Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@23:41:31 GMT

اعلام منابع بالقوه ارزآوری کشور از سوی جلیلی

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۶۲۶۳

اعلام منابع بالقوه ارزآوری کشور از سوی جلیلی

جمعی از نمایندگان استانی باشگاه کشاورزان جوان در دیداری با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی که در دفتر سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، به ارائه نمونه‌هایی از الگوهای رشد و موفقیت در این حوزه پرداختند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه پیشرفت و جهش کشور بدون پیشرفت روستاها شکل نخواهد گرفت، گفت: نقطه قوت باشگاه کشاورزان جوان، تفکر، گفتمان و سازوکاری است که توسط این افراد به کار گرفته می‌شود و با ابتکاراتی که به خرج می‌دهند، توانسته‌اند الگوهای مناسبی برای پیشرفت روستایی پدید بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سخنان حاضران در این نشست و ارائه گزارش کار از موفقیت‌های صورت گرفته توسط این سمن، افزود: وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند با پشتیبانی از الگوها و تقویت جنبه‌های علمی و ابتکارات به کار گرفته شده،  از تجربه سالهای اخیر این گروه مردمی – باشگاه کشاورزان جوان- برای تکثیر مدل‌های موفق در عرصه کشاورزی استفاده کند.

جلیلی تاکید کرد: وجه تمایز و ویژگی اقدامات باشگاه کشاورزان جوان آنست که آنها با اقتضائات بومی، اقلیمی، فرهنگی و .. کارهای جدی شکل دادند و با کمک مردم روستا، به مدل‌های رسیدند که با الگوهای دستوری و سازمانی متفاوت است؛ این یک فرصت برای دستگاه‌هاست که با اعتماد به موفقیت‌های گروه‌های مردمی و تکثیر الگوی آنها، زمینه مشارکت مردم در عرصه حکمرانی را فراهم کنند.

 وی تصریح کرد: همانند ابتدای انقلاب که شبکه‌ بهداشت با اتکای به استفاده از ظرفیت مردم برای ارتقاء سطح بهداشت در کشور بسیار موفق عمل کرد، من معتقدم اگر از ظرفیت مردم در عرصه‌های کشاورزی، صنعت، هنری و ..  به ویژه در روستاها استفاده کنیم، تجارب بسیار ارزشمندی شکل می گیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با بیان اینکه اتکاء به تولیدات روستایی می‌تواند موجب رشد ارزآوری در کشور شود، خاطرنشان کرد: روستا می تواند منابع ارزی کشور را با تولید بیشتر و صادرات تامین، افزایش و ارتقاء دهد. همچنین اگر می خواهیم حاشیه نشینی و آسیب های اجتماعی ناشی از آن را کاهش بدهیم، توجه لازم و درخور به روستاها می‌تواند بسیاری از هزینه‌ها در این زمینه را تبدیل به سرمایه کند.

وی تصریح کرد: ترویج نگاه به روستا، بیشتر از اینکه محتاج سازمان، ساختار یا بودجه باشد محتاج فهم صحیح از این گفتمان و سازوکارهایی است که دولت و مردم در همکاری با هم قرار بگیرند.

جلیلی همچنین با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین پشتیبان‌های ترویج نگاه به روستا، صداوسیماست، گفت: وقتی یک چهارم جمعیت کشور در روستاها ساکن‌اند، حداقل باید یک شبکه مخصوص روستا که مسائل آن را به صورت محور مطرح می‌کند، پدید بیاید.

وی در این راستا افزود: آموزش کشاورزی و دامپروری، ترویج فرهنگ‌های بومی، نمایش ابتکارات و فرصت های اقتصادی و ... در این شبکه، می تواند بستر مناسبی باشد جهت تحقق پیشرفت روستایی و پیوند بین مردم و دستگاه های دولتی بشود.

* وزارت جهاد کشاورزی با تمام قدرت از فعالیت‌های باشگاه کشاورزان جوان حمایت می‌کند

در ادامه محمد قربانی معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مردمی سازی اقتصاد از جمله جلوه‌های فعالیت های باشگاه کشاورزان جوان است، پشتیبانی از این تشکل مردمی را از جمله دستورکارهای وزارت‌خانه در دوره جدید عنوان کرد.

وی با بیان اینکه تقویت باشگاه کشاورزان جوان منجر به تقویت و داشتن یک نسل جدید از کشاورزان می شود، تصریح کرد که بواسطه این نسل جدید می‌توان انتقال تکنولوژی، افزایش بهره وری، کاهش ضایعات، ایجاد ارزش افزوده، رشد سرمایه گذاری و ... را به روش بهتری محقق کرد و عملا از شرایط کشاورزی سنتی موجود به سمت کشاورزی علم محور قدم برداشت.

وی حمایت از باشگاه کشاورزان جوان را از جمله رویکرد های وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و تاکید کرد: وزارت جهادکشاورزی با تمام قدرت از فعالیت های باشگاه کشاورزان جوان حمایت می کند. چرا که اگر کشاورزان جوان را حمایت نکنیم، کشاوزی ما از بین خواهد رفت و امنیت غذایی ما در آینده تهدید خواهد شد؛ چرا که هم روستاها در حال تخلیه شدن هستند و هم نسل قبلی کشاورزان در حال پیر شدن هستند.

*  14 نماینده استانی نقطه نظرات خود را مطرح کردند

گفتنی است در این نشست 14 تن از نمایندگان شعبات سمن باشگاه کشاورزان جوان از استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمانشاه، همدان، اردبیل، قزوین، تهران، اصفهان، سمنان، کرمان به ارائه پیشنهادها و گزارشی از تجارب موفق خود پرداختند که در ادامه بخشی از آن را خواهید خواند.

* تولید اسنک پفکی برای کودکان در رقابت با محصولات خوراکی مضر

حامد هاتفی از خراسان رضوی گفت: در زنجیره «کشاورز- نانوا»، شعار از «مزرعه تا سفره» را عملیاتی نموده‌ایم و گندم 5 هزار ساله خراسان را که به فراموشی رفته بود، احیاء کرده‌ایم. در این زنجیره با ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی توانستیم علاوه بر ایجاد اشتغال، ارزش افزوده بالایی برای جامعه کشاورزان رقم بزنیم. در تولید، فرآوری و پخت این محصولات نیز به نحوی عمل کردیم تا محصولی سالم و قریب به ارگانیک تولید شود.

وی افزود: همچنین اسنک پفکی -که محصولی خوش خوراک است- را برای کودکان عرضه کردیم که با استقبال بی نظیری روبرو شد و توانستیم آن را به عنوان رقیب مواد مضری چون چیپس و پفک روانه بازار کنیم؛ هم اکنون حاضریم تجربه خود را در اختیار جامعه کشاورزان سراسر کشور قرار دهیم تا این الگوهای نوین ترویج گردد.

محمد نظرزاده از قزوین خاطرنشان کرد: تامین علوفه ارزان قیمت از ضایعات کشاورزی و افزایش بهره وری در دام سبک روستایی و عشایری، دو راهکار بهبود شرایط موجود است؛ به همین منظور، در افزایش بهره وری بایستی ضریب تکثیر از 70 درصد به 85 درصد، تلفات بره از 25 درصد به 10 درصد و حداقل میانگین وزن لاشه کشتار شده از 18 کیلو به 20 کیلو ارتقاء یابد.

وی افزود: ارتقای مولفه‌های تاثیرگذار، از طریق اصلاح جایگاه، به گزینه نژادی های بومی دام ( هرمنطقه برای خودش)،آموزش بهره برداران، مدیریت گله، بهداشت جایگاه، تغذیه مناسب اقتصادی، رعایت کردن اصول دامپزشکی و ... محقق می گردد. جهت انجام این ماموریت بایستی 3120 آمبولانس سیار جهت ارائه خدمات دامپروری و دامپزشکی ساماندهی و یا ایجاد گردد و همچنین قرارگاه مشترکی با عضویت وزارت جهادکشاورزی، سازمان بسیج کشاورزی و منابع طبیعی، باشگاه کشاورزان جوان و جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی تشکیل گردد.

* طرح پیشنهادی برای کاهش دلالی 210 هزار میلیارد تومانی در بازار محصولات کشاورزی

یوسف رحیمی از اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر 210 هزار میلیارد تومان شکاف قیمتی بین مصرف کننده و تولیدکننده محصولات کشاورزی وجود دارد؛ به این معنا که فروشنده ارزان میفروشد و مصرف‌کننده نیز گران تهیه میکند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین بیش از 30 درصد محصولات کشاورزی ضایع می شود. طرحی را برای حذف این دو معضل تحت عنوان ساماندهی نظام تولید، نظام درجه بندی – بسته بندی و فرآوری در 19 محصول زراعی و باغی در شهرستان های قطب تولید و ساماندهی نظام توزیع در شهرهای بالای 250 هزار نفر تدوین کرده ایم که پایلوت این طرح را در روستای مهیار انجام داده و الحمدالله به موفقیت چشمگیری دست پیدا کردیم.

یوسفی تشریح کرد: در این طرح در تولید سه خروجی شامل افزایش بهره وری در واحد سطح، کاهش هزینه های تولید و خرید تمام محصول منجر به نداشتن ضایعات در تولید و نهایتا افزایش سطح درآمد کشاورزان می شود. در بخش درجه بندی و بسته بندی و فرآوری تمام محصول زراعی یا باغی وارد کارگاه می شود محصولاتی که قابلیت بسته بندی و عرضه به صورت تازه خوری دارند روانه بازارهای داخلی، صادرات و یا سردخانه می شوند و محصولاتی که قابلیت بسته بندی ندارد در فرآیند فرآوری قرار می گیرند و آن دسته از محصولاتی که حتی قابلیت فرآوری را ندارند تبدیل به خوراک دام و کود ورمی می شوند این اقدام منجر به کاهش هزینه ها و افزایش درآمد از طریق ارزش افزوده محصولات فرآوری شده می شود و در عمل محصولات فرآوری شده که قابلیت بسته بندی را ندارد ارزش افزوده بیشتری نسبت به محصول بسته بندی شده داشتند. محصولات بسته بندی شده و فرآوری شده در فروشگاه های مردمی سطح شهر که متخصص توزیع این محصولات هستند توزیع و عرضه می گردد.

کاظم جعفری از هرمزگان نیز گفت: طرح تجمیع، احیاء و نوسازی نخیلات را برای 60 هکتار نخیلات که از بین رفته بود را طی 9 ماه با 32 جلسه آموزشی، ترویجی و توجیهی شروع کردیم. در این طرح 11 هزار نخل خرما احیا می شود. در حوزه دامداری در سال 1370 حدود 3 هزار دام در روستا داشتیم که به 150 راس رسیده بود برای احیای دامداری نیز یک برنامه تدوین کردیم.

* تولید کم‌نظیر 5 هزار تن نهاده دام از پسماند کشاورزی در سمنان

در ادامه علی یوردخانی از سمنان خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی و کمبود نهاده، در سال گذشته از بقایای کشاورزی و ضایعات کشاورزی 5 هزار تن خوراک دام تولید کردیم و به استان کشور هم توزیع می کنیم. با فرآوردی این بقایا مانند تفاله چغندر، تفاله زیتون، تفاله جو، تفاله گوجه، تفاله سیب و ذرت علوفه ای توانستیم با تلفیق علم روز و دانش بومی و محلی خوراک دام چند استان را تامین کنیم؛ که این کار به پشتوانه 400 خانوار عشایری با راه‌اندازی 3 خط تولید خوراک دام طی 10 ماه آماده بهره برداری رقم خورد و هم اکنون ضمن دعوت از مسئولان محترم وزارت‌خانه جهت بازدید و الگوبرداری، آماده همکاری با همه کشاورزان کشور هستیم.

* طرح موفق پرورش بوقلمون در استان کرمانشاه

حمید گودینی از کرمانشاه نیز اظهار داشت: در طرح زنجیره بوقلمون محلی با تامین مالی بنیاد کرامت به 50 نفر از اهالی روستای دستجرده سفلی شهرستان صحنه، تسهیلات قرض الحسنه 10 میلیون تومانی پرداخت کردیم. این تسهیلات در دو قالب تجهیزات پرورش بوقلمون شامل دانخوری و آبخوری، تعداد 70 قطعه جوجه بوقلمون یک ماهه، ارائه خدمات دامپزشکی و ارائه خدمات مشاوره ای و آموزشی در قبل و حین دوران پرورش و مابقی بصورت نقدی (70 درصد وام) پرداخت گردید.

وی در خصوص روند این طرح توضیح داد: همچنین برای این طرح یک گروه با یک تسهیلگر (نماینده 50 نفر پرورش دهنده بوقلمون)، یک دامپزشک، یک مربی آموزشی، یک نفر تامین کننده مالی که همگی ذیل مدیریت یک راهبر فعالیت می کردند تشکیل شد. تسهیلگر پلی بین گروه و مردم روستا بودند. اماکن بدون استفاده در خانه های روستایی با بهینه سازی حداقلی با کمترین هزینه (تهویه، ضدعفونی، روشنایی، سیستم گرمایشی و ...) بعنوان سالن پرورش استفاده شدند. کلاس آموزشی برگزار کردیم و تعداد 3500 قطعه جوجه یک ماهه را از بهترین مجموعه پرورش دهنده در استان آذربایجان شرقی خریداری و به کرمانشاه حمل کردیم و از روز اول برنامه تا انتهای برنامه برنامه زمانبندی شده واکسیناسیون را تنظیم و به روستاییان ارائه دادیم و بر اساس آن اقدام نمودیم که الحمدالله زیر 3 درصد تلفات در کل دوره پرورش را شاهدش بودیم که حتی این عدد در فارم های صنعتی بیشتر از این میزان بوده است.

گودینی درخصوص نتیجه نهایی طرح،  تصریح کرد: طی دوران پرورش بازدیدهای دوره ای از تمام پرورش دهندگان داشتیم و علاوه بر آن شبانه روزی به صورت تلفنی و فضای مجازی به سوالاتشون پاسخ می دادیم و در نهایت پس از سه الی چهار ماه دوره پرورش عمدتا خودشان این بوقلمون ها را به اقوام و دوستان و آشنایانشون بفروش رساندند. و بصورت متوسط قریب به 18 میلیون تومان درآمد داشتند.

* یک اتفاق جالب برای انگورداران همدانی/ وقتی خود باغداران تقاضای آموزش کردند!

همچنین سعید شایان از همدان عنوان کرد: باغدار نمونه یک روستای مورد مطالعه ما در همدان 7 تن در هکتار برداشت انگور می‌کرد؛ جمعی از انگورداران را به بازدید از یک باغدار نمونه انگور در شهرستان ملایر بردیم که این باغدار 132 تن در هکتار برداشت می کرد. برای روستاییان این سوال پیش آمد که چرا ما نمی توانیم این برداشت را داشته باشیم و بعد از آن خود مردم به این نتیجه رسیدند که نیازمند آموزش و تغییر در الگوی باغات خود هستند. شدند که الحمدالله هم آموزش داده شد و هم الگوی باغات اصلاح شدند.

وی افزود: در سال دوم جشنواره بومی و محلی انگور را برگزار کردیم که 50 درصد از هزینه جشنواره بر عهده خود مردم بود و بعد از آن چون مزیت های جشنواره از جمله بازار فروش مناسب را دیدند هر ساله در زمان شیره پزی این جشنواره با هزینه خود مردم برگزار می شود. پس از آموزش های حوزه بازاریابی و بسته بندی حضور در نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف را اهالی روستا تجربه کردند.

* یک تجربه در استان اردبیل: تغییر الگوی کشت، درآمد 4 برابری رقم زد

همچنین رضا محمد جانی از اردبیل در ارائه نقطه نظرات خود به اصلاح الگوی کشت اشاره کرد و درخصوص تجربه باشگاه کشاورزان جوان در این استان گفت: در 40 روستا کلاس های ترویجی و آموزشی در حوزه گیاهان دارویی در شهرستان گرمی برگزار کردیم؛ ابتدا مطالعاتی را انجام دادیم سپس عملکرد اقتصادی گندم دیم را با گیاهان دارویی دیم که در منطقه قابل کشت هستند، تطابق دادیم و به این نتیجه رسیدیم که تقریبا هزینه کشت سیاه دانه برابر هزینه کشت گندم می باشد اما به طور متوسط عملکرد گندم دیم حدود 1.5 تن در هکتار و معادل 7.5 میلیون تومان درآمد داشت اما متوسط عملکرد سیاه دانه که 500 کیلوگرم در هکتار شد و به طور متوسط درآمد 28.5 میلیون تومان قابل کسب بود. یعنی با هزینه ای برابر، درآمد 4 برابر شده است و در نتیجه 100 هکتار دیگر کتان و بالنگوی شهری کشت کردیم که عایدی آن نصیب کشاورزان آن منطقه شد.

* تهیه و غنی‌سازی خوراک دام، نتیجه همکاری مشترک خوزستانی‌ها با دانشگاه بوعلی همدان

در ادامه علیرضا منصوری، یکی دیگر از ارائه‌دهندگان که از استان خوزستان گزارش میداد، به نحوه فرآوری تفاله نیشکر برای تهیه خوراک دام اشاره کرد.

منصوری در این رابطه گفت: تفاله نیشکر به میزان 3 میلیون تن توسط 10 شرکت کشت و صنعت نیشکری تولید می شود که یکی از تهدیدهای محیط زیستی است اما با تبدیل آن به خوراک دام به فرصت تبدیل می شود. یک کار دانش بنیان توسط اعضای کمیته دام باشگاه کشاورزان جوان با همکاری دانشگاه بوعلی همدان صورت گرفت و موادی تولید شدند که باعث فرآوری و خوش خوراکی باگاس(تفاله نیشکر) برای دام می شود و علاوه بر آن با مواد دیگر باگاس را غنی سازی و نهایتا در بسته های قابل حمل و جابه جایی توسط دامدارن بسته بندی می شوند. در حال حاضر با دریافت تسهیلات قرض الحسنه، 3 خط تولید این محصول را طراحی شده است که مستقیما منجر به ایجاد اشتغال برای 22 نفر می شود.

* می توانیم دست دلالان را از زعفران خراسان کوتاه کنیم

همچنین غلام‌محمد دل آرامی از استان خراسان رضوی پیرامون تجربه باشگاه کشاورزان جوان در این استان، خاطرنشان کرد: باشگاه کشاورزان جوان در خصوص نحوه خشک کردن زعفران شروع به برگزاری کلاس ها و آموزش های ترویجی و ارائه دستگاه های خشک کن نمود و این اقدام منجر به ارتقای کیفی محصول زعفران گردید. سازمان تعاون روستایی هر کیلو زعفران اعلاء را 20.5 میلیون تومان خریداری می کند این در صورتی است که در بازار آزاد 38 الی 39 میلیون تومان خرید و فروش می شود. از طرفی همین قیمت نیز در دست واسطه ها می باشد. اگر تدابیری جهت عرضه مستقیم و صادرات این محصولات به کشورهای هدف صورت بگیرد درآمد کشاورز چندین برابر می شود که باشگاه کشاورزان جوان آمادگی دارد با یک شرکت صادراتی بصورت مستقیم همکاری کرده  و این مهم را رقم بزند.

23231

کد خبر 1581449

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سعید جلیلی روستا محصولات کشاورزی باشگاه کشاورزان جوان وزارت جهاد کشاورزی افزایش بهره وری میلیون تومان ارزش افزوده بسته بندی خوراک دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۶۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروی جوان کیفیت جمعیت هر کشور را معرفی می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع جمعیت امروزه یکی از حساس ترین و چالشی ترین موضوعات کشور است که آینده نه چندان دور کشور را تحت تاثیر قرار می دهد و اگر کنشگران و مسؤولین دیر از خواب بیدار شوند ضربات جبران ناپذیری بر ایران اسلامی مان وارد خواهد شد. همانگونه که می دانید جمعیت جوان یکی از مولفه های قدرت هر کشوری است که چرخ صنعت، اقتصاد سیاست، امنیت و علم را می چرخاند. چیزی که در آینده هر کشوری مهم است در وهله اول کمیت جمعیت نیست بلکه کیفیت جمعیت است به بیان دیگر نیروی جوان هر کشور، کیفیت جمعیت آن کشور را معرفی می کند.

امروز حدوداً ۱۳ درصد جمعیت کشور ما را سالمندان تشکیل می دهند و طبق سناریوهای موجود در سال ۱۴۳۰ حدود ۵۰ درصد یعنی نیمی از جامعه را افراد سالمند تشکیل می دهند که برای هیچ کشوری فاجعه ای بزرگتر از این قابل تصور نیست!

در اولین نشست برخط سری جلسات ایده پردازی با موضوع فرصت‌های هفته جمعیت که توسط بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا، با حضور حجت الاسلام رسول ساکی دبیر مجمع فعالان جمعیت کشور و حجت الاسلام محمد مجید دایی دایی، ایده‌پرداز و طراح سامانه دعوت برگزار شد، جلوگیری از اسقاط جنین و آگاه سازی در مورد مشکلات پزشکی و روحی و شرعی این عمل قبیح، درمان و جلوگیری از ناباروری و تاکید بر سلامت تغذیه، جلوگیری از تاخیر در بارداری که ناباروری ثانویه را ایجاد میکند، آگاه سازی در حوزه مضرات و مشکلات تک فرزندی، ترغیب جوانان در حوزه ازدواج، تقبیح سبک زندگی بی فرزندی و ارتقا هویت و حمایت اجتماعی از خانواده های خوش جمعیت یا با شکوه نظام مسائل حوزه جمعیت مطرح شدند.

امروز با فرصت محدودی که تا بسته شدن پنجره جمعیتی داریم موظفیم گام به گام در راه این نظام مسایل تلاش کنیم. نمونه ای از طرح ها و ایده های قابل اجرا در حوزه جمعیت که حاصل هم اندیشی بسیاری از کنشگران فعال این حوزه بوده توسط شبکه شاپرک تهیه شده و در اختیار فعالان فرهنگی کشور قرار داده شده است.

مشروح این‌گزارش در ادامه می‌آید؛

۱. راه اندازی خبرگزاری جوانی جمعیت

۲. راه‌اندازی درمانگاه طب سنتی ناباروری

۳. اهدای لوح به سازمان‌های دوستدار جمعیت

۴. راه‌اندازی موسسه دیده بان قانون جوانی جمعیت

۵. ساخت موشن گرافی‌های مرتبط با حوزه جمعیت

۶. جشنواره فیلم کوتاه با موضوع جمعیت

۷. برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط با نظام مسائل ذکر شده

۸. راه‌اندازی باشگاه همسران جوان

۹. ساخت سرودهای دانش‌آموزی با موضوعات فرزند بیشتر، زندگی شادتر

۱۰. طراحی و توزیع کاراکتر خانواده های شاد و خوش فرزند

۱۱. پخش مستند "خونریزی" برای آگاهسازی افکار عمومی در حوزه سقط جنین

۱۲. توزیع بروشورهای مرتبط با حوزه جمعیت در نماز جمعه‌ها و مراسم‌های گوناگون

۱۳. تولید بروشورهایی با موضوع پیشنهاد به مدیران برای حمایت از فرزندآوری کارکنانشان

۱۴. تولید سررسید جمعیتی که پیوست جمعیتی هر مناسبت در آن وجود داشته باشد

۱۵. پویش نذرهای مادرانه (اهدا جوراب‌های نوزادی به خانمها به همراه نوشته ای احساسی)

۱۶. راه‌اندازی خیریه حمایت از زوج‌های نابارور

۱۷. تولید کتاب قصه‌های کودکان در حوزه برادر / خواهرخواهی

۱۸. راه اندازی جشن همدم در مدارس (تجلیل از دانش آموزانی که به تازگی صاحب خواهر و یا برادر شده‌اند)

۱۹. ارتباط با انجمن اولیا و مربیان مدارس و برگزاری کارگاه برای آنها

۲۰. برگزاری کارگاه ویژه مشاوران و روانشناسان

۲۱. برگزاری کارگاه ویژه ماماها و پزشکان زنان

۲۲. پویش قربانی ماهانه ویژه مادران باردار

۲۳. راه اندازی گروه سرود هزار نفری از دانش آموزان با موضوعات نظام مسائل ذکر شده

۲۴. تولید بازی‌های فکری با موضوع جمعیت

۲۵. برپایی نمایشگاه‌های مرتبط با حوزه جمعیت در ادارات و سازمان‌ها

۲۶. چاپ کتابچه قانون جوانی جمعیت برای مدیران و نخبگان

۲۷. تولید پیوست رسانه ای قانون جوانی جمعیت

۲۸. راه‌اندازی موکب‌های مادر و کودک در مناسبت‌های مختلف در سطح شهر

۲۹. تولید نقشه راه برای ارگان‌ها و نهادها در حوزه جمعیت

۳۰. تولید محتوای آموزشی متنوع برای تدریس در بین مخاطبان مختلف

۳۱. تولید محتوا در فضای مجازی (عکسنوشت / استیکر / یادداشت / …)

۳۲. راه‌اندازی مرکز جامع تولید محتوا در فضای مجازی با موضوع جمعیت

۳۳. اجرای دیوار نگاره‌های مختلف در فضای شهری

۳۴. برگزاری مسابقه عکس با موضوع جمعیت

۳۵. راه اندازی جشنواره کاریکاتور با موضوع جمعیت

۳۶. راه‌اندازی کارگاه تولید پوستر با موضوع جمعیت

۳۷. شناسایی و تقدیر از خانواده‌های باشکوه

۳۸. اجرای طرح موسات مادری در مساجد هیئت‌ها و کانون‌های فرهنگی

۳۹. راه‌اندازی رادیو جمعیت

۴۰. تولید مجموعه پادکست‌های روایت‌های مادرانه

۴۱. تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی با موضوعات نظام مسائل ذکر شده

۴۲. جمع آوری و انتشار لیست پزشکان دوستدار جنین (مخالفان سقط و حامی فرزند آوری*)

۴۳. تولید کلیپ‌های چالشی در سطح شهر با موضوع جمعیت جهت ارائه در فضای مجازی

۴۴. راه‌اندازی میزهای مشاوره در نماز جمعه و مکان‌های پر جمعیت

۴۵. طرح به عشق مادری (سرکشی به زایشگاه‌ها و اهدای بسته به تازه مادران در مناسبت های مختلف)

۴۶. راه‌اندازی کارگاه مشاوره درمان ناباروری با طب سنتی

۴۷. بیمه فرهنگی خانواده‌های فرزنددار شده

۴۸. تولید محتوا در حوزه های افزایش رزق و روزی

۴۹. راه‌اندازی مرکز جامع مشاوره فرزندآوری

۵۰. راه‌اندازی سامانه اجاره رایگان خانه به زوج‌های جوان به شرط فرزندآوری

۵۱. برگزاری جشن‌های شاد در هفته جمعیت با حضور خانواده های خوش جمعیت

۵۲. اجرای طرح روز شاد در مدارس (روز همراهی با خواهر و برادر در مدرسه)

۵۳. برگزار جشن مامان اولی‌ها

۵۴. جشن سرمایه های زندگب (برگزاری جشن پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها همراه با نوه‌هایشان)

۵۵. اجرای طرح هر محله یک کنشگر جمعیت

۵۶. نشست آموزشی با رابطین بهداشت و بهورزهای شهرستان‌ها و روستاها

۵۷. جذب خیرین سرمایه گذار در حوزه راه اندازی کارخانه پوشک اقتصادی

۵۸. جذب خیرین سرمایه گذار در حوزه تولید شیرخشک اقتصادی

۵۹. اهدا بن خرید پوشک و شیرخشک به خانواده های تازه فرزند دار شده به وسیله خیرین

۶۰. توزیع مستمر بلیط رایگان یا نیم بها برای بازدید از مکان های گردشگری مختص خانواده های با سه فرزند و بیشتر

۶۱. تولید لالایی های مادرانه با موضوع "فرزند بیشتر زندگی شادتر"

۶۲. تولید شعرهای کودکانه با موضوع "ما برکت خونه ایم"

۶۳. راه اندازی باغ زندگی توسط شهرداری ها (پدر و مادر ها به اسم نوزاد تازه به دنیا آمده شان یک درخت شناسنامه دار آنجا میکارند)

۶۴. طرح پدر محله (نوشتن نامه محبت آمیز توسط روحانی محله برای خانواده های تازه فرزنددار شده)

۶۵. برگزاری مسابقه بهترین خاطره مادر و فرزندی یا پدر و فرزندی

۶۶. راه اندازی صندوق قرض الحسنه خانوادگی یا محله ای ویژه خانواده های خوش جمعیت

۶۷. برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتابهای مرتبط با این حوزه مانند کتاب ایران جوان بمان یا کتاب مثبت سه یا...

۶۸. تولید دوره های ضمن خدمت با موضوعات مرتبط با نظام مسائل جمعیت ویژه کارکنان ادارات

۶۹. تقدیر از خانواده های خوش جمعیت و با شکوه در مراسم های مختلف

۷۰. امضا تفاهم نامه با مراکز مختلف فرهنگی، آموزشی، تفریحی، گردشگری در حوزه خدمات به خانواده های با شکوه

۷۱. برگزاری مسابقه باموضوع بهترین و زیباترین تجربه ها و خاطرات خوب فرزندآوری

۷۲. دیوار نویسی آیات قرآن در مورد رزق و روزی

۷۳. برگزاری کارگاه تغذیه و طب اسلامی برای تسریع در فرزندآوری و نیز داشتن فرزندان چند قلو

۷۴. برپایی جشنواره تئاترهای خیابانی با موضوع معایب تک فرزندی

۷۵. تولید کتاب های داستان و رمان با موضوع خانواده های شاد پرجمعیت و یا مشکلات خانواده های تک فرزند

۷۶. تولید کتاب تجربه گران اسقاط جنین و مشکلات و بلاهایی که پس از اسقاط بر سر آنها آمده

۷۷. راه اندازی پویش چهره به چهره ویژه کنشگران حوزه جمعیت

۷۸. پویش سهم من در ایران جوان (اجاره مسکن با قیمت پایین تر به شرط فرزند دار شدن)

۷۹. نصب پوسترهای عواقب اسقاط جنین و مضرات تک فرزندی در مطب های پزشکان و نانوایی ها

۸۰. برگزاری کارگاه تغذیه ناسالم و اثرات آن بر ناباروری

۸۱. تقدیر از مادر دانشجوها و مادر طلبه ها

۸۲. توجیه روسای دانشگاه ها مبنی بر اولویت در اختیار گذاشتن خوابگاه های متاهلین به دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی

۸۳. تدوین پیوست جمعیتی طرح ها در مناسبت های مختلف

۸۴. برگزاری مراسم تقدیر از مامان مهندس ها و مامان دکتر ها

۸۵. برگزاری مسابقه نقاشی ویژه کودکان با موضوع "برادران و خواهران من"

۸۶. برگزاری جشن شاد " گل غلتان" ویژه نوزادان تازه به دنیا آمده

۸۷. توجیه و آموزش مربیان مهد کودک در حوزه تحریک برادر / خواهر خواهی کودکان

۸۸. برگزاری جشن های بزرگ برادر خواهری

۸۹. مطالبه از سازمان اوقاف برای در اختیار گذاشتن خانه های اوقافی به زوج های جوان به شرط فرزندآوری

۹۰. توجیه زوجین جوان در آموزشهای قبل از ازدواج در مورد عواقب پزشکی و روحی و شرعی سقط جنین و همچنین در مورد عواقب تاخیر در بارداری که موجب ناباروری ثانویه میشود

۹۱. توجیه ائمه جمعه برای اختصاص یک خطبه در حوزه موضوعات مرتبط با جمعیت

۹۲. تشویق پزشکانی که حامی فرزندآوری بیشتر هستند در رسانه ها

کشور ما متاسفانه بیش از ۳۰ سال به صورت مداوم در حوزه های ضد جمعیتی کار کرده است و توقع یک شبه درست شدن این سیاستها و این جریان فکری، کاری عبث است؛ بلکه باید با ایمان قوی به نصرت الهی و توکل به او در میدان آگاه سازی و جریانسازی فرهنگی گام نهاد تا ان شالله بتوانیم گامی متقن در این زمینه برداریم و لبخند رضایت حضرت ولیعصر (ارواحنا فداه) را به لبان مبارکشان بنشانیم.

کد خبر 6098014 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • صنعت فرش ۸ برابر صنعت پتروشیمی توان ارزآوری دارد
  • توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است
  • کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • نیروی جوان کیفیت جمعیت هر کشور را معرفی می‌کند
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود