Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@16:13:33 GMT

بعد فرهنگی آمایش سرزمینی باید به طور جدی پیگیری شود

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۹۶۰۱

بعد فرهنگی آمایش سرزمینی باید به طور جدی پیگیری شود

به گزارش خبرنگار مهر، یاسر جلالی ظهر امروز پنج شنبه در نشست مشورتی طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور که با حضور جمعی از فعالان عرصه فرهنگ، رسانه و تربیتی استان به همت اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی در تبریز برگزار شد، گفت: بازسازی فرهنگ و رسانه کشور نیازمند طرح کلان فرهنگی است.

وی با تاکید بر اینکه خواسته ما از فعالان فرهنگی و رسانه استان‌ها این است که در توسعه و تعمیق طرح کلان معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور مشارکت و کمک کنند، افزود: باید از تجارب فعالان فرهنگی و مدیران درگیر موضوعات فرهنگ و سایر موضوعات خاص برای توسعه این طرح استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلالی با بیان اینکه در عرصه فرهنگ و رسانه چالش‌هایی وجود دارد که همیشه جزو دغدغه‌های مقام معظم رهبری بوده است، گفت: بار اصلی بازسازی بر دوش نخبگان فرهنگی است.

دستیار ویژه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و مسئول مرکز راهبردی فرهنگ و رسانه ادامه داد: تاکنون تعداد ۳۳۷ طرح برای بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه کشور ارسال شده است.

وی از تحلیل محتوای ۹۳ محتوای تولید شده قبلی در حوزه‌های فرهنگی و رسانه‌ای از سوی دبیرخانه طرح فوق نیز خبر داد و ابراز امیدواری کرد این تعداد در روزها و هفته‌های آینده افزایش قابل توجهی داشته باشد.

جلالی ابراز داشت: ۸۰ محور برای صورت‌بندی محتواهای گردآوری شده و کمک به ارائه نظرات صاحب نظران تنظیم شده است.

دستیار ویژه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: سرفصل‌های کلی این طرح شامل شناسایی ساختاری و حقوقی نهادها، دستگاه‌ها، عناصر فعال مردمی و امکانات سخت و نرم فرهنگی، شناسایی ارتباطات، تحلیل ساختارها و آسیب‌شناسی وضع موجود، اهداف و ارزش‌های بنیادین حاکم بر بازسازی ساختار، تقسیم‌بندی موضوعات و کارکردی حوزه فرهنگ و رسانه کشور، ترسیم وضع مطلوب در هر یک از حوزه‌های فرهنگ و رسانه، اولویت‌های فرهنگی و رسانه‌ای کشور، راهبردهای کلان و اقدامات ملی برای بازسازی ساختار فرهنگی و رسانه‌ای، معماری تقسیم وظایف و حیطه اختیارات، ارائه چارچوب نهادی و الزامات حکمرانی، پیش‌بینی مقاومت‌ها و آسیب‌های ایجاد ساختار جدید و ارائه راهکار برای رفع آن‌ها است.

جلالی در خصوص اصول حاکم بر تهیه این نیز طرح نیز گفت: پرهیز حداکثری از تصدی‌گری و زمینه‌سازی برای نقش‌آفرینی عناصر ذی‌ربط، تاکید و رویکرد مشارکتی در فرایند تهیه طرح، توجه به اسناد بالادستی حوزه فرهنگ و رسانه کشور، توجه همگام به تمامی ابعاد گفتمان سازی و فراگیری پروژه و عدم انتساب آن به یک نهاد یا جریان جزو اصول حاکم بر تهیه این طرح است.

وی در تشریح مسیرهای پیشنهاد شده برای تدوین این طرح از سوی نخبگان خاطرنشان کرد: فرصت محوری، مبنا محوری، نهاد محوری، مساله محوری، تحول محوری، راهبرد محوری، عامل محوری، آسیب‌شناسی عدم کارآمدی سندهای نقشه مهندسی فرهنگی کشور و نقشه جامع علمی و ارائه راهکار به‌منظور رفع آسیب‌ها و تقویت فرصت‌ها از جمله مسیرهای پیشنهاد شده است.

دستیار ویژه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به برگزاری جلسات مشورتی بازآرایی نظام رسانه در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: خواسته ما در توسعه مشارکت بوده و از این رو به دنبال آن هستیم که کار محدود به دبیرخانه نباشد و در این راستا افراد باید به تعمیق این مشارکت نیز کمک کنند.

جلالی سپس گفت: مشارکت مدیران، نخبگان، کنشگران و مردم در بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی از طریق سامانه sccmedia.ir انجام شده است که تاکنون ۳۷۷ محتوای دریافتی داشته‌ایم که از این تعداد ۱۵۱ طرح ساختارمند هستند.

وی گفت: پیش بینی ما این است که در انتهای فرآیند، به واسطه تفاوت نگاه‌ها بیش از یک طرح داشته باشیم و طرح‌ها را به رهبر انقلاب و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهیم.

در این نشست تعدادی از فعالان عرصه فرهنگ، رسانه و تربیت استان به بیان دغدغه‌ها، مشکلات و نقطه نظرات خود پیرامون وضعیت فرهنگی و اجتماعی و ایده‌های خود برای بازسازی ساختار فرهنگ و رسانه پرداختند.

کد خبر 5371749

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری سند آمایش سرزمینی سازمان تبلیغات اسلامی تبریز تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی بوشهر ویروس کرونا آمار کرونا روز دانشجو کرمانشاه سانحه تصادف گرگان آلودگی هوا عکس استانها شیراز لیگ برتر فوتبال ایران مراسم تودیع و معارفه ایلام ساختار فرهنگ و رسانه فرهنگ و رسانه کشور تبلیغات اسلامی بازسازی ساختار فرهنگی و رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است

به گزارش «تابناک»، بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • کشف ۱۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در دو شناور صیادی
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد