکن است نیاز به اجتناب از آن‌ها داشته باشند. علاوه بر این، غذا‌های غنی از فیبر می‌توانند در جذب برخی دارو‌ها اختلال ایجاد کنند، بنابراین زمان مصرف دارو و وعده غذایی ممکن است نیاز به تنظیم داشته باشد.

منبع: سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند