Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@00:55:24 GMT

دستمزد بازیگران چگونه مشخص می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۲۰۹۶

دستمزد بازیگران چگونه مشخص می‌شود؟

سیدسعید سیدزاده با اشاره به این‌که سینمای ایران به جای تمرکز بر کیفیت و محتوای آثار، برای فروش به انتخاب بازیگران توجه دارد، گفت: بیشتر شدن دستمزد بازیگران در این شرایط طبیعی است.

سیدسعید سیدزاده، تهیه‌کننده سینما، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: برای بررسی دستمزدها در سینمای ایران باید چند سرفصل را مورد بررسی قرار داد اما در واقع دستمزدها در سینما و تلویزیون ایران بر اساس یک عرضه و تقاضا مشخص می‌شود و بر این اساس هرچقدر تقاضا زیاد باشد نرخ بالاتر می‌رود اما به طور کل در این موضوع باید دستمزد بازیگران را از دیگر عوامل جدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدزاده خاطرنشان کرد: دستمزد عوامل پشت دوربین را وضعیت اقتصادی کشور مشخص می‌کند و فکر می‌کنم در شرایط اقتصادی فعلی کشور باید دستمزدها افزایش پیدا کند اما سینمای ما توانایی و کشش این بالا رفتن دستمزد را شاید نداشته باشد و دستمزدها به همین دلیل شکلی منطقی نداشته باشد.

این تهیه‌کننده در ادامه گفت: موضوع دیگر مربوط به دستمزد بازیگران می‌شود که آن را هم عرضه و تقاضا مشخص می‌کند. وقتی بازیگر می‌داند که برای دیده شدن اثر فقط روی او حساب شده معلوم است که دستمزدش را چند برابر می‌کند. فیلم‌ها و سریال‌های ما امروز قصه و فیلمنامه‌ ندارند و تهیه‌کننده‌ها برای فروش تنها روی بازیگران حساب می‌کنند. در این شرایط است که دستمزد بازیگر دوچندان می‌شود و ما برای منطقی شدن دستمزد آن‌ها باید این چرخه را اصلاح کنیم و تکیه فیلم‌ها به بازیگران را بر فیلمنامه قرار دهیم. در این شرایط به عوامل پشت صحنه و فیلمنامه‌نویس بها داده می‌شود و همه در وضعیتی منطقی قرار می‌گیرند.

او افزود: اگر دست اندکاران سینما می‌خواهند از این کار ارتزاق کنند و شرایط اقتصادی سینما را بهبود ببخشند باید خودشان برای این بهبودی برنامه‌ریزی کنند. نباید بگذارند دستمزدها به شکل لجام گسیخته‌ای افزایش پیدا کند؛ سینما زمانی می‌تواند سر پا باشد که دخلش با خرجش هماهنگ باشد و آن‌هایی که برای سرمایه‌گذاری به سینما می‌آیند حس امنیت داشته باشند.

سیدزاده در پایان تصریح کرد: اگر مدیریت فرهنگی وجود داشته باشد در دوران کرونا و پس از آن ما شاهد افزایش یا کاهش بی‌منطق دستمزدها در بخش‌های مختلف نخواهیم بود. با در نظر گرفتن وضعیت معیشت سینماگران باید این دستمزدها تغییر کنند و همانطور که تأکید کردم شرط اول پرداختن به محتوای آثار و فیلمنامه‌هاست تا تمرکز برای فروش از بازیگر برداشته شود.

انتهای پیام //

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر سینمای ایران سینما و تلویزیون دستمزد دوربین شرایط اقتصادی پشت صحنه ایران دستمزد سرمایه سینما و تلویزیون سینمای ایران دستمزد بازیگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۲۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟

 

وی در گفتگو با تابناک با تاکید بر اینکه تعیین عادلانه دستمزد یعنی دادنِ فرصتِ چانه‌زنی و اعمال نفوذِ برابر به تمام طرفین مذاکره گفت: مسئولیت تعیین دستمزد در قانون کار در چارچوب یک نظام چانه‌زنیِ سه‌جانبه است و مجلس ساختار چانه‌زنی ندارد. سپردنِ تعیین حقوق کارگران به مجلس، عملا به معنای بی‌صداترکردن و بی‌نظرتر کردنِ کارگران است.

میرغفاری گفت: شورای‌عالی کار تنها جایی است که کارگران می‌‎توانند بر سرِ معیشتِ خود چانه‌زنی کنند، که به نظر می‌رسد وزیر کار می‌خواهد همین را هم نقض و مسئولیت تصمیم‌گیری در رابطه با حقوق و دستمزد را واگذار کند.

نماینده کارگران در شورایعالی کار گفت: ایراد شورای‌عالی کار، به عنوان یک ساختار سه‌جانبه، این است که دولت به عنوان کارفرمای بزرگتر که قدرتِ بیشتری برای چانه‌زنی دارد، نهایتا در مورد دستمزدِ کارگران تعیین تکلیف می‌کند. اگر دولت در این ساختارِ سه‌جانبه نقشِ واسطه‌‎گری و تنظیم‎گریِ خود را به درستی انجام دهد و در مذاکراتِ مزدی و سایر مذاکراتِ شورای‌عالی کار، میانه‌گری کند به عدالت نزدیک می‌شویم. نیازی نیست برای دستمزدِ عادلانه کار را به مجلسِ شورای اسلامی که فاقدِ ساختار سه‌جانبه است واگذار کنیم.

میرغفاری تاکید کرد: سه جانبه‌گرایی انحصارا خاص ایران نیست؛ بیش از ۹۲ کشور عضو سازمان بین‌المللی کار با ساختار سه جانبه‌گرایی، حقوق و دستمزد را تعیین می‌کنند؛ حتی در کشور‌هایی که نظام سرمایه داری لیبرال در آن حاکم است نیز سه‌جانبه‌گرایی رعایت می‌شود.

 

وی بیان کرد: اینکه عده‌ای می‌گویند مذاکرات را به مجلس می‌سپاریم و نظرِ گروه کارگری را هم جویا می‌شویم، با سه‌جانبه‌گرایی فاصله دارد. سه‌جانبه‌گرایی همانطور که قبلا گفتم به معنای مذاکره و گفتگو در یک موقعیتِ برابر با شرکای اجتماعی است. نباید نقش کارگران را در مذاکراتِ مزدی بیش از این تقلیل داد، طوری که آن‌ها در مورد حقوق کارگران فقط یک نظرِ ساده بدهند! به این کار چانه‌زنی نمی‌گویند و چه بسا در سال‌های بعد همین را هم از آن‌ها بگیرند.

میرغفاری گفت: ساختار سه‌جانبه‌ی شورای‌عالی کار ذیل قانون کار و مربوط به بخش خصوصی است. قانون کار نیز یک قانون آمره است و برای جلوگیری از بهره‌کشی از کارگران در مقابل کارفرمایان نوشته شده است. همین قانون وظیفه‌ی تعیین حداقل حقوق را بر عهده‌ی شورایعالی کار گذاشته است. اگر قرار است قانونگذار برای حداقل دستمزد تعیین تکلیف کند، عملا واردِ حوزه‌ای شده که به آن ربطی ندارد. در واقع تصمیم‌گیری در مورد روابط بین کارگران و کارفرمایانِ بخش خصوصی وظیفه‌ی مجلس و دولت نیست که بدون حضور شرکای اجتماعی تصمیم بگیرند.

این نماینده کارگری گفت: این ساختار سه‌جانبه در دولت‌های مختلف نقض شده است، اما مسئله این است که باید برای قدرتمند کردن و واقعی‌تر کردنِ این ساختار تلاش کنیم. باید قدمی رو به جلو داشته باشیم نه اینکه هر روز یک قدم از حقوقِ خود عقب‌تر برویم؛ در واقع نباید فرصتِ چانه‌زنی را واگذار کرد.

دیگر خبرها

  • وزیر کار: تعیین دستمزد توسط مجلس گلایه‌ها را کاهش می‌دهد
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند
  • نقد فیلم مست عشق + خلاصه، بازیگران و مدت زمان
  • حمله به بازیگران زن معروف در تجمع امـروز دانشجویـان تهرانی | تصویر
  • برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • شایعه جنجالی درباره دستمزد شهاب حسینی در سریال گناه فرشته
  • بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند