Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیشی گرفتن نرخ تورم بر نرخ افزایش دستمزد باعث وقوع یکی از بزرگ‌ترین سقوط‌های قدرت خرید در تاریخ شده و اگر تا قبل خانواده‌ها برای رساندن دخلشان به خرجشان با معضل مواجه بودند، در این روز‌ها امنیت غذایی خانواده‌ها در حال از دست رفتن و نابودی است.

به گزارش بازارنیوز، گرانی گوشت و مرغ در دو سال اخیر بسیاری از خانواده‌ها را به سمت مصرف کالا‌های جایگزین هدایت کرده و اقلامی مانند حبوبات، سیب زمینی و تخم مرغ جای بیشتری در سبد مصرفی خانواده‌ها پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آخرین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد همین اقلام جایگزین طی یک سال اخیر صدرنشین تورم شده و نرخ تورم آن‌ها به نسبت کالا‌های اصلی پیشین مانند گوشت و مرغ از سال گذشته تا امسال افزایش بیشتری داشته است. این به معنای ترکش جدی تورم بر حداقلی‌ترین امنیت غذایی مردم است.



نرخ تورم از بهداشت و مسکن گرفته تا کالا‌های خوراکی، معیشت عموم مردم را در دو سال اخیر به شدت تحت تاثیر قرار داده است. از طرفی پیشی گرفتن نرخ تورم بر نرخ افزایش دستمزد باعث وقوع یکی از بزرگ‌ترین سقوط‌های قدرت خرید در تاریخ شده و اگر تا قبل خانواده‌ها برای رساندن دخلشان به خرجشان با معضل مواجه بودند، در این روز‌ها امنیت غذایی خانواده‌ها در حال از دست رفتن و نابودی است.

طی دو تا سه سال اخیر گرانی چندبرابری کالا‌های اساسی رایجی مانند گوشت قرمز، مرغ و آبزیان را در سفره‌های خانواده‌ها کمیاب کرد و الگو‌های مصرف خانواده‌ها به سمت کالا‌های جایگزین رفت. تا جایی که طبق آمار‌ها در دو سال اخیر مصرف حبوبات، تخم مرغ و سیب زمینی بیشتر شده و اکثر خانواده‌ها سعی کردند کمبود کالا‌هایی مانند گوشت را با مصرف و تنوع کالا‌های دیگر مانند سیب زمینی و تخم مرغ جبران کنند.

به گزارش رویداد ۲۴ داده‌های آماری نشان می‌دهد همین تغییر الگوی مصرف هم در بوران گرانی‌ها در امان نمانده و در یک سال اخیر چهار قلم کالایی لبنیات، سیب زمینی، حبوبات و تخم مرغ رکورد تورم در میان اقلام خوراکی را زده و نرخ‌های بالای ۵۰ درصد را ثبت کرده است. گرچه بسیاری از کارشناسان میزان اعلامی نرخ تورم از سوی مرکز آمار را چندان معتبر نمی‌دانند و معتقدند این مرکز در آماردهی منافع دولت‌ها و مثبت نشان دادن عملکرد دولت‌ها را لحاظ می‌کند، اما فارغ از اعداد و ارقام، اقلامی که بالاترین نرخ تورم را دارند، به خوبی نشان می‌دهد چه تغییرات جدی در سبد کالای مصرفی و غذایی عموم مردم رخ داده است.

بالاترین نرخ تورم ۱۲ ماهه در میان اقلام خوراکی مربوط به پنیر پاستوریزه است که با افزایش تورم ۷۹ درصدی همراه بوده است. سیب زمینی هم جزو کالا‌هایی است که در طوفان تورم در امان نمانده و با تورم بالای ۷۰ درصدی روبه رو شده است. همچنین حبوباتی مانند لوبیا چیتی و عدس که می‌تواند به دلیل مواد مغذی نقش مهمی در امنیت غذایی ایفا کند، با تورم بالای ۵۰ درصدی مواجه شده است.

قیمت روز مواد غذایی در سایه تورم
در این میان مرکز آمار وزارت کار پیش بینی کرده در این اقلام در ماه‌های آتی هم باز شاهد گرانی بیشتر خواهیم بود. این مرکز معتقد است متوسط قیمت حدود ۸۳ درصد اقلامی شامل برنج، مرغ، شیر پاستوریزه، ماست پاستوریزه، پنیر ایرانی پاستوریزه، تخم مرغ ماشینی، کره پاستوریزه، روغن مایع، موز، سیب، پرتقال، خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیا چیتی، عدس و قند، شکر و چای فراتر از حد بحرانی قیمت‌ها قرار دارد. حد بحرانی حدی از قیمت کالا را نشان می‌دهد که قیمت از کنترل خارج شده و این امر منجر به ایجاد تورم جهشی خواهد شد.

در خصوص بیشتر اقلام یاد شده بالا، خصوصا برنج، مرغ و تخم مرغ، شیر و انواع محصولات لبنی، روغن مایع، گوجه فرنگی، سیب زمینی و انواع حبوبات امتداد روند صعودی ماه قبل مشاهده می‌شود و افزایش مجدد قیمت این کالا‌ها دور از انتظار نیست. همچنین با توجه به شیب تند قیمت رب گوجه فرنگی و افزایش قیمت گوجه فرنگی و صادرات محصول، احتمال ورود به ناحیه بحرانی در ماه‌های آتی وجود دارد.

تامین غذا و خوراکی همواره یکی از نیاز‌های اولیه بشر بوده و کوچکترین افزایش قیمت در بازار مصرفی مواد غذایی بلافاصله در زندگی و معیشت اقشار مختلف جامعه تاثیر می‌گذارد و شهروندان پیش از هر بازاری تغییرات این بازار را لمس می‌کنند.

در چنین شرایطی دولت مراحل پایانی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را طی می‌کند و با حذف این ارز و بدون هیچ سیاست جایگزین حمایتی باید در انتظار موج بعدی گرانی‌ها هم باشیم، موجی که سفره‌های کوچک شده عموم مردم دیگر تابی در برابرش ندارند و پیشی گرفتن تورم از نرخ دستمزد‌ها هم این شرایط را سخت‌تر می‌کند.

/ اقتصاد ۲۴

برچسب ها: مواد غذایی ، کالای اساسی ، تورم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000PvI

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مواد غذایی کالای اساسی تورم امنیت غذایی نشان می دهد خانواده ها مواد غذایی گوجه فرنگی سیب زمینی تخم مرغ نرخ تورم سال اخیر کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۰۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟

کمتر کسی می‌داند که برخی مواد غذایی برای صبحانه مناسب نیستند، چون نباید با معده‌ی خالی خورده شوند.

به گزارش روزیاتو، در ادامه ابتدا از مواد غذایی‌ای خواهیم گفت که باید از خوردن آن‌ها با معده‌ی خالی پرهیز کنید و بعد از آن، مواد غذایی‌ای را معرفی خواهیم کرد که می‌توان آن‌ها را با معده خالی خورد.

مواد غذایی که نباید آن‌ها را با معده خالی خورد ۱- شیرینی‌های درست شده با خمیر پای و خمیر هزارلا

مواد غذایی خمیرمایه دار باعث تحریک جداره‌ی معده می‌شوند و ممکن است باعث نفخ شوند.

۲- شیرینی و شکلات

خوردن مواد غذایی قندی باعث بالا رفتن سطح انسولین در بدن می‌شود، امری که فشار زیادی به پانکراس که هنگام صبح تازه بیدار و فعال شده، وارد می‌کند. این امر می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری دیابت شود.

۳- ماست و دیگر محصولات لبنی تخمیری

اگر با شکم خالی ماست بخورید، اسید معده باکتری‌های مفید لاکتیک اسید درون ماست را از میان می‌برد؛ بنابراین خوردن ماست با معده‌ی خالی فایده‌ای برای بدن ندارند.

۴- گلابی

فیبر خام درون گلابی می‌تواند به غشای مخاطی ظریفی معده‌ی خالی صدمه بزند.

۵- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی تانیک اسید است که اسیدیته‌ی معده را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به زخم معده شود.

۶- خیار و دیگر سبزیجات سبز رنگ

سبزیجات خام مملوء از اسید‌های آمینه هستند. با این حال، اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده، نفخ و شکم درد شوند.

۷- موز

اگر با معده‌ی خالی موز بخورید این کار باعث افزایش شدید میزان منیزیم موجود در خون می‌شود. این امر می‌تواند به قلب صدمه بزند.

۸- ادویه جات

غذا‌های تند می‌توانند باعث تحریک شدن غشای مخاطی معده و وارد شدن صدمه به آن شوند و میزان تولید اسید معده را افزایش دهند، مسأله‌ای که عامل بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش است.

۹- نوشیدنی‌های گازدار سرد

مصرف نوشیدنی‌های گازدار در زمان صبح می‌تواند باعث وارد شدن آسیب به غشای مخاطی معده شود و خونرسانی به معده را کاهش دهد. درنتیجه، مواد غذایی با سرعت کمتری هضم خواهند شد.

۱۰- مرکبات

مرکبات سرشار از اسید میوه هستند. این میوه‌ها اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده شوند و همینطور ریسک گاستریت یا همان التهاب معده و حتی زخم معده را افزایش دهند.

مواد غذایی که می‌توانید آن‌ها را با معده خالی بخورید ۱- جو دو سر

جو دو سر یک لایه‌ی محافظ به دور جداره‌ی معده ایجاد می‌کند که جلوی آسیب رساندن اسید معده به دیواره‌های این اندام را می‌گیرند. جو دو سر همچنین حاوی فیبر محلول در آب است که برای کاهش سطح کلسترول مفید است.

۲- گندم سیاه

گندم سیاه دستگاه گوارش را با ملایمت تحریک می‌کند. این ماده غذایی منبع بسیار خوبی نیز برای پروتئین، آهن و ویتامین است.

۳- فرنی آرد ذرت

فرنی آرد ذرت به از میان رفتن سموم و فلزات سنگین از سیستم بدن کمک می‌کند و به جمعیت میکروفلور دستگاه گوارش (میکروب‌های مفیدی که به طور طبیعی در دستگاه گوارش وجود دارند) تعادل می‌بخشد و سیری طولانی مدتی نیز ایجاد می‌کند.

۴- جوانه گندم

۲ قاشق غذاخوری جوانه گندم نزدیک به ۱۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین E و ۱۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به فولیک اسید را تأمین می‌کند. این ماده غذایی همچنین به دستگاه گوارش می‌کند عملکرد درستی داشته باشد.

۵- تخم مرغ

پژوهش‌ها نشان داده مصرف تخم مرغ برای صبحانه می‌تواند میزان کالری دریافتی روزانه را به میزان چشمگیری کاهش دهد.

۶- هندوانه

خوردن هندوانه با معده‌ی خالی، بدن را از مقدار مناسبی آب برخوردار می‌کند. به علاوه، هندوانه به دلیل داشتن لیکوپین فراوان برای سلامت چشم‌ها و قلب هم مفید است.

۷- بلوبری

پژوهش‌ها می‌گوید مصرف منظم بلوبری باعث بهبود حافظه و تنظیم فشار خون و سرعت سوخت و ساز بدن می‌شود، به ویژه اگر برای صبحانه مصرف شود.

۸- نان غلات کامل بدون خمیرمایه

کربوهیدرات و دیگر مواد مغذی موجود در این نوع نان‌ها برای بدن ضروری هستند. بهترین زمان برای مصرف این نوع نان صبح زود است.

۹- آجیل

آجیل اگر برای صبحانه مصرف شود باعث بهبود سلامت گوارشی می‌شود و سطح pH درون معده را متعادل می‌کند.

۱۰- عسل

عسل به بیدار و فعال شدن بدن در زمان صبح کمک می‌کند و به سیستم بدن قدرت و انرژی می‌بخشد. این ماده غذایی همچنین فعالیت مغزی را بهبود می‌بخشد و میزان تولید هورمون شادی بخش ِ سروتونین را افزایش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ